Ervaringen hypnotische maagband

Ervaringen van hypnotische maagband cliënten die jou voorgingen blijven toch de beste overtuigers. Onderstaande ervaringen en citaten van mijn cliënten:

Ik ben ruim 21 kg kwijt

Ruim 14 maanden geleden ben ik mijn eerste traject bij Lien gestart om van mijn angstproblematiek af te komen. Nadat ik de kracht van hypnose had ervaren tijdens dit traject heb ik besloten om nog verder te gaan met de hypnotische maagband.

Ik had erg veel diëten geprobeerd en niets hielp, soms viel ik 2kg af die er dan na een paar weken weer bij zaten. Meerdere keren bij diëtisten geweest die aangaven dat ik gewoon goed en gezond at.

Ik ben zelfs bij een internist geweest die mij medicatie heeft voorgeschreven die ik iedere week moest injecteren. Hierbij kreeg ik bijna de garantie dat ik af zou gaan vallen: 5kg, en daarna blokkeerde mijn lijf weer.

Nu wist ik door mijn eerste traject met Lien dat de angstproblematiek ook erg veel invloed kon hebben op mijn lichaam. Dus ik had een beetje hoop dat er nu toch iets in werking gezet ging worden.

Na de eerste maagband sessie voelde ik duidelijk verschil ik hoeveel ik kon eten en hoe weinig cravings ik had.

De eerste weken mocht ik thuis niet wegen en had ik zelf het gevoel dat er niets gebeurde, maar telkens als ik bij Lien woog dan was er toch een paar kilo af. Toen begon ik écht vertrouwen te krijgen in het proces en vloog het eraf.

Nu na 9maanden ben ik ruim 21kg kwijt en zit ik letterlijk en figuurlijk heel anders in mijn vel.

Ik herken mezelf weer in de spiegel en etalageruiten en ik voel me zoveel zekerder.

Het moeten/willen afvallen was altijd een struggle, maar dit proces is er eentje zonder strijd en moeite geweest.

Mijn laatste sessie gaf ik aan bang te zijn weer aan te komen. Maar door Lien haar heldere uitleg snap ik nu: ik ben nu in balans en mijn lichaam ook, opnieuw aankomen is niet nodig.

Nogmaals dankjewel! Ook voor de laatste sessie, ik voel me een stuk zekerder en twijfel ook minder over dingen merk ik! Echt fijn!

*********

79,7 op de weegschaal. Wat een mijlpaal

Lieve Lien, Ik had je eigenlijk op 30/6 een update willen sturen, maar toen was ik een schrikbarende 2,5 kilo aangekomen van 5 dagen Ibiza. Dus dat was niet helemaal het moment 😛

Maar ik heb er niet teveel over gestresst en ik wist dat het wel goed zou komen, wellicht iets minder soepel of makkelijk als hiervoor maar nog steeds vertrouwen in het proces.

Gisteren zag ik 79,7 op de weegschaal! Onder de 90 was al een enorme mijlpaal, maar nu onder de 80 nog meer. Ik ben super blij!

*********

Ik begin steeds meer op mezelf te lijken  

*********

Ik ben geen grijze muis meer

Mijn avontuur.
Vanaf het eerste gesprek voelt het goed en wil ik starten met een “echt” leven.

Gewicht is iets wat je zelf onder controle kan hebben, andere zaken niet. Ik dacht gelukkiger en zelfverzekerder te zijn als ik slanker zou zijn. Zo simpel bleek het niet te zijn.

Ik had behoorlijk wat bagage dat door Lien, en Barbara met de paarden, naar de oppervlakte is gehaald. Dit was heftig maar noodzakelijk om te beseffen waarom ik zo onzeker was en dat ik mezelf niet toestond om gelukkig te zijn.

Het was een bijzonder emotioneel proces. Inmiddels ben ik aan het afvallen, maar dit is niet zo belangrijk meer.

Ik ken mezelf nu beter. Ik ben geen grijze muis, durf beslissingen te nemen en meer deel te nemen aan het leven. Lieve Lien, dank je wel.

*********

Update na 16 maanden – nog altijd 40 kilo eraf

Hoi Lien, het gaat nog altijd erg goed. Bijna 40 kilo er af en dat ging heel snel. Dit gewicht heb ik nu 3/4de jaar. Maat 38/40.

Af en toe wordt het nu iets moeilijker. Maar eigenlijk blijft mijn gewicht redelijk stabiel.
Mentaal is het goed. Vorig jaar was ik op mijn top, maar nu het wat normaler is geworden is het gewoon fijn. Ik moet nog wel wennen aan het niet meer dik zijn en dat ik mij anders kan kleden.

Ook voor mijn knie is het super, ik beweeg veel makkelijker. Ik ben er zo ontzettend blij mee! Ik maak daarom graag reclame voor je  want ik heb er zoveel aan gehad! ~Esther~

*********

Update na opfris-sessie na zwangerschap 

🙌🏼 Hi Lien,
Ik moet je toch nog even mailen! Ik weet het, ik doe het allemaal zelf, maar toch geef jij me altijd het laatste zetje!

Dankjewel voor je luisterend oor en de nieuwe inzichten. Ik kan het allemaal echt loslaten. Ik voel het aan alles…

Nog wel even de weegschaal gebruikt om toch nog dat kleine beetje bevestiging te zoeken… was ook positief gestemd gelukkig 🤪 Maar vanaf nu is hij weg, niet meer nodig!

*********

De les van de vlinder 

[Altijd was ze bezig met de ander. Wat heeft de ander nodig? Wat wil de ander? Als ze er achter was, ging ze het regelen. Voor de ander. ]

De les van de vlinder

Vanochtend heb ik zittend de MP3 geluisterd. Ik zat buiten en zag een vlinder op mijn terras. Meteen dacht ik wat wil hij hier? Zou hij moe zijn? Zou hij honger hebben? Ik zocht het meteen op: tik tik, wat eten vlinders? tikte ik in.
Fruit. Ik moet fruit gaan pakken.
Toch bleef ik zitten want als ik ga staan vliegt hij vast weg. Ik bleef zitten en ik keek.

Ik dacht aan de woorden van Lien over het bootje in de golven. Zorg voor je eigen bootje. De vlinder zorgt wel voor zijn eigen bootje. Hij heeft niets nodig. Ik bleef zitten en besloot de MP3 te starten in de hoop dat de vlinder er straks nog zou zitten. Hij is prachtig.

Ik zet m’n benen naast elkaar met mijn voeten op de grond. De vlinder reageert daarop en vliegt vrolijk weg. Hij heeft mij inderdaad niet nodig.

Na de meditatie open ik mijn ogen en ik zie de vlinder zittend op een rietstengel meegevoerd worden door de golven van de wind. Ik besef nog harder. Hij heeft mij niet nodig. Ik moet voor mezelf zorgen.

Dat deed ik. De MP3 heb ik volledig gehoord en in me opgenomen. Het was goed en duidelijk. Lien haar stem nam me helemaal mee naar binnen in mezelf. Geweldig !

Na het typen van dit verhaal kijk ik op en de vlinder is weg gevlogen in vrijheid.
In vrijheid !! Dankjewel Vlinder

*********

Het afvallen zet nog steeds door

… Verder even ongevraagd een mini-update van mijn kant: Sinds de laatste sessie gaat het steeds beter met mij. Het afvallen zet nog steeds door, en op het gebied van mijn werk wordt mij steeds duidelijker wat ik NIET wil. Ik hoop dat dit er t.z.t. toe leidt dat ik mijn aandacht volledig kan geven aan de dingen die ik juist WEL wil 😊

*********

Update na 5 maanden – 30 kilo eraf!!

Lieve Lien, Vanmorgen stond ik op de weegschaal (die ik toch maar heb gekocht 😉 en het belachelijke getal van 79,2 stond er.

30 kilo eraf!!

Dat ik me dat destijds niet eens kon voorstellen dat me dat lukken zou, dat ik nu denk, zo moeilijk was het niet.

Ik weet dat het nog niet mijn natuurlijke gewicht is maar dat zal zich in de loop van de maanden verder uit laten kristalliseren.

Het voelt zo goed, ik ben zo goed, het gaat zo goed en daarvoor wil ik je bedanken. Dat je mijn onderbewuste hebt leren genezen, dat ze andere info kan laten binnenkomen. ~Patricia~

***********
 
Update na een week – heb helemaal geen behoefte om te eten 
 

Even een update. Wat bijzonder hoe het gaat met mij! Met zoveel gemak wat het eten betreft, wonderbaarlijk. Ik eet 3x per dag kleine porties voel me voldaan en kan heel makkelijk wat laten staan.

Heb tot nu toe totaal geen behoefte om meer te eten! Ben er ook niet mee bezig in mijn hoofd dat is nieuw voor mij!

Ik loop de hele dag met de gedachten ‘ik ben veilig’. Als er een negatieve gedachten komt dan kan ik het heel snel loslaten. Met het gedachten – stappen plan.

En zoals je zegt, geniet van de mooiste overwinning die er is, de overwinning op jezelf! Dat begin ik nu in te zien en voorzichtig te voelen.

Echt heel bijzonder en dankbaar dat mijn weg naar jou heeft geleid!

*********

Niet alleen de kilo’s verdwenen maar ook de reumatische pijnen

“Na lang twijfelen heb ik contact gezocht met Lien omdat ik niet van mijn zwangerschapskilo’s af kwam. In mijn omgeving wist bijna niemand hoeveel moeite ik het had met mijn veranderde lichaam. Het beheerste inmiddels al mijn gedachten en maakte dat ik weinig plezier in het leven had. Door mijn pestverleden had ik er namelijk erg veel moeite mee om te accepteren dat ik mijn oude figuur kwijt was.

Tijdens de eerste sessie bij Lien gingen we niet aan de slag met mijn gewicht, wat vond ik dat frustrerend!

We gingen aan de slag met mijn zelfbeeld en… de diagnose reuma die ik niet geaccepteerd had. Dat laatste was niet iets waarvoor ik mezelf aangemeld had, maar wat een veel belangrijkere rol bleek te spelen.

Lien leerde me om eerst de tijd te nemen om mijn lichaam te waarderen en er zelfs van te gaan houden. Ze heeft me geleerd om de signaleren van mijn lichaam te herkennen en ernaar te luisteren. Niet door zweverigheid, maar door gerichte hypnose.

Hypnose bleek anders dan mijn associaties met hypnose waren. Vertrouwend op Lien, kon ik onder hypnose mijn pest-trauma’s achter mij laten. Met als gevolg dat niet alleen de kilo’s verdwenen zijn, maar ook de reumatische pijnen.

Inmiddels ben ik van bijna alle medicatie af en ben ik goed op weg richting mijn streefgewicht.

Waar ik Lien boven alles ontzettend dankbaar voor ben, is dat ze me heeft geleerd dat je eerst moet leren lopen voordat je kunt gaan rennen. Ik heb geleerd om eerst van mijn lichaam te gaan houden voordat ik er aan ging werken. En dat proces, gun ik iedereen!” ~vrouw, 32 jaar~

*********

Ik heb weer de controle over mezelf en ik mag er zijn

Beautiful Mind, wat moet ik me daar bij voorstellen?

November 2021… ik kan nu bijna nog voelen hoe ik me in die periode voelde. Neerslachtig, somber, geen of weinig zelfvertrouwen, niet blij met m’n lichaam en ontzettend moe. Te veel eten, te veel alcohol drinken en alles zonder enige maat te houden. Tijd om nu eens echt iets aan mezelf te gaan doen.

Uit ervaring wist ik dat ik hier niet alleen uit zou komen. Ik had echt hulp nodig, maar hoe en waar en wie? Deze problemen achtervolgen mij tenslotte al jaren en jaren….

Een jaar eerder had ik al eens contact gehad met Lien. Na een intakegesprek had ik wel direct een goed gevoel bij Lien maar ik was er toen blijkbaar gewoon nog niet klaar voor weet ik nu achteraf.

Ik heb na dat jaar wederom contact gezocht met Lien. Ik dacht en hoopte dat ik direct terecht zou kunnen voor een eerste sessie. Helaas was er niet eerder plek om te starten dan in januari 2022. Ik heb toch de knoop doorgehakt en ben begin dit jaar begonnen met de sessies bij Lien.

Ik ben zo blij dat ik Lien heb leren kennen, Lien heeft me niks opgelegd en me niks verboden. Wat Lien wel heeft gedaan is mij laten inzien dat ik er mag zijn, dat het leven heel mooi kan zijn zonder mezelf vol te proppen met eten en drinken.

Deed er iemand niet zo aardig tegen me of was het nodig de confrontatie aan te gaan met wie dan ook, dan was ik gewend geraakt om dit niet te uiten maar het troosteten op te zoeken met achteraf weer spijt etc. etc.

Ik heb afgelopen week mijn laatste sessie gehad. Wat het me heeft opgeleverd?
Ik voel me blij, ik voel me fit, ik heb weer zelfvertrouwen, ik ben zelfs tevreden met m’n lichaam . Het is een heel verhaal geworden en eigenlijk kan het ook in een kortere versie.

Want het antwoord op de vraag wat heeft Beautiful Mind mij opgeleverd, is: de controle over mezelf, ik mag er zijn en nog veel belangrijker, ik wil er ook zijn! En geloof me… dit voelt zo goed! Lien bedankt

*********

Ik heb eindelijk grip gekregen op destructieve patronen die mij niet gelukkig maakten

Na jaren van ontevredenheid over mijn omgang met mijn lichaam, heb ik eindelijk grip gekregen op destructieve patronen die mij niet gelukkig maakten.

Met behulp van de virtuele maagband en de gesprekken met Lien heb ik inzicht gekregen waarom ik dingen deed en hoe het anders kan.

Ondanks de hectische tijd in mijn leven is het gelukt om in mijn kracht te komen, met soms nog een terugval, maar wel met de tools om weer op het “juiste” pad te komen.

Lien, heel erg bedankt voor je inzet, Je bent een inspiratie. De metaforen die je gebruikt hebt, hebben mijn kijk op het leven veranderd. Heel veel liefs ~Ellen~

*********

Mensen zagen mijn glans terug

Lieve Lien, Wat ben jij voor mij een bijzondere VROUW geworden! Eentje die mij geholpen heeft het allermoeilijkste te doen waar ik al jaren, zoniet mijn hele leven tegen vocht. Je hebt me durven kiezen voor: Ja, ik ga dit doen! Te doorzien waarom dat kleine meisje die het allemaal zelf wilde oplossen en een paar vermijdingsstrategieën van hier tot tokio had.

Ik kwam voor de virtuele maagband en al snel leerde ik dat dat de maagband mijn oplossing niet was maar juist mijn nieuwe kijk op mijzelf die slank en LIEFDE is. Daardoor kon ik het verdragen dat mijn maag leeg werd en ik toch vervuld werd met mijn eigenwaarde en de kracht om gezond te gaan leven.

Ik heb mijn proces al tegen zoveel mensen verteld hoe krachtig de hypnoses zijn en hoe je onderbewuste dan weer echt het beste met je voor heeft. En dat ik merkte dat ik het kon doen.

Er zijn daardoor zoveel mooie dingen gebeurd, mensen zagen mijn ‘glans’ terug, ik ben aan een mooie opleiding begonnen, zoveel liefde van anderen ontvangen. En natuurlijk ben ik slanker geworden 🙂

Lien, ik ben je heel dankbaar dat je dit hebt aangezwengeld in maar 5 sessies. Ik wens jou daarom de energie om door te gaan met je mooie werk! Lots of love! ~Patricia~

UPDATE NA 5 MAANDEN: Lieve Lien, Vanmorgen stond ik op de weegschaal (die ik toch maar heb gekocht 😉 en het belachelijke getal van 79,2 stond er.

30 kilo eraf!!
 

Dat ik me dat destijds niet eens kon voorstellen dat me dat lukken zou, dat ik nu denk, zo moeilijk was het niet.

Ik weet dat het nog niet mijn natuurlijke gewicht is maar dat zal zich in de loop van de maanden verder uit laten kristalliseren.

Het voelt zo goed, ik ben zo goed, het gaat zo goed en daarvoor wil ik je bedanken. Dat je mijn onderbewuste hebt leren genezen, dat ze andere info kan laten binnenkomen.

Ik dacht, ik laat het Lien even weten, fijne dag!

 

*********

Ik schaamde mezelf voor mijn lichaam

Wat ben ik blij dat ik de tip van mijn collega heb opgevolgd. Namelijk contact met jou opnemen voor een virtuele maagband. Ik zat al jaren niet lekker in mijn vel (ik schaamde mezelf voor mijn lichaam), wat resulteerde in allerlei diëten welke ik nooit vol kon houden. Zelfs een paar keer crashen via shakes…..

Wat ben ik blij dat ik mijn schaamte opzij heb gezet en contact met je gezocht heb. Na ons intakegesprek moest ik nog een tijdje wachten voordat de sessies echt konden starten. In de tijd had ik vakantie. Zwemmen met de kinderen….. iets wat ik liever niet deed omdat ik me schaamde.

Gelukkig is daar verandering in gekomen!

Wat is het een bijzondere ervaring om onder hypnose te gaan en wat heeft dat een impact! Ik blijf het iedere keer weer een bijzondere ervaring vinden. Na de eerste sessie was de grootste verandering al te merken. Gewoon drie kleine maaltijden met mes en vork per dag en verder geen tussendoortjes. En zo opvallend: ik deed dat zonder enige moeite!! Ik had gewoon geen zin en behoefte meer aan iets tussen de maaltijden door. Zo raar om te merken dat je daar meer dan genoeg aan hebt en gewoon vol in de energie zit. Zo’n bizarre gewaarwording, ik heb geen pantser nodig!

Op de dag van de eerste sessie begonnen met dagelijks een half uur wandelen. En nu ruim drie maanden verder doe ik dat nog steeds. Heerlijk een half uur gezonde ontspanning. En een half uurtje wandelen kan op ieder moment van de dag…..

De MP3 die je krijgt is ook heel prettig. Gek genoeg heb ik niet één keer de gehele MP3 van het begin tot het eind gehoord en toch merkte ik dat dit helpt. Wanneer ik nu een lastige periode hebt helpt deze MP3 me er weer doorheen.

Iedere sessie heb ik als heel prettig ervaren. Alles heb je zo duidelijk uitgelegd en ik kreeg zo veel tips. Iedere keer weer ging ik vol enthousiasme naar je toe en weer richting huis. Door de beeldvormige uitleg zag ik het ook gewoon echt voor me, wat me dan weer heeft geholpen in mijn reis.

Ik ben nog niet op het gewicht waar ik wil komen, maar ben er van overtuigd dat me dat gaat lukken. Wel is me duidelijk geworden dat gewicht niet het belangrijkste is in mijn reis, maar wel hoe ik me voel. Ik heb inmiddels meer energie, meer zelfvertrouwen. Ben zelfs al een dag met de kinderen wezen zwemmen zonder dat ik me voor mezelf schaamde. Dat is echt een geweldige verandering!

Eerlijk is eerlijk, ik kan iedereen dit aanraden. Wat je “probleem” ook is……. Lien is echt een topper en een enthousiaste heel vriendelijk vrouw die je echt wilt helpen!

Lien ontzettend bedankt voor alles! Ik wens je alle goeds voor in de toekomst en wie weet tot ziens! Mijn reis is nog niet gestopt, ik reis nog lekker verder! Liefs ~Kim~

*********

Ik durf weer voor een spiegel te staan 

Lieve Lien, wat ben ik een blij en gelukkig mens dat ik kennis heb mogen maken met jou. Wat een heerlijk mens ben je toch!

Nadat ik een jaar een collega van mij heb mogen volgen en gezien heb hoe het haar afging, heb ik een afspraak gemaakt met jou.

Na het intakegesprek was ik in eerste instantie teleurgesteld dat ik pas in augustus aan de beurt was.

Na jaren lang crashdiëten te hebben gevolgd, mij zelf pijn gedaan door steeds minder te gaan eten en mij altijd op de laatste plek te zetten, mijzelf wegcijferen, niet mooi zijn, niet belangrijk zijn, gaf jij mij al heel veel vertrouwen na het 1e gesprek.

Ik kan nu na 5 sessies zeggen: Ik ben veranderd, mijn leven is niet meer hetzelfde.

Elke sessie was er weer 1 vooruit. Hypnose is krachtig, een soort droom maar toch ben je wakker. Wat doet het allemaal met je. Emoties, lachen, verbazing maar vooral heel veel liefde en kracht die Lien naar je uitspreekt.

Ik verbaasde mij elke keer weer hoe makkelijk het eigenlijk gaat. 3 eetmomenten op een dag. Met mes en vork eten en geniet minstens 20 minuten van je maaltijd.

Lien liet mij anders denken en gaf me mijn eigen stoel waar ik op mocht gaan zitten. Ik heb jarenlang geen eigen stoel gehad en anderen op die stoel gezet, waardoor ik steeds minder voor mijzelf opkwam en zorgde.

De 3 vragen, de eerste 2 met 2x Neen beantwoorden en de laatste vraag met ‘Ja’ beantwoorden. Zo simpel , maar o zo belangrijk nu in mijn leven.

De etiketten die we onszelf gingen opplakken, die helemaal niet van ons zijn, maar die al vanaf jongs af aan bij je zijn gaan horen. Wat een verandering.

Samengevat, ik ben een ander persoon, gelukkiger en ik ben mij ervan bewust dat dit nu mijn nieuwe leven is. Heb meer energie, geen hongergevoel meer, niet de hele dag met eten bezig zijn. Mijzelf weer gelukkig voelen, liefde kunnen uiten , geven en zelf nu voelen. Wat een geluk. Mijzelf mooier gaan vinden; voor een spiegel durven te staan.

Na vandaag, de hypnose wat een ervaring. Heel bizar. Ik heb er een heel goed gevoel over.

Vrijheid is een woord wat heel veel voorkwam in de sessies. Vrijheid heeft voor mij een hele andere betekenis gekregen. Mijn dank daarvoor.
Dank je wel Lieve Lien.
Wens je heel veel liefde, vrijheid en gezondheid en wellicht tot ziens. ~Anja~

*********

Het woord vrijheid heeft voor mij een heel andere betekenis gekregen

5 sessies en je leven is gewoon niet meer hetzelfde. Het is een cadeautje voor jezelf. Naar elke sessie keek ik uit, wat kan een mens leren van jouw lieve Lien. Je openheid & eerlijkheid gaven mij het vertrouwen om er 200 procent voor te gaan.

Lien is een vuurtoren en wat voor 1! Ze schijnt haar licht op jouw & wijst jouw de weg naar een liefdevol & licht leven.

Hypnose is zo krachtig, alsof je droomt maar toch wakker bent. Alle emoties komen omhoog en die mogen er zijn.
Hoe relaxt is het dat je de mooiste versie van jezelf mag worden. En dat eten niet langer meer je leven beheerst en je gaat begrijpen waarom je je eigenlijk al die tijd heb verdoofd met eten.

Wat voor mij een eye opener was, waren die etiketten die we onszelf opplakken die helemaal niet van ons zijn, maar door gebeurtenissen van jongs af aan bij je zijn gaan horen.

Dat een mens 100 procent liefde & licht is en je niet een ander hoeft te pleasen om jezelf 100 procent liefde & licht te voelen. Zoals Lien zegt want je bent al 100 procent liefde & licht.

Je krijgt een mp3 opname die je, voordat je begint, moet beluisteren en ook 1 voor als je je maagbandje hebt gekregen en deze beluister ik af en toe nog.

Ik ben geopereerd onder hypnose door een vrolijke arts met een bos krullen. De muren in de operatiekamer waren roze en ze hadden bloemetjes behang. Ik moet er soms nog om lachen 🙂

Hypnose is iets wat je moet ervaren. Voor mij was het in iedergeval een geweldige ervaring. Het was zo echt en hoe heerlijk is het als je geopereerd bent dat je helemaal geen pijn hebt, maar wel 12,5 kilo afvalt.

Heel eerlijk, ik zie het zelf eigenlijk nog niet altijd maar ik voel mij enorm relaxt en happy. Ik krijg van de mensen om mij heen heel vaak complimenten wat straal je en wat zie je er goed uit en als ik aan het winkelen ben dan kijk ik in de ramen van de winkels en zie ik wat hun zien.

Met die kilo’s ben ik de pijn en het verdriet wat ik 36 jaar lang op mijn schouders mee sleepte, kwijt geraakt!

Ik ga niet liegen ik kwam voor het afvallen, maar dit is zoveel meer dan afvallen. Je krijgt van Lien oefeningen en inzichten die heel krachtig zijn, maar jij moet het doen.
Je moet aan je patronen willen en durven werken en er 100 procent voor willen gaan.

Want zeg nou zelf, wie wilt alle ellende en verdriet een heel leven met zichzelf mee blijven slepen, terwijl je gewoon een licht en gelukkig leven kan hebben?

Het woord vrijheid, wat regelmatig in de sessies werkt genoemd heeft voor mij een hele andere betekenis gekregen.

Dankje wel lieve Lien 😊💋🙏🏼 ~Marcia~

*********

Ik was niet belangrijk en verdween volledig op de achtergrond, zowel letterlijk als figuurlijk

Na jaren lang diëten volgen en heel lang zoeken naar iets dat ook echt een verandering voor het leven is, ben ik bij Lien terecht gekomen.

Ik vond het erg spannend en had geen idee wat ik moest verwachten van de hypnose maar dat ging eigenlijk heel makkelijk en helemaal vanzelf.

Na de eerst sessie dacht ik hoe ga ik dit allemaal doen, het klonk zo moeilijk, van heel de dag door eten naar nog maar 3x op een dag, ‘hoe dan’ dacht ik! Maar dat is zoveel makkelijker dan het toen klonk. Het is echt gewoon een kwestie van doen! Nu is het al heel gewoon en ben ik pas 3,5 maand verder, maar wel 14 kilo lichter🎉

Daarnaast heeft het traject me tot nu toe al meer gebracht dan alleen afvallen, dat afvallen lijkt nu bijna gewoon bijzaak te zijn geworden.

Ik ben veel meer van dingen aan het genieten en heb weer van mezelf leren houden, en dat is iets dat ik al jaren niet meer deed! Ik was niet belangrijk en verdween volledig op de achtergrond letterlijk en figuurlijk en nu denk ik NEE ik hoor er ook bij en mag ook op de foto!

Ik heb hou vast voor de momenten waarop ik het even moeilijk heb en dan pas ik alle dingen die ik geleerd heb toe en daarna gaat het gewoon weer.

Het voelt ook helemaal niet als diëten maar echt als een nieuwe manier van leven en dat zonder al te veel moeite! Ik ben zo ontzettend blij dat ik dit samen met Lien gedaan heb.

Nogmaals hartstikke bedankt Lien, voor alles wat je me geleerd hebt en dat je me hebt laten inzien dat ik er ook mag zijn. Heel veel liefs 💗~Alicia~

*********

Wat heb ik de afgelopen maanden een mind switch kunnen maken.

Wie ben ik?
Dit was de vraag die ik mijzelf op mijn verjaardag stelde. Ik wist het niet (meer). Ik was mijzelf ‘kwijt’. Het was dan ook die dag, dat ik de eerste mail stuurde naar Lien met de vraag of zij mij kon helpen in mijn zoektocht.

Ik kwam er bij Lien achter, dat ik mij (letterlijk) verstopte onder een laag vet en dacht door eten veiligheid te creëren in en rond mijzelf.

De hypnotische maagband was een opening om aan de slag te gaan met alles wat er aan ten grondslag lag: oud zeer, vaste (denk)patronen die niet helpend waren, mijn innerlijke kind dat liefde en (zelf)vertrouwen nodig had …

Wat heb ik de afgelopen maanden een mind switch kunnen maken. Wauw!! Het aanreiken van Lien en het met beide handen vastpakken van mij. We waren een goed team!
Lien heeft mij hele mooie inzichten gegeven en mij geraakt met haar (ver)heldere(nde) metaforen.

Na 3 maanden kan ik antwoord geven op mijn vraag. Wie ben ik?

Ik ben 100%, ik ben licht, ik ben liefde,
IK BEN!!

Zo dankbaar!! Dank je wel lieve Lien 💕 ~Tanja ~

*********

Ik ben weer blij met wie ik ben en dat geeft zo’n zelfverzekerd gevoel!

Lieve Lien, Een halfjaar verder zijn we nu. In januari ben ik bij jou gestart met het hypnotische maagbandprogramma.

Niet zozeer omdat ik worstelde met extreem overgewicht maar meer omdat iedere keer opnieuw de kilo’s er heel geleidelijk weer aan kwamen die ik er op verschillende manieren had afgewerkt in de afgelopen jaren.

Strenge diëten, krachttraining, trainen met een personal trainer, van alles heb ik geprobeerd en het gaf iedere keer een goed resultaat. Alleen was dat resultaat altijd maar tijdelijk. Ik deed wat er van me werd verwacht om mijn doel te behalen maar eenmaal het doel behaald, viel ik terug in oude patronen.

Waarom viel ik iedere keer terug in die oude patronen, naar dat antwoord was ik op zoek.

Ik heb met jou een mooie reis mogen maken waarbij ik onderweg opnieuw leerde omgaan met voeding, zonder stress over wat ik eet, zonder calorieën tellen en hoe dat voor altijd zo kan blijven.
Alles wat Lien me vertelde tijdens de sessies zoog ik op als een spons, er ging een wereld voor me open aan kennis over mijn lichaam en brein. Zo interessant!

Behalve dat ik geleidelijk en zonder moeite ben afgevallen, 12,5 kilo in een half jaar, heb ik veel meer energie, geniet ik van iedere dag wandelen en zie ik wat voor moois er te zien is in de natuur, sta ik vrolijker in het leven, kan ik zachter naar anderen kijken (want hé, die hebben soms deze kennis allemaal nog niet) en dingen veel meer loslaten en laten gebeuren. Ik ben weer blij met wie ik ben en dat geeft zo’n zelfverzekerd gevoel!

Dit is echt een cadeau, waarvan ik ontzettend blij ben dat ik dit aan mijzelf heb gegeven.
Ik ben blij dat je op mijn pad bent gekomen en ik je heb mogen leren kennen met al je postitieve energie, licht en liefde!

Dankjewel Lien! 🙂

*********

Wacht niet langer, verander je leven vanaf vandaag!

Pff waar te beginnen, ik kan namelijk wel zeggen dat deze sessies mijn leven hebben veranderd en hoe ga je dat omschrijven of vast leggen op papier…

Ik heb contact gezocht met Lien toen ik voor de zoveelste keer niet tevreden was met mijn gewicht en mijn uiterlijk. Na alles al geprobeerd te hebben leek dit echt te mooi om waar te zijn maar toch besloot ik haar te mailen. De eerste afspraak was gemaakt.

Mijn eerste ontmoeting met Lien was vooral heel energievol. Lien was zo enthousiast en vol energie dat je er zelf ook vrolijk van werd. Mijn probleem was vaak niet het afvallen maar het vasthouden nadat ik was afgevallen. Ik was dus absoluut niet opzoek naar een dieet maar naar een nieuwe levensstyle.

Na de eerste afspraak/sessie liep ik erg enthousiast bij Lien de deur uit en had ik super veel zin om dit te starten. Vol goede moed ging ik er tegen aan en hield ik mij keurig aan de regels. Ik ga er niet om liegen de eerste paar dagen vond ik best pittig en was ik erg moe. Gek genoeg had ik geen moeite met het niet eten, maar de vermoeidheid en het slappe gevoel ”omdat je honger had” vond ik wel zwaar.

Na een paar dagen was ik er doorheen en ging ik super lekker. Na anderhalve week had ik mijn tweede afspraak, -5 kilo. Ik was mega blij. Toen Lien mij de vraag stelde “en vond je het zwaar of lastig” gaf ik gek genoeg als antwoord “nee”, ik ging terug denken en nee ik vond het eigenlijk helemaal niet lastig of zwaar. Tuurlijk moest ik even wennen aan het anders eten dan normaal maar het ging me goed en gemakkelijk af. Ik kreeg weer nieuwe energie van Lien en ging verder met waar ik was gebleven.

Tijdens de volgende sessies kwam ik erachter dat het om veel meer ging dan alleen maar afvallen, ik heb zoveel nieuwe dingen geleerd over mezelf die misschien helemaal niet nieuw waren.

Ik kan echt zeggen dat dit mijn leven heeft veranderd op zo’n positieve manier dat ik me dit nooit had kunnen voorstellen. Als ik dit had geweten had ik dit al zoveel eerder moeten doen.

Ik ben Lien ontzettend dankbaar voor de inzichten die ze mij heeft gegeven en altijd vol enthousiasme voor mij klaar stond. Ik zou zeggen wacht niet langer en verander je leven vanaf vandaag!

*********

Lien heeft mij kennis laten maken met mezelf

Ik struggle al jaren met mijn gewicht, zelfbeeld en de kijk op het leven. Personal trainers, diëtistes… ik heb er wel 20 gehad. Helaas zonder resultaat. Ik stond op het punt om een maagverkleining aan te gaan op mijn 19de. Dit ging mij een stap te ver omdat er zoveel complicaties aan vast zaten. Mijn moeder ging zoeken in omgeving leerdam of er niet nog andere opties waren. Hier kwam zij uit op de website van Lien.

Met volle moed en toch wel een beetje spanning ging ik naar de intake van Lien. Want ja door middel van hypnotherapie een maagband krijgen vond ik toch wel indrukwekkend. Meteen voelde het goed en vertrouwd. Lien vertelde vol passie wat zij doet en hoe ze mij kon helpen. Ik had er volle vertrouwen in om samen met Lien deze reis aan te gaan.

In de sessies heeft Lien mij niet alleen maar geholpen met mijn gewichtsverlies maar heeft mij ook zeker een spiegel voor gehouden en mij kennis laten maken met mijzelf. Ik denk dat dat mij het meeste heeft geholpen met waar ik nu ben. Het leren omgaan met mijn eigen lichaam.

Ook heeft Lien mij in laten zien hoeveel invloed de maatschappij en mensen om je heen wel niet hebben. En hierdoor kies ik vanaf nu om een leeuw te zijn in mijn eigen leven die ik nu zelf kan leiden.

Dankjewel Lien, dat ik met jou deze reis mocht maken. En de beste versie van mijzelf kon maken. ~Nikita~

*********

Ik hou weer van mijn lichaam!

Ik heb jaren gestruggled met afvallen. Sporten, diëten, begeleiding van een diëtist; niets zorgde voor een blijvende verandering. Ik voelde me rot, vond mijn lichaam lelijk en vermeed sociale gelegenheden tijdens afvalpogingen.

Via via hoorde ik van Liens traject. In april startte ik met de sessies bij Lien. Vóór de eerste sessie was ik zo benieuwd wat ik zou voelen of merken. Je kan bijna geen verwachtingen hebben van een hypnotische maagband. Het is iets wat je nooit eerder hebt meegemaakt of hebt gekend.

Na de eerste sessie voelde ik me al zo anders, zo positief en gelukkig. De daaropvolgende sessies waren momenten waarop ik dat alleen maar verder ontwikkelde. Daarbij komt kijken dat Lien je alles zo helder en duidelijk uitlegt, dat je snapt waar je mee bezig bent of waar iets vandaan komt. Dat is echt een meerwaarde.

Ik heb me verbaasd over hoe gemakkelijk ik alle leefregels kon naleven en hoe gemakkelijk ik afviel. Het kostte écht weinig moeite. Ik ben in 3 maanden 10 kilo afgevallen terwijl ik het LEUK had, dat heb ik niet eerder ervaren.

Ik ben blij dat ik ben afgevallen, maar lien heeft me ook laten ervaren en inzien dat de cijfers op de weegschaal slechts getallen zijn. Het is niet meer belangrijk voor me, want ik voel me weer goed. Wat zegt zo’n apparaat nou over hoe ik me voel?

Waar ik begon met weinig zelfvertrouwen, loop ik nu zeker van mezelf over straat. Ik hou weer van mijn lichaam, ik vind mezelf mooi, ik weet hoe ik me goed kan voelen en ik heb een positieve mindset. Lien heeft me dit laten ervaren en geleerd. Het was waardevol om dit traject aan te gaan op mijn 23e. Het gaat me de rest van mijn leven zoveel brengen. Dankjewel Lien, ik ben zo dankbaar. ~Merel~

*********

Een aanrader voor iedereen die worstelt met ‘uitdagingen’ in zijn leven.

Via een vriendin ben ik bij Lien terecht gekomen, omdat mijn vriendin bij haar zo veel was afgevallen.
Ik verwachtte een dieet, maar dat is het niet. Het is een andere manier van eten, waardoor je afvalt.
Zelfs mijn man heeft deze visie over genomen en is ook veel afgevallen.

Bij de sessies kwam naar voren dat ik door mijn opvoeding het eten als een soort troost was gaan beschouwen. Het bespreken van de dingen uit mijn verleden heeft erbij toegedragen dat ik steviger in mijn schoenen sta en dit biedt houvast voor de toekomst.

De sessies waren intensief, maar zeker de moeite waard en een aanrader voor iedereen die worstelt met ‘uitdagingen’ in zijn leven.

Bedankt Lien voor een beter kijk op mijn leven en als extraatje het gewichtsverlies. ~Marga~

*********

Ik zou willen dat de obesitas-kliniek deze sessies van Lien zou implementeren.

Nou, het heeft even geduurd voordat ik mijn verhaal kon delen, maar wil je graag mijn ervaring vertellen.

Mijn vraag was ‘Waarom val ik steeds terug in hetzelfde gedrag en ben ik weer terug bij af’. En ‘Waarom stap ik steeds in dezelfde valkuilen?’

5 jaar geleden heb ik de rigoureuze stap gezet voor een gastric bypass en viel ik als een razende af. Nu, 5 jaar later, betrapte ik me op dezelfde verleidingen en kwam ik weer aan. Ik werd daar alleen maar bozer om. Ik ben geopereerd aan mijn maag, maar niet in mijn hoofd.

Na meerdere keren hulp-geroep naar de Nederlandse obesitas-kliniek, zonder resultaat, greep het me naar mijn keel. “Dit wil ik niet, maar ik weet niet hoe.” Een kennis vertelde van de werkwijze van Lien aan de Linge. Dat moest even landen, maar ik moest iets.

De zorgbonus die ik kreeg, wilde ik besteden aan mezelf, “Ik wil een hypnotische maagband! “ Ja, wat het inhield? Ehhh… het leek te mooi om waar te zijn. “Ik ga hypnotherapie volgen als investering in mezelf.”

De inzichtsessie was zo verhelderend. Lien was zo rustig, maar ook confronterend en ze gebruikte beeldende beschrijvingen. Ze liet me zien waarom ik doe zoals ik deed en wat er voor nodig is om dat te veranderen.

“Ja die hypnose, ach, daar geloof ik niet in”, zei ik. Maar Lien liet me inzien dat hypnose niet een kwestie van geloof is. Al snel gleed ik weg in een hypnose en na de eerste sessie merkte ik al dat er iets was gebeurd. Wat precies?  “Ja, dat weet ik niet”, zei ik, “maar het voelt goed”.

Lien gaf me handvatten en reikte allerlei tools aan. En ja, ik viel langzaam weer af.
Maar er gebeurde veel meer dan dat. Lien liet me zien dat ik in mijn roeibootje zat, op de oceaan met allerlei moeilijkheden en vervelende ervaringen. Mijn bootje werd steeds door de golven terug geworpen op een plek waar ik juist niet wilde zijn.
En het werd steeds moeilijker als dan ook nog eens mijn peddeltje brak en ik stuntelend verder moest.

Ze gaf me inzicht om van koers te veranderen en juist mee te gaan op de golf. Ze liet me zien dat iets wat je jarenlang in je hoofd prent, je ommekeer heel erg kan tegenhouden.

Lien liet me anders denken en gaf me mijn eigen stoel waar ik op mocht gaan zitten. Ik heb jarenlang anderen op mijn stoel gezet waardoor ik steeds minder voor mezelf kon zorgen. Lien heeft me inzichten gegeven en me steeds mee in hypnose genomen. Ja, eigenlijk heeft ze me letterlijk gereset.

Ik zou willen dat de obesitas-kliniek deze sessies van Lien zou implementeren. Afvallen vraagt een mindsetverandering en niet alleen een mes in je maag.

Bewust met eten bezig zijn en daar ook de tijd voor nemen, is iets wat ik weer terug heb gevonden na de eerste sessie. Zichtbaar in ‘eten aan de tafel’, van een klein bord met mes en vork en bewust zijn met wat je eet.

Lien heeft me meer tools gegeven dan de bijeenkomsten van de kliniek. Ze heeft me bewust gemaakt van de juiste mindset.

En nog vind ik het lastig te vertellen wat er gebeurd is bij Lien. Maar ik weet wel dat, ondanks dat ik niet in hypnose geloofde, mijn leven veranderd is. Ik ben rustiger en het voelt of ik de hele wereld aan kan. Ik ben voor mezelf gaan zorgen terwijl ik er tegelijkertijd ook voor de ander kan zijn. Het verliezen van de kilo`s is even gestagneerd door een tijdelijk lichamelijk mankement maar het heeft mijn mind wel veranderd en ik geloof erin dat de kilo`s straks ook wel verder verdwijnen.

Lien werkt met visuele uitleg en dat is zeer verhelderend. Lien bedankt voor jou en alles wat je me hebt laten inzien. Het was de zorgbonus meer dan waard.

*********

Geen dieet maar een verandering van leven

Reis naar rust en geluk, goed zijn zoals je bent.

Mijn reis naar Lien en met Lien begon vorig jaar oktober 2020. Na mijn zwangerschap, dik 22 jaar geleden lukte het mij niet om op gewicht te blijven. Van alles eraan proberen te doen door middel van diëten, sporten, wilskracht, ondanks dat groeide ik maar en groeide ik maar. Dat kwam mijn zelfbeeld, maar ook mijn gezondheid niet ten goede.

Ik had al een intakegesprek gehad bij de obesitaskliniek, maar daar kreeg ik te horen dat in Nederland geen maagbandjes meer werden gezet. Omdat men daar “doorheen kan eten”. Een bypass dat vond ik een brug te ver. Een vriendin van mij vertelde mij in dezelfde week over een hypnotische maagband. Toeval?

In eerste instantie was ik sceptisch, mij krijgen ze toch niet onder hypnose, want ik wil de controle behouden. En dat gaat toch niet werken?

Ik besloot een uitgebreide intake te doen en ontmoette toen Lien. Het verhaal van Lien greep mij en het klikte! Als het echt zo gaat en kan is dit voor mij de oplossing dacht ik. De manier waarop past bij mij, geen gesnij in mijn lijf en alles uit mijzelf halen terwijl ik dan elke keer faal (voor mijn gevoel). Geen dieet maar een verandering van leven. De patronen aanpakken die in mijn leven zijn ontstaan,door de omstandigheden en wat je tegenkomt in het leven.

Ik heb nu 5 sessies gehad en vele kilo’s lichter qua lijf maar ook in mijn geest. Veel mensen zeggen je zult wel trots zijn op het resultaat, maar het gaat als vanzelf. Ik voel mij krachtig, de patronen doorbroken waarmee ik mijzelf troostte met eten en waardoor ik steeds maar meer at. Niet meer de hele dag aan NIET eten denken.

Ik heb meer energie, minder gezondheidsklachten…… Een last van mijn schouders en uit de vicieuze cirkel. Een cadeau aan mijzelf voor de rest van mijn leven. Ook het gevoel hebben dat ik goed ben zoals ik ben. Mijn lichaam had het ook echt nodig dat er iets gebeurde, dat voelde ik aan alles.

En de eerste keer hypnose, ik was binnen 3 seconden “weg”. 😁

Dank je wel Lien dat je mij op deze reis van de geest hebt begeleid en als het ware hebt gereset. ~Esther~

UPDATE NA 16 MAANDEN:  Hoi Lien, het gaat nog altijd erg goed. Bijna 40 kilo er af en dat ging heel snel. Dit gewicht heb ik nu 3/4de jaar. Maat 38/40. 

Af en toe wordt het nu iets moeilijker. Maar eigenlijk blijft mijn gewicht redelijk stabiel.
Mentaal is het goed. Vorig jaar was ik op mijn top, maar nu het wat normaler is geworden is het gewoon fijn. Ik moet nog wel wennen aan het niet meer dik zijn en dat ik mij anders kan kleden.

Ook voor mijn knie is het super, ik beweeg veel makkelijker. Ik ben er zo ontzettend blij mee! Ik maak daarom graag reclame voor je  want ik heb er zoveel aan gehad!

*********

Ik ben goed zoals ik ben

Na jaren alleen maar bezig te zijn met diëten, ging dit heel mijn leven beheersen, totdat Lien op mijn pad kwam, zij heeft mij laten inzien dat ik goed ben, zoals ik ben.

Door mij bewust te worden van mijn gedrag is mijn rivier weer gaan stromen. Ik blokkeerde deze zelf door er steeds keien in te gooien zodat deze niet meer kon doorstromen.

Door elke kei 1 voor 1 aan te pakken en op te ruimen heeft mijn rivier geen obstakels meer. Ik ben nog geen kilo kwijt maar ik zal je zeggen dat interesseert mij eigenlijk ook niet, ik voel me zo goed en zo positief, ik heb zoveel losgelaten dat er een dag komt dat dit ook met mijn kilo´s  gaat gebeuren.

Lieve Lien wat heb ik veel van jou geleerd en wat ben ik jou hier dankbaar voor, Bedankt. 😘 ~Linda~

*********

Uit zelfbescherming gooide ik me vol met eten…

Jarenlang ben ik gefixeerd geweest op mijn gewicht, waarbij ik alle diëten die je kan bedenken wel een keer gevolgd heb, met helaas veel wisselend succes. Na al die jaren van het letterlijk en figuurlijk een jojo te zijn stond ik zelfs op het punt om me in te schrijven bij een obesitas kliniek om me medisch te laten helpen.

Tijdens die overwegingen kwam ik via een goede vriendin in contact met Beautifull Mind in Leerdam, waarbij ik in 1e instantie sceptisch was over hypnose, was dit na de eerste behandeling eigenlijk meteen weg!

Lien heeft me in mijn traject zeer goed begeleid in het verhelpen wat me eigenlijk mijn hele leven al dwars zat, namelijk mijn zelfbeeld! Dit zelfbeeld was redelijk verstoord door een niet zo’n leuke jeugd, waardoor ik als het ware uit zelfbescherming me volgooide met eten. Dit bij positieve en negatieve emoties, naar diverse behandelingen ben ik op het punt gekomen dat ik mezelf niet langer hoef te beschermen en ik mijn eigen kapitein op mijn bootje ben, (ja Lien, ik blijf nog steeds roeien op die golven!).

Wat mij een geweldig resultaat heeft gebracht, namelijk 12,5 kg lichter en dat ik steeds vaker kenbaar maak wat ik zelf wil en belangrijk vind. Met als grote gevolg eindelijk die baan in het data analytics vak die ik al jaren ambieer.

Lien, bedankt voor je goede hulp en op naar mijn ik die er altijd al is geweest!

*********

Ik voelde me nooit goed genoeg

Ik voelde mij al heel lang niet fijn in mijn lichaam en in mijn leven. Nadat ik al twee jaar koolhydraatarm leefde en niet meer afviel. Mijn buren hadden mij al hele positieve verhalen verteld over maagbandjes onder hypnose, maar nu ik niet meer afviel besloot ik contact met Lien op te nemen.

Al tijdens het eerste gesprek werd het duidelijk waardoor ik niet los kon laten (gewicht), mij zo alleen en onveilig voelde. En werd het nog duidelijker dat ik heel veel last had van het me nooit goed genoeg voelen.

Lien maakte mij duidelijk dat zij zou doen wat ze kon om mij te helpen, maar dat het meewerken – van mijn kant – essentieel was. Ik wilde zo graag weer LEVEN dat ik me aan alle opdrachten en afspraken heb gehouden. Al snel nadat we samen het proces zijn gestart (oefeningen, gesprekken en hypnose) begon ik mij anders te voelen – beter en zonniger over mezelf en over het leven.

Wat ben ik blij dat Lien op mijn pad kwam of ik op die van haar.

Ik voel me niet meer alleen en onveilig. Ook voel me zelfverzekerder en voel ik me zelfs trots op mezelf. En waar ik het meest gelukkig mee ben, is dat het blije kind in mij eindelijk aan mijn hand uit haar bunker is gekomen: ‘HOI, HOI, HOI’ 🙂

Hoe kan ik je bedanken, lieve Lien? Ik wens iedereen dat zij jou op hun pad tegenkomen. Dank je wel! Proost op jou en het leven. ~ Liek~

*********

De huisarts zei: ‘Ik heb van patiënten heel goede verhalen gehoord over Lien aan de Linge’

In juni was ik mijn gewicht zo zat. Ik zat niet lekker in mijn vel. Het zat me echt in de weg. Dus ik naar de dokter want ik dacht dat alleen een maagverkleining mij nog kon helpen. Ik kreeg van de dokter gelijk een verwijzing. Ik helemaal blij. Thuis heb ik gelijk naar de obesitas kliniek gebeld. Maar daar zeiden ze je bmi is niet hoog genoeg om op gesprek te komen. Dat was een teleurstelling.

Ik weer naar de dokter. Toen had ik een andere dokter die zei, waarom wil je een maagverkleining??? het is een hele ingrijpende operatie. En het is ook nog zo dat bij veel mensen de maag toch weer oprekt en dan kom je ook weer aan. Daar had de dokter wel gelijk in vond ik, want dat had ik zelf gezien bij iemand.

De huisarts zei, ik heb hele goede verhalen gehoord. Van patiënten die bij Lien aan de Linge zijn geweest. Bij Beautiful Mind. Ik ben er zelf ook eens geweest, zei de dokter, om te kijken hoe zij werkt . Maar zei de dokter, je krijgt het niet vergoed. Kijk eens rustig op haar site of dit iets voor jouw is en anders maak je weer een afspraak en kijken we hoe we het verder gaan aanpakken.

Ik thuis de site van Lien bezocht en verhalen gelezen en een inzicht sessie geboekt. Nou, dat was echt zo fijn, dat ik het hele traject van de hypnotische maagverkleining wel wilde doen. Het is wel een investering wat je moet doen, vertelde Lien me. ( Maar als je een maagverkleining laat doen dan kost het je ook wat, namelijk je eigenrisico😊) Zo dacht ik. Dus ik dacht ‘ik ga er voor’. Een gehele verandering voor lichaam en geest is echt een groot cadeau voor je zelf, zoals Lien dat noemt.

En echt, het is een super cadeau. Ik ben eind augustus begonnen met de sessies en ben ruim 20 kilo lichter. Ik voel me zowel geestelijk als lichamelijk helemaal top. Het voelt niet als lijnen. Het is gewoon een nieuwe levensstijl. Ik ben helemaal niet bezig met afvallen. Het gaat gewoon vanzelf. Elke keer als ik op de weegschaal sta, verbaas ik me er weer over dat ik zo makkelijk afval en blijf afvallen en helemaal geen honger gevoel meer heb. Ik ben zo blij met dit cadeau.

Ik val af zonder moeite en ik ben veel helderder in mijn hoofd. Voel me gewoon fantastisch. Ik ben zo blij dat ik mezelf dit cadeau heb gedaan. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik blijf het fantastisch vinden. Dat het mij zo veel heeft geholpen en ik zoveel gelukkiger in het leven sta. En daar geniet mijn hele gezin van mee. 😀Omdat ik van Lien heb geleerd wat ik op moeilijke momenten moet doen. En dan neem ik de rest van ons gezin vanzelf daarin mee. In het positieve. Ik heb zo veel meer energie en alles gaat zoveel gemakkelijker. Dat ik echt overal zo veel meer van geniet.

Zelfs de feestdagen waren geen enkel probleem. Want net als ik al eerder zei, ik ben niet meer aan het lijnen. Ik heb een andere levensstijl aangenomen. Ik ben zo blij dat ik voor dit traject heb gekozen. En niet voor de operatie met bijbehorende risico’s. Want ik ben er van overtuigd, dat als ik de operatie had laten doen, ik ook zou afvallen maar ik dan geestelijk nog hetzelfde zou zijn. In plaats van hoe ik me nu voel. Geestelijk en lichamelijk heeft het me een hoop meer gebracht. Meer nog als wat ik me van tevoren had kunnen bedenken. En ik was al erg positief toen ik aan het hele traject begon. Ik ben zo blij dat ik dit heb gedaan.

*********

Ik voel me vrij…

Al van jongs af aan kampte ik met overgewicht. Ik was slecht in sport, het grootste meisje van de klas en dol op eten. Volwassenen vonden mij doorgaans aardig, spontaan en slim. Leeftijdsgenootjes vonden mij dik, met gelukkig een groepje uitzonderingen dat daar ook wel doorheen kon kijken. Mijn rapportcijfers waren altijd heel hoog, daar kon bijna niemand tegen op. Oja en ik had prachtig lang dik haar. In de loop van de jaren ben ik van al deze ‘eigenschappen’ of eigenlijk labels, mijn identiteit gaan weven.

‘Ik ben te dik, groot, heb weinig zelfvertrouwen, maar daarentegen presteer ik wel goed op school en zal ik later dus makkelijk een baan vinden. En dat is veel belangrijker, toch?’

Op de middelbare school dacht ik stiekem opnieuw te kunnen beginnen, een heel andere Linsey aan iedereen te kunnen laten zien. Destijds had ik natuurlijk geen idee wie die andere Linsey was en dus verliep de middelbare schooltijd zoals conform het verwachtingspatroon. Veel mensen mochten mij graag, maar als het erop aankwam, was ik wel dik en bleef ik achter.

Op mijn 16e ontdekte ik het Cambridge-dieet en viel 15 kilo af. In die tijd ging ik voor het eerst wekelijks uit en kreeg veel aandacht en complimenten. Dat voelde ontzettend goed, maar was van korte duur. Na een jaar was ik ongeveer weer op mij oude gewicht.

Mijn familie van moeders kant kampt ook altijd al met overgewicht en zo ook mijn moeder. Moeder kreeg last van diabetes en kon deze schade nog terugdraaien als zij af zou vallen. Dit deed zij via een diëtiste en verloor zo’n 40kg. De diabetes was weg en ik zag hoe zij genoot van de aandacht zoals ik dat op mijn 16e had gedaan. Dit gaf mij nieuwe moed en stapte naar dezelfde diëtiste. Zij leerde mij ontzettend veel over voeding, schreef een schema maar benadrukte dat dit schema een levensstijl was dat slechts her en der werd aangepast als ik mijn streefgewicht had behaald. Dit ging ruim 3 jaar goed.

Het probleem was echter dat dit voelde als ‘volhouden’. Hierdoor kwam ik in een ritme van streng leven volgens het schema van maandag tot en met donderdagmiddag en vanaf donderdagavond was het feest, want dan at ik wat chips, chocola, nootjes van de markt, kaasstengels van de bakker, drank op zaterdag en 1x fastfood op zondag. Het hielp echter niet mee dat mijn moeder een hekel heeft aan koken (omdat zij het volgens haar nooit goed kan doen) en dus van vrijdag tot zondag zei: als je iets wilt moet je het zeggen, maar ik bak een ei met champignons voor mezelf.

Stukje bij beetje kwam ik weer aan en stopte ook met sporten in de sportschool. Ik deed daar mee aan lessen die eigenlijk te zwaar voor mij waren en dus werd het weer bevestigd: ik ben slecht in sport, dat is nou eenmaal zo dus hou ermee op.

Ik had zo lang volgehouden rond de 76kg te wegen en nu raakte ik alweer de 81,5kg aan, dit ging de verkeerde kant op. Op mijn zwaarst woog ik ooit 90kg en ik was vastberaden dat ik daar nooit meer zou komen. Helaas had ik geen idee hoe, ik viel volledig radeloos in de diepte. Een gevaarlijke plek waar ik meestal ging eten en sporten tegelijk, totdat het nare gevoel weer weg was en gewoon mijn leven weer voortzette.

Op een gegeven moment zat ik achter de computer te werken en was zo verdrietig, omdat ik gewoon niet wist hoe ik een leuk leven kon leiden in een gezond, slank lichaam. Op dat moment herinnerde ik mij dat mijn moeder ooit was behandeld met een vorm van hypnose om van haar angststoornis (dagelijkse doodsangst door kanker) af te komen. Dit was verbazingwekkend goed gelukt.

Ik zocht op google naar afvallen door hypnose en kwam uiteindelijk bij Lien terecht. Ik had niet echt een idee van waar ik aan begon, maar uiteindelijk besloot ik een mailtje te sturen met een verzoek om wat meer informatie. Dit leidde tot een intakegesprek. In dit gesprek benadrukte Lien vooral dat de hypnotische maagband een traject is waarbij je zelf hard werkt en je het vooral echt heel graag moet willen, want het is geen quick-fix, maar als je het doet heb je goud in handen.

Ik vond het ontzettend moeilijk om te beoordelen of ik het graag genoeg wilde, want ja hoe weet ik dat nou? Straks begin ik hieraan en doe ik maar wat, omdat ik blijkbaar niet genoeg motivatie heb. Uiteindelijk wonnen mijn nieuwsgierigheid en radeloosheid het van de angst om te falen en ging ik voor de hypnotische maagband. Ik vertelde niemand, behalve mijn vriend, over waar ik aan begonnen was.

Tijdens de eerste sessie heb ik ontzettend veel geleerd over hoe het brein werkt en wat voor invloed dit altijd al heeft gehad op mijn perceptie van de wereld, de mensen om mij heen, mijn gedrag en hoe dit te veranderen. Daarnaast moest ik natuurlijk heel erg veel vertellen over wat nou precies mijn probleem was en het verbaasde mij hoeveel emotie daar steeds bij kwam kijken. Het bleek een roze olifant te zijn. Lien duwde de waarheid als een grote slagroomtaart in mijn gezicht. Hij stond de hele tijd voor me, maar ik had hem niet gezien want ik wist niet hoe slagroomtaart eruit zag.

Ook werd de maagband geplaatst en dat voelde ik gebeuren. De eerste dagen leefde ik in een soort roes. De eerste nacht moest ik random overgeven, bizar wat mijn onderbewustzijn allemaal ‘geloofde’. De honger/trek was weg en ik volgde alle leefregels van Lien, iedere dag twee keer de mp3 en ik voelde mij goed. Ik was er wel de hele dag mee bezig, hard bezig om het ‘goed’ te doen. De regels volgen, mezelf positief toespreken in de spiegel en het gedachtestappenplan toepassen.

Door het harde ‘werk’ wat eigenlijk relatief moeiteloos ging, maar mentaal wel veel aanwezig was, viel ik snel af en al snel kwam de ommekeer. Zelfvertrouwen groeide, oprecht. Al vaker had ik mezelf verteld dat ik goed genoeg was, mooi, aardig, het waard, maar altijd waren dit oppervlakkige woorden waar ik niet 100% kon achterstaan. Nu was het anders en langzaam ging ik van mezelf houden. Ik keek in de spiegel en hield van die Linsey, no matter what.

Ook probeerde ik af en toe de roze olifant te ontdekken, maar die bleek onvindbaar. Hij was weg. Op die momenten was ik zo blij, dankbaar en gelukkig dat ik vaak moest huilen. De roze olifant, gewoon weg. Hij paste niet eens door de deur, maar toch is hij weg. En met dat geluksgevoel kwam ook hoop dat het zo zou blijven.

Rond de eerste 3 sessies vroeg ik mij steeds af of ik hiermee naast gewicht niet meer zou verliezen. Het kunnen genieten van eten of feestjes met vrienden. De onzekerheid op dit punt bleef vrij lang hangen, totdat Lien dit tijdens de vierde hypnosesessie specifiek behandelde. Toen was het weg en voelde ik mij volledig vrij. Ik kon alleen maar lachen. Achter mijn beeldscherm, ineens een willekeurige lachbui of wanneer ik buiten liep in de regen tussen de koeien met mijn haren in de wind. Tranen van het lachen, Linsey waar gaat dit over, de wereld is van mij.

Mensen gingen anders op mij reageren en ik op hen. Toch bleef ik volledig mezelf. De Linsey die ik altijd was geweest was niet weg, die was en is daarentegen in volle ornaat aanwezig. Het enige verschil is dat ik mijn aanwezigheid prettig vind, want dat is waar ik het mee moet doen. Ik ben de enige die het mij naar de zin kan maken, dus ik heb er niets meer aan om mezelf in een hoekje te zetten en af te wachten wat de rest gaat zeggen.

Tijdens de laatste sessie kwam het gevoel van acceptatie nog sterker terug. Ik ben veel afgevallen, heb zeer veel motivatie gevonden om te sporten (wel 4x per week en lekker wandelen op rustdagen) en ik voel mij gezond. Dit is prachtig, maar eigenlijk besteed ik er relatief weinig aandacht aan. Ik leef gewoon zoals ik dat wil. De ene dag met een broodje chocoladepasta en pepernoten en de andere dag met wat salade en aardbeien. De ene dag zonder make-up en een joggingpak en de andere dag in mijn nieuwe outfit met hoed en lange jas. Op het moment dat ik het anders wil, doe ik het anders want alles is mogelijk.

Het blijft natuurlijk een lang weg vol obstakels en omleidingen en ik moet mij (in dit stadium van verandering) wel blijven observeren. Vroeger deed ik dat door mezelf op de vingers te tikken en schuldig te voelen. Nu is het meer een gevoel van aanwezigheid van mezelf bij mezelf… (?), een vorm van gezelschap houden.

Op moeilijke dagen waarop ik ontevreden ben over sommige ontwikkelingen in mijn leven probeer ik de dag gewoon te accepteren zoals hij is. Het gevoel moet gevoeld worden. Het beste wat ik dan kan doen is even wandelen in de natuur, dat doet veel goed. Natuurlijk is dat niet altijd het antwoord, moeilijke momenten zullen er het hele leven lang zijn maar beïnvloeden niet meer mijn levensstijl. Die is namelijk gewoon zoals ik het wil.

Onlangs was ik in de Efteling en ik ging mee naar de Python (achtbaan). In mijn tienerjaren deed ik dat voor het eerst en was destijds zo blij dat ik in die achtbaan durfde te stappen. Toen ik ditmaal in de rij stond, kreeg ik het toch wel benauwd met knikkende knieën. Hoe kan ik dit nou ooit gedurfd hebben, mij god, kan ik nog afhaken, dit wordt wat. 5 minuten voordat wij aan de beurt waren bedacht ik mij weer: hé, waarom zou ik dit niet overleven? Tot nu toe heb ik alles overleefd in het leven, of het nou lukte of niet, ik sta hier nog steeds goed, vrolijk en gezond. Ik kan alles. – Het is misschien een simpel voorbeeld, maar dit zijn wel de momenten waar ik zoveel energie uithaal. Het ritje was spannend, maar ontzettend leuk en stiekem was ik daarna heel erg trots tot de hilariteit van mijn familie. Ik ben van plan dit principe vaker toe te passen!

De afgelopen 2 weken na de laatste sessie vond ik best lastig. Het was alsof iemand het kussentje onder mijn billen had afgepakt en ik nu op de koude bodem moest zitten. Ik had even tijd nodig om een nieuw kussentje te vinden, maar ik voelde al snel dat mijn billen eigenlijk wel zacht genoeg zijn. Af en toe moest ik even dubbelchecken of ik nog op de juiste snelweg zat of dat ik was gerespawned op de oude. Vandaag kon ik toch wel echt tot de conclusie komen dat ik nog steeds op de juiste weg zit en alles oke is.

Dit verhaal schrijven vond ik veel moeilijker dan ik dacht. Ik heb het altijd leuk gevonden om te schrijven en dat ging mij altijd makkelijk af. Echter, in dit geval vond ik het moeilijk om herinneringen terug te halen omdat ze onder een hele dikke laag met stof zijn bedekt, vergeten. Het riep ook nog wel flink wat emotie op. Wellicht heb ik heel veel belangrijke gevoelens, ontwikkelingen of herinneringen weggelaten, omdat ik ze ben vergeten. Hopelijk filter je uit dit verhaal wel mijn ervaring.

Ik ben zo blij dat onze wegen elkaar gekruist hebben en dat ik het avontuur van de hypnotische maagband mocht beleven. Zelfs in het zwartste donker heb ik nu altijd een brandend kaarsje bij me, zodat ik toch nog kan zien waar ik ga.

Veel succes met je missie en enorm bedankt voor je hulp. ~Linsey~

*********

Wat een ongelofelijke reis…

Een aantal maanden geleden belde mijn buurvrouw bij mij aan om een pakketje op te halen, ik zag haar helemaal fijn in haar vel en met veel meer energie voor mij staan en ik heb nooit spijt gehad dat ik haar toen vroeg wat zij had gedaan dit voor elkaar te krijgen.

Ik kreeg een mooi foldertje van mijn buurvrouw en na op de site van Lien gelezen te hebben twijfelde ik niet en heb ik een mail gestuurd of dat zij mij ook zou willen en kunnen helpen.

Na mailverkeer met Lien heb ik een kennismakingsgesprek ingepland.
toen ik in de praktijk binnen liep was ik eigenlijk al helemaal om, wat een fijn persoon en goede energie!
Na het oriënteringsgesprek vielen er al een paar puzzelstukjes op zijn plaats en wist ik zeker dat ik het traject in wou gaan.

In eerste instantie was ik vooral het traject ingegaan om niet meer elk moment van de dag een verschrikkelijke honger te hebben, niks zorgde er echt voor dat deze honger weg ging. Ook wou ik graag nog de laatste paar kilo’s afvallen en natuurlijk ook een beetje van die fantastische energie krijgen.

De afgelopen 5 behandelingen hebben mij zo ontzettend veel meer mogen brengen dan waar ik ooit van had durven dromen:

 • meer energie
 • geen honger meer, eindelijk na bijna 30 jaar elke dag honger gehad te hebben
 • minder fysieke pijn
 • steeds meer kunnen en willen bewegen
 • voor het eerst geen dieet meer en mijn gewicht gaat niet omhoog.
 • veel meer verbonden kunnen zijn met mijzelf
 • mijzelf weer gelukkiger kunnen voelen
 • de pijn van het verleden meer los kunnen laten
 • inzichten die onbetaalbaar zijn
 • liefde kunnen voelen
 • mijzelf langzaam aan mooier vinden
 • naar mijzelf kunnen kijken in de spiegel, en ook nog iets goeds kunnen zeggen
 • verbonden voelen met positieve energie
 • ik hoef niet meer op een weegschaal te staan door geleerd te hebben dat gewicht niets zegt over wie je bent.
 • en nog zoveel meer, bijna niet te beschrijven met woorden.

ik ben zo ongelofelijk dankbaar dat Lien op het juiste moment op mijn pad is gekomen en ik gun absoluut heel veel anderen soortgelijke ervaringen in heling en het herontdekken van zichzelf. ~Rosanne~

*********

De afgelopen maanden hebben mij zoveel opgeleverd.

Eind vorig jaar werd ik door mijn zus gewezen op een artikel over jouw praktijk en het plaatsen van een hypnotische maagband om af te vallen. Een maagband…dat had me, ondanks mijn worsteling met mijn gewicht, nooit echt aangesproken. Snijden in een verder gezond lichaam zag ik niet zitten. Maar ook een hypnotische maagband leek me wel erg rigoureus. Stel je voor dat je niet meer kunt genieten van eten, dat zou wel heel erg zijn.

In eerste instantie maakte ik toch een afspraak bij je, maar later heb ik de afspraak weer afgezegd. Het was blijkbaar nog niet het juiste moment.

Bij een andere therapeut heb ik een aantal hypnotherapie sessies gedaan, omdat ik toch wel nieuwgierig was geworden. Na afloop van die sessies ging het een poosje goed, maar na een aantal weken ebde het effect weg. Ondanks dat was ik overtuigd geraakt van de werking van hypnotherapie.

Van mijn zus hoorde ik ondertussen heel positieve ervaringen over haar behandeling bij jou. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en toch weer een afspraak bij jou gemaakt. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! De afgelopen maanden hebben mij zoveel opgeleverd. Niet alleen hebben we in de sessies gewerkt aan een normaal eetpatroon, maar met jouw hulp heb ook ik een beeld gekregen van de redenen die maakten dat ik zo met eten bezig was.

Jij kunt op een heel heldere manier uitleggen wat er allemaal in mijn hoofd gebeurt zonder dat ik daar een idee van heb. In mijn onderbewuste waren allerlei overtuigingen aanwezig, die ervoor zorgden dat ik na een periode van afvallen weer aankwam. Maar dat is nu voorbij!

Met de hypnose sessies en de praktische leefregels zijn die overtuigingen verdwenen, heb ik mijn zelfbeeld veranderd en ben ik in een aantal weken weer gaan genieten van eten in plaats van me er schuldig over te voelen.

En mooier nog: ik ben er van overtuigd dat dit niet meer verandert, omdat ik weet dat ik daar zelf invloed op heb. Hoe heerlijk is dat!

Ik ben in balans: niet alleen voor wat betreft mijn gewicht, maar ook in mijn hoofd. De eerste 10 kilo zijn als vanzelf verdwenen zonder dat het me moeite heeft gekost en er is letterlijk ruimte in mijn hoofd ontstaan voor andere dingen.

Lien bedankt voor jouw hulp, maar bovenal bedankt dat je er voor hebt gezorgd dat ik het verder zelf kan. En dat dit dan niet voelt als een prestatie die ik moet leveren, maar dat het gewoon bij me hoort. Dit is wie ik ben. En ik mag er zijn!! ~Anneke~

*********

Ik ben gestopt met het chronisch lijnen en gaandeweg raakte ik kilo’s kwijt

Hypnotische maag band of een beautiful mindset…

Ik kreeg de tip van een vriendin. Zij wees mij op de praktijk van Lien. En ik meldde me aan voor het hypnotische maagband programma.

Hoe fijn zou dat zijn. Je neemt plaats in een lekkere stoel. Je doet je ogen dicht en daarna bereik je ideale gewicht. Na al die jaren tobbe met overgewicht.

Tegen de tijd dat ik aan de beurt was, zat ik in een turbulente periode. “Zo heeft het moeten zijn, Een betere start kun je niet wensen” … zei Lien.

Tijdens onze hilarisch & fijne gesprekken heb ik gehuild en gelachen. En aan die gesprekken heb ik veel aan gehad. De hypnose blijft een ongrijpbaar iets. Ben ik op mijn streefgewicht? Nog niet.

Wat bracht het mij.
*Zelfinzicht vooral.
*Nieuwe visie op mijn handelen.
*Waarom ik eet.
*Gestopt met het chronisch lijnen en gaandeweg raakte ik kilo’s kwijt.
*Als ik het gevoel heb dat ik in een achtbaan zit of een LP ben die blijft hangen. Stap ik daar even uit. En bekijk het nuchter en realistisch zoals Lien zou doen.
*En focus op mijn doel. Blijf bij je gevoel en luister naar jezelf en vertrouw daar weer op.
*Kies voor jezelf en wat voor jou belangrijk is. En laat alle ballast los.

Dat heb ik geleerd! In die lekkere stoel, met mijn ogen dicht. Bedankt.

*********

Eerst dacht ik: “overdrijf niet, je bent 18. Mensen hebben ergere problemen.

Voordat ik bij Lien kwam wist ik niet zo goed wat ik met mezelf aan moest. Ik was onzeker, ongelukkig en kon daar zelf niet uitkomen. Daarom begon ik te eten. Elke keer als ik niet wist wat ik moest doen. Zo ben ik erg veel aangekomen.

Ik heb meerdere malen geprobeerd te diëten. Telkens zonder resultaat, of ik kwam het weer aan. Op een gegeven moment was dat niet alleen meer mijn probleem, maar ook dat ik mezelf niet meer was. Ik herkende mezelf niet meer in de spiegel. Toen besloot ik om toch verandering te brengen in mijn leven.

Eerst dacht ik: “overdrijf niet, je bent 18. Mensen hebben ergere problemen.” Maar niemand kan jou vertellen hoe je je moet voelen voordat je “hulp” inschakelt.

Via via ben ik terechtgekomen bij Lien. Vanaf het eerste gesprek had ik er al een goed gevoel bij en wist ik zeker dat ik dit wilde. Zij gaf mij een veilig en rustig gevoel. Tijdens mijn reis heeft Lien mij laten inzien dat mijn probleem van binnen zat en het niet aan eten of aan anderen lag.

Ze heeft me geholpen met mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. Zo ben ik ook ècht gaan afvallen. Niet met een streng diët of met heel strenge regels. Nee, met het veranderen van binnenin. Hierdoor ben ik ook 10+ kg afgevallen in de eerste 4 sessies. En blijf ik afvallen; en dit is het belangrijkste en was het moeilijkste punt.

Ook kijk ik anders naar mezelf. Ik ben gelukkiger, zekerder en meer gemotiveerd dan ooit. Hierbij wil ik Lien nog een keer bedanken voor alles!

*********

Ik krijg alleen maar complimenten dat ik er goed uitzie

DANKJEWEL LIEN
Via een kennis van mijn zusje hoorde ik van de hypnotische maagband. Ik worstelde al een tijdje met mijn gewicht en zat niet lekker in mijn vel. Een andere vriendin was begonnen met een hypnotische maagband en ik dacht: waarom ook niet.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en een intake afspraak gemaakt bij Lien. Wat een openbaring…

Lien legde het traject uit en legde mij uit waarom ik bepaalde dingen deed. En dat ik voor mijzelf moest kiezen. Direct heb ik besloten het traject in te gaan en het heeft mij veel goeds gebracht.

5 sessies waarin we veel hebben gepraat en waarbij Lien mij bewust heeft gemaakt van het waarom. Waarom ik bepaalde dingen doe en waarom ik eet bij emoties. Voor mij een openbaring.

Het is absoluut geen dieet, je bent zelf verantwoordelijk voor wat je eet. Je weet onbewust wel wat goed voor je is en wat niet en door het bewust worden, laat je de ongezonde dingen staan. De kilo’s gaan er redelijk gemakkelijk af en dat komt doordat Lien mij bewust heeft gemaakt van het waarom!

Ook door dit bewustzijn ben ik meer gaan bewegen, lekker in de buitenlucht wandelen en fietsen. Ik ben 10 kilo kwijt en ik heb mijn vrolijkheid weer terug. Ik krijg alleen maar complimenten dat ik er goed uitzie, dat straal ik af. Heerlijk. Nogmaals, dankjewel Lien
~Jeannette~

*********

Wat heb ik in al onze ontmoetingen veel geleerd

Na het lezen van de website en de verhalen van mensen om mij heen heb ik besloten in het diepe te springen. Wel heel aarzelend en enigzins wantrouwend begon ik dit avontuur.

Hoezo heb ik iemand nodig om mij te vertellen hoe ik mijn overgewicht kwijt kon raken. Dat kon ik wel zelf maar dan het volhouden….hoe dan? Meteen al bij het 1e contact, de intake, werd ik enthousiast en nestelde de stem van Lien zich in mijn brein.

Wat heb ik in al onze ontmoetingen veel geleerd. Geleid door Lien maakte ik mijn persoonlijke reis. Verwonderd, emotioneel, vol enthousiasme ontstonden de inzichten.

In de tussenliggende tijd genoot ik van het luisteren naar de podcast, het heeft me rust en energie gegeven.

Wat het meest helpend is: mijn inzicht het is geen volhouden maar overgave en vooral genieten van het gevoel wanneer de kilo s verdwijnen en je tevoorschijn komt als je ware IK. 100 % licht en liefde. Dankjewel Lien.

*********

Ik heb dit traject echt als een groot cadeau aan mezelf gezien

Na 45 jaar een verwrongen relatie met eten gehad te hebben, waarin me schuldig en minderwaardig voelen de boventoon voerden, werd ik in januari dit jaar op Facebook getriggerd door een blog van Lien over “hoe een pindakaaspotdeksel niet op een jampot past”. Bam, die kwam binnen! Ik voelde dat ik bij Lien moest zijn voor hulp om af te vallen. Ik heb haar meteen een email gestuurd om te vragen naar het hoe en wat.

Wat volgde was een mooie reis van een paar maanden die ik samen met Lien mocht lopen door mijn onbewuste zelf. Iedere keer weer keek ik uit naar de sessies, die mij zo’n diepe ontspanning brachten, naast alle mooie inzichten over mezelf en mijn gedrag.

Ik ben mezelf door de sessies echt beter gaan leren kennen. En ook het waarom achter mijn verstoorde relatie met eten. Door de mp3’s met Liens fijne stem, die ik 2 x per dag luisterde, voelde ik me ook tijdens de sessies vertrouwd en veilig om alles aan te kijken. Stapje voor stapje kon ik veranderingen doorvoeren in mijn eetgedrag. En bij iedere stap stond Lien mij aan de zijlijn aan te moedigen. Wat een support, ik voelde me zo gesteund de hele reis!

Het traject bij Lien is nu afgerond en ik ga alleen verder. Ik ben er klaar voor en voel ook dat ik het kan. Ik ervaar geen schaamte meer over mezelf en zit lekker in mijn vel. Ik heb dit traject echt als een groot kado aan mezelf gezien. Aanrader! ~Masja~

*********

Ik had niet gedacht dat het mij zoveel goeds zou brengen

Via een vriendin van mijn moeder hoorde ik van de hypnotische maagband. Ik zat al maanden niet lekker in mijn vel en was ongelukkig met mijn gewicht. In het begin vond ik het moeilijk te geloven dat een hypnotische maagband zou werken, ik ben namelijk een heel nuchter persoon. Tijdens mijn eerste intake kreeg ik inzicht waarom ik de dingen deed zoals ik ze deed en vertelde Lien hoe het traject eruit zou zien. Het mooie aan deze intake vond ik dat Lien het niet uit maakte of ik wel of niet kwam. Ik moest echt voor mezelf kiezen om dit te gaan doen.

Toen ik had besloten om samen met Lien aan de hypnotische maagband te beginnen had ik niet gedacht dat het mij zoveel goeds zou brengen. Als ik terugkijk doen de verloren kilo’s er niet eens toe maar wel alle nieuwe lessen. Voor dit traject was iemands anders geluk altijd belangrijker dan mijn geluk. Ik word zelf namelijk ook gelukkig als iemand anders gelukkig is. Lien heeft mij geleerd om mijn eigen geluk het belangrijkst te vinden. Ik kan namelijk er niet voor zorgen dat iemand anders altijd gelukkig is. Ik kan er daarin tegen wel voor zorgen dat ik zelf gelukkig ben. Doordat ik ook al mijn gevoelens met andere mensen besprak werd de drang naar eten vele malen minder.

Al heel wat jaren probeer ik af te vallen maar helaas kwam ik altijd weer aan wat ik verloren was. Dit kwam omdat de oorzaak nooit werd aangepakt. Lien verteld mij niet wat ik moest eten of hoe vaak ik moest sporten maar pakte het achterliggend probleem aan. Door de handige tips weet ik nu hoe ik verder moet gaan.

Normaal als ik een keertje wat ongezonds at, had het toch geen zin meer om verder te gaan. Door dit traject kan ik gewoon weer verder gaan waar ik gebleven was. Bij mijn drie maaltijden per dag en hier genoeg aan hebben.

Doordat je dankzij Lien haar hulp echt voor jezelf gaat kiezen, wil je vanzelf beter voor jezelf zorgen. Gezonder eten, bewegen en stoppen wanneer je vol zit. Doordat ik mezelf op de eerste plek zette verloor ik al heel wat kilo’s. Het fijne aan mijn sessies met Lien vond ik dat ik alles kon bespreken zonder dat er een oordeel kwam. En daarnaast is het enthousiasme van Lien heel erg aanstekelijk.

Helaas zijn de 5 sessies al voorbij, maar omdat ik nog meer aan mezelf wil werken zijn er gelukkig nog wat sessies bij gepland.~Lisa~

*********

Ik heb grote stappen vooruit gemaakt op mijn innerlijke pad en zoektocht naar mezelf

Over je vraag hoe ik het traject ervaren heb, moest ik rustig nadenken zodat ik het goed zou verwoorden.

Door de jaren heen ben ik er steeds meer van doordrongen geraakt dat afvallen alleen niet genoeg is maar je ook de onderliggende problemen moet aanpakken. Doe je dit niet dan zitten de verloren kilo’s er zo weer aan. Een tijdje geleden ben ik dus naar de huisarts geweest, die me naar een psycholoog doorstuurde.

Toen wist ik wel deels wat het probleem was en kreeg ik tips en trics mee maar er werd niet daadwerkelijk iets aan de onderliggende problematiek gedaan. Daarna kwam Skinny Minds op mijn pad. Een goed programma maar ook dat was het net niet helemaal en ik verviel weer in mijn oude gedrag.

Al lopend door jouw straat, heb ik heel wat keren je wolkje zien staan en toen ik ook nog een artikel van je las, dacht ik: dit is iets voor mij. Na nog wat dubben (niet omdat ik hypnotherapie eng vind want dat heb ik begin jaren 90 al ervaren) de telefoon gepakt en een afspraak gemaakt.

Ons kennismakingsgesprek verliep heel prettig. Ik voelde me direct op mijn gemak, je manier van doen en enthousiasme sprak me erg aan en je uitleg was helder.

Toen ik daadwerkelijk begon was ik verbaasd en aangenaam verrast over het gemak waarmee het ging. Geen honger en belangrijker geen slechte gevoelens. “Normaal” eten was en is ondergeschikt aan de mentale veranderingen die plaats vinden. Waar anders het lijnen de boventoon voerde, waren er nu dagen dat het helemaal vanzelf ging om alleen de maaltijden te eten en niet steeds te snoepen. Tuurlijk waren er af en toe dagen dat het niet zo makkelijk liep. En er waren ook dagen dat het helemaal niet liep. En ook daarvan weet ik nu dat het leermomenten zijn en niet fouten. Wat wil je ook? Gedrag van 20 jaar kan niet in 3 maanden spoorloos verdwenen zijn.

Het blijft vreemd dat je volledig in controle bent als je onder hypnose bent. Dat je alles ervaart en voelt alsof je met je ogen open door de stad loopt. De hypnosesessies zijn steeds een hele belevenis, je weet nooit wat er deze keer weer naar boven komt. Maar voor een verrassing zorgen ze regelmatig en ze geven inzichten die je zelf nooit zou hebben bedacht. Ook de gesprekken die er aan vooraf gaan laten je tot ideeën komen. Simpelweg door te praten!

Kortom, een hele mooie ervaring die ik niet had willen missen en waar ik grote stappen vooruit heb gemaakt op mijn innerlijke pad en zoektocht naar mezelf. Bedankt Lien. ~Kitty~

*********

Had ik het maar jaren eerder gedaan

Al, voor mijn idee, mijn hele leven heb ik problemen met mijn gewicht, ik ben een jojo, heb alle diëten al uitgeprobeerd, ben echt heel goed afgevallen en net zo goed weer gegroeid, doodmoe werd ik ervan! En die eeuwige strijd en onrust in mijn hoofd, het ging nooit over, was er zo klaar mee maar wat moet je als je (dacht ik) alles al geprobeerd had.

Het begon bij mij met het tijdschrift VIJF waarin jij een stukje had geschreven over jouw praktijk en de hypnotische maagband, was er dan toch nog hoop?? Ik durfde de stap niet te nemen en gooide het blad aan de kant, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen het weg te gooien en later heb ik jouw stukje eruit gescheurd en het weer opzij gelegd. Zoals je weet op een gegeven moment toch de stap gezet en na een eerste gesprek met jou mocht ik na een paar maanden starten met de sessies.

Had ik het maar jaren eerder gedaan! In de vragenlijst heb ik gezegd dat ik vooral op zoek was naar rust in mijn hoofd en het gevoel kwijt raken om altijd maar met “wel eten” en “niet eten” bezig te zijn en om eindelijk niet meer te vervallen in mijn oude patronen wanneer ik iets “fout” heb gegeten. Of dat gelukt is?? Jazeker!! De sessies zijn echt zo’n eyeopener waarin ik erachter ben gekomen dat het beeld wat ik van mezelf gevormd heb helemaal niet klopt, was mezelf verloren in de afgelopen jaren. Ik heb dit zo bewust ervaren en ben tijdens de sessies gaan begrijpen dat ik op een heel andere manier met eten (en mijn zelfbeeld) kan omgaan en dat gaat me zonder moeite af.

De hypnose is echt super fijn en rustgevend en ook de gesprekken met jou Lien geven mij zo’n positief gevoel dat ik er helemaal blij van wordt. Ook heb ik veel geleerd over hoe mijn bewustzijn in elkaar zit en daar heb ik  veel steun aan, samen met de MP3 ondersteuning, waar ik nog steeds af en toe naar luister, gaat mij dit zeker steunen om verder te gaan op deze manier.

Als ik zo terug kijk op de afgelopen maanden heeft mij dit vooral rust en ruimte in mijn hoofd gebracht, wat echt héél fijn is en ik lange tijd niet heb meegemaakt.

En een héle mooie bijkomstigheid is dat de weegschaal gewoon bijna 15 kilo minder aangeeft dan bij de start van de sessies, ook daar ben ik heel blij mee, ik voel me super goed en pas in al mijn favoriete kleding en die laatste paar kilo raak ik  nog kwijt Lien! Ik kan dit, en daar heb jij mij bij geholpen!

Dank je wel voor alle fijne gesprekken, sessies en hypnose, hopelijk kun je nog vele mensen na mij helpen!! Lieve groet! ~Nelleke Schep~

*********

Twijfel niet en ga voor de inzichtsessie, er gaat een wereld voor je open…

In juli 2019 heb ik voorzichtig contact gezocht met Lien. Waar ik normaliter altijd snel tot een conclusie kom en doorpak, was dat nu niet het geval. Pas in december 2019 uiteindelijk een afspraak gemaakt en bij Lien op intake.

Wat een eye opener was dat. Binnen 30 minuten was mijn struikelblok in the picture. Niet mijn originele idee om op intake te gaan, ik zat er helemaal naast. Het probleem was mijn haast, mijn enorme haast om te leven, om vooruit te schieten, om te genieten zolang het nog kon. Maar waarom zou daar een eind aan verbonden zitten? Ik leefde alsof iedere dag mijn laatste kon zijn.

Het huis poetsen moest met een snelheid daar werd je bang van, de was ophangen graag binnen 4 minuten, op vakantie een stad bezoeken, graag alle hoogtepunten in 1 dag proppen en doooor.

Mijn eetpatroon was ook verschrikkelijk, middageten gewoon vergeten door de haast. Nog even dit, nog even dat. En dan uit verveling in de avond alles dubbel en dwars inhalen.

En dat was de angel, die onbeteugelde haast. Mijn moeder is 46 geworden, veel te jong. En ik, nu al 45, was onbewust bezig met alles uit het leven te halen voor mijn 46ste. Want stel, het kon allemaal, ik had het voorbeeld gehad, je kunt te vroeg sterven.

Ik was gewoon ontzettend op zoek naar rust, naar ontspanning, naar iemand die mij kon wijzen waar mijn rem, liefst mijn handrem zat. En hoe ik die moest gaan leren gebruiken. Mijn lichaam geeft al jaren aan dat er roofbouw op gepleegd werd door het haasten. Dat besef moest aangeslingerd worden.

En dat is gelukt! Na de intake hebben we de sessies genoteerd en na sessie 1 liep ik naar huis als in een vertraging. Ik ging ervan uit dat de hypnose nog een nawerking had. Maar nee, mijn haast was met minimaal eenderde afgenomen, zomaar. Zomaar contact met mijn onbewuste ikke, en die onbewuste ikke wist nog wel waar de rem zat en hoe deze te gebruiken.

In de dagen erna wilde mijn lichaam nog wel haasten, maar er was steeds een licht remmend effect. En wat was dat fijn, wat is dat nog steeds fijn. Alles in een normaler tempo, zelfs eten op een normaal tempo en gewoon verplicht 3 x per dag, dan kun je het niet vergeten en hoef je het niet in te halen.
Nu na 4 sessies geeft de weegschaal bijna 12 kilo minder aan. Door gewoon geregeld te eten tot je vol zit, en dat merk je pas als je rustig je maaltijd opeet.

In de sessies 2, 3 en 4 hebben we nog meer issues aan kunnen pakken, op een super ontspannen manier. Wat was ik één met de stoel van Lien 🤣.
Thuis luister ik sinds de eerste ontmoeting met Lien naar de mp3, soms val ik in slaap, soms bijna. Wat is het een verademing om zo te kunnen ontspannen. Dit is echt goud waard.

Ik kan nu zeggen dat ik dit jaren eerder had moeten doen of zoals de bedoeling in juli 2019. Maar toen was het nog niet mijn tijd, mijn tijd begon in december 2019. En voor mijn gevoel heb ik zoveel tijd gewonnen, zoveel tijd erbij gekregen. Ik geniet nu optimaal van de dag, van momenten, van gezelschap, van al het moois in het leven. En ik weet heel zeker dat ik hier nog jaren van kan en mag genieten. Ik heb rust, ik kan ontspannen, ik kan het alleen, ik ben trots.

Heel erg bedankt Lien, jij hebt mijn remmen gevonden en ze aangereikt aan mijn onbewuste. Het was echt de hoogste tijd dat ik de remmen moest gaan gebruiken.

Ik blijf naar de mp3’s luisteren, dat is mijn ultieme ontspanningstijd van de dag. Twijfel niet en ga voor de intake, er gaat een wereld voor je open…

*********

Een hongergevoel is er bijna nooit meer bij

Ik ga super goed. Ik geloof dat ik zo in deze afgelopen weken mijn weg aardig gevonden heb met betrekking tot eten. Het is echt heel normaal geworden dat ik tussendoor niets meer eet en mijn hoofd is rustig joh, echt niet normaal meer, ik denk heus wel eens een keer na over het eten maar meestal verdiep ik me er pas echt in wanneer ik het moet gaan klaarmaken. En een hongergevoel is er bijna nooit meer bij.

Nog steeds helemaal geen chips en koekjes meer gegeten, bizar… mijn man zit soms in mijn oor een zak chips leeg te knagen (hij vraagt dit overigens wel want als ik nee zeg doet hij het niet waar ik bij ben haha, maar dat is nog niet voorgekomen). Ik denk gewoon, helpt dit mij als ik chips ga eten en dan gelijk weet ik NEE dus kost het me eigenlijk geen moeite.

Kortom, ik ben blij met jou en wat we doen en ga zo verder met mijn nieuwe leefwijze. ~Nelleke~

*********

Gebruikershandleiding voor het leven

O wat heb ik lang getwijfeld.. er kwam een moment dat ik de knoop kon doorhakken en een beslissing was gemaakt, ik heb me opgegeven voor een ‘hypnotische maagband’ bij Lien. Het bleek een juiste te zijn en hoe!

Vanaf de eerste sessie voelde ik me sterk en viel ook af, het werkte. Het was een onbekend terrein voor mij om onder hypnose te gaan en het voelde vreemd en ik was onzeker of ik het wel goed deed. Maar ‘Go with the flow’ was mijn gedachte en het was uiteindelijk allemaal niet zo spooky. Je maakt het gewoon mee en weet nadien het je ook nog te herinneren.

Soms is moeilijk om niet in oude gewoontes te vallen maar Lien heeft me handvatten gegeven om die te doorbreken. En ik voel me eigenlijk vanaf het begin al een ander mens, positiever en met meer daadkracht. Gaande weg kreeg ik weer ruimte in mijn geest om de leuke dingen op te pakken die me blij maken.

Het is veel meer dan wat de titel aangeeft. Bij mijn laatste sessie kwamen de woorden ‘gebruikershandleiding voor het leven’ over tafel en dat is het ook!

Nogmaals bedankt voor wat je me hebt geleerd tijdens de sessies!! ~Laura Vroege~

*********

Het waren zulke mooie ‘me-time’ sessies

Ik kwam bij Lien voor de hypnose maagband maar we kwamen er al snel achter dat het probleem bij mij niet zozeer de hoeveelheid eten was maar het weg eten van emoties die er onbewust niet mochten zijn.

De gesprekken vooraf gaven mij veel inzicht en duidelijkheid. Lien was hierin soms heel duidelijk en hield mij vaak een spiegel voor, de andere keer was ze heel enthousiast en motiverend. Wat heb ik hier veel van geleerd.

De hypnose was spannend, intens maar toch ook prettig. Ik dacht soms dat ik het niet goed deed, ik wist niet hoe het voelde om onder hypnose te gaan en vond het griezelig. Maar het viel 100% mee. Ik heb veel issues op kunnen lossen en vooral leren loslaten en goed voor mijzelf te zorgen.

Het is jammer dat het traject voorbij is, het waren zulke mooie me time sessies, maar ik voel dat ik zelf verder kan met alles wat ik geleerd heb.
Lien heel erg bedankt! ~Monique~

*********

De eerste sessie was al meteen ‘lifechanging’

Na de geboorte van mijn zoontje was ik mezelf een beetje kwijtgeraakt en voelde ik me helemaal niet lekker in mijn lijf. Ik heb een gezond BMI maar wilde wel graag 10 kilo kwijt.
Het enige probleem was dat ik (met een dreumes en weinig slaap) geen wilskracht had om dit op eigen houtje te doen.

Via-via had ik hele positieve verhalen over de hypnosesessies van Lien gehoord en ik was erg benieuwd hoe dit in zijn werk ging en of het voor mij zou gaan werken. Lien was heel duidelijk in haar uitleg en daarna besloot ik er voor te gaan!

De eerste sessie was al meteen ‘lifechanging’, ik kan het niet anders omschrijven. Ik voelde me zo heerlijk na die eerste sessie, kilo’s lichter en heel vrolijk en positief.

Elke keer keek ik weer uit naar de sessie met Lien, ik vond het allemaal ontzettend interessant en er veranderde elke sessie weer echt iets in mij.

Als ik over de sessies vertelde, vroegen mensen mij standaard of het niet eng is om onder hypnose te zijn.
Mijn antwoord is: nee, helemaal niet! Je bent er gewoon bij met je hoofd en hoort alles wat er wordt gezegd, maar je lichaam is gewoon ultiem ontspannen. Alleen daarom al vond ik het zo heerlijk, om mijn lichaam eens totale ontspanning te gunnen.

Hoe dan ook, ik kan pagina’s vol schrijven met hoe fantastisch ik de sessies met Lien vond en wat het voor me heeft gedaan, maar het komt hierop neer: ik ben een ander (fijner!) persoon dan toen ik aan de sessies begon.

Die kilo’s zitten er nog aan maar ik voel aan alles dat die er alsnog af gaan, met gemak. Ik had alleen eerst wat ‘rommel’ op te ruimen in mijn hoofd, voordat mijn lijf aan het afvalproces wilde beginnen.

Maar het mooiste is dat ik, door de sessies met Lien, gewoon tevreden met mezelf ben. Ik ben goed zoals ik ben! ~A.~

*********

Dankjewel voor deze afslag in ons leven

Na veel twijfel hebben wij een afspraak gemaakt bij Lien. De twijfel komt voornamelijk omdat hypnose wordt geassocieerd met de hypnose voorbeelden die je op tv ziet en dan voornamelijk het doen van dingen die je eigenlijk niet wil, denk daarbij aan het bijten in een citroen.

Deze vooroordelen worden gelijk weggenomen door Lien tijdens het kennismakingsgesprek, zij wil dan ook niet vergeleken worden met deze praktijken omdat dit totaal niet aansluit met waar Lien zich mee bezig houdt,..en dat is de persoon (personen in ons geval) die tegen over haar zit.

Na gelang het gesprek steeds verder vordert, raken wij steeds meer overtuigd dat dit de weg is die wij beide willen.

Ik als man ben zeer nuchter en stel Lien de vraag: “wat als je mij niet onder hypnose krijgt?”, dit wordt simpel ontkracht door Lien d.m.v. een oefening en dan ben ik ook overtuigd en voelen de sessies als vertrouwd en zeer ontspannen.

Het gaat vanzelf en kost geen moeite om het vol te houden.

Na de volledige serie te hebben doorlopen ( 5 sessies) ben ik 22 Kilo en mijn vrouw 10 kilo afgevallen met een dieet dat geen dieet is 😉

We hebben voor ons doel een jaar uitgetrokken dus we zijn er nog niet, maar we zijn al een heel eind op weg.

Lien dank je wel voor de afslag in ons leven.

*********

Ik was de controle over mijn eetgedrag kwijt

Het is zaterdagavond als ik deze review schreef, eerder zou ik nu iets aan het eten zijn, zou ik onbewust iets in mijn mond stoppen en zou ik mijn routine / programma afdraaien, zonder me af te vragen of ik het wel nodig had of dat ik er überhaupt zin in had. Maar gelukkig ontmoete ik een paar maanden geleden Lien!

Lien gaf me inzicht in mijn gedrag, gaf me de tools om mijn gedrag aan te passen en gaf me de controle terug. Want zo voelde ik dat vooraf, ik was de controle over mijn eetgedrag kwijt, ik probeerde op te letten, dit ging vaak een aantal weken goed, maar daarna verviel ik dan door 1 situatie in mijn oude gedrag / patroon.

Door haar programma ben ik tot inzichten gekomen, heb ik patronen kunnen doorbreken en heb ik, naast de nieuwe relatie die ik nu met eten heb, veel over mezelf geleerd. Al met al zou ik Lien van harte aanbevelen. ~Maarten Smid~

*********

Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat ik blij ben de stap gezet te hebben

Ik wilde dolgraag afvallen maar na diverse pogingen moest ik bekennen dat het niet ging lukken op eigen kracht.

Via een kennis hoorde ik over de hypnotische maagband en de heel positieve ervaring met Lien. Dat gaf mij de moed een afspraak te maken.

Ik had heel goede hoop maar durfde eigenlijk ook niet teveel te verwachten. Ik vond het spannend om onder hypnose te gaan en vroeg me af of dat wel zou lukken. Ja dus, dat ging allemaal goed!

Lien heeft mij laten inzien waarom mijn relatie tot eten verstoord was en de aanzet gegeven er verandering in te brengen. Me laten zien dat er meerdere wegen zijn om te bewandelen dan je vaste pad.
Bijzonder dat je onbewuste je kan aanzetten tot omdenken.

Vandaag heb ik mijn 5e en laatste sessie gehad. Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat ik blij ben de stap gezet te hebben.

Ik voel me goed, heb minder last van pijn, heb meer zelfvertrouwen en ben letterlijk en figuurlijk 12 kilo ‘ ballast’ kwijt.

Zonder de hulp van Lien was ik niet gekomen waar ik nu ben. Heel veel dank daarvoor!

*********

Ik voel me een sterk, positief mens, zit lekker in mijn vel en het afvallen lukt!

Op 3 jaar tijd was ik maar liefst 25 kg aangekomen. Het ene na het andere dieet heb ik gevolgd in mijn gevecht tegen mijn alsmaar stijgende gewicht…Ik werd de bekende jojo… tot ik iemand sprak die een hypnotische maagband had laten plaatsen bij Lien.

Ze deelde mij mee dat het bij haar goed ging met afvallen maar dat gewichtsverlies niet (meer) het belangrijkste was, ze zat nu veel beter in haar vel! Vooral de mededeling dat ze nu veel beter in haar vel zat heeft mij over de streep getrokken om toch contact op te nemen met Lien voor meer informatie. Ik kan niet zeggen dat ik erg ongelukkig was, maar ik voelde wel een soort leegte, ik kon er geen vinger op leggen waar dat vandaan kwam.

De inzichtsessie alleen al was super interessant en deed op verschillende vlakken mijn ogen open gaan … ik kreeg er vertrouwen in dat de hypnotische maagband mij veel zou brengen. Lien voelde ook gelijk vertrouwd aan.

Vooral de eerste ‘hypnosesessie’ was heel intens Dit kwam zeker niet door de hypnose voor het plaatsen van de maagband want dat verloopt heel relaxed, geen ‘hypnoseshowtaferelen’, je weet precies wat er in je omgeving gebeurt en wat je doet. Het gesprek voorafgaand aan de hypnose was intens en deed mijn ogen open gaan, ik liet zelf toe dat ik geleefd werd en daar kon ik zelf verandering in brengen.

Lien reikte de sleutel aan om echt inzicht in mezelf te krijgen en om bepaalde patronen en denkwijzen te doorbreken. Ik voel me nu een sterk, positief mens, ik zit lekker in mijn vel … en ook mooi meegenomen, het afvallen lukt !!!

Ik was 9 kg afgevallen, tijdens de feestdagen en vakantie ben ik 2 kg aangekomen maar dat komt vooral omdat de mensen in mijn omgeving meer aan eten dachten en ik at en dronk vooral voor de gezelligheid mee. De knop hoeft dus niet om, er is geen knop meer die om moet … ik heb echt veel minder behoefte aan eten, eten is geen opvulling meer om andere ‘dingen’ te compenseren. Die 2 kilo waren er dan ook zo weer af.

Ik heb mijn streefgewicht nog niet gehaald maar ik weet zeker dat ik dat wel ga halen!!!

Bedankt Lien, je zegt altijd wel dat je het zelf doet, maar mijn positieve veranderingen hebben we samen gedaan!!! Je hebt mij de sleutel gegeven voor een positieve mindset en die sleutel ga ik altijd bij mij houden 🙂 ~Natalie Huys~

*********

Zo fijn om in mijn dagelijks leven te merken dat mijn issues er niet meer zijn

Mijn reis bij Lien… dit was een mooie en bevrijdende reis. Niet alleen een bevrijding van gewicht, maar vooral een bevrijding van emotionele begage. Laat nou net die emotionele begage een hoop wegen! Ik kwam bij Lien voor het maagband traject, maar er komt veel meer bij kijken! Waar ontstaan de problemen, die moeten we oplossen! En dat doet Lien! Zo fijn om in mijn dagelijkse leven te merken dat deze issues er niet meer zijn! ~F.R.~

*********

Wat een mooie transformatie heb ik mogen meemaken

Allereerst wil ik zeggen hoe mega trots ik op mezelf ben, dat ik deze stap heb gezet :-). Hoe mooi dit pad voor mij is gegaan en nog steeds loopt. Dankbaar dat ik dit met Lien heb mogen bewandelen ♡

Natuurlijk was de eerste sessie spannend. Wat kan ik verwachten, hoe werkt hypnose, werkt het wel bij mij, maar wat had ik er onwijs veel zin in.
Ja hoor, het was een eerste mooie sessie, alles liep heel relaxed en ik voelde mij ook erg op mijn gemak bij Lien dus het was zo voorbij en ik was een trotse eigenaar van een maagband.

Wat mij vooral daarna opviel, is dat ik geen hongergevoel meer had en, hèhè, eindelijk een stuk minder met eten bezig over de gehele dag. Prima vol te houden om 3x per dag een gezonde maaltijd te eten.

Van mijn eerste sessie naar mijn tweede sessie ben ik niks afgevallen. Hoe veel vertrouwen ik er ook in had en je zoveel meer krijgt dan alleen maar minder kilo’s, had ik natuurlijk toch ook even mijn vraagtekens. Werkt het dan toch niet bij mij? Ja, natuurlijk wel! Maar ik had eerst nog wat obstakels uit de weg te ruimen.

In de loop van alle sessies merkte ik hoe lekkerder en trotser ik in mijn vel kwam te zitten, hoe minder mijn gewicht werd 🙂
Ja, je heb soms moeilijke momenten of misschien een terugval maar daar begeleid Lien je super in. Juist heel fijn dat het in de periode was dat ik bij Lien liep. Zo kwam ik goed achter mijn minder sterke momenten en hoe ik daar het beste mee om kan gaan.

Daar kwam mijn laatste sessie dan (wat ik zo jammer vond).
Heel pittig maar ook weer zo fijn.

Ik ben veel over mezelf te weten gekomen, minder sterke dingen, mijn sterkte kanten, dat je mindset alles is, mijn grenzen, positiviteit, negativiteit, vooral wat voor mooie vrouw ik ben en hoe onwijs trots ik op mezelf ben. Wat een mooie transformatie heb ik mogen meemaken en maak ik nog steeds mee. Mijn dank is dan ook heel groot dat ik dit samen met Lien heb mogen doen. Mijn doel qua gewicht heb ik nog niet behaald maar hé dat ik al op de helft van mijn streefgewicht zit, vind ik toch een hele goede prestatie 🙂 en het gaat nu niet lang meer duren voor ik mijn doel bereikt heb – 24kg ♡♡♡

*********

Ik heb mijn mind set op een positieve manier kunnen veranderen

De persoon die ik was ongeveer 2/3 maanden voordat ik bij Beautiful Mind kwam is te beschrijven als een emotioneel, chagrijnig en bijna depressief persoon. Ik zag alles door een soort negatieve bril en zag soms door de bomen het bos niet meer. Ik wist soms niet meer wat ik met mezelf aan moest. Ik was niet tevreden met hoe ik er uitzag en wie ik was. Mijn moeder merkte op dat ik niet meer de vrolijke ik was van vroeger. Dit is de reden dat ik contact op heb gezocht met Lien. Ik wilde mijn mind-set op een positieve manier veranderen.

Toen ik het kennismakingsgesprek had met Lien voelde het gelijk goed. Ik had enorm veel zin en motivatie om te beginnen aan de sessies. Na de eerste sessie merkte ik eigenlijk al gelijk verschil. Ik kon bepaalde dingen makkelijker loslaten zonder dat ik een groot probleem van maakte. Ook kon ik mijn eet patroon aanpassen doordat ik echt ging luisteren naar mijn lichaam. Ik heb enorm veel geleerd over mezelf en daar ben ik Lien heel erg dankbaar voor.

Op dit moment kan ik mezelf niet herinneren wanneer ik me voor het laatst echt heel slecht heb gevoeld en dat is zo’n fijn en opluchtend gevoel. Ik heb mijn mind set op een positieve manier kunnen veranderen en ik ben van plan om deze mind set voor de rest van mijn leven mee te nemen.

Nogmaals heel erg bedankt voor alles!

*********

Een uitkomst als je niet meer weet hoe je van de kilo’s afkomt

Ik heb begin oktober de hypnotische maagband laten plaatsen. Daar was ook ik erg sceptisch over maar door verhalen van een ander maakte het mij toch ook erg nieuwsgierig. En omdat ik toch al zoveel heb geprobeerd dacht ik, waarom niet!

Ik ben eerst op gesprek geweest en dacht: ja, er zijn toch veel dingen waar die Lien vertelt. Dus ik ging voor 5 sessies en ik moet zeggen dat ging echt super goed.

Het afvallen ging makkelijk, waar ik eerst altijd de fout in ging na een paar dagen, bleef ik nu echt bij mijn 3 maaltijden en verder niks. Maar daar had ik geen moeite mee.

En ik werd ook bewust van wat ik namen opat, terwijl dit geen lijnen voor mij was, omdat ik alles eet wat ik wil, dat is dus anders met een dieet want dan mag je bepaalde dingen weer niet.

Dus was ik minder met eten bezig dan als ik een dieet volg. Ik ben nu 10 kg kwijt in 3 maanden en daar ben ik super blij mee en ik ga dus ook gewoon verder.

Dus als je alles al hebt geprobeerd: dit is echt een uitkomst als je niet meer weet hoe je van de kilo’s afkomt.

*********

Met open vizier

Beautiful Mind, ik had er via via van gehoord. En dan met name van de Hypnotische maagband. Zou dat iets voor mij zijn? Zou dat bij mij wel werken? Ik weet alles al over voeding enzo.
Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en een mail te sturen naar Beautiful Mind. Het eerste schriftelijke contact was al heel fijn.

De eerste sessie is een soort kennismaking en uitleg over hoe of wat. En ook om de vraag bij je neer te leggen of je er volledig voor wil gaan.

Ik weet dat ik aan het einde van de eerste sessie vroeg of ik aan het programma mee mocht doen. Ik wilde wel en ik vond dat ik ook wel voor de 100% toegewijd zou zijn. En dat mocht 😊

Mijn tweede sessie liep iets anders omdat er nog wat obstakels in de “weg” zaten voor mijzelf. Dus die obstakels hebben we eerst getackled alvorens aan het hypnotische maagband traject te kunnen beginnen.

Ik heb tijdens de eerste sessies zo veel fijne eye openers gehad en zoveel obstakels aangepakt en bekeken en daar ook iets mee gedaan. Heel fijn.

Ik was al eens eerder bij een psycholoog geweest, ik heb een burn out gehad. Been there done that… maar mijn lichaam was me nu weer in de steek aan het laten en hoe fijn is het geweest dat ik bij Beautiful Mind terecht ben gekomen. Ik was namelijk niet zo snel meer naar een psycholoog gegaan en ik wist toch al wat ik moest doen om niet weer een burn out te krijgen. Dus dat mijn lijf nu weer e.e.a. aan het aangeven was had daar toch zeker niets mee te maken 😊 Dussss…

Hoewel ik zelf 34 kilo was afgevallen merkte ik dat ik ondanks alles wat ik weet over voeding, toch weer ongemerkt aan was gekomen. Het lukte me niet om de “knop” weer om te zetten.

Maar voeding en zeker het eten van verkeerde voeding heeft mij blijkbaar door de jaren heen veel gebracht.

Op het moment dat je dat analyseert, gaat je hoofd toch een beetje in protest. Niet letterlijk, maar meer dat je denkt, maar wat ga ik dan doen als ik me rot, verdrietig, niet begrepen, alleen etc voel? Voorheen was daar ETEN… en als dat niet meer is waar ga ik mezelf dan mee vullen? Maar dat is dus helemaal niet meer aan de orde.

De eerste hypnose sessie vond ik best spannend. Wat als het bij mij niet lukt?
Nou, het lukte best aardig, ik vond het ook een heel bijzonder gevoel. Het maakt je uniek. Omdat jij het bent. Jij geeft toegang, jij bepaalt, jij neemt de teugels weer in handen.

Na de eerste sessie ging ik opgeladen naar huis en vol verwachting hoe ik het allemaal zou verwerken. Wat een ervaring! Ik ging ineens niet meer van maaltijd naar maaltijd. Ik was ineens niet meer constant bezig met bedenken wanneer en wat ik dan weer kon gaan eten.

Eten is functioneel geworden, maar zeker niet saai of vervelend of een noodzakelijk kwaad. Eten is nog steeds fijn en lekker. En met de nadruk op lekker. En NIET meer… op de tijd, van ‘wanneer mag ik weer’. En wat belangrijker was, ook niet meer als troost, opvulling bij verveling, bij eenzaamheid bij verdriet oid. Dat doe ik namelijk niet meer.

Dat is zo iets raars om je dat te realiseren. Dat je niet meer eet als je gefrustreerd bent. Dat zit niet meer in je systeem. Je eet omdat het moet (in het kader van je lichaam voeden met energie) Je eet lekker omdat je de juiste energie in je lijf wil pompen en je eet gezonder, ook weer omdat je je lijf met de juiste energie wil voeden. Winwinwinwinwinwinwin!!!!

De overige sessies zijn eigenlijk meer van het zelfde om de maagband nog beter te laten beklijven. Om je nog beter in het programma te laten komen.
Hoewel ik er bij mijn laatste sessie best een beetje tegenop zag dat ik het vanaf nu alleen moest doen, was het ook goed.
Het voelt goed, je staat sterk, je kunt er tegenaan.

Geen moment spijt gehad dat ik aan dit traject ben begonnen!!

Bedankt Lien!

*********

Ik heb veel verwerkt

Mij zijn deze sessies (gesprekken en hypnose) zeer goed bevallen. Lang gedacht dat het eng is… maar dat is helemaal niet zo. Het voelt heel ontspannen… je bent er zelf nog helemaal bij! Veel over mijzelf geleerd… gelachen en gehuild… en ondertussen afgevallen! Lien is een lief positief rustig persoon! Je voelt je snel goed bij haar… ze neemt de tijd om je te doorgronden en precies de vinger op de zere plek te leggen. Ik heb veel verwerkt… nu voel ik mij meer de moeite waard… om te werken aan mijzelf… Ik ga voor kilo’s minder in de toekomst.. ben zeer onder de indruk van haar aanpak… zou het iedereen aanraden! Heel erg bedankt…en groetjes van 100%💡🥰

*********

Ik heb veel meer rust met betrekking tot eten

Ik was erg ontevreden over mezelf, had een laag zelfbeeld en een verkeerd eetpatroon. Ik legde de lat ook altijd enorm hoog. Ik wilde hier vanaf. Na lang twijfelen, omdat ik bang was dat het bij mij toch niet zou helpen/lukken, ben ik gegaan voor de hypnotische maagband. Nu na afloop kan ik zeggen dat het de investering in mezelf echt waard is geweest. Ik ben tot zoveel inzichten gekomen. Ik heb geleerd om in kleine stapjes te denken en ik heb veel meer rust met betrekking tot eten. Ik heb geen dieet gedachten meer. Ik heb nog steeds mijn moeilijke momenten met eten en ga ook nog wel eens de ‘fout’ in, maar ik heb vertrouwen dat het goed komt. Het gaat in hele kleine stapjes en dat is oké.

De eerste keer onder hypnose gaan, vond ik best spannend. Wat kon ik verwachten, hoe zou het in zijn werk gaan en zou het mij wel lukken. Maar er is niets ‘engs’ aan. Je bent gewoon bij je volle bewustzijn en je kan alles gewoon herinneren.

Al met al zijn de sessies heel bijzondere ervaringen, het heeft mij zoveel gebracht. Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen. Het heeft mij veel rust en inzicht gegeven.

*********

Ik ben tot heel fijne inzichten gekomen.

Wat het programma mij tot nu toe gebracht heeft, is het volgende:

Ik heb veel meer rust met betrekking tot eten. Niet van het ene eetmoment naar het andere eetmoment te leven. Ik geniet volop van het eten dat ik eet en heel bewust maak en eet, maar het is niet meer allesomvattend!

Ik voel me sterker, door bepaalde eye-openers in de inleidende gesprekken en gedurende de vervolgsessies ben ik tot hele fijne inzichten gekomen. Waarvan ik denk “tjee, 48 en NU kom je er pas achter haha!”

Het onder hypnose gaan is me in alle opzichten meegevallen. Ik had mij er niet zo’n voorstelling vooraf van gemaakt. Ik was alleen “bang” dat ik in slaap zou vallen. Nou daar had ik me niet druk over hoeven maken. Het is eigenlijk een moment van perfecte ontspanning, maar nog nuttig ook!

Ik ben heel blij dat een van jouw andere clienten mij erover heeft verteld. Ik kan het eigenlijk iedereen aanraden, al is het alleen maar de inzichten die je over jezelf krijgt. Met name over zaken die je zelf bent gaan geloven over de jaren heen. En waarvan je nu kunt zeggen, wat jammer dat ik daar zo veel onnodige ‘verkeerde’ energie aan heb verspild, maar wat goed dat ik het nu weet en er wat mee kan doen! Ik ben blij dat ik in mijzelf heb geïnvesteerd!

Ik voel me mentaal sterker, ik zit veel fijner/lekkerder in mijn velletje. Ik laat me niet uit het veld slaan!!! Ik ben veilig! Veiligheid zit in mij!!:-)

Mijn zelfbeeld is zoveel rustiger, mooier, beter, sterker geworden. Ik mag er gewoon zijn. Ik ben rustiger, meer gefocust, ik laat me door niets en niemand gekmaken.

Bedankt Lien!

*********

Het heeft me persoonlijk al zoveel gebracht 

Mijn ervaring tot nu toe… absoluut geen spijt van mijn beslissing! Naast de maagband heeft het me persoonlijk al zoveel gebracht. Mijn laatste sessie was zo intens, daar kijk ik nog steeds erg goed op terug.

Het afvallen gaat goed! Het voelt als een bevrijding om te merken dat mijn lichaam al dat eten niet nodig heeft… ik heb genoeg aan mijn 3 maaltijden! Natuurlijk heb ik af en toe wat mindere momenten, maar dan kijk ik naar wat ik al heb bereikt en wat ik nog wil bereiken…

Het heeft niet direct echt een hele grote invloed op mijn gezin, maar wel op mij, en daardoor indirect ook op mijn gezin. In het begin zei mijn dochter wel eens: ‘goh mama, waarom heb je een klein bord?’ Maar inmiddels is dat zo’n gewoonte, ik zou raar opkijken als ik plots een groot bord voor me zou hebben staan. Het hele programma begint echt al mijn gewoonte te worden en dit is zo fijn om te merken!! Ik kijk uit naar de volgende sessie 🙂 ~Febe Riksen~

*********

Ik kan de wereld aan!

Wat de sessies me vooral opgeleverd hebben is rust in  mijn hoofd. Wanneer ik nu thuis of ergens ben ligt de focus niet meer op eten. Ik maak verstandige en lekkere keuzes en kan de juiste hoeveelheid zonder problemen tot me nemen. Ik kan in de avond op de bank zitten zonder dat stemmetje in mijn hoofd dat zegt; “Kijk maar even in de la” “de la”. Ik zit rustig op de bank drink mijn watertje of kopje thee en voel me voldaan en rustig.

Mijn lijf veranderd. Ik word slanker, mijn jurkjes en kleding beginnen wijder te zitten en sommige oude kledingstukken passen weer. Ik kijk met andere ogen naar mezelf. Waar ik voorheen niet goed naar mezelf kon kijken in de spiegel kijk ik nu al met een hele andere ogen.

Ik maak makkelijk de juiste keuze, en maak soms ook bewust een keuze voor iets minder gezonds. Vaak voelt dat nog als “vals spelen”. Maar mijn lichaam blijft veranderen en dit gevoel wordt steeds minder want vals spelen is het niet. Soms duiken de gedachten over eten nog op. Vandaag liep ik in de supermarkt en betrapte ik mezelf op gedachten over eten. Ik had trek, maar duidelijk een doel en haalde netjes alles wat op mijn lijstje stond. Nu zit ik inmiddels op de bank dit verhaal te typen en merk ik dat die gedachten er helemaal niet meer zijn. Dat bevestigt ook maar weer dat het gedachten zijn en ik die zelf “uit” kan zetten of naar de achtergrond kan brengen.

De sessies op de stoel zijn bijzonder. Eerst even openhartig en eerlijk praten over de voortgang, het probleem en het doel. Soms even met je neus op de feiten maar dat voelt goed en geeft duidelijkheid. Het geeft nog meer vertrouwen dat mijn doel haalbaar is en dat ik hier ook op mag vertrouwen. Door al die positieve ervaringen, en de gesprekken hierover wordt het stukje bij beetje steeds realistischer en kan ik stiekem niet wachten tot het zover is. Laatst tijdens een dagje winkelen heb ik kleding gekocht op de groei. Met het volle vertrouwen dat ik dat straks gewoon pas. Tijdens de aankoop ben ik er echt van overtuigd dat het me gaat lukken. Dit zijn kleine momenten van bewustwording dat ik er steeds meer vertrouwen in krijg dat ik mijn doel ga halen. De hypnose sessies zijn elke keer weer bijzonder en ook elke sessie is anders. Er gebeurt van alles je wordt meegenomen op pad en je lichaam volgt moeiteloos. Bijzonder om mee te maken maar nog meer bijzonder is het effect wat ik merk en voel in mijn lijf. Ik kan de wereld aan. ~Kimberley Smid-van Bruggen~

*********

1 week na het plaatsen van de Maagband

Het gaat goed, ik voel me goed. Ik vind het bijzonder te ontdekken dat je prima “maar” 3 maaltijden op een dag kunt eten. Wat ik echter nog bijzonderder (😃) vind is hoe vaak je uit gewoonte en/of verveling eet.

Daarnaast vind ik het ook heeeeeeerlijk om een klein beetje op mijn bord te late liggen, hoewel ik me daar de eerste dagen best schuldig over voelde. Je gooit immers geen eten weg. Maar mijn kids hoeven ook niet meer hun hele bord leeg te schrapen, veel betere gewoonte.

Het langzaam eten gaat me eigenlijk ook heel goed af. Hierover verbaas ik me. Maar het is fantastisch.

Alle eye-openers die ik tijdens de afgelopen sessies heb gehoord blijven geregeld de revue passeren. Briljant!

*********

Ik heb een heel andere relatie met eten

Als mede organisator van de Ladiesnight XL heb ik Lien in 2018 uitgenodigd om aan dit event mee te doen. Nadat ik Lien de eerste keer aan de telefoon had gehad en zij vertelde dat ze mensen o.a. hielp om voorgoed van hun strijd met de overtollige kilo’s af te komen was mijn interesse voor mij persoonlijk zeker gewekt.

Ook ik ben de laatste jaren, zeker nadat de overgang zich bij mij aandiende een jojo geweest wat mijn gewicht betreft. Toch heeft het nog een heel jaar geduurd voordat ik een geheel vrijblijvende afspraak met Lien maakte zodat zij mij alles kon vertellen over de sessies. Ik ging er heen met het idee in mijn hoofd dat ik na deze afspraak het nog één maal helemaal zelf zou proberen om ongeveer 15 kilo kwijt te raken.

Toen ik bij Lien aan tafel zat zei een stemmetje in mijn hoofd; ‘Doe het nu maar, je bent het waard’. Wat ben ik blij dat ik naar dat stemmetje geluisterd heb. Vanmorgen de laatste sessie gehad. Ik ben 8,5 kilo lichter, maar wat nog veel belangrijker is, ik heb een hele andere verhouding met eten. Ik weet dat die andere 7 kilo er ook voorgoed af gaan.

Dat het bij mij niet zo snel is gegaan is niet belangrijk, het is er ook niet in drie maanden aangekomen. Ik heb andere inzichten gekregen, helderheid en duidelijkheid hoe het nu eigenlijk zit met mijn mind, eetpatronen, gewoontes ed. en waarom het voorheen niet lukte. Maar ook hele praktische tips.

Het was de eerste keer in mijn leven dat ik onder hypnose ging, en o wat vond ik het spannend. Terwijl ik gewend ben aan mediteren, visualiseren ed. Ik kan je zeggen, het is niet eng, niet zweverig maar heel ontspannen. Ik ben blij dat ik dit mij zelf cadeau heb gedaan! ~Anita Hoogeveen~

*********

Ik heb geen hongergevoel meer

Ik voel me goed en heb echt geen honger gevoel meer. Ik eet 3 keer per dag een kleine gezonde maaltijd en dat is meer dan voldoende. Ook vind ik de ondersteunende mp3 heel erg fijn om te luisteren.
 
*********

Totaal geen honger tussen de maaltijden door!

Wat heb ik een aantal maanden geleden een goede keus gemaakt om Lien te mailen!

Ik was mezelf kwijt en zorgde alleen voor anderen. Dat ging niet goed… Na een gesprek met Lien werd mij nog duidelijker dan ik al wist dat het zo niet verder kon en ik echt meer aan mijzelf moest gaan denken!! Ik wilde meer energie hebben aan het einde van de dag. Fitter zijn en ook mezelf weer in de spiegel kunnen aankijken en denken, ik mag er zijn.

Dat is gelukt in de afgelopen maanden…
Het blijft voor mij heel bijzonder dat ik totaal geen “honger” heb tussen de 3 kleine maaltijden door. Het is super goed te doen!! Het voelt goed om te merken dat je kilo’s verliest. Dat niet alleen. Ik zie het aan mijn huid. Ik voel me beter dan eerst en energieker. Heerlijk! De kilo’s gaan geleidelijk eraf en dat is fijn, maar wat ik nog belangrijker vind is dat ik meer rust hebt gevonden. Bepaalde dingen beter naast mij neer kan leggen. En zorgen die niet van mij zijn ook echt bij de ander kan laten…

Ik ben er nog niet, maar weet nu hoe ik verder moet en daar ben ik blij om!

Super bedankt Lien!!

*********

Ik ben rustiger geworden en accepteer mezelf meer zoals ik ben.

Wat de sessies betreft was het voor mij niet vreemd je voelde vertrouwd en ik weet waar je mee bezig bent.En dat is fijn!

Mijn struggle was en is nog steeds dat ik niet goed kan doorpakken in alles. En als ik op het punt sta te kunnen doorpakken dat ik niet over de rand kan of durf te stappen. Maar…. beetje bij beetje gaat dat steeds beter. Durf ik te gaan staan en laat ik zien dat ik het wel kan en durf. Dat geeft vertrouwen in jezelf!💪🏻

Mijn lijf is ook mijn dingetje… Dus ik ging voor de maagband… Wilde gaan voor maat 38 in mijn rode jurkje die in mijn kast hangt te wachten… Mijn ervaring hiermee is dat ik rustiger ben geworden hierin en mezelf meer accepteer zoals ik ben.Ik weet dat ik gezond leef, ben niet voor niets life style coach geworden en accepteer meer mijn lijf… Misschien komt het ooit nog, die maat, maar dat zal de tijd dan uitwijzen. Had van de maagband meer snel resultaat verwacht en ook stiekem wat hoop hierop gevestigd omdat het ook een investering in mezelf was/is.

De hypnose therapie voor je zelfvertrouwen zal ik iedereen adviseren. Maagband had ik, zoals ik al zei, meer van verwacht. Verder was het een fijne ervaring.

*********

Kilo’s eraf en veel verdriet verwerkt

Na alweer een mislukte poging om af te vallen las ik via internet over de virtuele maagband. Al vrij snel had ik een afspraak gemaakt bij Lien en het voelde voor mij meteen op mijn gemak. Ik was bij de start van het programma wel even nerveus maar dat was vrij snel over. De hypnose geeft een ontspannend gevoel en zeker niet griezelig ofzo.

Ik ging met leefregels naar huis en iedere avond luisterde ik naar de MP3. Al snel voelde ik me beter in mijn vel. En geen toestanden met calorieën tellen of speciale recepten. Gewoon 3 maal daags een kleine maaltijd en natuurlijk geen snoep. Al snel ging de weegschaal naar beneden.

Bij de volgende sessies werd er ook gewerkt aan persoonlijke doelen en aan het verwerken van dingen die in het verleden zijn gebeurd. Bij de laatste sessie heb ik veel verdriet verwerkt. Dat was echt een opluchting! Lange tijd had ik aan troost-eten gedaan. Omdat ik verdrietig was ging ik uit nood verkeerde dingen eten. Maar uiteindelijk baalde ik dan weer omdat ik het gegeten had.

Ik ben zo blij dat ik het Maagband programma bij Lien gedaan heb!

Ik weet dat ik het zelf moet doen en dat het niet altijd mee zal vallen Maar ik ben de kilo s kwijt. Ik ben een blijer mens en kan veel beter slapen.  Dus zet die stap en ga ervoor!!

*********

Ik heb echt geen honger gevoel

Ik heb echt geen honger gevoel dus dat is echt super fijn en daarom ook goed vol te houden. s’ Avonds heb ik de meeste moeite omdat ik dan meestal ging snaaien. Maar met lekker even thee of water drinken en de gedachten verzetten gaat dat ook goed…  vol gevoel vind ik nog wel wat lastig ( voel het niet goed of twijfel te vaak) maar ik eet wel zonder moeite kleine porties per keer.  Verder gaat het lekker.

*********

13 kilo eraf en geen hoge bloeddruk meer

Vandaag mijn 4de sessie gehad. Wat gaat het goed en wat heb al veel bereikt. Vanaf mijn 14de jaar ben ik al aan het lijnen, jojo effect, eten was een obsessie. Daardoor heb ik een afkeer gekregen om mij zelf te wegen. Deze angst wilde ik overwinnen, dus ben ik met knikkende knieën, hoge hartslag, toch op de weegschaal gaan staan, tot mijn grote verbazing was ik 13 kg afgevallen, in 7,5 week, ik kon het niet geloven, heb de weegschaal op meerdere plekken gezet om mijzelf er van te  overtuigen dat ik echt zoveel was afgevallen. Wat voelt dit goed, ik ben zo’n blij mens, de hele dag loop ik te  glunderen.

Maar het heeft mij nog meer gebracht, ik heb de laatste 19 jaar een hoge bloeddruk, maar nu kreeg ik lichamelijk klachten die passen bij een te lage bloeddruk. Wat blijkt, mijn onderdruk is zo laag, dat ik in overleg met de huisarts mag stoppen met de medicatie. We zijn nu een paar weken verder en mijn bloeddruk is nog steeds goed.

Ik maak graag lange wandeltochten, maar door mijn gewrichtklachten, was dit niet altijd  mogelijk, maar  nu ik zoveel ben afgevallen, kan ik weer genieten, zonder pijn, wandeltochten maken, ik ben nu aan het trainen om van Scheveningen naar Zandvoort te lopen op het stand.

Wat ben ik ontzettend dankbaar dat ik deze stap naar een Hypnotische  maagband heb gezet, het voelt zo goed, wat een effect, wat heb ik veel bereikt in een korte tijd. Ben een positief mens. Deze ervaring gun ik iedereen.

Lien je bent een top Coach, je geeft mij weer zelfvertrouwen, dat ik mezelf weer op de 1ste plaats zet. Ben dankbaar dat ik  jou heb ontmoet. ~Ada Kleijn~

*********

Zo zag mijn eerste week eruit

Goedemorgen Lien, Hierbij een update van hoe het met mij gaat.

Nadat ik met een glimlach op mn gezicht bij jou de deur uitging, ben ik boodschappen gaan doen. Alleen maar gezonde dingen gekocht, onbewust. Het chipspad zelfs ook overgeslagen, onbewust.

Heb weinig honger, nog steeds wel last van verleidingen soms, dat ik toch van alles in mn mond wil proppen, maar ik kan ze weerstaan.
Voel me al een heel anders mens, het is alsof ik al wat kilo’tjes kwijt ben, wat misschien wel helemaal niet zo is in zo’n korte tijd, maar zo voelt het in elk geval wel.

Heb het inmiddels ook aan de familie verteld, tenslotte wil ik zoiets moois ook gewoon niet voor mezelf houden!!!

En wat heb je een enorme rustgevende stem, ik kan niet naar het mp3’tje luisteren of ik val in slaap. Tot volgende week!

*********

Van 90 naar 72 kilo in 3 maanden

27 november zal altijd in mijn geheugen staan gegrift. De omslag in mijn leven. Wat fijn dat ik bij jou praktijk terecht ben gekomen. Ik had het probleem dat ik heel dat dag door aan het eten was. Altijd trek. Gezond en ongezond. Zonder enige informatie enz. ben ik er blanco aan begonnen. Het resultaat, van de 90kg naar de 72kg in 3 maanden tijd. En dat zonder enige moeite. Met gemak de december maand door gekomen en nog eens 5kg afgevallen. Je houd je aan de regeltjes en het gaat vanzelf. Ik kan het iedereen aanraden!! En Lien wat een fijne gesprekken hebben we gehad. Je bent zo’n lief en begrip vol mens. Geeft goede raad, echt! Ik heb mijn nieuwe snelweg gevonden. Dankjewel. ~Margriet de Keijzer-den Hartog

*********

1 week na de plaatsing van de Maagband

Het is vandaag precies 1 week geleden dat ik bij jou ben geweest voor de hypnotische maagband.

Afgelopen week is heel goed gegaan. Vind het allemaal nog onwerkelijk, maar ik voel me goed.

Ik heb weinig tot geen honger, merk dat ik sneller verzadigd ben, ik denk ook al minder aan eten.

In de spiegel kijken, kost mij nog wel veel moeite. Echter de tekst uitspreken tegen mezelf, gaat prima.

Wat mij opvalt, dat is ik meer rust ervaar en beter slaap.

De eerste laag van de nieuwe snelweg is aangelegd. Op naar de volgende laag! Bedankt Lien.

*********

‘Ik ben nog nooit zo makkelijk afgevallen’

Na vele diëten en afvalpogingen, hoorde ik via een vriendin van het
hypnotische maagband programma. In eerste instantie had ik mijn twijfels. Ben vrij nuchter, dacht afvallen via hypnose en ook nog zo makkelijk… jaja dat zal wel. Maar na haar ervaringen aangehoord te hebben werd ik toch langzaam aan wel heel enthousiast. Ik vond het financiële gedeelte ook best een dingetje. Toch besloten het te gaan doen en gekozen voor Beautiful Mind bij Lien.

Ik was nog nooit onder hypnose geweest en wist ook niet zo goed wat ik me daarbij moest voorstellen. De hypnose heb ik ervaren als heel ontspannen en absoluut niet vreemd of gek. Ik ben nog nooit zo makkelijk afgevallen. Zonder moeite eet je veel minder dan voorheen zonder het hongergevoel te ervaren. Geen rommelende buik meer als je ’s avonds op de bank zit, en toch maar weer de voorraadkast induikt om wat lekkers te pakken. Je eetpatroon wordt op een heel natuurlijke manier aangepast.

Nog een bijkomend voordeel is dat je omgeving (in mijn geval) automatisch mee gaat doen, daardoor is mijn man ook een aantal kilo lichter. Inmiddels ruim 10 kilo lichter kan ik zeggen dat ik nog geen seconde spijt heb gehad van mijn deelname aan het programma.

*********

Ik vind mijn nieuwe ‘ik’ zo leuk

Al tijden dacht ik dat ik een mail moest sturen dus ik ben er vanochtend eens voor gaan zitten.
Het gaat goed met me. Nog steeds wel met vallen en opstaan, merk dat die nieuwe snelweg nog niet volledig geasfalteerd is en dat de oude snelweg best nog wat benzinepompen heeft waar ik stop, maar dat ik trots ben op mezelf is overduidelijk. Afvallen gaat langzaam ( echt met grammen), maar dat vind ik prima. Ik vind echt m’n weg in ander eten.
Daar ik vroeger snakte naar een cola light in de avond neem ik nu een kop thee. Soms moet ik er echt om lachen, want dit is hoe ik zolang niet ben geweest. Maar ik vind het een leuke “ik” en ga gewoon door zodat die nieuwe snelweg uiteindelijk de enigste is die ik wil volgen.

Afgelopen weekend nog uitgebreid over gepraat met mn man. Het valt hem op dat ik nooit meer zeur over eten en al helemaal niet over mijn gewicht.Ik sta ook nooit meer op de weegschaal omdat het me niet meer interesseert. Ik merk dat ik goed in mn vel zit en dat de stapel “past altijd kleding” echt uit m’n leven verdwijnt.

Als mensen vragen, wat voor dieët heb je nu weer gedaan, dan roep ik gelijk …geen dieet… andere mindset! Sommige kijken me verontwaardigd aan, maar zodra ik erover begin te vertellen luisteren ze aandachtig, want de meeste vinden het echt interresant om te horen, maar mij valt dan op hoeveel mensen er niet voor open staan. Dat is echt zo grappig…

Thuis gaat het ongemerkt ook werken, want de kinderen grijpen steed vaker naar een flesje water als naar een glas limonade. En sinds kort heb ik de touwtje spring challenge geintroduceerd. Ik wilde meer bewegen, maar die drempel is nog soort hoog. Alles in huis om te beginnen met hardlopen, maar nu nog doen…
Dus zijn we nu begonnen met touwtje springen thuis en iedereen is bloedfanatiek, zelfs ik hahahaha.
Maar ondertussen is het hele gezin dus in beweging. Buiten de voetbaltrainingen en wedstrijden om natuurlijk. Leuk om te zien dat we als gezin iets sportiefs doen met elkaar.

Ik merk dat ik geniet van heel veel dingen en dat eten op de zoveelste plek komt en niet meer mijn dag of humeur bepaalt.
En natuurlijk hou ik nog steeds van lekker eten, maar wel op de juiste en gezonde manier. Het zal vast nog wel even duren voordat alles dagelijks in de juiste mindet is, maar ik ben echt op de goede weg. Ik ben een blij mens!!! ~Judith Vuurens – de Vor

*********

‘Ik voel me alsof het lente in mij is’

Ik wil je even laten weten dat het supergoed gaat! Ben blij en trots op mijn lichaam, zie en voel veel verandering. Ik loop de hele dag met een big smile rond. Als ik ergens loop is dat met opgeheven hoofd, andere mogen mij zien. Krijg ook heel veel complimenten hoe ik er uit zie. Mijn omgeving ziet veel verandering, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik straal, ben stout, vrouwelijk, grappig. Lijkt net of het lente in me is. Verliefd, vrolijk blij gevoel. Ik maak makkelijk contact met andere, voel me vol zelfvertrouwen en heb zin om te feesten, te dansen. Sta helemaal in bloei. Heerlijk!!!
Ik heb alleen maar zin in groente en fruit. Mijn arm gaat ook super! Kortom voel me keigoed. Ben ontzettend blij met deze verandering!!! Ben je zo dankbaar 🙂 🙂 🙂

*********

‘Ik was helemaal klaar met diëten’

Na jarenlange weekmenu’s van Sonja Bakker gevolgd te hebben, welke me na al die tijd nog steeds niet het gewenste resultaat brachten, gooide ik het over een hele andere boeg. Op Facebook las ik een bericht van Lien over ervaringen met de hypnotische maagband en ik dacht meteen “zou dit dan iets voor mij kunnen zijn?” Mijn doelstelling zou zijn:  geen gesnaai meer voor, tijdens of na het eten uit de koelkast. Met als resultaat: minder eten, meer bewegen, minder wegen. Mijn interesse was meteen gewekt. Ik heb direct contact met haar gezocht.

Na een uitgebreid telefoongesprek, werd al heel snel een afspraak gemaakt en voor ik het wist, was de eerste sessie een feit. Een beetje sceptisch was ik wel, vond het zelfs een beetje eng ook, aangezien ik totaal geen ervaring met hypnose had en ik graag zelf de controle behoud.

Maar ik heb me er aan overgegeven. Ik heb hypnose als heel fijn ervaren, je raakt in een hele, hele volkomen ontspannen, diepe  trance. En wat Lien eigenlijk bij mij gedaan heeft is mijn onderbewustzijn kleine  opdrachtjes meegeven om mijn oude gewoontes die ik had te doorbreken. Dat ik bijvoorbeeld makkelijk af kan met 3 kleine maaltijden per dag.

Dat stemmetje in mijn hoofd die voorheen vond dat ik recht had op de tussendoortjes die Sonja Bakker me altijd voorschreef, zegt  me nu dat ik daar helemaal geen behoefte aan heb. Het kost me geen enkele moeite, het gaat me echt zo gemakkelijk af. Uiteindelijk is mijn onderbewuste mijn beste vriend geworden!

Ik ging me steeds meer verbazen over wat deze hypnose sessies met me deden. Ik zat met een smile van oor tot oor op mijn fiets als ik weer naar huis reed. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. In mijn hoofd ben ik een ander mens, ik ben een stuk zelfverzekerder geworden en dat straal ik uit. Dank je wel Lien!

*********

‘10 kilo kwijt in 6,5 week’

Een moment van bezinning. Als je aan mij vraagt hoe kijk je terug op de beslissing om deel te nemen aan het programma dan zeg ik waanzinnig. Waar ik op hoopte is werkelijkheid geworden. Ik ben 10 kg afgevallen in een periode van 6a7 weken. Geweldig. Als diabetes patiënt neem ik op dit moment geen medicatie in. Het kan dus echt. Ik heb veel meer energie en voel me super. Geen eetbuien meer, 3x per dag eten is echt voldoende. Bij de koffie is een koek echt niet meer nodig! De hypnose is een bijzondere rustgevende ervaring. Ik kan dit maagband programma aan veel mensen adviseren want het kost je geen enkele moeite om het vol te houden. Ik heb het geweldig naar mijn zin, het leven lacht me toe. Dankjewel Lien!

*********

‘Ik had abnormale koek en chocoladevreetbuien’

Abnormale vreetbuien, al zeker 30 jaar lang. Ik heb het geluk dat ik geen aanleg heb om dik te worden, maar wanneer je de 50 nadert en daarmee ook de overgang, blijven de kilo’s nu wel hangen in de vorm van vet, en nu pas zijn de alarmbellen afgegaan!

Via de Facebookpagina van Beautiful Mind las ik een stukje geschreven door Lien over haar behandeling en eigen ervaring met de hypnotisch maagband.

Ik was heel sceptisch, maar werd toch nieuwsgierig. Ik stuurde Lien een berichtje en van het 1 kwam het ander, er werd een afspraak gemaakt na uitgebreide info via de telefoon te hebben gehad en prompt zat ik in Dé “oranje” stoel bij Lien.

Mijn doelstelling: weer normaal eten en niet meer dat belachelijk eetgedrag. Om een voorbeeld te geven, wanneer kindlief niet thuis at, at ik geen normaal eten, maar at ik bv een heel BonBonbloc-pak en een pak met 6 Gangmakers op. En wanneer er meer in huis was aan koek of chocola dan ging dat diezelfde avond ook m’n mik nog in. Misselijk? Nee hoor, na 30 jaar gewoonte vreetbuien went je lichaam daar wel aan.

Onder hypnose… nog nooit meegemaakt en ik stelde me dit heel anders voor. Sluit je ogen en tel terug van 100 naar 95. Je zult tot de 96 komen, maar de 95 gaat niet lukken, je raakt vermoeid, je kunt je mond bijna niet bewegen. “Ja, ja” dacht ik bij mezelf, “nou, dat gaat me echt wel lukken”!! Zo raar, ik was zo gefocust om terug te tellen en zeker voorbij de 96, maar ik kreeg het m’n strot niet uit!

Kort samengevat: ik heb me overgegeven, heb me laten verbazen met als resultaat: doel bereikt! Bijna 5 maanden geleden m’n 1e sessie gehad en ik heb geen vreetbuien meer. In de supermarkt loop ik niet meer in het gangpad van de chocola. Dat gebeurt gewoon onbewust. Ik doe daar geen enkele moeite voor. Ik snoep nog wel, maar gewoon een klein reepje en geen hele pakken meer. Ik hoef er niet eens moeite voor te doen! Als bonus ben ik ook 8 kilo afgevallen! Helemaal tevreden en voel me super! Rust, niet meer nadenken over chocola en koek!

Bedankt Lien, nooit gedacht dat ik ooit van die absurde vreetbuien af zou komen, maar is dankzij jouw hulp moeiteloos gelukt!

*********

‘Eten was een obsessie voor me’

Eten was de afgelopen jaren een obsessie voor mij geworden,  met als gevolg overgewicht,  geen zelfvertrouwen etc. Sinds ik het hypnotische maagband programma volg, denk ik echt , was eten zo’n obsessie voor me…?? Het doet me nu helemaal niks meer…. zo bijzonder… Ik eet omdat de motor moet draaien,  maar niet omdat het mijn emoties moet beïnvloeden.  Zelfvertrouwen gaat ook goed… Ook zoiets waar ik me helemaal niet druk om maak… lekker belangrijk ook… Ik denk er niet eens over na… Zo fijn!! Ik was al overtuigd van het feit dat overgewicht iets psychisch is, maar nu 200% !! Alles verandert… zoals mijn chronische verkoudheid die verdwenen is, de sigaretjes die ik rookte… drastisch veranderd… Ik vind het zo bijzonder allemaal,  maar ook super fantastisch!!

Vandaag kreeg ik een broek van iemand…ik keek naar de maat en dacht….. ja leuk hoor,  maar dat gaat hem niet worden… toch maar geprobeerd. EN HIJ PAST!! Ik heb de hele dag trots rond gelopen!! Nu gaat morgen die stapelkleding “past altijd” echt de deur uit!!! Want die stapel heb ik nooit meer nodig!!! Ik ben een heel blij mens!!!

*********

‘Ik dacht dat ik de moeite niet waard was’

Ik ben al heel wat jaren bezig om af te vallen. Ik heb alle diëten geprobeerd. Ik kwam er ook achter dat ik niet tegen suikers kan. Van suiker kreeg ik heel veel hoofdpijn. Op een gegeven moment hoorde ik over een hypnotische maagband. Na lang twijfelen en aarzelen toch maar gebeld met Lien en een afspraak gemaakt. Daar ging ik. De eerste sessie hebben we héél erg veel gepraat. Goh, wat heeft Lien veel in mij los gemaakt. Tijdens de tweede sessie is de hypnotische maagband geplaatst. En weet je wat? Geen enkele last meer van hoofdpijn na het eten van suiker! Ik eet nu gewoon alles. Ik val niet zo snel af maar dat komt omdat ik eerst uit een diep dal moest komen. Ik moest eerst ophouden met mezelf steeds zo onderuit te schoffelen en  ik moest meer voor mezelf opkomen. Nou, ik zeg je, met heel goede hulp van Lien is dat gelukt en ben ik al heel ver op weg om weer een gelukkig leven te leiden. Ik zeg nu gewoon alles en ik doe waar ik zelf zin in heb. Ik hoef niet meer aardig gevonden te worden. Ik ben heel erg goed op weg, waardoor het afvallen ook steeds makkelijker gaat. Het komt allemaal vanzelf als je gewoon maar goed in je vel zit. Yes! Ik kan het! 🙂 Je bent oprecht een fantastisch mens voor mij Lien!

*********

‘Zo zagen mijn eerste dagen met maagband eruit’

Vorige week woensdag thuis gekomen en direct naar bed gegaan,  want was ik moe zeg. Ik heb 2,5 uur geslapen. En toen ik wakker werd gingen m’n hersenen malen natuurlijk: Zou het wel werken? Voel ik iets? Wat moet ik voelen? Heb ik honger?

Die avond begonnen met eten van mijn ontbijtbord.  Dat viel niet tegen. Toen ik naar bed ging nog even naar de mp3 geluisterd en als een blok in slaap gevallen. De volgende dag begon het… Die avond ging ik met een vriendin naar een concert  en daar bij de febo gingen we een frietje scoren en tot mijn verbazing hoefde ik niet mijn hele frietje.( dat was al gek) ook geen frisdrank, waar ik echt dol ( verslaafd zeg maar) op ben!

De volgende dag ging het eigenlijk zo door. Eten van een klein bordje kost mij echt geen moeite. Echt een voldaan gevoel vinden vind ik nog moeilijk,  omdat ik altijd gewoon at om het eten. Ik heb echt wel een paar bizarre dingen meegemaakt 🙂

Ik merk dat ik steeds minder zin heb in comfort food. Aan het eind van de dag geniet ik net zoveel van m’n kop thee als wanneer ik m’n cola light nam met chips. Heb er gewoon geen behoefte aan.Vind het zo’n bijzonder iets. Vooral als ik zie dat ik zo’n drukke week achter de rug heb, met nogal wat gezeur. Normaal greep ik dan naar alles wat ik wilde, maar nu helemaal niks, echt bijzonder.

*********

‘Ik at en dronk veel te veel zonder dat ik dat door had’

“Het gaat super goed! Ik laat mijn wijntjes staan met koken, vrijdagavond 1 rosé op, waar ik om 20 uur mee begon en om 11 uur mijn laatste slokje van nam. Ik geef toe aan mijn gevoel van voldaan zijn. Geen gesnaai meer uit de koelkast, ben zo happy hiermee. En het mooie van dit is, het gaat me zo gemakkelijk af, ik hoef er niet over na te denken, het gaat vanzelf. Ik sta soms echt te kijken van huh?

Ervaringen hypnotische maagband

‘Ik dacht constant aan chocolade’

“Even een update; het gaat tot nu toe hartstikke goed. Water drinken gaat nog niet vanzelf, dus verplicht ik mezelf een halve liter te drinken. Vanmiddag voor het eerst suiker op, een Bounty, die eerst 3 uur in de koelkast op me gewacht heeft, een godswonder!!  Verder denk ik wel af en toe aan chocola, maar tijdens het boodschappen doen, kan ik het heel goed laten liggen.”

*********

‘Ik had vreetbuien’

“Ik heb geen vreetbuien meer, en eet gewoon gezond eten met heel af en toe wat ongezonds. Voel me super!”

*********

‘Ik dronk wijn als beloning’

“Ik wil graag even het volgende met je delen: toen ik gisteravond (één dag na de installatie red.) thuiskwam, normaal wetende dat ik vandaag vrij zou zijn, zou ik mezelf een glas wijn hebben ingeschonken. Maar ik heb het niet gedaan. Ik had er geen behoefte aan 🙂 Vandaag dus de hele dag thuis. En keurig netjes me aan de regels gehouden. Totaal geen moeite mee gehad. Verbazingwekkend, haha. Vanmiddag kwam mijn vriendin langs, heb 1 glas wijn op en er gewoon 2 uur over gedaan…”