Pijn

Wil je jouw chronische pijn verminderen of oplossen? Hypnose kan uitkomst bieden, vaak al in één of enkele sessies

Chronische pijn en acute pijn

Pijn is onder te verdelen in chronische pijn en acute pijn. Via acute pijn laat jouw lichaam je weten dat er iets mis is en dat de plek waar de pijn zich bevindt, aandacht nodig heeft. Acute pijn is dus nuttig. Zo laat acute pijn je bijvoorbeeld weten dat je hand die hete pan moet loslaten….

Pijn zorgt ook voor bescherming. Tijdens het genezingsproces blijft de plek waar het letsel zich bevindt gevoelig of pijnlijk. Zo zorgt het lichaam ervoor dat de plek ontzien wordt waardoor herstel en genezing bevorderd worden.

Hypnose bij chronische pijn

Naast acute pijn is er ook chronische pijn. Chronische pijn zou je als volgt kunnen omschrijven:

Pijn is een systeem te vergelijken met het alarmsysteem waarmee je je huis tegen inbrekers beveiligt. Wanneer het alarm constant afgaat, ook als er helemaal geen inbrekers in de buurt zijn of er geen gevaar dreigt, geeft dat behoorlijk wat overlast. Het alarmsysteem is ontregeld en lijkt zijn eigen leven te leiden, met alle gevolgen van dien.

Zo is dat ook met chronische pijn. Het lichaamseigen alarmsysteem – pijn – dat wordt aangestuurd door het onbewuste, gaat constant en onterecht af. Er zit dus klaarblijkelijk een storing in het systeem.

Via hypnose is het mogelijk om, vaak zelfs binnen één sessie, de storing op te heffen en het alarmsysteem te resetten. Tijdens de sessie maken we jouw onbewuste duidelijk dat er geen inbrekers zijn, dat er geen gevaar dreigt en dat het alarm dus kan stoppen.

Belangrijk – de medische verklaring

Een hypnotherapeut is geen arts! Heb je chronische pijn of andere  pijngerelateerde problemen waar je graag vanaf wilt, consulteer dan eerst een huisarts of medische specialist.

Zo weet je zeker dat jouw pijn geen onmiddellijke medische zorg vereist.

Deze pagina is enkel voor informatieve doeleinden en niet bedoeld als vervanging van  medische advies.

Ik behandel enkel cliënten met pijngerelateerde klachten wanneer zij middels een medische verklaring van een arts of medisch specialist kunt aantonen dat alle pijnsymptomen grondig medisch onderzocht zijn. Dit om de mogelijkheid uit te sluiten dat de pijn veroorzaakt wordt of is door een onderliggende kwaal die medische zorg vereist .

Kijk hier voor meer informatie over de opbouw van mijn sessies en tarieven.

Wil je weten of hypnose bij pijn iets voor jou is?
Mail nu voor een vrijblijvende afspraak.