Ervaringen hypnotherapie

*CONTROLE – IK BEN EEN ANDER PERSOON DAN VOORDAT IK BIJ LIEN BEGON*

Voor mijn traject bij Beautiful Mind zat ik erg vast in mijn gedachten en patronen, het omgaan met gevoelens en emoties vond ik lastig.
Ik wilde er graag iets aan doen maar had geen idee hoe. Een vriendin wees mij op hypnotherapie en had zelf een hele fijne ervaring met het traject van Lien. Dit heeft mij geholpen om de stap te zetten en daar ben ik nog steeds erg dankbaar voor.

De sessies hebben mij een hele verhelderende kijk gegeven op hoe ik als persoon bepaalde patronen heb ontwikkeld en hoe ik dit kan doorbreken. Het hebben van controle over een situatie speelde bij mij een grote rol waardoor ik zoiets als liefde lastig vond om toe te laten, over verliefd zijn heb je namelijk helemaal geen controle. Daarnaast heeft mijn band als tweeling onbewust een grote impact gehad op hoe ik naar mezelf én mijn zus keek. Door het (letterlijk) schetsen van herkenbare situaties heeft Lien mij inzicht gegeven hoe ik als persoon gevormd ben en hoe ik dat kan ombuigen naar wie ik echt ben. Elke sessie heeft mij handvaten gegeven om toe te passen in dagelijkse situaties, wat erg helpt.

Ik durf wel te zeggen dat ik een ander persoon ben dan voordat ik bij Lien begon, ik laat dingen meer gebeuren en kijk uit naar nieuwe uitdagingen en avonturen.
Het voelde in het begin als een sprong in het diepe, maar dit is de beste sprong die ik had kunnen maken.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND (UPDATE)- IK DACHT DAT IK HET NIET KON MAAR BEN INMIDDELS 8 KILO KWIJT*

Ik wil je even laten weten hoe het me is vergaan na onze laatste sessie aan het begin van de zomer. 7 x ben ik bij jou geweest vanaf november 2022. Een hele reis!

Ik las mijn aantekeningen terug. De eerste zin die ik opschreef was: “Het is ook niet te doen!”. Ik had van jou geleerd dat mijn onbewuste alles grotendeels regelt. Dus op basis van patronen die mij niet (meer) dienen, ga ik nooit op wilskracht mijn problemen oplossen. Er viel een last van me af. Ik had altijd zo hard gewerkt om me goed te voelen, zonder echt resultaat, maar ik begreep dat daarvoor andere dingen nodig waren.

Wat ik ervaar na ons traject, is een grote rust in mijn systeem. Ik had altijd het gevoel ‘er klopt iets niet’, ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik ben anders dan anderen’. Dat was al heel oud, echt een ingesleten patroon uit mijn kindertijd. Mijn gevoel was zwaar, mijn lijf was zwaar. Ik dacht: dit kan ik dus niet. Zoveel negatieve diep ingesleten gedachtes, waar ik me niet echt bewust van was.

Ik voel me nu heel veel rustiger, er is balans. Hoe ik me voel, klopt bij wie ik ben. Er is iets geïntegreerd. Ik heb ontdekt dat mijn gevoel van afgescheiden zijn, er wezenlijk alleen voor staan en niet genoeg zijn, niet waar is. En dat mijn gedachtes allesbepalend zijn.

Maar hoe kon ik dat toch koppelen aan het verlangen om af te vallen? Ik voelde dat ik dat laatste grote issue niet zonder hulp kon aanpakken. We hebben toen twee hypnose sessies gedaan waarin je de virtuele maagband hebt geplaatst. En nog een afsluitende sessie waarin we een lastige werksituatie hebben doorgewerkt. Ik kon eindelijk focussen op wat ik echt wilde, namelijk afvallen. Er was inmiddels zo veel opgeruimd, dat er ruimte ontstond voor het verliezen van gewicht. Iets waar al mijn patronen, gedachtes en mijn hele systeem zich in de afgelopen 40 jaar tegen had verzet (zo voelt het achteraf). Ik ben sindsdien 8 kilo afgevallen en doe rustig zo door. Ik heb alle vertrouwen dat ik de komende tijd nog wat kilo’s kwijt ga raken. En dat is voor iemand die zeker wist dat ze dat niet kon, best een cool gevoel.

Daarnaast heb ik inmiddels twee sollicitaties achter de rug. In beide kwam ik tot de tweede ronde, net niet gelukt. Maar het beweegt, er is vertrouwen. En ik heb echt veel zelfvertrouwen in dit proces, ik ervaar het als een onderzoek en niet als moeten presteren. Er gaat iets op mijn pad komen, dat kan niet anders. En dan fiets ik elke ochtend naar mijn nieuwe werk, lekker in de buurt en met meer tijd over om doordeweeks te wandelen, koken en te ontspannen. Dus dat komt ook wel goed.

Ik kan me voorstellen dat ik in de toekomst nog heel graag een paar keer bij je langs kom voor een sessie. Dat merk ik vanzelf en dan weet ik je te vinden. Maar ik vond het een waar genoegen, en ik wil je nogmaals bedanken voor je hulp en mooie beeldende verhalen.

*********

*INZICHTSESSIE – MIJN WAAROM-VRAAG WERD IN 1 GESPREK BEANTWOORD

Midden in een periode waar alles wazig was en ik vooral de vraag “Waarom?” had, kwam ik bij Lien. Er was een flinke aanloop tijd, want ik was in de veronderstelling dat ik dit zelf moest kunnen. Daar waar ik geen andere optie meer zag om hulp te zoeken, een afspraak gemaakt bij Lien.

Lien stelde mij gelijk op mijn gemak. De tranen die ik al een lange tijd had opgehouden vloeide al snel. Lien gaf mij al snel inzicht in de situatie en beantwoordde mijn “Waarom?” vraag.

Ons gesprek bleef lang in mijn gedachten. De dagen verstreken en het inzicht werd groter. Ik vond rust en voelde mij steeds meer begrepen. Kon er met een ander perspectief tegenaan kijken waardoor de acceptatie makkelijker ging.

1 gesprek met Lien, daarna doodmoe. Maar de mist trok op uit mijn gedachten en het heldere denken kwam terug. Ik ben haar enorm dankbaar en zal in de toekomst veel eerder de stap naar Lien zetten.

*********

*ONRUST – ER KWAM EEN BOOSHEID LOS WAARVAN IK NIET WIST DAT HET IN ME ZAT*

Via een vriendin kwam ik bij Lien. Het was alsof iemand me eindelijk op een eenvoudige en heldere manier uitlegde wat ik altijd al wist maar niet goed bij kon.

Sinds mijn sessies bij Lien heb ik het gevoel dat ik veel rustiger en met meer vertrouwen stap voor stap het pad loop dat al uitgestippeld is. Maar nu zonder al te grote omwegen.

Tijdens een sessie kwam er een boosheid los waarvan ik niet eens wist dat het in me zat en op voorouders waarvan ik niet besefte dat ik daar zo boos op was. Dat gaf eerst inzicht in familiepatronen en daarna gaf het lichtheid omdat ik voelde dat dat niet mijn probleem was maar dat van hun.

Ik kan iedereen een traject bij Lien van harte aanraden. Sterker nog, je doet jezelf te kort als je het niet doet (of voor je uit schuift omdat je denkt er geen tijd voor te hebben.)

*********

* PIJN EN VERMOEIDHEID – DE DONKERE DEKEN DIE OVER ME LAG IS VERDWENEN*

Ik kwam bij Lien terecht met weinig energie, vermoeidheid en chronische pijn. Gaf aan ‘dat mijn hoofd vol zit’, maar blijk er maar 5% van te gebruiken!

Tijdens de 1e hypnose in haar rode stoel, kwam er heel wat anders uit, dan van te voren bedacht. Tot ons beide verbazing.

Lien heeft mij daar prettig in begeleid op een bochtige, hobbelige weg naar het Licht.

Ik heb samen met haar een deur open gekregen in mijn muur. En mijn lichaam weer geheel in elkaar gezet gekregen. De donkere deken die over mee heen lag, is verdwenen. Zie de wereld weer licht en helder. En vol met kleuren. Weet beter wie ik ben.

Lien gaf aan dat mijn weg nog niet klaar is, en dat heb ik geweten.
Wat kan het licht fel zijn! Zelfs met zonnebril op.

Met de pijn leer ik beter te leven.
Heb nu handvatten gekregen. Elke dag weer wat beter.

Dank je wel, Lien, voor deze reis.’

*********

*BOOSHEID – IK VOELDE ME MISKEND EN GEFRUSTREERD*

Toen ik voor me voor het eerst bij je meldde, was ik boos en gefrustreerd over heel veel dingen, maar tegelijkertijd maakte ik me klein. Mijn hele leven heb ik me een buitenstaander gevoeld en heb ik geprobeerd me zo goed en kwaad als het kon aan te passen aan mijn omgeving, maar binnen in me vlamde het, ik durfde het alleen niet te laten zien, bang dat ik het allemaal verkeerd zag.

Ik heb zo vaak dingen over hun kant laten gaan, dingen die echt niet klopten maar waar ik niet tegen durfde te ageren omdat ik niet sterk genoeg in mijn schoenen stond en dacht dat het allemaal wel aan mij zou liggen. Maar in de tussentijd werd ik steeds bozer, voelde ik me miskend en gefrustreerd, waar ik dan weer geen leuker mens van werd.

Ergens in de loop van de sessies ben ik gaan inzien dat ik het helemaal niet verkeerd zie, sterker nog, dat ik het juist vaak heel goed zie, dat ik een schat aan ervaring heb, dat ik scherp ben en, het allerbelangrijkste, dat ik heel sterk ben.

Ik verbaas mezelf af en toe nu, ik ga steeds vaker de confrontatie aan als ik het ergens niet mee eens ben of als iemand me onheus bejegent. Dat had ik vroeger echt nooit gedaan! Het voelt goed en krachtig, maar het doet me ook beseffen dat ik niet op mijn plaats ben in mijn huidige (voornamelijk werk) omgeving, waar middelmatigheid regeert en waar alles een gevecht is.

Ik ben nu bezig om voor mezelf op een rijtje te krijgen in welke omgeving ik dan wel kan floreren, maar daar ben ik nog niet uit. Het is een proces en ik kom er wel, daar heb ik nu wel vertrouwen in.

Lieve Lien, heel veel dank voor het willen zijn van mijn reisgenoot en voor je heldere inzichten. Ik zocht altijd naar iemand die de sluiers kon wegtrekken en me kon laten zien wie ik echt ben. Diegene heb ik in jou gevonden. Ik zie nu de kracht en het potentieel en daar ga ik ook iets mee doen. Ik kom graag nog eens bij je terug voor een “echte’ hypnosesessie; laten we daar een afspraak voor maken ok? Lieve groet!

*********

*LONG COVID (UPDATE) – IK VOEL ME EEN TOTAAL ANDER MENS*

Even een update na vrijdag: Nadat ik thuiskwam ben ik gaan koken. Na het eten moest er blijkbaar letterlijk nog iets uit, ik werd erg misselijk en gooide alles er weer uit.

Verder was ik oké, dus helemaal prima. Rustig avondje gehad. De volgende ochtend stond ik anders op. Geen zwaar gevoel meer🎉, maar nog wel een zwaar hoofd/ hoofdpijn en daardoor moe.

De acupuncturiste had aangeboden om tijd vrij te maken voor me. Ik voelde me daarna ook fysiek stukken beter.

Nu weer 2 dagen verder kan ik zeggen dat ik me een totaal ander mens voel. Ik heb rust in mijn hoofd, heb energie en zin om dingen op te pakken. Heb zelfs besloten om toch 2 nachtjes naar Arnhem te gaan 🙂

Zo blij dat ik jullie beiden benaderd heb en om hulp gevraagd heb. Nu kan ik nog een weekje positief genieten en opladen, voordat ik volgende week weer op school ga voorbereiden en ook daar heb ik weer zin in.

Het grappige: de acupuncturist zei dat ze in de metingen ziet dat het lijf steeds meer in balans raakt. Ook volgens haar ben ik er bijna. Mocht ik soms nog twijfelen, dan moet ik jullie maar even blind vertrouwen.😁 Zo dankbaar voor jullie!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – HET AFVALLEN WAS ALTIJD EEN STRUGGLE, MAAR DIT PROCES IS ER EENTJE ZONDER STRIJD EN MOEITE GEWEEST*

Ruim 14 maanden geleden ben ik mijn eerste traject bij Lien gestart om van mijn angstproblematiek af te komen. Nadat ik de kracht van hypnose had ervaren tijdens dit traject heb ik besloten om nog verder te gaan met de hypnotische maagband.

Ik had erg veel diëten geprobeerd en niets hielp, soms viel ik 2kg af die er dan na een paar weken weer bij zaten. Meerdere keren bij diëtisten geweest die aangaven dat ik gewoon goed en gezond at.

Ik ben zelfs bij een internist geweest die mij medicatie heeft voorgeschreven die ik iedere week moest injecteren. Hierbij kreeg ik bijna de garantie dat ik af zou gaan vallen: 5kg, en daarna blokkeerde mijn lijf weer.

Nu wist ik door mijn eerste traject met Lien dat de angstproblematiek ook erg veel invloed kon hebben op mijn lichaam. Dus ik had een beetje hoop dat er nu toch iets in werking gezet ging worden.

Na de eerste maagband sessie voelde ik duidelijk verschil ik hoeveel ik kon eten en hoe weinig cravings ik had.

De eerste weken mocht ik thuis niet wegen en had ik zelf het gevoel dat er niets gebeurde, maar telkens als ik bij Lien woog dan was er toch een paar kilo af. Toen begon ik écht vertrouwen te krijgen in het proces en vloog het eraf.

Nu na 9 maanden ben ik ruim 21kg kwijt en zit ik letterlijk en figuurlijk heel anders in mijn vel.

Ik herken mezelf weer in de spiegel en etalageruiten en ik voel me zoveel zekerder.

Het moeten/willen afvallen was altijd een struggle, maar dit proces is er eentje zonder strijd en moeite geweest.

Mijn laatste sessie gaf ik aan bang te zijn weer aan te komen. Maar door Lien haar heldere uitleg snap ik nu: ik ben nu in balans en mijn lichaam ook, opnieuw aankomen is niet nodig.

Nogmaals dankjewel! Ook voor de laatste sessie, ik voel me een stuk zekerder en twijfel ook minder over dingen merk ik! Echt fijn!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – 79,7 OP DE WEEGSCHAAL, WAT EEN MIJLPAAL*

Lieve Lien, Ik had je eigenlijk op 30/6 een update willen sturen, maar toen was ik een schrikbarende 2,5 kilo aangekomen van 5 dagen Ibiza. Dus dat was niet helemaal het moment 😛

Maar ik heb er niet teveel over gestresst en ik wist dat het wel goed zou komen, wellicht iets minder soepel of makkelijk als hiervoor maar nog steeds vertrouwen in het proces.

Gisteren zag ik 79,7 op de weegschaal! Onder de 90 was al een enorme mijlpaal, maar nu onder de 80 nog meer. Ik ben super blij!

*********

*ZELFINZICHT – IK HEB EEN TRANSFORMATIE DOORGEMAAKT*

In 2019 kwam ik Lien voor het eerst tegen op mijn pad. Toen dacht ik nog ‘even’ die quick-fix toepassen en dan door met m’n wandeling. Inmiddels zijn we 4 jaar verder en heb ik in die tijd, in mijn eigen tempo, met mijn eigen pieken en dalen, mijn transformatie doorgemaakt.

Die quick-fix die ik dacht nodig te hebben was de maagband. Die hielp me met afvallen, dat waarvan ik dacht dat het mijn oplossing was. Ik bleef onrustig, ik bleef zoekende, dus ik ging cursussen volgen en trainingen doen en probeerde daar de rust te vinden.

Dat ben ik gaan onderzoeken met Lien, zowel op persoonlijk gebied maar ook zeker op zakelijk gebied. Omdat ik, als ondernemer, weet hoe dicht werk en privé bij elkaar liggen. De uitdagingen die privé tegenkom weerspiegelen in mijn zakelijke rol en andersom.

Lien heeft mij geleerd dat het ‘Ok’ is, dat er niet altijd een ‘Hoe?’ vraag te beantwoorden is en dat wat ik ook doe het ‘Goed’ is. Dat brengt mij rust, dat geeft me vertrouwen en dat helpt me in mijn rollen als vader, eigenaar, partner, broer, etc., etc.

Ik gun iedereen dat ze Lien tegenkomen op hun pad, wandel eens met haar mee, en volg daarna je eigen route. ~Maarten~

*********

*DEPRESSIE – IK MAG EINDELIJK HÉÉRLIJK MIJN EIGEN (IK) ZIJN*

Het is al een poos geleden, iedere keer denk ik dat ik je een bericht zou sturen. Dus bij deze.

Met mij gaat het heel goed. Ik ga steeds minder krampachtig om met het bewegen per dag, als het een keer niet lukt dan morgen maar.

Voorheen was ik bang dat ik dat dan niet zou doen, maar het zit nu in mijn systeem dus dat gaat vanzelf.

Ik mag eindelijk héérlijk mijn eigen zijn.
Dat is super.

Afvallen wil nog niet goed lukken, maar ik zit hier niet mee, want verder zit ik goed in mijn vel.

Geniet van het lopen, en ga tegenwoordig ook naar de sportschool. Maar elke dag lopen is heel fijn. Geniet van de vogels die fluiten en zie onderweg mooie planten die ik voorheen niet gezien zou hebben.

Heel erg bedankt hiervoor.

*********

*FAMILIESYSTEMEN – IK KAN NU TROUW BLIJVEN AAN MEZELF*

Mijn reis.
Ik kwam binnen bij Lien met heel veel chaos in mijn hoofd én heel veel vragen over het binnenlaten van anderen in mijn systeem.

Lien heeft mij in verschillende stappen laten zien en voelen dat ik met licht en liefde trouw kan blijven aan mijzelf. Het lukt me nog niet altijd maar een reis is nooit eindig. Ik zal nog vele reizen maken en nog veel mooie stappen zetten.

Lieve Lien bedankt dat je mijn reisgenoot was. Liefs!

*********

*ZELFLIEFDE – JIJ HEBT ME WEER LATEN HERINNEREN HOE GEWELDIG IK BEN*

Lieve Lien,
Wat een mooie reis heb ik bij je afgelegd.
Alsof er een soort van sluier van me afgehaald is, of eigenlijk heb ik dat door jouw doen zelf gedaan. Zo voelt dat.

Ik kan hele lange verhalen schrijven over hoe energie werkt en je me hebt leren manifesteren en dat mijn Feng Shui boek nu geschreven is, maar de essentie is gewoon dat jij me weer hebt laten herinneren hoe geweldig ik ben!

Eigenlijk zou iedereen dit gevoel mogen ervaren, dat er geen grenzen zitten aan je mogelijkheden en hoe groots en allesomvattend dat is!
Dankjewel.

*********

*ALCOHOLVERSLAVING – HET NIET DRINKEN IS ZOVEEL BETER, ALLEEN MAAR VOORDELEN*

Na verschillende pogingen om te stoppen met drinken sprak ik een kennis en die zei: Beautiful Mind zou wat voor jou zijn.
Dus een inzichtgesprek afgesproken.
Toen ik bij Lien kwam voelde het gelijk goed en voelde mij op mijn gemak. Er werd mij zoveel duidelijk, inzichten.

De 1e sessie, wat mij erg opviel was dat ik zo geconcentreerd was op Lien haar stem. Het bewuste en onbewuste, de blauwe kader waar ik iedere keer in werd getrokken.
Het drinken bleef nog, de drang.

De paar dagen erna was ik erg moe, veel te verwerken.Mijn eigen ik mogen zijn en niet altijd alles voor een ander regelen. Zo van “ohhh Geerèse regelt dat toch wel”. Mijn eigen ruimte had ik niet meer, ik werd verstikt net of mijn keel werd dichtgeknepen. Oude overtuigen verbrand, nieuwe overtuigen.
Het plexiglas tussen mijn man en mij. Het kruis maken voor mijn zus als zij belt. Geen energie van anderen in mij laten. En het allerbelangrijkste: ik ben veilig!!

Een weekje op vakantie geweest en af en toe wat gedronken. De zee gemist, wat een verademing. Vrij van zorgen, ontspanning en blijdschap.

Het vechten tegen de drang en vooral als iemand tegen je blijft zeuren dan was ik zo overgehaald. En dan weer ziek.

De hulpmiddelen en hypnose van Lien hebben mij goed geholpen. Over gedachten, spiegeltekst, het voelen van emoties. Is er een gevoel?
Foto van het kleine meisje als krachtplek!!

Alcohol is nooit een oplossing voor gevoel.

Af en toe dronk ik nog door frustratie en irritatie. Geen leuke dronk, alles kwam eruit.

Nu kan ik beter mijn ruimte creëren, de mensen die dichtbij staan verder uit mijn ruimte zetten.

En toen de hypnose in de stoel, oude gewoontes die nog in mij zaten.
De reis met Lien, mijn vader en mijn opa. Ik ben altijd een vrolijk meisje geweest, totdat mijn neefje verdronk op 2 en halfjarige leeftijd. Ik was toen 9 jaar.
Bij de begrafenis voelde ik mij eenzaam en geen liefde. Zo is de verdoving begonnen.

Er is geen schuld, als je geen liefde krijg kan je het ook niet weten. Zo ook mijn vader en opa.
Daar heb ik het patroon van overgenomen, ze waren ook erg aanwezig bij de hypnose. Ik heb alle pijn en verdriet gevoeld.

Mijn vader heeft zijn deel aan zijn vader teruggegeven wat niet van hem was. Ook ik heb het gedaan bij mijn vader en mijn opa. Hij nam het terug.

Zo dacht ik ook dat ik alles zelf wel kon zonder hulp van anderen.
Iedereen van mij afgestoten die mij wilde helpen. Verdoven van het gevoel van pijn en verdriet.
Nu gaat het beter, in mijn eigen ruimte zijn.

Het niet drinken is zoveel beter, alleen maar voordelen!!

De vuurtoren met het goudgele licht dat straalt en de bootjes voorbij laten gaan. Ik kan niet iedereen helpen!!!

Dank je wel Lien voor deze reis!! ~Geerèse~

*********

*RIJANGST – ALLES VALT NU OP ZIJN PLEK*

Lieve Lien, Nogmaals dank voor de sessie van gisteren!! Het is zo’n maffe gewaarwording dat het ene inzicht sinds gisteren over het andere buitelt! Ik loop een stuk lichter, zo fijn 💛💛💛!!!

Het is goed dat alles nu op zijn plek valt en dat zou stukken minder chaos op moeten gaan leveren vanaf nu.

Mocht het nodig zijn, dan kom ik graag nog terug! Ik hou je wel op de hoogte 😉.

*********

*ONZEKERHEID EN VERLATINGSANGST – IK ZIT WEER IN DE FLOW. MIJN FLOW.*

Het voelt als een vorig leven, toen ik voor het eerst bij Lien de praktijk binnenstapte. Er is zo veel gebeurd sindsdien.

Wanneer ik me aanmeld voor een inzichtsessie bij Lien zit ik op een behoorlijk laag punt in mijn leven. Ik was net gaan samenwonen, maar mijn relatie liep niet lekker en we hadden de laatste tijd meer ruzie. Ik merkte dat ik erg getriggerd werd en had wel door dat dit oude patronen waren die ik vroeger had gevoeld in de relatie met mijn vader.

Mijn vader kon vroeger erg boos worden en hierbij fysiek worden. Bij een stemverheffing van mijn vriend raakte ik al in paniek, wat dus eigenlijk een overreactie was. Bovendien was ik ongelukkig met mijn werk en wist eigenlijk niet wat ik wilde in mijn leven. Kortom, ik was mezelf behoorlijk kwijtgeraakt.

Vroeger was ik een meisje wat opkwam voor zichzelf. Ook als mijn vader kleinerende opmerkingen maakte naar mijn moeder of mij sprak ik me uit, ookal wist ik wat de consequenties waren. Ik kwam op voor onrecht. Er zat vuur in mij. Op een bepaalde leeftijd, ik denk rond de pubertijd, heb ik dat vuur laten doven en ben ik vervolgens gaan doen wat andere mensen van mij wilden. Ik werd een mak lammetje. Iemand die de kudde volgt en die niet echt een sterke mening meer had.

Doordat mijn zus ook hypnose deed, wist ik er al het een en ander van. Ik begin met de sessies bij Lien en het voelt alsof ik de juiste keuze heb gemaakt. Na 2 sessies gebeuren er privé dingen waardoor mijn wereld op zijn kop staat: mijn partner maakt het uit en op die zelfde dag had ik ook mijn baan op gezegd. Ik was de liefde kwijt, had geen baan en geen woning meer. Ik zat op het laagste punt van mijn leven. Het enige wat ik voor mijn gevoel kon doen was doorgaan met de sessies en dat deed ik.

Ik kreeg na dit alles een sterke drang om op reis te gaan. Om aan zee te zijn en te gaan surfen. Ik heb mijn gevoel gevolgd en ben ongeveer 4 maanden op reis geweest. Ik ben eerst naar Frankrijk en Spanje gegaan en ben uiteindelijk terecht gekomen op een surfcamp in Marokko, waar ik 2 maanden heb gewerkt. Iets wat ik anders nooit had gedaan, omdat ik te voorzichtig of angstig was. Ik liet me bij elke stap leiden door mijn gevoel. Ik voelde me hierdoor ontzettend sterk en veerkrachtig. Een gevoel dat ik lang niet meer had gevoeld.

De twee grootste lessen die ik uiteindelijk in dit hele traject heb geleerd zijn:
1. Ik moet zorgen dat ik mijn frequentie hoog houd door dingen te doen waar ik blij van word, en dan trek je automatisch ook allerlei leuke situaties en mensen aan.
2. Ik mag mijn eigen licht aansteken en gaan stralen. De mensen die hier klaar voor zijn zullen geïnteresseerd raken in dit licht. Op die manier heb ik al een positieve bijdrage in de wereld. Hier hoef ik verder niks voor te doen.

Sinds ik deze lessen heb geleerd doen er zich allerlei magische en wonderbaarlijke dingen voor en het voelt alsof ik van alle kanten door het universum word ondersteund. Ik zit weer in de flow. Mijn flow.

*********

*ALCOHOLVERSLAVING – IK VOEL MIJ HERBOREN*

Ik kwam natuurlijk bij jou voor mijn alles ontwrichtende alcoholverslaving… Nou, wat een ervaring was de hypnose van afgelopen donderdag!

Mijn opa bleef bij mij tot in de avond. Ik heb hem gezegd dat het goed was en hij mij verder met rust moest laten en dat deed hij.

Ik ben nu meer ondernemend, vrijdagavond wezen wandelen met een vriendin. Zaterdag met mijn moeder naar Arnhem geweest. ‘S avonds hadden wij visite en dacht ik na het eten, lekker een koffie amaretto. 1 seconde was dat. Niet gedaan. Ik heb nu tonic met aardbeien, frambozen en limoen, heerlijk drankje voor mij.
Zondagmorgen lekker wezen fietsen met mijn zus.

Ik voel mij herboren nu ik de dingen teruggegeven heb aan mijn vader en mijn opa. Hier ben ik heel dankbaar voor, zo blij dat ik de reis samen met jou ben aangegaan!

*********

*KANKER – IK HEB WEER LUCHT EN EEN HELDER ZICHT OP WIE IK WEZENLIJK BEN*

Voor mij geen spectaculaire transformatie of een enorme aha-erlebnis maar eerder, heel aards, een grote schoonmaak, samen met Lien, van de fysieke en geestelijke ruimten die ik, door een reeks van gebeurtenissen, tijdelijk afgesloten had.

Een aantal jaar geleden kregen zowel mijn partner als ik, beiden de diagnose kanker. Het waren tropenjaren!!

Kanker neemt alles in beslag……. jouw energie, agenda, portemonnee, focus, af en toe zelf vertrouwen, eigenlijk hethele leven. Soms zaten we 5 dagen in de week in het ziekenhuis. Het feit dat we alle 2 ziek waren en daar alle 2 op een andere manier mee omgingen, maakte het extra moeilijk en zette onze relatie onder druk.

Vooral met het laatste, hebben we veel gehad aan de hulp/therapie die het Helen Dowling Instituut, Nederlands grootste psycho-oncologisch centrum in Bilthoven, aanbood.

Na zware behandelingen en een lange tijd van herstel, ben ik ‘schoon’ verklaard. Bij mijn partner is, ná prostaat, blaas en darmkanker, de prostaatkanker helaas weer terug gekomen. Gelukkig is het een redelijk langzaam proces en slaan de behandelingen goed bij hem aan maar beter worden doet hij niet meer. We hebben nu samen een vorm gevonden om met dit gegeven om te gaan.

Toen het stof, ná de heftige periode, was neergedaald, bleek dat ik lijfelijk en spiritueel stukken van mijn ‘zijn’ had verwaarloosd, genegeerd, zelfs had gesloten. Geen wonder, onze beider ziekten, hadden alle focus en ruimte opgeëist. Ik was me zeer bewust dit braak liggend terrein in mezelf. Ongebruikt potentieel wat wél deel uitmaakte van wie ik was en ben. Als ik er al af en toe probeerde naar binnen te gaan, werd ik afgeschrikt door de schemerige ondoorzichtigheid, het stof, de muffe lucht en de stilte.

Kortom …… een grote schoonmaak had ik nodig! Iemand die me een zetje gaf en achter me zou staan als ik de deuren wijd open ging gooien. Lien was degene die me wees op mijn eigen kracht, mij het zetje gaf en achter me stond. Met een emmertje sop, bezem, stofdoek een zeemleren lap. 😉 Samen hebben we, figuurlijk gesproken, gestoft, geveegd, ramen opengegooid en gelapt, dekbedden opgeschud enz. We hebben de boel heropend, gereinigd, gezuiverd, gelucht en alles opgefrist.

En nu heb ik weer lucht en weer helder zicht op wie ik wezenlijk ben. Ik ben weer ‘heel’, maak weer gebruik van al mijn mogelijkheden. Ik kan weer mijn kracht voelen en ben me bewust dat ik die o.a. haal uit mijn ‘weten’, vertrouwen en mijn heilig geloof in het goede.

Dank. Lien! Succes en blijf andere bijstaan. ~Miek~

*********

*ANGST EN UIT CONTROLE – IK BEN ECHT WEER AAN HET LEVEN*

Allereerst, ik ben zo zo blij dat ik vorig jaar Lien ontmoet heb!! Hierbij mijn verhaal;

Na mijn zwangerschap van mijn zoon voelde ik me na een tijdje heel erg angstig, uit controle, verdrietig en somber. Er was na de zwangerschap ook wat voorgevallen, maar naar mijn idee was dat inmiddels voorbij, maar al deze gevoelens en emoties bleven en snapte er helemaal niks van. Ik raakte hier erg gefrustreerd van en wilde zo snel mogelijk terug naar mijn “oude” zelf vol vreugde en innerlijke rust.

Continu probeerde ik allerlei manieren om me beter te voelen “Als ik dit doe zal ik me wel beter voelen” waaronder therapeutische massages, accupunctuur, osteopathie etc. En dat hielp ook allemaal wel even, maar de emoties die ik niet wilde kwamen altijd weer terug. Ook was ik inmiddels bij verschillende therapeuten geweest en heb daar ook zeker wat dingen geleerd, maar kwam niet tot de kern.

Totdat ik eindelijk bij Lien terecht kwam. Vorig jaar ontmoette ik Lien en voor de eerste keer had ik eindelijk het gevoel “YES” iemand kan mij eindelijk vertellen waarom ik doe wat doe en welke redenen daarachter zitten. Je komt echt tot de kern van de dingen die in je leven spelen.

Er ging een nieuwe wereld open met nieuwe inzichten en informatie. Dit was zo treffend dat je lichaam & geest automatisch rustiger en blijer zal worden. Aangezien je meer dan 90% onbewust doet, gaat dit als vanzelf… dus heb echt vertrouwen in het proces. Ik vergelijk het met de keersommen vroeger om school. Eerst zit je een tijd naar het schoolbord te staren en zit je in onwetendheid, totdat het je duidelijk wordt uitgelegd hoe je tot de uitkomst komt en merk je dat je de spanning los kunt laten en dat je het begrijpt. Dit proces werkt hetzelfde. Er komt dan ruimte voor innerlijke rust, geluk en vrijheid.

Het proces is groeien en dat is niet lineair. Ik heb geleerd om daarop mee te varen en heb nu alle tools in me om dat ook te kunnen.

Uiteindelijk durf ik te zeggen dat ik blij ben dat de dingen gelopen zijn zoals ze gelopen zijn, want het heeft me heel veel gebracht. Met al deze inzichten kan ik alles aan en zal geen golf meer te hoog zijn. De golven waren nooit tegen me, maar voor me! Het is de bedoeling dat we mogen leren om te transformeren naar de persoon die je echt wil zijn en bent, zonder alle belemmerende gedachten en overtuigingen.

Ik ben echt weer aan het leven en kan soms nog niet geloven dat ik tot zoveel fijne inzichten ben gekomen waardoor het het leven nog meer diepgang en vreugde geeft, waardoor ik dit ook aan mijn omgeving kan doorgeven. Ik ben Lien heel erg dankbaar voor al haar liefde en hulp in mijn proces! ~Madeleine~

*********

*ONZEKERHEID – IK DURF NU DAADWERKELIJK TE KIEZEN VOOR WAT BIJ MIJ PAST EN OP MIJN PAD KOMT*

Jouw traject (5 sessies en tussen de 4e en 5e sessie ook een paardencoaching) heb ik als een bijzondere reis in mezelf ervaren. Ik had geen ervaring met hypnotherapie; in goed vertrouwen ben ik met jou mee op pad gegaan. Vooral de therapievorm (via je onderbewustzijn) en de passende en verbeeldende metaforen die je in je sessies gebruikt, heb ik als zeer krachtig ervaren.

De contouren van mijn ware ‘levensdoel’ zijn voor mijn gevoel scherper geworden. Ik heb meer vertrouwen in mezelf en durf daadwerkelijk te kiezen voor dat wat mij past en op mijn pad komt. Ik heb het gevoel dat mijn leven door de opgedane inzichten en door de verandering van mijn mindset in positieve zin is veranderd.

De verbeeldende voorbeelden helpen me nu -na afronding van het traject- nog steeds, op het moment dat er negatieve gedachten of het (oude) gevoel van onveiligheid in me opkomen. Jouw eigen ‘beautiful mind’ en jouw enorm positieve kijk liften de ander letterlijk omhoog. Bedankt daarvoor!

De belangrijkste verandering die ik na afronden van het traject in mezelf ervaar, is ontstaan na de helende ‘ontmoeting’ met het kleine meisje in mezelf. In het traject heb ik haar kunnen bevrijden van schuldgevoel en heb ik haar ‘vergeven’ voor haar (overlevings)reactie op grensoverschrijdende situaties in het verleden. Daardoor kan mijn volwassen zelf zich met meer begrip, liefde en compassie met haar verbinden. Dit heeft in het dagelijkse leven ook een positief effect op de verbinding met mijn dochter van 9.

Na het traject vind ik mezelf van voldoende waarde om mezelf op nummer 1 te zetten, voor mezelf te durven kiezen en de mensen en situaties, die me (mogelijk vanuit eigen overlevingsstrategieën) naar beneden halen los te laten. Dit geeft me een bevrijdend en krachtig gevoel en ik merk dat dat zijn positieve weerslag heeft op mijn sociale relaties en vriendschappen.

Veel dank voor je ruimte en je vertrouwen, Lien! En veel succes ook met jouw missie!’ Lieve groeten ~K.~

*********

*EMOTIONEEL AFGESLOTEN – IK BEN KLAAR VOOR DE GROTE VERANDERINGEN DIE IN MIJN LEVEN GAAN KOMEN*

-EN NU ?-
Een muur die neergehaald moest worden, gevoel van vastzitten in je eigen gedachten, verwerken van teveel teleurstellingen, waardoor je vertrouwen te lang getest wordt,
en afsluiting van emoties met daaraan vast hangend ook van eigen liefde.

Veel buik- en darmproblemen waar niemand een oplossing voor had . Kortom; – en nu, wie dan ? –

Speurend naar oplossingen, bracht dit me op de site van Lien, “wat heb ik te verliezen”, zou zij dan iets voor mij kunnen betekenen ?

Twijfelend, maar mijn gevoel bleef mij die richting uitduwen om uiteindelijk toch een afspraak te maken. (zo blij mee !)

Onze eerste ontmoeting voelde al direct als een warme deken. De warme persoonlijkheid van Lien, één waar je je veilig voelt om te
kunnen vertellen wat je echt raakt, waar je mee worstelt ! En vooral… wat snap ik niet aan mezelf ?

Dan gaat de reis beginnen, iedere sessie was keer op keer iets waar ik naar uitkeek en een fijne belevenis, vol met informatie en handvaten maar vooral visuele inzichten.

Na de sessie had ik altijd wel een middag nodig om alles weer even een plekje te geven, vaak ook met emotionele uren of dagen alsof er weer een wegbrekend stukje werd opgeruimd. Hoe functioneert je lichaam, wat zijn de tekenen die je lichaam je geeft en het inzicht dat je goed bent zoals je bent ! “Oh echt” ? Dat besef heeft een grote omkeer gegeven in de afgelopen maanden.

Tijdens de sessie gaf me lichaam ook duidelijk aan dat er meer opgelost moest worden dan ik dacht en ook daarbij heeft Lien weer duidelijkheid gegeven met de bijhorende tools.

De komende maanden zullen grote veranderingen plaats gaan vinden in mijn leven waar ik inmiddels klaar voor ben en naar uit kijk !

In moeilijke dagen die komen gaan hebben ik inmiddels alle tools in handen om er doorheen te komen, daarna ga ik nog meer genieten van mijn binnen liefde die ik steeds meer ervaar ! Die ik koester en waar ik dus trots op moet zijn..

Kortom; dankbaar voor deze bijzondere reis .. De bevestiging die ik in de laatste sessie kreeg van mijn mezelf en dankbaar voor wie ik ben en waar ik weer op kan vertrouwen dankzij Lien.

Daarnaast kan ik dit geluk weer doorgeven aan de mensen die mij lief zijn !

Dank je wel lieve Lien voor deze inzichten en bevestiging die ik eigenlijk gewoon miste aan mezelf !! – Liefs Rian –

*********

*PLEASEN – IK GA IN VOLLE VAART VOORUIT*

Deze teveel-vrouw sloot intussen alweer een paar maanden geleden haar sessies bij Lien af. Nog iedere dag denk ik terug aan hetgeen Lien mij geleerd heeft en laten zien.

De sessies waren voor mij de perfecte samenvatting van jarenlang zelf-werk, lezen, leren, overpeinzen, proberen en op mijn bek gaan. De positieve naweeën van de sessies hebben nog dagelijks impact op mijn leven en helpen me verder te groeien.

Toeschouwer zijn in plaats van me vol in het drama of de pijn te storten; focussen op wat ik wil en wat mij verder helpt in plaats van eindeloos pleasen en aanpassen; pijn en ongemak labelen en doorvoelen in plaats van ervanaf te bewegen. Ik ga volle vaart vooruit!

Natuurlijk zijn er nog oude patronen waar ik me door laat verleiden. Maar het lukt me iedere keer me te herpakken en nieuwe paadjes te creëren in mijn doen en laten.

Kort na het afronden van de sessies heb ik mijn baan opgezegd en ben ik voor mezelf begonnen. Het inzicht meer dan genoeg te zijn en me niet te laten leiden door “wat als” heeft me de laatste push gegeven deze stap te zetten.

Bedankt Lien, voor je vertrouwen, je positieve vibe en grenzeloze energie. Je kwam precies op het goede moment!

*********

*GEBROKEN HART – MIJN HART OPENDE, IK KREEG WEER VERTROUWEN EN KON WEER LIEFDE VOELEN*

2022
Als iemand me vorig jaar had verteld wat 2022 voor mij in petto zou hebben, zou ik het nooit hebben geloofd. Mijn vertrouwen werd meerdere malen beschadigd, mijn hart gebroken. Een rollercoaster volgde. De liefde van de mensen die al jaren met me meelopen bleef ik gelukkig voelen. Maar er was een behoorlijke deuk geslagen in het gevoel van compleet vertrouwen, ik was het kwijt, voelde onbalans.

De zoektocht naar liefde bracht in eerste instantie niet wat ik ervan verwachtte, in plaats daarvan ontving ik iets heel anders, herkenning en synchroniciteit bij een bijzonder persoon 💛. Er liep iemand met me mee, iemand die me de oren waste, me deed inzien dat er iets moest gebeuren! Ze wees me de weg naar Lien. We lieten elkaar los om ons eigen pad te volgen.

Lien nam me verder mee op reis, gaf me het vertrouwen dat bij haar alles gezegd en gevoeld mocht worden. Ik kwam al snel in een transcendente fase tijdens de eerste sessie, hoe speciaal!

In de sessies die volgden porde ze me soms plagerig maar met de nodige humor, maakte me bewust van mijn onderbewuste gedachten. De reis langs mijn voorouders, verleden, heden, de toekomst gaven me bijzondere inzichten. Veel metaforen passeerden en alles viel op zijn plek. Mijn hoofd werd lichter, ik werd rustiger, stress gerelateerde lichamelijke klachten namen geleidelijk af of verdwenen geheel.

Ik kwam los, letterlijk en figuurlijk en toch bleef ik met beide benen op de grond staan. Het bleek een reset, een mindset. Wetend dat ik iets in me heb waar ik altijd op terug kan vallen. Mijn eigen pure en volmaakte ik. Mijn hart opende, ik kreeg weer vertrouwen en kon weer liefde voelen in haar mooiste vorm. En nu? Ik straal 💛! Iets wat ik ook terugkrijg van mijn omgeving.

Lieve Lien, wat jij doet is zo bijzonder en zoals je steeds zegt, weet ik dat ik het allemaal zelf doe. Misschien ben ik er nog niet helemaal maar je hebt me geholpen om nog lichter te gaan reizen. Weg met die ballast. Uiteindelijk heb ik alleen mezelf nodig en soms is het fijn en leerzaam als er iemand meeloopt. Dank je wel en veel liefs!
~E⭐️~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK BEGIN STEEDS MEER OP MEZELF TE LIJKEN*

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK DACHT GELUKKIGER EN ZELFVERZEKERDER TE ZIJN ALS IK SLANKER ZOU ZIJN*

Mijn avontuur.
Vanaf het eerste gesprek voelt het goed en wil ik starten met een “echt” leven.

Gewicht is iets wat je zelf onder controle kan hebben, andere zaken niet. Ik dacht gelukkiger en zelfverzekerder te zijn als ik slanker zou zijn. Zo simpel bleek het niet te zijn.

Ik had behoorlijk wat bagage dat door Lien, en Barbara met de paarden, naar de oppervlakte is gehaald. Dit was heftig maar noodzakelijk om te beseffen waarom ik zo onzeker was en dat ik mezelf niet toestond om gelukkig te zijn.

Het was een bijzonder emotioneel proces. Inmiddels ben ik aan het afvallen, maar dit is niet zo belangrijk meer.

Ik ken mezelf nu beter. Ik ben geen grijze muis, durf beslissingen te nemen en meer deel te nemen aan het leven. Lieve Lien, dank je wel.

*********

*ANGST – ER KWAM EEN KRACHT IN ME NAAR BOVEN DIE ZIJN WEERGA NIET KENT EN HET ONTROERDE ME TOT IN HET DIEPST VAN MIJN ZIEL*

Ik kwam bij Lien i.v.m. angst problemen.

In het verleden heb ik een heftige ziekenhuiservaring meegemaakt, die zeer traumatisch en levensbedreigend was.

Tijdens de Corona kwam deze angst om ziek te worden als een boemerang terug. Ik wilde van die angst af en besloot een afspraak bij haar te maken voor een intake gesprek. Het was een heel fijn en laagdrempelig gesprek, waarbij ik me meteen op mijn gemak voelde bij haar. Lien schept een veilige omgeving en doet haar werk vanuit een liefdevolle missie om mensen te helpen, zonder je iets op te leggen. Je moet zelf de intrinsieke motivatie hebben om met je probleem aan de slag te gaan. Als je haar die commitment geeft, dan loodst ze je geweldig door het hele proces heen. Ze doet dit op een zeer betrokken en empathische wijze.

Tijdens haar sessies begint ze bij het begin, ze legt heel helder en duidelijk uit hoe dingen ontstaan en dat geeft je heel veel inzichten.

Gaandeweg het proces werd ik erg ziek. Ik moest de medische molen in en allerlei onderzoeken ondergaan, waarvan ik me in het verleden geen raad had geweten hoe ik dat zou moeten aanpakken zonder bang te zijn.

Door alle tips en inzichten die ik van Lien gekregen had, kon ik het aan en liet ik alles over me heen komen. Lien heeft me ongelofelijk goed gesteund tijdens dit traject en ze wist me op de juiste momenten en met de bemoedigende woorden die ik op dat moment nodig had, een hart onder de riem te steken.

Het is een ‘testcase’ waar je voor komt te staan, zei ze tegen me. Nu moet je doorpakken met je nieuwe mindset. En dat is wat ik heb gedaan. Er kwam een kracht in me naar boven die zijn weerga niet kent, en het ontroerde me tot in het diepste van mijn ziel.

Het was een moeilijke tijd, maar ondanks dat, ben ik zo dankbaar dat ik dit heb mogen ondergaan, om er uiteindelijk van te leren en er sterker uit te komen, mede dankzij Lien!

*********

*PLASANGST – IK BEN NOG STEEDS AAN HET WENNEN AAN DIT HERNIEUWDE ONTSPANNEN GEVOEL*

Toen ik in April op Lien haar website terecht kwam, was ik eigenlijk op zoek naar een hypnotische maagband.

Toen ik verder ging kijken zag ik echter dat ze ook helpt met angstproblematiek.

Mijn angst probleem (angst om te moeten plassen terwijl er geen wc in de buurt is), had ik eigenlijk al “geaccepteerd” op het level dat het was. Ik had mijn leven erop aangepast en was eraan gewend. Ik liep er inmiddels al 7 jaar mee rond en allerlei soorten therapie hadden er aan bij gedragen dat het draaglijk genoeg was. Onder andere EMDR, anti depressiva en een stress coach.Toch was ik benieuwd of zij nog wat voor me kon betekenen.

Na mijn intake leek het net of ik oogkleppen had afgezet en toen zag ik helder hoe dit probleem mij nog steeds belemmerde iedere dag; altijd maar zoeken naar een wc, constant in paniek zijn als ik onderweg was, wekenlang opzien tegen evenementen. Na deze intake had ik des te meer het gevoel; zo wil ik niet meer!

De sessies waren pittig en ik kwam er telkens moe, maar vol inzichten en goede moed vandaan. Ik heb veel geleerd en in de 3e sessie, de “traditionele” hypnose, was echt het omslagpunt.

En nu gaat het enorm goed! Ik ben naar festivals geweest en heb 4x in een vliegtuig gezeten zonder paniek omdat ik niet zomaar naar de wc kon. Dit waren eerder extreme stress situaties voor mij.

Ik ben nog steeds aan het wennen aan dit hernieuwde ontspannen gevoel, mijn rusthartslag is naar beneden. Ik slaap veel beter. En ik heb er vertrouwen in dat dit zo goed blijft gaan.

Lien zei in mijn intake: ik ben je laatste station, je hebt zoveel geprobeerd maar dit is het laatste.

Nu weet ik dat ze gelijk had en ik ben enorm dankbaar dat ze mij eerst deze hoop heeft gegeven en nu het vertrouwen.

*********

*FAALANGST EN LAAG ZELFBEELD – DE BESTE VERSIE VAN MEZELF HEB IK GEVONDEN*

”Begin februari 2022 heb ik, naar aanleiding van positieve verhalen uit mijn omgeving, voor het eerst contact opgenomen met Lien.

De aanleiding om contact op te nemen met Lien kwam voort uit een aantal klachten (faalangst en laag zelfbeeld) waar ik in mijn dagelijks leven veel last van had en al bij verschillende coaches mee aan de slag was geweest. Helaas telkens zonder gewenst resultaat, hierdoor werd ik als het ware ‘het probleem’, ik had het omarmt – het was een stukje van mij.

Als vader van twee mooie dochters en in maart 2023 van 3 dochters moest het roer om. Na een fijne inzichtsessie heb ik toen besloten om Lien te betrekken in mijn reis die daarop volgde. 5 sessies met Lien + een sessie tussen de paarden bij Barbara (Stap in Balans).

Al snel werd duidelijk dat de klachten waar ik mee aankwam bij Lien niet de ‘echte’ klachten waren, maar er al op jongere leeftijd een stukje van mij buitenspel gezet was.

Tijdens de sessies voelde ik de positieve energie door de ruimte rondgaan, deze had ik al een tijd niet gevoeld. Dit kon ik weer voelen en ervaren doordat Lien en ik mijn eigen energie weer konden laten stromen.

Na elke sessie voelde ik me beter in mijn vel zitten en had ik het gevoel de hele wereld aan te kunnen. Lien heeft door middel van gesprek en duidelijke illustraties zoveel inzicht gegeven over mij maar misschien nog wel meer over de wereld waar wij in leven, en welke betekenis dat voor mij heeft.

Na 4 sessies mocht ik naar de paarden van Barbara (Stap In Balans), bij Barbara heb ik in 1 sessie zoveel mooie inzichten van de paarden mogen ontvangen. Deze pure dieren hebben het in zich je helemaal te ontleden, waardoor jouw energie op z’n puurst is en je blokkades eenvoudig kunt oplossen. Dieren zijn de sleutel tot onze basis wanneer we die zelf niet meer duidelijk voor ogen hebben. Echt een aanrader!

Nu, een paar maanden later, heb ik het roer omgegooid; al mijn ‘zekerheden’ overboord gegooid. Vaste baan opgezegd en weer terug de schoolbanken in. Zonder faalangst en zonder slecht zelfbeeld, dit had ik me een jaar geleden niet voor kunnen stellen.

Lien is geweldig om mee te nemen om op zoek te gaan naar wie je echt bent. De beste versie van mij heb ik gevonden, dat gun ik iedereen.” ~Jesse, Leerdam~

*********

*ONVERWERKTE EMOTIES EN INZICHT – IK VOEL ME STERKER, LICHTER EN VOORAL DANKBAAR*

Ik stond op een punt in m’n leven waarbij ik voelde dat ik wel wat hulp kon gebruiken. En toen kwam Lien op mijn pad.

Meteen bij ons 1e gesprek voelde het zo vertrouwd, warm en gelijkwaardig. Ik kon helemaal mijzelf zijn en mijn verhaal vertellen, de punten waar ik tegenaan liep. Hoe fijn dat iemand echt luisterde en je ziet voor wie je bent.

Van de sessies die volgden ging ik altijd met nieuwe, waardevolle inzichten de deur uit. Er waren mooie, emotionele, eerlijke gesprekken. Ik merkte dat ik me rustiger en lichter ging voelen. De verbondenheid met mezelf en het vertrouwen kwam steeds meer terug.

Het heeft me zoveel opgeleverd!
Voel me gelukkiger, m’n creativiteit en zelfvertrouwen zijn er weer.

Het was echt een proces.
Mijn proces!
Wat tijd nodig heeft, en dat is oké.
Waarin in ben gegroeid en zoveel heb geleerd met Lien naast mij wat heel veilig voelde.
Onverwerkte emoties hebben we samen opgeruimd.
Ik voel me nu sterker, lichter en vooral dankbaar.
Dit is de bedoeling, ik mag er zijn!

Dankje wel Lien, dat je samen met mij op pad wilde gaan. ~Elise~

*********

*PLASANGST (UPDATE) – EEN MIJLPAAL NA 7 JAAR ANGST*

Ik wilde je even een mini update sturen. Ik ben zondag naar Mysteryland geweest. Ik had van te voren geen stress en ik heb me geen zorgen gemaakt. Ik ben alleen gaan plassen als het nodig was. Geen zorgen en met vertrouwen in mijn lichaam/blaas op stap. Dit was een hele mijlpaal sinds 7 jaar! (En tegelijkertijd was het ook soort van natuurlijk). Dankjewel!

*********

*ZELFLIEFDE EN LONG COVID – LEVENSVERANDEREND*

“Is het zo simpel? Ja, zo simpel is het.”

Bijna gevleugelde woorden tijdens mijn traject bij Lien. Een traject dat begon tijdens onze kennismaking op 22 oktober 2021 en duurde tot mijn zesde sessie op 19 mei 2022. Jaja, een zesde sessie. Want na mijn vijfde heb ik gevraagd om een soort “APK” na twee maanden. En dat bleek een schot in de roos. Waarover later meer. Wat had ik nodig?

Iemand die me verbaal aankan.
Iemand die me ziet.
Iemand die me hoort.
Iemand die duidelijk is.
Iemand die streng doch rechtvaardig is. 
Iemand die warm is.

Nou, en toen ging de voordeur open in Leerdam.

Tijdens de eerste oogopslag, wist ik: “Jou moet ik hebben.” Alle scepsis voorafgaand aan de eerste kennismaking was in een klap verdwenen. Wat een tof wijf stond er klaar om met mij mijn proces aan te gaan. Al mijn kanalen stonden meteen open en ongetwijfeld heeft Lien daar met haar techniek, hypno 3.0, goed aan bijgedragen.

Wat was ik super content dat ze me meenam in wetenschap, tekenen en spiritualiteit. Erg fijn om op dit niveau met iemand te kunnen praten, voelen, ervaren en doorgronden. Tijdens de eerste sessie bleek Lien me goed stevig aan te kunnen pakken, op een manier die me zachter maakte. Hoe paradoxaal dit ook klinkt.

Heel fijn om vanuit de wetenschap uitgelegd (getekend) te krijgen wat patronen zijn, hoe ze ontstaan en beter nog: hoe ze te doorbreken zijn. Mijn hersenen konden het volgen en verklaren.

Mede daardoor kon ik me volledig overgeven aan het moment en de hypnose. Er was geen twijfel, geen angst; er was tijdens de sessies alleen maar zijn. En verdriet. Dat verdriet mocht er zijn, er uit en plaats maken voor iets anders.

Al mijn 51 levensjaren zijn voorbij gekomen in de sessies. Ook voor mijn geboorte en straks na de dood. Dit alles ging organisch en kwam op het moment dat het goed was. De open lijn naar de kosmos die Lien en ik beiden hebben, zorgde voor mij voor een enorme verdieping in wie ik ben en mag en kan zijn.

De liefde is een rode draad in mijn leven. Liefde van ouders, kind, of een geliefde. Bam!, terwijl ik dit schrijf raakt het me direct. Het is een pijnpunt, nog steeds. En dat mag. Het gaat er in dit stuk om wat ik er bij Lien mee heb gedaan en wat ik daarin heb mogen zien.

Wat ik meeneem uit de sessies is dat ik liefde ben. Naast de liefde kwam uiteraard ook mijn overgewicht ter sprake. Na het traject merkte ik dat ik me anders beweeg; vrijer en soepeler. Mijn uitstraling is meer ontspannen, besluiten neem ik makkelijker in de zin van meer standvastig en zelfverzekerd. Dit is wat ik bereikt heb door bij Lien mijn lijf ter sprake te brengen. Helaas ben ik nog geen gram afgevallen, dat is wel een beetje veel jammer. Het zou namelijk wel passen bij hoe ik me voel. Maar voor nu kan ik ook zonder gewichtsverlies niet anders dan heel blij zijn met bovenstaand resultaat 😉

Tijdens mijn APK begon ik 3 seconden na binnenkomst al te snotteren. Er moest veel uit. Allemaal gevoelens en gedachten van de afgelopen periode. Want verandering brengt veel moois, maar soms ook nieuwe uitdagingen met zich mee.

Op dat moment was ik nog volop in herstel van long covid. Geef het een naam, want het was (uiteraard, zou ik zeggen) veel meer dan alleen dat. De laatste sessie was een pittige. Eentje van oprechte bevrijding. Op meerdere vlakken. Maar onder andere op het gebied van de fysieke klachten van long covid.

Bij thuiskomst ben ik in een diepe slaap van anderhalf uur gevallen en toen ik wakker werd, realiseerde ik me: ”mijn hersenmist is weg!” De mist die mijn hersenen bijna letterlijk voelbaar al een half jaar omsloten. Dit is zo goed als weggebleven.

Natuurlijk zijn er in die sessie ook andere patronen en pijnen aan de orde gekomen, maar dit resultaat is zo helder voor mij. Ook is me, door het traject heen, en in de laatste sessie enorm bevestigd helder geworden dat ik moet doen waar ik energie van krijg. Op persoonlijk vlak en op werkgebied. Dat geldt waarschijnlijk voor iedereen. Voor mij is duidelijk dat ik mezelf enorm tekort doe als ik niet doe waar ik energie van krijg. Dan ga ik van druif naar krent. Bore-out, uitgeblust, ongelukkig. Dus als het dan zo simpel is… dan kan het proces ook weer andersom: dus er is volop beweging. Zo fijn

Tegen wie dit traject niet doorlopen heeft is het lastig uit te leggen wat het “precies” inhoudt. En dat moet ik ook niet willen uitleggen. Als men vraagt wat het me heeft opgeleverd, dan is mijn antwoord: “Levensveranderend. Nog nooit ben ik zo dichtbij mezelf geweest, nog niet eerder heb ik mezelf zo helder en zuiver gezien. Voor iedereen zal het verschillend zijn, je kunt het alleen maar zelf ervaren.”

Lieve Lien, ontzettend bedankt voor het scherp zijn en me zacht maken. Dichtbij mezelf laten komen en vooral me veel liefde laten zien. Een helder, zuiver licht is wat ik met me meedraag. Een warme omhelzing en keep up the good work! X ~Diana~

*********
*HYPNOTISCHE MAAGBAND (UPDATE) – 40 KG ERAF*

Hoi Lien, het gaat nog altijd erg goed. Bijna 40 kilo er af en dat ging heel snel. Dit gewicht heb ik nu 3/4de jaar. Maat 38/40.

Af en toe wordt het nu iets moeilijker. Maar eigenlijk blijft mijn gewicht redelijk stabiel.
Mentaal is het goed. Vorig jaar was ik op mijn top, maar nu het wat normaler is geworden is het gewoon fijn. Ik moet nog wel wennen aan het niet meer dik zijn en dat ik mij anders kan kleden.

Ook voor mijn knie is het super, ik beweeg veel makkelijker. Ik ben er zo ontzettend blij mee! Ik maak daarom graag reclame voor je  want ik heb er zoveel aan gehad! ~Esther~

*********

*VERDRIET EN PIJN – HET LEVEN IS MOOI… DAT HEB IK MIJN LEVEN LANG NIET GEKEND*

Ik kwam bij jou met een uitdaging. Ik zat vast in mijn eigen ontwikkeling in relatie tot mijn liefdesrelaties. Naja, dat was in elk geval het probleem aan de oppervlakte. Ik liep er telkens tegen aan dat ik me afhankelijk maakte van de aandacht en liefde van deze vrouwen. Ik zocht bevestiging voor wie ik was en “dat ik was”, en de veiligheid van een relatie. Ik voelde me pas comfortabel als ik overspoeld werd met liefdesbetuigingen. Een bijzonder afhankelijke positie. De reactie van de vrouwen was dan ook veelal dat het vroeg of laat toch ging wringen, en/of druk zette op de relatie. En de relatie dus ook niet ging werken.  De vraag was dus: hoe krijg ik een liefdevolle, warme en stabiele relatie met iemandzonder die afhankelijkheid van bevestiging.

Vanuit ons proces samen heb ik geleerd om de veiligheid uit mezelf te halen. Ik heb niemand nodig om me goed te voelen, ik ben al goed zoals ik ben. Ik ben al volledig en heel. Het advies was vooral om even niet een werkje aan te gaan van groep 8, maar van groep 1. 😉 Nou, dat advies heb ik niet geheel ten harte genomen, alhoewel ik wel een hoop werk verzet heb in de tussentijd.

Dit is een proces van vallen en opstaan, want natuurlijk gebeuren er in de tussentijd dingen die me weer terugbrachten naar dat gevoel. Het overweldigende verdriet en de pijn van afwijzing en eenzaamheid.  Ik heb nu vanuit het proces bij jou een methode om daar mee om te gaan. En ik begrijp waar het vandaan komt, wat me in staat stelt om middels de oefeningen proberen andere gedachtes aan te nemen.

Na de derde sessie waarin ik herenigd ben met mijn “kleine ik” voelde ik me echt anders. Sterker, en in control en gewoon “heel”. Ik had niemand anders nodig dan mezelf, en was blij met hoe het leven liep en ging. Ik vond het heel erg bijzonder hoe je onder hypnose geen weerbaarheid meer hebt tegen gevoelens of uitingen, en ik eindelijk in staat was om met mijn kleine zelf te communiceren en hem zelfs te verenigen met mezelf. En vooral ook om het verdriet en pijn van die kleine Danny te voelen.

Dat is de kern van mijn problematiek, dat is mij volledig duidelijk. Ik was niet blij met mezelf, ik was niet zeker van wie ik was, ik had geen zelfliefde en geen waardering voor mezelf. Ik deed onwijs m’n best om gezien te worden, maar zag mezelf niet eens. Hoe kan iemand anders je dan zien? Ik heb het gevoel dat de pijn en verdriet van toen, het trauma van mijn jeugd nog niet helemaal weg is. Er zat daar zo ontstellend veel verdriet. Nooit een bodem om op te staan, altijd alleen. Donker en zwart, met af en toe kleine lichtpuntjes. Geen liefde, geen verbinding, geen werkelijkheid en alleen maar verhalen en leugens. Dat is overigens niet geheel waar (want niets is waar of onwaar), maar slechts een expressie van mijn gevoel.

Als ik kijk naar waar ik nu sta, ben ik verder in het proces. Ik kan mezelf zien en waarderen. Ik vind het nog wel lastig om de werkjes van groep 8 te laten liggen, en krijg vanuit daar dus nog wel de nodige uitdagingen op m’n bordje. Ik probeer deze open te benaderen als “mogelijkheden om te leren”. Dat lukt met vallen en opstaan. In de bewuste werkelijkheid lukt het me best aardig, maar de stap naar de overtuiging aannemen vind ik op momenten nog lastig.

Ik ben me wel volledig bewust van het proces wat er gaande is, en kan ook zien wat ik anders zou kunnen doen of denken om mijn gevoel hierin uiteindelijk anders te maken.

Daarnaast ben ik me ook meer bewust van andere vormen van verbinding, en kan ik deze ook aangaan. Verbinding met dieren, mensen, planten het universum. Alles is verbonden. Ik kan op veel momenten me volledig onderdeel van de wereld voelen wat voor mij een nieuwe ervaring is. En hoe gaaf om te zien wat er dan gebeurt met de wereld (of mijn perceptie daarvan). Mensen reageren ander, ik zie meer, ik voel meer, ik voel en zie liefde en warmte. De wereld is mooi. Mijn leven lang heb ik dat niet gekend. Die mate verbondenheid en het voelen van de liefde en energie van alles. Dat is zo fijn, dan stroomt het. Dat is feitelijk wat ik nodig heb in het leven. Geen afhankelijkheid van de liefde en aandacht van een ander want ik ben al onderdeel van alles.

Dus als je het hebt over: wat heeft onze reis mij gebracht… De ontwikkeling hier naartoe. De stap naar het zien en voelen van de liefde en energie voor en van alles en dus ook mezelf. De kracht die daar uit voortvloeit is precies wat ik zocht en nodig had.  “Het geel”.

Ben ik er al? Nee, nog lang niet! Het zal nog wel even duren voordat ik me het merendeel van de tijd in deze toestand van energie voel. Maar ik heb handvaten, ik heb tools. En vanuit daar kan ik verder.

Verder ook naar meer leren over synchroniciteit, naar toevalligheden welke geen toevalligheden zijn, naar de diepere connectie met sommige onderdelen van de wereld. Ik heb een stap gezet in een wereld die ik nog niet kende, maar ik zeker meer van wil weten. Dus op naar de toekomst! ~Danny

*********

*UPDATE OPFRIS-SESSIE NA GEWICHTSTOENAME ZWANGERSCHAP*

🙌🏼 Hi Lien, Ik moet je toch nog even mailen! Ik weet het, ik doe het allemaal zelf, maar toch geef jij me altijd het laatste zetje!

Dankjewel voor je luisterend oor en de nieuwe inzichten. Ik kan het allemaal echt loslaten. Ik voel het aan alles…

Nog wel even de weegschaal gebruikt om toch nog dat kleine beetje bevestiging te zoeken… was ook positief gestemd gelukkig 🤪 Maar vanaf nu is hij weg, niet meer nodig!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND (NA 1 SESSIE) – DE LES VAN DE VLINDER*

[Altijd was ze bezig met de ander. Wat heeft de ander nodig? Wat wil de ander? Als ze er achter was, ging ze het regelen. Voor de ander. ]

De les van de vlinder

Vanochtend heb ik zittend de MP3 geluisterd. Ik zat buiten en zag een vlinder op mijn terras. Meteen dacht ik wat wil hij hier? Zou hij moe zijn? Zou hij honger hebben? Ik zocht het meteen op: tik tik, wat eten vlinders? tikte ik in.
Fruit. Ik moet fruit gaan pakken.
Toch bleef ik zitten want als ik ga staan vliegt hij vast weg. Ik bleef zitten en ik keek.

Ik dacht aan de woorden van Lien over het bootje in de golven. Zorg voor je eigen bootje. De vlinder zorgt wel voor zijn eigen bootje. Hij heeft niets nodig. Ik bleef zitten en besloot de MP3 te starten in de hoop dat de vlinder er straks nog zou zitten. Hij is prachtig.

Ik zet m’n benen naast elkaar met mijn voeten op de grond. De vlinder reageert daarop en vliegt vrolijk weg. Hij heeft mij inderdaad niet nodig.

Na de meditatie open ik mijn ogen en ik zie de vlinder zittend op een rietstengel meegevoerd worden door de golven van de wind. Ik besef nog harder. Hij heeft mij niet nodig. Ik moet voor mezelf zorgen.

Dat deed ik. De MP3 heb ik volledig gehoord en in me opgenomen. Het was goed en duidelijk. Lien haar stem nam me helemaal mee naar binnen in mezelf. Geweldig !

Na het typen van dit verhaal kijk ik op en de vlinder is weg gevlogen in vrijheid.
In vrijheid !! Dankjewel Vlinder

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND (UPDATE) – HET AFVALLEN ZET NOG STEEDS DOOR*

Verder even ongevraagd een mini-update van mijn kant: Sinds de laatste sessie gaat het steeds beter met mij. Het afvallen zet nog steeds door, en op het gebied van mijn werk wordt mij steeds duidelijker wat ik NIET wil. Ik hoop dat dit er t.z.t. toe leidt dat ik mijn aandacht volledig kan geven aan de dingen die ik juist WEL wil 😊

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND (UPDATE) – 30 KG ERAF*

Lieve Lien, Vanmorgen stond ik op de weegschaal (die ik toch maar heb gekocht 😉 en het belachelijke getal van 79,2 stond er.

30 kilo eraf!!

Dat ik me dat destijds niet eens kon voorstellen dat me dat lukken zou, dat ik nu denk, zo moeilijk was het niet.

Ik weet dat het nog niet mijn natuurlijke gewicht is maar dat zal zich in de loop van de maanden verder uit laten kristalliseren.

Het voelt zo goed, ik ben zo goed, het gaat zo goed en daarvoor wil ik je bedanken. Dat je mijn onderbewuste hebt leren genezen, dat ze andere info kan laten binnenkomen. ~Patricia~

*********

SOMBERHEID (UPDATE) – IK KAN MIJ ECHT GELUKKIG NOEMEN

Hoi Lien, Het leek me leuk om je een update te geven hoe het met me gaat. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik sinds onze laatste sessie alleen nog maar beter in mijn vel voel zitten en mij echt gelukkig kan noemen.

Ik heb ondertussen ook wat hoge golven gehad maar daar ben ik ook doorheen gekomen! Dus nogmaals bedankt voor mijn onbewuste te helpen😊

*********

*AFWIJZING (UPDATE) – HET WAS EEN NEPBLOEM*

Ben naar de cursus geweest ‘de ontmoeting van de ziel’. Moest een bloem meenemen. Zag bij de bloemist een mooie bloem en liet hem inpakken. Thuis in het water gezet en ook op de cursus in Limburg.

Op de avond van de bloemlezing, mijn bloem uit het water gehaald en in de groep
Laten zien. Iedereen gilde van het lachen want het was een NEPBLOEM. Er waren 76 mensen op de cursus en iedereen lag in een deuk. En ik realiseerde mij dat ik het niet bedreigend vond. Het voelde goed. Dat heb ik aan jou te danken, van harte bedankt Lien hier ben ik erg blij mee. ~Wil~

*********

*INZICHT – ER WAS IEMAND DIE MIJ BEGREEP*

Wat als je zoekt maar je weet niet wat je moet vinden, maar je vindt het toch?!

Ongeveer een half jaar geleden was ik ook op zoek. Was ik niet gelukkig? Nee dat ook eigenlijk niet. Ik had ogenschijnlijk alles: een mooi gezin, fijne relatie en prima werk. Maar toch zat dat gevoel er.

Tja ben wel voor het mooie een paar kilo te zwaar. Zou daar dat gevoel dan vandaan komen?

Na wat googelen kwam ik op de site van Lien. Huh Leerdam? Dat is toch 30 minuten rijden. Zit er niemand dichterbij? Nee, ik voelde dat ik dit moest doen. Ik moest naar Lien. Waarom, geen idee..

Na de intake was ik in de war. In zo’n relatief korte tijd legde Lien de vinger op de zere plek. Ze raakte me vol in mijn zijn. Zo erg dat mijn lichaam heel heftig reageerde. Ik kreeg het koud en was heel moe. Maar ik voelde al gelijk een opluchting. Iemand die mij begreep.

Ik besloot om het traject in te gaan. Een grillig traject. Ik leerde anders naar mezelf en mijn omgeving te kijken. Ik leerde vertrouwen en bouwen op mijn eigen kracht. Maar ik leerde ook dat verwarring soms nodig is om inzicht te geven en te houden.

Ik heb van Lien geleerd om op mezelf te kunnen vertrouwen en van mezelf te houden. Ik heb geleerd om buiten de gebaande paden te gaan. Ik heb geleerd dat ik er mag zijn zoals ik ben.

Ik gun iedereen de ervaring die ik heb meegemaakt. Lieve Lien, dank je wel! Onze paden zullen nog een keer kruisen, dat weet ik zeker.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – WONDERBAARLIJK*

Even een update een week na de plaatsing. Wat bijzonder hoe het gaat met mij! Met zoveel gemak wat het eten betreft, wonderbaarlijk. Ik eet 3x per dag kleine porties voel me voldaan en kan heel makkelijk wat laten staan.

Heb tot nu toe totaal geen behoefte om meer te eten! Ben er ook niet mee bezig in mijn hoofd dat is nieuw voor mij!

Ik loop de hele dag met de gedachten ‘ik ben veilig’. Als er een negatieve gedachten komt dan kan ik het heel snel loslaten. Met het gedachten – stappen plan.

En zoals je zegt, geniet van de mooiste overwinning die er is, de overwinning op jezelf! Dat begin ik nu in te zien en voorzichtig te voelen. Echt heel bijzonder en dankbaar dat mijn weg naar jou heeft geleid!

*********

*ONZEKERHEID (UPDATE) – IK BEN IN 1X GESLAAGD VOOR MIJN RIJEXAMEN*

“Het leek me leuk om je nog even te laten weten hoe mijn rijexamen ging.

Heb hem vanochtend gehad, was wel zenuwachtig, maar niet zo zenuwachtig als die keer met de tussentijdse toets voor de speciale verrichtingen.

Want hield steeds in mijn hoofd wat we in de sessie hadden besproken. Dit heeft echt geholpen.

Daarom kan ik met TROTS delen dat ik vanochtend in 1x ben GESLAAGD voor mijn rijexamen!!

AAAAHH! Hihi zo blij!!”

*********

*REUMA EN HYPNOTISCHE MAAGBAND – NIET ALLEEN DE KILO’S VERDWENEN MAAR OOK DE REUMATISCHE PIJNEN*

“Na lang twijfelen heb ik contact gezocht met Lien omdat ik niet van mijn zwangerschapskilo’s af kwam. In mijn omgeving wist bijna niemand hoeveel moeite ik het had met mijn veranderde lichaam. Het beheerste inmiddels al mijn gedachten en maakte dat ik weinig plezier in het leven had. Door mijn pestverleden had ik er namelijk erg veel moeite mee om te accepteren dat ik mijn oude figuur kwijt was.

Tijdens de eerste sessie bij Lien gingen we niet aan de slag met mijn gewicht, wat vond ik dat frustrerend!

We gingen aan de slag met mijn zelfbeeld en… de diagnose reuma die ik niet geaccepteerd had. Dat laatste was niet iets waarvoor ik mezelf aangemeld had, maar wat een veel belangrijkere rol bleek te spelen.

Lien leerde me om eerst de tijd te nemen om mijn lichaam te waarderen en er zelfs van te gaan houden. Ze heeft me geleerd om de signaleren van mijn lichaam te herkennen en ernaar te luisteren. Niet door zweverigheid, maar door gerichte hypnose.

Hypnose bleek anders dan mijn associaties met hypnose waren. Vertrouwend op Lien, kon ik onder hypnose mijn pest-trauma’s achter mij laten. Met als gevolg dat niet alleen de kilo’s verdwenen zijn, maar ook de reumatische pijnen.

Inmiddels ben ik van bijna alle medicatie af en ben ik goed op weg richting mijn streefgewicht.

Waar ik Lien boven alles ontzettend dankbaar voor ben, is dat ze me heeft geleerd dat je eerst moet leren lopen voordat je kunt gaan rennen. Ik heb geleerd om eerst van mijn lichaam te gaan houden voordat ik er aan ging werken. En dat proces, gun ik iedereen!” ~vrouw, 32 jaar~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK HEB CONTROLE OVER MEZELF EN IK MAG ER ZIJN*

Beautiful Mind, wat moet ik me daar bij voorstellen?

November 2021… ik kan nu bijna nog voelen hoe ik me in die periode voelde. Neerslachtig, somber, geen of weinig zelfvertrouwen, niet blij met m’n lichaam en ontzettend moe. Te veel eten, te veel alcohol drinken en alles zonder enige maat te houden. Tijd om nu eens echt iets aan mezelf te gaan doen.

Uit ervaring wist ik dat ik hier niet alleen uit zou komen. Ik had echt hulp nodig, maar hoe en waar en wie? Deze problemen achtervolgen mij tenslotte al jaren en jaren….

Een jaar eerder had ik al eens contact gehad met Lien. Na een intakegesprek had ik wel direct een goed gevoel bij Lien maar ik was er toen blijkbaar gewoon nog niet klaar voor weet ik nu achteraf.

Ik heb na dat jaar wederom contact gezocht met Lien. Ik dacht en hoopte dat ik direct terecht zou kunnen voor een eerste sessie. Helaas was er niet eerder plek om te starten dan in januari 2022. Ik heb toch de knoop doorgehakt en ben begin dit jaar begonnen met de sessies bij Lien.

Ik ben zo blij dat ik Lien heb leren kennen, Lien heeft me niks opgelegd en me niks verboden. Wat Lien wel heeft gedaan is mij laten inzien dat ik er mag zijn, dat het leven heel mooi kan zijn zonder mezelf vol te proppen met eten en drinken.

Deed er iemand niet zo aardig tegen me of was het nodig de confrontatie aan te gaan met wie dan ook, dan was ik gewend geraakt om dit niet te uiten maar het troosteten op te zoeken met achteraf weer spijt etc. etc.

Ik heb afgelopen week mijn laatste sessie gehad. Wat het me heeft opgeleverd?
Ik voel me blij, ik voel me fit, ik heb weer zelfvertrouwen, ik ben zelfs tevreden met m’n lichaam . Het is een heel verhaal geworden en eigenlijk kan het ook in een kortere versie.

Want het antwoord op de vraag wat heeft Beautiful Mind mij opgeleverd, is: de controle over mezelf, ik mag er zijn en nog veel belangrijker, ik wil er ook zijn! En geloof me… dit voelt zo goed! Lien bedankt

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK HEB EINDELIJK GRIP GEKREGEN OP DESTRUCTIEVE PATRONEN*

Na jaren van ontevredenheid over mijn omgang met mijn lichaam, heb ik eindelijk grip gekregen op destructieve patronen die mij niet gelukkig maakten.

Met behulp van de virtuele maagband en de gesprekken met Lien heb ik inzicht gekregen waarom ik dingen deed en hoe het anders kan.

Ondanks de hectische tijd in mijn leven is het gelukt om in mijn kracht te komen, met soms nog een terugval, maar wel met de tools om weer op het “juiste” pad te komen.

Lien, heel erg bedankt voor je inzet, Je bent een inspiratie. De metaforen die je gebruikt hebt, hebben mijn kijk op het leven veranderd. Heel veel liefs ~Ellen~

*********

*ANGST – IK KAN GEWOON WEER LEKKER NAAR EEN RESTAURANT ZONDER ANGST TE VOELEN*

En toen was er Lien…
Zeker 20 jaar heb ik last gehad van angst. Angst voor het restaurant, de bioscoop, de supermarkt. Angst waar ik dus iedere dag last van had.

In de jaren heb ik van alles geprobeerd, zoals cesartherapie, meerdere psychologen, haptonoom, acupunctuur en EMDR. Maar niets mocht echt helpen. Na al die hulp die mij toch niet zo goed kon helpen als verwacht bleef ik zoeken naar de oplossing.

Ik kwam in contact met Lien aan de Linge en wij maakte een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Het eerste contact met Lien zal ik nooit meer vergeten, er was vanaf het eerste moment een klik, wat later bleek de klik te zijn die ik zocht.

Na de kennismaking besloot ik mij 100% open te stellen en ben aan mijnzelf gaan werken.

Na elke sessie voelde ik een verandering, een verandering die je niet kan beschrijven. Maar ik merkte dat ik meer energie kreeg en zaken waar ik in het verleden angst voelde, deze angst iedere keer minder werd. Zelfs zo dat ik gewoon lekker weer naar een restaurant ging, zonder maar iets van angst te voelen.

Lien heeft mij zo goed begeleid en mij zoveel meer laten zien, dat ik haar super dankbaar ben voor dit alles.

Achteraf best wel jammer dat de sessies voorbij zijn, want iedere keer was het weer die ervaring die je iedereen toewenst.

Lien nogmaals bedankt, je bent een topper! ~Patrick~

*********

*MOEDER EN DOCHTER – MIJN DOCHTERTJE BLEEK MIJN CONFRONTERENDE SPIEGEL*

Van iedereen waaruit ik kon kiezen ben ik uiteindelijk bij Lien terecht gekomen. Waarom geen idee! Maar ik ben wel heel dankbaar dat ik hier terecht ben gekomen.

Ik was op zoek naar iets/iemand die mijn dochter (6 jaar) kon helpen. Ik heb een super lieve en gevoelige dochter die angstig, snel boos en hevige driftbuien had. Toen nog niet wetend dat het proces meer over mij zou gaan. Na een uitgebreide intake kwam bij mij het besef en bevestiging dat ikzelf stil stond en vast zat in mijn eigen emoties. En het afreageerde op mijn omgeving (partner en kinderen). Ik was zelf niet gelukkig. En mijn dochter bleek de confronterende spiegel.

In de sessies heb ik tools gekregen hoe ik om kan gaan met mijn emoties en dat ze er ook mogen zijn. Ik heb mooie en duidelijke uitleg gekregen over waarom en hoe. Doordat ik dit ging begrijpen en toepassen veranderde ook de sfeer in huis en het gedrag van mijn dochter.

Daarnaast heb ik ook geleerd dat emoties er mogen zijn en dat we die ook nodig hebben om verder te komen. Ik ben mijn dochter beter gaan begrijpen en weet nu beter wat ze nodig heeft.

Door uiteindelijk mijn eigen ik te bevrijden, ben ik gelukkiger en veel minder geïrriteerd en boos. En is mijn kleine spiegel (dochter) ook weer haarzelf.

De ontwikkeling die ik heb gemaakt kan ik weer doorgeven aan mijn bijzondere kinderen. Een extra cadeautje. Ik voel mij weer energieker en gelukkiger en hier stopt het niet.

Het beeld en betekenis wat ik bij hypnose had bleek totaal anders te zijn. ~K. van der Kamp~

*********

*ANOREXIA EN ONZEKERHEID – IK MAG ER WEL ZIJN!*

Eerste keer dat ik bij Lien terecht kwam, was dit in verband met eetproblematiek (2019) ik had veel angst omtrent eten.

Ik was heel erg bezig met welke voeding ik wel en niet mocht eten, voor mijn ”gezondheid” en was veel bezig met mijn gewicht.

Lien kwam bij mij precies op het juiste moment in beeld. Net voordat ik contact kreeg met Lien, voelde ik me vreselijk! Voor mijn gevoel zat ik in een diepe put. Ik was veel afgevallen, waardoor ik het continue ijskoud had, mijn haren uitvielen, ik nul energie had, mijn lichaam pijn begon te doen, ik ging mezelf isoleren, ik was geen vrolijke gezellige meid meer zoals voorheen, ik vond mezelf alles behalve mooi, ik kon geen enkel goed woord over mezelf kwijt. Het liefst sloot ik mezelf op van alles en iedereen.

Na de 1e sessie met Lien viel er een hele grote last van mijn schouders af! Ze liet me inzien waar ik mee bezig was, wat ik op dat moment zelf echt niet kon inzien. Want waar was ik mee bezig?! Mezelf uithongeren, mezelf niks gunnen?! Waarom zou ik mezelf dit aandoen? Je hebt voeding nodig om te overleven, om energie te krijgen. Waarom zou ik geen energie mogen hebben voor de dag?

Na de 1e sessie begon ik direct weer met maaltijden eten!

Hierna heb ik nog een aantal sessies bij Lien gevolgd, dit heeft mij heel erg op weg geholpen, om weer een gezonde relatie met eten te krijgen.

Laatst (2022) heb ik opnieuw contact gehad met Lien, omdat ik niet lekker in mijn vel zat, ik voelde mezelf onzeker, had hele hoge eisen aan mezelf, ik was pas goed als ik dit en dit kon, vergeleek mezelf continue met andere en haalde mezelf naar beneden bij alles wat ik niet perfect deed. Iedereen om mij heen was altijd als het ware een 10 en ik was maar een 2. Daarnaast had ik ook nog veel andere zorgen aan mijn hoofd. Mijn doel bij Lien was om meer inzicht te krijgen in mijn (negatieve) gedachtes/ zorgen en meer zelfvertrouwen te krijgen en uit te stralen.

In mijn hoofd waren mijn gedachten de waarheid, mijn mening die ik over mijzelf had, was mijn waarheid geworden. Lien heeft mij doen inzien dat deze ”waarheden” in mijn hoofd niet waar zijn, dit waren slechts mijn aannames, die ik zelf tot waarheid had gemaakt. Ze heeft mij laten inzien dat ik er wel mag zijn! Dat ik wel een waardig mens ben, zelfs als ik dit en dit niet haal.

Mensen om mij heen hebben mij ook zien veranderen, het viel ze echt op dat ik veranderd was. Ik straalde meer zelfverzekerdheid uit en mensen zagen mij meer staan.

Daarnaast heeft Lien mij ook geholpen met het weghalen van mijn stress rondom mijn rijexamen.

Ik voel mezelf weer goed over mezelf, ik mag er zijn! Ik heb heel veel bereikt, met dank aan Lien.

Bij Lien had ik ook gelijk een warm en vertrouwd gevoel, ik voel me op mijn gemak bij haar en durf al mijn bizarre gedachten met haar te delen. Lien is echt een geweldig, krachtig en mooi mens! Als je nog twijfelt om bij Lien te starten… Niet twijfelen maar doen, dit is het zo waard! Het is een inverstering in je leven, JIJ bent het waard!

UPDATE NA 2 MAANDEN: Het leek me leuk om je nog even te laten weten hoe mijn rijexamen ging.

Heb hem vanochtend gehad, was wel zenuwachtig, maar niet zo zenuwachtig als die keer met de tussentijdse toets voor de speciale verrichtingen.

Want hield steeds in mijn hoofd wat we in de sessie hadden besproken. Dit heeft echt geholpen.

Daarom kan ik met TROTS delen dat ik vanochtend in 1x ben GESLAAGD voor mijn rijexamen!!

AAAAHH! Hihi zo blij!!

*********

*OUDE PIJN – IK HEB AL MIJN OUDE ROMMEL OPGERUIMD. IK BEN ER WEER*

Tien jaar na mijn scheiding en nog geen stap verder. Mijn probleem was dat ik voor mijn gevoel niet meer in staat was een gezonde nieuwe relatie aan te gaan na het eindigen van mijn huwelijk met mijn veelvuldig vreemdgaande man.

Allerlei therapieën, zelfhulpboeken, theorieën geprobeerd, maar ik kwam er niet  uit. Ik had altijd gedoe met nieuwe relaties, ik vond altijd dat het aan de ander lag. Maar onbewust bleek ik nog steeds last van wantrouwen te hebben…

Een collega vertelde me over haar ervaring met Lien. Eén ding raakte me toen ik haar website bekeek en deed me direct contact opnemen voor een afspraak. Ik las iets in de trant van dat het onbewuste geen tijdsaanduiding geeft aan ervaringen en emoties in je geheugen. Dus alles in mijn nieuwe relatie wat ik maar enigszins kon linken aan wat er in het verleden was gebeurd: BAM en dat gevoel van wantrouwen was er weer. En daar kon die nieuwe man helemaal niks aan doen. Dat had dus te maken met een verkeerde instelling van mijn onbewuste.

Lang verhaal kort: vijf gesprekken later en ik was er weer. Veel tips gekregen over hoe je in het leven kunt en moet staan. En tot slot een hypnose sessie waarbij ik voor mijn gevoel al mijn oude rommel heb opgeruimd. Ik ben er weer. Ik sta weer veilig, vrolijk en vrij in het leven, zoals het hoort!

*********

*ZELFINZICHT – IK BEN OPGESCHOOND*

Ken je dat, alles voor elkaar goede baan, huisje, boompje, beestje, kind en toch is er iets wat nog niet klopt. Je hebt jezelf ontwikkeld met bijv. Reiki, meditatie, EFT, ademhalingstraining. Je leest iets over Hypnose, interessant, kan ik dat zelf leren? En plotsklaps vind ik op een hypnosesite Lien en ook nog in mijn eigen woonplaats. Klopt mijn goede gevoel?

Lien geeft uitleg over haar werkwijze “het handboek van het leven”. Aanvullend met een sessie met paarden.* Yes, dat is het, daar ga ik voor. Geen twijfel, geen nachtje slapen, dit voelt goed.

De eerste 2-3 sessies legt ze me duidelijk uit hoe we ons leven laten beïnvloeden door gedachten en patronen, maar is het eigenlijk wel waar? En als het niet waar is, welke gedachten helpen me dan wel?

En natuurlijk de hypnose zelf.  Dat voelt fijn en in mijn 4e sessie maak ik zelf contact met mijn onderbewuste. Ja ik kan het zelf, wat een mooie ervaring en ik weet nu dat ik altijd met mijn onderbewuste kan communiceren.

“Emoties moeten je doorleven. Voel maar wat het doet, ervaar de emoties, die naar bovenkomen en laat ze er zijn” is de opdracht van Lien. De eerste oppervlakkige emoties komen en leren me hoe het werkt.

En toen mocht ik met paarden werken. Met veel gepraat van mij op vragen van Barbara, de paardencoach, gingen we richting de paarden. Eerst mijn plaats van vroeger bepalen. Ik keek over de landerijen en waande me weer thuis op het platteland en voelde eenzaamheid en verdriet naar boven komen. Het mocht er zijn. Daarna de plaats in het NU opgezocht. Barbara leidt me de weg met haar vragen. Het lieve bruine paard liep mij letterlijk omver. Wat gebeurt hier?  vraagt Barbara, heb je dit vaker? Ja in mijn werk met ex-collega’s had ik dat gevoel ook. Ik werd dan opstandig, ging de confrontatie aan om te laten merken: Zien jullie me wel! Het paard trappelde met een hoef en ook ik stampte even goed mijn frustraties eruit. Het paard schrok niet op, nee hij kreeg een hele rust over zicht heen. Ik voelde de energie in mij stromen. Het paard straalde zo veel rust op mij af. Mijn gezicht ontspande helemaal. De oude shetlandpony, die het verleden weergeeft, ging lekker liggen slapen aan mijn linkerkant, als ware het verleden. Het witte paard, die staat voor kwetsbaarheid, stond daar in de buurt. Alle 3 in rust. Mijn vertaling is, ik mag het verleden er laten zijn en mijn kwetsbaarheid tonen en in mijn kracht staan. Bij het uitspreken van die woorden, kwam het jonge mini paardje al blij naar me toe, de toekomst staat me op te wachten, mijn pad… Het is er allemaal al. Wauw, wat een compleet beeld. Dit had ik echt niet willen missen.

In mijn laatste sessie met Lien was de opschoning van mijn tijdslijn en dat maakt me nieuwsgierig. Ik heb geen grote trauma’s meegemaakt, dus wat zit er nog vast? Er waren een paar situaties in mijn jonge jaren over bijvoorbeeld een boos meisje op de kleuterschool en het niet durven uitspreken van mijn gevoel dat ik niet lekker op de opleiding zat, omdat mij was geleerd dingen af te maken. Mijn grootste leerpunt was ergens eind 20. Iemand dierbaar helpen met het stervensproces en dragen wat van je dierbare is, maar niet van mij. Het teruggeven van wat ik heb gedragen, lucht niet alleen op, het geeft vertrouwen dat het beter is om de ander zijn les te laten ervaren en op die manier krachtiger helpen. De sessie wordt beëindigd, ik ben opgeschoond en de energie stroomt met volle kracht door me heen. Fantastisch, wat een ervaring.

Dank je Lien en Barbara voor jullie begeleiding op mijn ontwikkelpad.

Gun jezelf ook het handboek van jou leven!… Samen met Lien en Barbara. Liefs! ~Monique~

* sinds begin 2022 werk ik samen met 3 coaches die als aanvulling op de sessies bij mij vanuit een ander perspectief naar jouw verhaal kijken. Wanneer je kiest voor het Beautiful Mind Plus traject kun je terecht bij een paardencoach, een astroloog of een voetrefextherapeut.

*********

*SOMBERHEID (20 JAAR) – IK VOELDE ME OPEENS ZO GELUKKIG*

Wat ben ik blij dat ik hier gekomen ben. Al ruim 3 jaar liep ik rond met sombere gedachten. Ik ben trouwens 20.

Al bij verschillende pschygologen geweest maar niks hielp echt om mijn einddoel te behalen. Wat dus is om lekker in me vel te zitten en me weer mezelf te voelen.

Totdat ik bij Lien terecht kwam. Vanaf het eerste intake gesprek had ik al gelijk het gevoel dat ze me begreep, iets wat niemand anders deed. Dit was natuurlijk een heel erg fijn gevoel dus ik kon niet wachten om aan mijn sessies te beginnen.

Bij elke sessie voelde ik me al stukke beter en was het steeds meer duidelijk dat ik mijn eigen waarheid wat ik voor mezelf had geschetst, totaal niet waar is. Mensen die dicht bij me staan merkten na een paar sessies ook al het verschil dat ik beter in me vel zat.

Na mijn 3de sessie kwam voor mij eigenlijk al het moment van mijn switch van mijn sombere leven naar een nieuw begin. Ik voelde me na de sessie opeens zo gelukkig en voelde een soort schakel omgaan in me hoofd. Dat ik oké ben zoals ik ben en dat ik dat nieuwe begin kan maken, deze keer op de goede manier.

Nu ik eenmaal klaar ben met mijn sessies voel ik me weer me oude zelf en lekker in me vel. Ik ben heel erg blij dat ik hier gekomen ben en ik zou dit iedereen aanraden!

UPDATE NA 4 MAANDEN: Hoi Lien, Het leek me leuk om je een update te geven hoe het met me gaat. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik sinds onze laatste sessie alleen nog maar beter in mijn vel voel zitten en mij echt gelukkig kan noemen.

Ik heb ondertussen ook wat hoge golven gehad maar daar ben ik ook doorheen gekomen! Dus nogmaals bedankt voor mijn onbewuste te helpen😊

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – MENSEN ZAGEN MIJN GLANS TERUG*

Lieve Lien, Wat ben jij voor mij een bijzondere VROUW geworden!

Eentje die mij geholpen heeft het allermoeilijkste te doen waar ik al jaren, zoniet mijn hele leven tegen vocht. Je hebt me durven kiezen voor: Ja, ik ga dit doen!
Te doorzien waarom dat kleine meisje die het allemaal zelf wilde oplossen en een paar vermijdingsstrategieën van hier tot tokio had.

Ik kwam voor de virtuele maagband en al snel leerde ik dat dat de maagband mijn oplossing niet was maar juist mijn nieuwe kijk op mijzelf die slank en LIEFDE is.
Daardoor kon ik het verdragen dat mijn maag leeg werd en ik toch vervuld werd met mijn eigenwaarde en de kracht om gezond te gaan leven.

Ik heb mijn proces al tegen zoveel mensen verteld hoe krachtig de hypnoses zijn en hoe je onderbewuste dan weer echt het beste met je voor heeft. En dat ik merkte dat ik het kon doen.

Er zijn daardoor zoveel mooie dingen gebeurd, mensen zagen mijn ‘glans’ terug, ik ben aan een mooie opleiding begonnen, zoveel liefde van anderen ontvangen. En natuurlijk ben ik slanker geworden 🙂
Lien, ik ben je heel dankbaar dat je dit hebt aangezwengeld in maar 5 sessies.

Ik wens jou daarom de energie om door te gaan met je mooie werk! Lots of love! ~Patricia~

UPDATE NA 5 MAANDEN: Lieve Lien,  Vanmorgen stond ik op de weegschaal (die ik toch maar heb gekocht 😉 en het belachelijke getal van 79,2 stond er.

30 kilo eraf!! 

Dat ik me dat destijds niet eens kon voorstellen dat me dat lukken zou, dat ik nu denk, zo moeilijk was het niet. Ik weet dat het nog niet mijn natuurlijke gewicht is maar dat zal zich in de loop van de maanden verder uit laten kristalliseren. 

Het voelt zo goed, ik ben zo goed, het gaat zo goed en daarvoor wil ik je bedanken. Dat je mijn onderbewuste hebt leren genezen, dat ze andere info kan laten binnenkomen.

*********

*OUDE PIJN – OUDE PATRONEN ZIJN AAN HET LICHT GEBRACHT WAARDOOR ZE OPLOSTEN*

Je hebt mij gevraagd hoe ik de sessies heb ervaren. Daar kan ik duidelijk over zijn, dat is positief.

Je vertelt helder wat je bedoelt en ondersteund het met tekeningen/aantekeningen. Waardoor het voor mijn hoofd en hart gelijk te begrijpen is. Dit vindt plaats in een ontspannen sfeer.

Wat de sessies mij opgeleverd hebben, is dat oude patronen naar het licht gebracht zijn, waardoor ze oplosten.

Ook ben ik gaan begrijpen dat ik overtuigingen meedraag, die niet waar hoeven te zijn. Dat ik dus naar mijn eigen overtuigingen dien te kijken, of ze wel terecht zijn. En dat dit een proces is, dat ik zelf door kan zetten.

Het proces heb ik beleefd als een zoektocht naar mijzelf. Je hebt mij hierin begeleid waarvoor ik je heel erkentelijk ben. Bedankt Lien! ~Wil~

UPDATE NA 5 MAANDEN: Hoi Lien, Ben naar de cursus geweest ‘de ontmoeting van de ziel’. Moest een bloem meenemen. Zag bij de bloemist een mooie bloem en liet hem inpakken. Thuis in het water gezet en ook op de cursus in Limburg.

Op de avond van de bloemlezing, mijn bloem uit het water gehaald en in de groep
Laten zien. Iedereen gilde van het lachen want het was een NEPBLOEM. Er waren 76 mensen op de cursus en iedereen lag in een deuk. En ik realiseerde mij dat ik het niet bedreigend vond. Het voelde goed. Dat heb ik aan jou te danken, van harte bedankt Lien hier ben ik erg blij mee. ~Wil~

*********

*VERLATINGSANGST EN EENZAAMHEID – IK KAN MIJN BREIN NU AANSTUREN*

Voordat ik bij jou kwam stond mijn besluit al vast. Dit wordt mijn laatste therapie. Op 18 november was mijn laatste sessie en op 15 december ben ik 51 jaar geworden. Met het volgen van jouw therapie begin ik aan het tweede deel van mijn leven. Zo voel ik dat.

Ik heb geleerd dat ik mijn brein kan sturen, dat ik mooi ben zoals ik ben, dat ik er mag zijn, dat ik speciaal en bijzonder ben. Ik heb geleerd dat gevoelens er mogen zijn, dat ik ze juist mag omarmen. Ik heb geleerd welke gevoelens bij mijn verleden horen en dus niet bij het heden.

Ik heb geleerd de tijd te nemen voor deze gevoelens en ik kan ze zelfs parkeren totdat ik tijd heb om ervoor te gaan zitten. Ik kan er zelfs van genieten, even zitten, voelen, omarmen en weer verder. Het geeft me rust en het maakt me sterker, stap voor stap.

Doordat ik deze techniek (lekker praktisch) heb geleerd weet ik dat ik alles kan overwinnen en doorbreken.

Dankzij de hypnose is mijn tijdlijn visueel en overzichtelijk geworden.

Dank je wel Lien voor de mooie sessies die we hebben doorlopen. Heel fijn dat je niet hebt lopen graven in het verleden en dat je me hebt meegenomen naar het heden.

Groet en we zien elkaar nog eens aan de Linge 😋

*********

*INZICHT EN ZELFLIEFDE – MIJN GEBRUIKELIJKE RESTING BITCH FACE VERANDERDE IN EEN RESTING BLISS FACE*

Lien lijkt de gave te hebben je leven vanuit a birds eye view’ te kunnen bekijken, ze vindt het probleem. Ze zeeft, als het ware, de leugens die je jezelf verteld en voor waar hebt aangenomen uit je onderbewuste, geeft hier een flinke klap op en reset de boel. Voorgoed.

Ik vond het een verademing om in ‘het echte leven’ iemand te spreken die de methodes/denkwijzen/leringen/visies van o.a. Tony Robbins, Joe Dispenza, Joseph Murphy en Gabrielle Bernstein op geheel eigen wijze heeft weten te combineren.

Elke sessie was op een andere manier helend. Mijn gebruikelijke ‘resting bitch face’ veranderde, als ik weer een sessie verliet, in een ‘resting bliss face’. Zo een waarbij je wangen zeer gaan doen van het lachen.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK SCHAAMDE MEZELF VOOR MIJN LICHAAM*

Wat ben ik blij dat ik de tip van mijn collega heb opgevolgd. Namelijk contact met jou opnemen voor een virtuele maagband. Ik zat al jaren niet lekker in mijn vel (ik schaamde mezelf voor mijn lichaam), wat resulteerde in allerlei diëten welke ik nooit vol kon houden. Zelfs een paar keer crashen via shakes…..

Wat ben ik blij dat ik mijn schaamte opzij heb gezet en contact met je gezocht heb. Na ons intakegesprek moest ik nog een tijdje wachten voordat de sessies echt konden starten. In de tijd had ik vakantie. Zwemmen met de kinderen….. iets wat ik liever niet deed omdat ik me schaamde.

Gelukkig is daar verandering in gekomen!

Wat is het een bijzondere ervaring om onder hypnose te gaan en wat heeft dat een impact! Ik blijf het iedere keer weer een bijzondere ervaring vinden. Na de eerste sessie was de grootste verandering al te merken. Gewoon drie kleine maaltijden met mes en vork per dag en verder geen tussendoortjes. En zo opvallend: ik deed dat zonder enige moeite!! Ik had gewoon geen zin en behoefte meer aan iets tussen de maaltijden door. Zo raar om te merken dat je daar meer dan genoeg aan hebt en gewoon vol in de energie zit. Zo’n bizarre gewaarwording, ik heb geen pantser nodig!

Op de dag van de eerste sessie begonnen met dagelijks een half uur wandelen. En nu ruim drie maanden verder doe ik dat nog steeds. Heerlijk een half uur gezonde ontspanning. En een half uurtje wandelen kan op ieder moment van de dag…..

De MP3 die je krijgt is ook heel prettig. Gek genoeg heb ik niet één keer de gehele MP3 van het begin tot het eind gehoord en toch merkte ik dat dit helpt. Wanneer ik nu een lastige periode hebt helpt deze MP3 me er weer doorheen.

Iedere sessie heb ik als heel prettig ervaren. Alles heb je zo duidelijk uitgelegd en ik kreeg zo veel tips. Iedere keer weer ging ik vol enthousiasme naar je toe en weer richting huis. Door de beeldvormige uitleg zag ik het ook gewoon echt voor me, wat me dan weer heeft geholpen in mijn reis.

Ik ben nog niet op het gewicht waar ik wil komen, maar ben er van overtuigd dat me dat gaat lukken. Wel is me duidelijk geworden dat gewicht niet het belangrijkste is in mijn reis, maar wel hoe ik me voel. Ik heb inmiddels meer energie, meer zelfvertrouwen. Ben zelfs al een dag met de kinderen wezen zwemmen zonder dat ik me voor mezelf schaamde. Dat is echt een geweldige verandering!

Eerlijk is eerlijk, ik kan iedereen dit aanraden. Wat je “probleem” ook is……. Lien is echt een topper en een enthousiaste heel vriendelijk vrouw die je echt wilt helpen!

Lien ontzettend bedankt voor alles! Ik wens je alle goeds voor in de toekomst en wie weet tot ziens! Mijn reis is nog niet gestopt, ik reis nog lekker verder! ~Kim~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK DURF WEER VOOR EEN SPIEGEL TE STAAN*

Lieve Lien, wat ben ik een blij en gelukkig mens dat ik kennis heb mogen maken met jou. Wat een heerlijk mens ben je toch!

Nadat ik een jaar een collega van mij heb mogen volgen en gezien heb hoe het haar afging, heb ik een afspraak gemaakt met jou.

Na het intakegesprek was ik in eerste instantie teleurgesteld dat ik pas in augustus aan de beurt was.

Na jaren lang crashdiëten te hebben gevolgd, mij zelf pijn gedaan door steeds minder te gaan eten en mij altijd op de laatste plek te zetten, mijzelf wegcijferen, niet mooi zijn, niet belangrijk zijn, gaf jij mij al heel veel vertrouwen na het 1e gesprek.

Ik kan nu na 5 sessies zeggen: Ik ben veranderd, mijn leven is niet meer hetzelfde.

Elke sessie was er weer 1 vooruit. Hypnose is krachtig, een soort droom maar toch ben je wakker. Wat doet het allemaal met je. Emoties, lachen, verbazing maar vooral heel veel liefde en kracht die Lien naar je uitspreekt.

Ik verbaasde mij elke keer weer hoe makkelijk het eigenlijk gaat. 3 eetmomenten op een dag. Met mes en vork eten en geniet minstens 20 minuten van je maaltijd.

Lien liet mij anders denken en gaf me mijn eigen stoel waar ik op mocht gaan zitten. Ik heb jarenlang geen eigen stoel gehad en anderen op die stoel gezet, waardoor ik steeds minder voor mijzelf opkwam en zorgde.

De 3 vragen, de eerste 2 met 2x Neen beantwoorden en de laatste vraag met ‘Ja’ beantwoorden. Zo simpel , maar o zo belangrijk nu in mijn leven.

De etiketten die we onszelf gingen opplakken, die helemaal niet van ons zijn, maar die al vanaf jongs af aan bij je zijn gaan horen. Wat een verandering.

Samengevat, ik ben een ander persoon, gelukkiger en ik ben mij ervan bewust dat dit nu mijn nieuwe leven is. Heb meer energie, geen hongergevoel meer, niet de hele dag met eten bezig zijn. Mijzelf weer gelukkig voelen, liefde kunnen uiten , geven en zelf nu voelen. Wat een geluk. Mijzelf mooier gaan vinden; voor een spiegel durven te staan.

Na vandaag, de hypnose wat een ervaring. Heel bizar. Ik heb er een heel goed gevoel over.

Vrijheid is een woord wat heel veel voorkwam in de sessies. Vrijheid heeft voor mij een hele andere betekenis gekregen. Mijn dank daarvoor.

Dank je wel Lieve Lien.
Wens je heel veel liefde, vrijheid en gezondheid en wellicht tot ziens. ~Anja~

*********

*ANGST EN DEPRESSIE – HET LEK IS EINDELIJK BOVEN!*

Ik wist al zeker een jaar van het bestaan van Lien en haar hypnotherapie. Een dierbare vriendin had me herhaaldelijk gezegd dat ze zeker wist dat het me veel zou gaan opleveren. Net zoals het bij haar had gedaan.

Twintig jaar geleden heb ik een zwaar ongeluk gehad en sindsdien kampte ik met een diversiteit aan klachten. Angsten, concentratieproblemen, overprikkeling, depressieve gevoelens, pijn.

Sinds die tijd heb ik gigantisch veel therapieën gehad. Dankzij  een heel aantal heb ik flinke stappen gemaakt.

Maar ja, het feit bleef dat ik steeds terugvallen en zware periodes bleef houden en alsmaar het gevoel had dat ik ‘het lek niet boven kreeg’. Het lek van: waarom lukt het me niet.

Uiteindelijk na de zoveelste zware periode heb ik de knoop doorgehakt en een afspraak gemaakt.

Lien is geweldig. Zij schept vanaf de eerste minuut vertrouwen door haar inzichten, haar spraak, haar adviezen en haar zijn.

Inmiddels heb ik mijn 5 sessies achter de rug. En ik kan ronduit zeggen: Ik heb het lek boven!

Was het makkelijk? Zéker niet. Vooral in het begin kwam er chaos. En dat was nodig. Want nu weet ik waar die chaos vandaan komt en nu weet ik pas echt wat de bedoeling is en hoe (niet) te handelen.

Ik voel me lichter en lichter worden en mijn vertrouwen groeit met de dag.

Ik twijfel geen seconde meer aan mijn groei, aan mijn herstel, aan mijn proces en laat het allemaal gebeuren. De goede kant op.

Ik heb vol overtuiging vertrouwen in de toekomst. Wat die ook brengt. Het is goed. Het is al goed. ~Anja~

*********

*ANGST EN ZELFVERTROUWEN – IK GUN IEDEREEN DE VLIEGLESSEN VAN LIEN*

Ik vlieg. Och jongens, ik vlieg. Met tranen in mijn ogen van geluk. Wat een heerlijk gevoel. De vrijheid, het vertrouwen, het uitzicht. Ik vlieg.

Ik heb mijn vleugels (weer) ontdekt. Waar ik jarenlang worstelde met vliegangst (letterlijk) en alleen met drank en valium een vliegtuig in ging, vlieg ik nu. Ik zweef en vlieg. Voel me vrij en sterk. En natuurlijk kon ik altijd al vliegen maar ik durfde niet. Dacht dat ik t niet kon. Lekker met beide benen op de grond. Wel zo veilig en overzichtelijk. Maar erg ver kom je er niet mee.

Dankzij Lien heb ik mijn vleugels weer ontdekt. Dat ging natuurlijk niet in 1 keer. Ik vergeet nooit meer hoe ze me nadeed in een sessie. “Je hebt zo’n haast, dit is een proces. En jij staat daar en roept Lien! Waar zijn mijn vleugels! Ik wil vliegen Nu! Kom op, waar zijn mijn vleugels!”.

Hoorde ik veel nieuwe dingen bij Lien? Ja en nee. De informatie was niet nieuw maar hoe ik dingen kan bekijken wel. Ze kantelde mijn blik. Ze leerde me mijn vleugels te ontvouwen en te vertrouwen op mijn zweefkracht. Ze moedigde me aan om het gewoon te proberen, dat vliegen.

Het was waarschijnlijk de engste en moeilijkste sprong uit mijn leven maar nu vlieg ik.

Natuurlijk af en toe met horten en stoten. Soms iets te hoog en te dicht bij de zon maar desondanks; Ik vlieg. Nooit laat ik me meer vertellen dat vliegen eng is, of te moeilijk, of dat ik t niet kan, of in elk geval niet zonder de hulp van anderen. Ik sla mijn vleugels uit en ik vlieg.

Ik raad dan ook iedereen die ik liefheb, en dat zijn er veel, aan om ook te leren vliegen bij Lien. Het is zo heerlijk. Dan kunnen we samen een stukje op vliegen. Genieten van de wind langs je vleugels, de zon op je gezicht. Ik gun iedereen de vlieglessen van Lien.

Laatst vloog ik (maar dan echt in een vliegtuig) met de zonsondergang mee. Het was zo adembenemend mooi, de kleuren in de lucht, dat ik heb zitten huilen van geluk. In een vliegtuig. Ik… van geluk. Dank je wel Lien.

*********

*ZELFVERTROUWEN – IK VOEL ME EEN ANDER MENS*

Wat een fijn persoon ben je! De positiviteit die je uitstraalt. Wow!

Ik heb veel geleerd over mezelf. Mijn ogen zijn letterlijk opengegaan. Ik ging aan de slag met hetgeen je me vertelde en adviseerde. En ik voel en ben inmiddels een ander mens. Heb meer zelfvertrouwen. Ik denk (meestal) positief over mezelf. Zit in een ander soort energie.

Ik kwam natuurlijk voor mijn zoontje. En ja, bij hem zie ik ook dat hij vrijer geworden is en hij groeit nog steeds. En dat is geweldig om te zien!

Dank je wel Lien voor je positiviteit en advies! ~Mourine~

*********

*ZELFINZICHT – IK VOEL ME VRIJ EN BEVRIJD EN NIET MEER DAT RUPSJE VAN VROEGER*

Metamorfose bij Lien.
Aan het begin van de zomer had ik een uitgebreid gesprek met Lien. Een inzichtsessie. Ik ben bij Lien terecht gekomen omdat ik van enkele anderen had gehoord hoeveel het hen had gebracht. 

Na de inzichtsessie had ik geen bedenktijd meer nodig en ging ik voor de vijf uitgebreide sessies.

Het was een fantastische reis! En die reis is met de vijf sessies nog niet klaar, maar slechts in gang gezet. Uit ervaring weet ik dat de gesprekken nog lang zullen doorwerken.

Waar ik zelf de ingewikkeldheid van allerlei levensvragen zag en ervoer, wist Lien die steeds tot een vaak uiterst eenvoudige oplossing te relativeren. Zodat het erop leek dat ik met een zware last aankwam en vliegend wegging. Alles wordt bepaald door je eigen mindset.

Onbewust wist ik natuurlijk wel dat ik kon vliegen. Nog van voor mijn geboorte. Maar als kind kreeg ik steeds te horen dat dat niet de bedoeling was. Kijk maar hoe anderen het doen, kleur binnen de lijntjes en steek dat hoofdje van je niet boven het maaiveld uit. Blijf met beide benen op de grond. Veel boodschappen werden er zo degelijk met de protestantse paplepel ingegoten dat het niet tot vliegen zou komen. En het loslaten van de overtuiging dat ik gewoon een rupsje moest blijven, bleek een hele klus. 

Lien liet me geloven dat ik kan vliegen. Dat ik niet meer dat rupsje van vroeger ben. Dat ik even vergeten was dat ik eigenlijk een vlinder ben. Niet bang om overal heen te vliegen en nieuwe dingen te ontdekken. Me vrij en bevrijd te voelen.    

Lien, ontzettend bedankt dat je me hebt laten zien en ervaren dat ik met een paar slagen al zover kan vliegen! ~Guus~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – HET WOORD VRIJHEID HEEFT VOOR MIJ EEN HEEL ANDERE BETEKENIS GEKREGEN*

5 sessies en je leven is gewoon niet meer hetzelfde. Het is een cadeautje voor jezelf. Naar elke sessie keek ik uit, wat kan een mens leren van jouw lieve Lien. Je openheid & eerlijkheid gaven mij het vertrouwen om er 200 procent voor te gaan.

Lien is een vuurtoren en wat voor 1! Ze schijnt haar licht op jouw & wijst jouw de weg naar een liefdevol & licht leven.

Hypnose is zo krachtig, alsof je droomt maar toch wakker bent. Alle emoties komen omhoog en die mogen er zijn. Hoe relaxt is het dat je de mooiste versie van jezelf mag worden. En dat eten niet langer meer je leven beheerst en je gaat begrijpen waarom je je eigenlijk al die tijd heb verdoofd met eten.

Wat voor mij een eye opener was, waren die etiketten die we onszelf opplakken die helemaal niet van ons zijn, maar door gebeurtenissen van jongs af aan bij je zijn gaan horen.

Dat een mens 100 procent liefde & licht is en je niet een ander hoeft te pleasen om jezelf 100 procent liefde & licht te voelen. Zoals Lien zegt want je bent al 100 procent liefde & licht.

Je krijgt een mp3 opname die je, voordat je begint, moet beluisteren en ook 1 voor als je je maagbandje hebt gekregen en deze beluister ik af en toe nog.

Ik ben geopereerd onder hypnose door een vrolijke arts met een bos krullen. De muren in de operatiekamer waren roze en ze hadden bloemetjes behang. Ik moet er soms nog om lachen 🙂

Hypnose is iets wat je moet ervaren. Voor mij was het in iedergeval een geweldige ervaring. Het was zo echt en hoe heerlijk is het als je geopereerd bent dat je helemaal geen pijn hebt, maar wel 12,5 kilo afvalt.

Heel eerlijk, ik zie het zelf eigenlijk nog niet altijd maar ik voel mij enorm relaxt en happy. Ik krijg van de mensen om mij heen heel vaak complimenten wat straal je en wat zie je er goed uit en als ik aan het winkelen ben dan kijk ik in de ramen van de winkels en zie ik wat hun zien.

Met die kilo’s ben ik de pijn en het verdriet wat ik 36 jaar lang op mijn schouders mee sleepte, kwijt geraakt!

Ik ga niet liegen ik kwam voor het afvallen, maar dit is zoveel meer dan afvallen. Je krijgt van Lien oefeningen en inzichten die heel krachtig zijn, maar jij moet het doen.
Je moet aan je patronen willen en durven werken en er 100 procent voor willen gaan.

Want zeg nou zelf, wie wilt alle ellende en verdriet een heel leven met zichzelf mee blijven slepen, terwijl je gewoon een licht en gelukkig leven kan hebben?

Het woord vrijheid, wat regelmatig in de sessies werkt genoemd heeft voor mij een hele andere betekenis gekregen.

Dankje wel lieve Lien 😊💋🙏🏼 ~Marcia~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK WAS NIET BELANGRIJK EN VERDWEEN VOLLEDIG OP DE ACHTERGROND, ZOWEL LETTERLIJK ALS FIGUURLIJK*

Na jaren lang diëten volgen en heel lang zoeken naar iets dat ook echt een verandering voor het leven is, ben ik bij Lien terecht gekomen.

Ik vond het erg spannend en had geen idee wat ik moest verwachten van de hypnose maar dat ging eigenlijk heel makkelijk en helemaal vanzelf.

Na de eerst sessie dacht ik hoe ga ik dit allemaal doen, het klonk zo moeilijk, van heel de dag door eten naar nog maar 3x op een dag, ‘hoe dan’ dacht ik! Maar dat is zoveel makkelijker dan het toen klonk. Het is echt gewoon een kwestie van doen! Nu is het al heel gewoon en ben ik pas 3,5 maand verder, maar wel 14 kilo lichter🎉

Daarnaast heeft het traject me tot nu toe al meer gebracht dan alleen afvallen, dat afvallen lijkt nu bijna gewoon bijzaak te zijn geworden.

Ik ben veel meer van dingen aan het genieten en heb weer van mezelf leren houden, en dat is iets dat ik al jaren niet meer deed! Ik was niet belangrijk en verdween volledig op de achtergrond letterlijk en figuurlijk en nu denk ik NEE ik hoor er ook bij en mag ook op de foto!

Ik heb hou vast voor de momenten waarop ik het even moeilijk heb en dan pas ik alle dingen die ik geleerd heb toe en daarna gaat het gewoon weer.

Het voelt ook helemaal niet als diëten maar echt als een nieuwe manier van leven en dat zonder al te veel moeite! Ik ben zo ontzettend blij dat ik dit samen met Lien gedaan heb.

Nogmaals hartstikke bedankt Lien, voor alles wat je me geleerd hebt en dat je me hebt laten inzien dat ik er ook mag zijn. Heel veel liefs 💗~Alicia~

*********

*ALTIJD ‘AAN’ STAAN – IK BEN WEER VAN MEZELF*

Mijn hulpvraag aan Lien: Help! Ik ben nu 58 jaar en sta nog steeds op 10!

Wat stond me dat meer en meer tegen, op mijn 58 ste jaar nog steeds op AAN en vaak op de maximale sterkte, een 10. Mijn moeder heeft mij heel goed voorgeleefd: altijd nuttig bezig zijn en dat gaat zelfs zover dat ik altijd iets nog ga lezen als ik op de WC zit! En had ik altijd lange to do lijstjes en als ik eindelijk besloot even rustig op de bank te gaan zitten, liep ik nog een paar keer weg voor: o ja, nog kaarsjes aan, gordijnen dicht doen, de planten moeten nog ff water…….

Dus altijd heel druk bezig geweest met
• Alles goed te willen doen.
• Het uitvoeren van vaste patronen & overtuigingen.
• Vaak en veel voor andere mensen zorgen.
• Aandacht en erkenning genereren.

Het gevoel van op AAN staan, ervaarde ik in mijn lijf door een vaak aanwezige jeuk die weer voortkwam uit veel vuur en warmte in mijn lijf. Niet gek als je jaren en jaren jezelf aan het opvuren bent en alsmaar in beweging. Bij veel stress waren het vuur en de jeuk behoorlijk ondraaglijk en zorgen zij de laatste jaren ook voor een slechte nachtrust.

Lien heeft mij het belangrijke inzicht gegeven dat ik altijd al 100% HEEL ben geweest en zal blijven. Het blijkt dat ik geen tekort aan liefde heb opgelopen en dat het ook niet meer nodig is om dit ervaren tekort aan te vullen met het genereren van aandacht, liefde en erkenning.
Ik heb mijn focus daardoor van ‘altijd oog voor de behoefte van een ander’, nu veel meer verschoven naar mijzelf. Wat voelt goed voor mij? Wat wil ik? Bij elke keuze die ik maak check ik nu: ben ik trouw aan mezelf? Dat maakt dat ik veel liever voor mezelf ben geworden.

Ik heb ook geleerd wat het verschil is tussen SCHAPEN- en LEEUWENgedrag. De Leeuw in mij is mijn authentieke zelf, heel fijn om te voelen dat die veel meer vorm en ruimte in mijzelf heeft gekregen.

Een week na de laatste sessie bij Lien, zat ik op de fiets met een blauwe lucht boven me en een heerlijke warme zon die scheen toen ik de woorden in me voelde opkomen: Wat voel ik me goed! Ik voel me verlicht! Er is een zwaarte van mij afgevallen!
En een paar dagen later kwamen de woorden in me: IK BEN WEER VAN MEZELF!
Dat voelt heel prettig, ik ben weer mijn eigen baken!

Vanuit dit nieuwe gevoel, ervaar ik dat ik tijdens emotionele gesprekken met mijn partner, dochters, vrienden en in gesprekken met mijn cliënten veel meer bij mezelf kan blijven. Ik kan me veel eerlijker uitspreken over wat ik denk en voel met veel minder angst voor afwijzing of verlies. Ik krijg ook vaker terug van anderen dat als ik heel duidelijk en soms zelfs behoorlijk confronterend ben geweest, het zuiver en uit het hart is aangekomen en daarom helemaal oke.

Kortom Lien is als een grote golf voor mij geweest, die mij geholpen heeft een grote sprong voorwaarts te maken in mijn persoonlijke ontwikkeling en Heel Voelen!

Mijn dank is groot Lien en ik wens veel andere mensen zo’n prachtige reis in jouw liefdevolle aanwezigheid! ~Suzanne~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – WAT HEB IK DE AFGELOPEN MAANDEN EEN MIND SWITCH KUNNEN MAKEN*

Wie ben ik?
Dit was de vraag die ik mijzelf op mijn verjaardag stelde. Ik wist het niet (meer). Ik was mijzelf ‘kwijt’. Het was dan ook die dag, dat ik de eerste mail stuurde naar Lien met de vraag of zij mij kon helpen in mijn zoektocht.

Ik kwam er bij Lien achter, dat ik mij (letterlijk) verstopte onder een laag vet en dacht door eten veiligheid te creëren in en rond mijzelf.

De hypnotische maagband was een opening om aan de slag te gaan met alles wat er aan ten grondslag lag: oud zeer, vaste (denk)patronen die niet helpend waren, mijn innerlijke kind dat liefde en (zelf)vertrouwen nodig had …

Wat heb ik de afgelopen maanden een mind switch kunnen maken. Wauw!! Het aanreiken van Lien en het met beide handen vastpakken van mij. We waren een goed team!
Lien heeft mij hele mooie inzichten gegeven en mij geraakt met haar (ver)heldere(nde) metaforen.

Na 3 maanden kan ik antwoord geven op mijn vraag: Wie ben ik?

Ik ben 100%, ik ben licht, ik ben liefde,
IK BEN!!

Zo dankbaar!! Dank je wel lieve Lien 💕 ~ Tanja ~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK BEN WEER BLIJ MET WIE IK BEN EN DAT GEEFT ZO’N ZELFVERZEKERD GEVOEL*

Lieve Lien, een halfjaar verder zijn we nu. In januari ben ik bij jou gestart met het hypnotische maagbandprogramma.

Niet zozeer omdat ik worstelde met extreem overgewicht maar meer omdat iedere keer opnieuw de kilo’s er heel geleidelijk weer aan kwamen die ik er op verschillende manieren had afgewerkt in de afgelopen jaren.

Strenge diëten, krachttraining, trainen met een personal trainer, van alles heb ik geprobeerd en het gaf iedere keer een goed resultaat. Alleen was dat resultaat altijd maar tijdelijk. Ik deed wat er van me werd verwacht om mijn doel te behalen maar eenmaal het doel behaald, viel ik terug in oude patronen.

Waarom viel ik iedere keer terug in die oude patronen, naar dat antwoord was ik op zoek.

Ik heb met jou een mooie reis mogen maken waarbij ik onderweg opnieuw leerde omgaan met voeding, zonder stress over wat ik eet, zonder calorieën tellen en hoe dat voor altijd zo kan blijven.
Alles wat Lien me vertelde tijdens de sessies zoog ik op als een spons, er ging een wereld voor me open aan kennis over mijn lichaam en brein. Zo interessant!

Behalve dat ik geleidelijk en zonder moeite ben afgevallen, 12,5 kilo in een half jaar, heb ik veel meer energie, geniet ik van iedere dag wandelen en zie ik wat voor moois er te zien is in de natuur, sta ik vrolijker in het leven, kan ik zachter naar anderen kijken (want hé, die hebben soms deze kennis allemaal nog niet) en dingen veel meer loslaten en laten gebeuren. Ik ben weer blij met wie ik ben en dat geeft zo’n zelfverzekerd gevoel!

Dit is echt een cadeau, waarvan ik ontzettend blij ben dat ik dit aan mijzelf heb gegeven.
Ik ben blij dat je op mijn pad bent gekomen en ik je heb mogen leren kennen met al je postitieve energie, licht en liefde!

Dankjewel Lien! 🙂

*********

*VERDRIET – IK KAN WEER INTENS GENIETEN*

Ik had een prachtig leven, ik ben in een liefdevol gezin opgegroeid, heb veel lieve vrienden en ik heb een leuke man leren kennen. Ik genoot intens van het leven, liep met een glimlach op mijn gezicht, en stond altijd voor iedereen klaar!

Het fotoboek van mijn leven was dan ook gevuld met heel veel mooie kleurenfoto’s en er kwamen dagelijks mooie foto’s bij. Uiteraard zaten er ook wat zwart-wit foto’s bij omdat er dierbare mensen zijn overleden. Maar dat is het leven waar we geen invloed op hebben.Het was dus een fotoboek om trots op te zijn!

Totdat op een dag dat verschrikkelijke nieuws kwam wat alle kleur uit mijn leven en fotoboek haalde. Er ging een beerput open, niets was meer wat het leek. Intens genieten had plaatsgemaakt voor pijn, verdriet, haat, boosheid, geen eigenwaarde en wantrouwen. Geen ingrediënten voor een mijn mooie fotoboek.

Ik heb verschillende therapieën gehad en elke keer kwam een ik klein stukje verder, maar het intens genieten was nog te ver weg. Ik kon er niet bij. Totdat ik bij Lien kwam!

Na een goede kennismaking en 5 sessies heeft mijn leven weer kleur, kan ik weer genieten en kom ik voor mijzelf op! Ik kies nu eerst voor mijzelf en ik ben (nog) sterker geworden. En mijn fotoboek? Doordat ik de betere versie van mijzelf heb gevonden, zijn de foto’s die nu in mijn fotoboek komen van hele goede kwaliteit:-)

Dank Lien, ik kan weer intens genieten van het mooie leven!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – WACHT NIET LANGER EN VERANDER JE LEVEN VANAF VANDAAG!*

Pff waar te beginnen, ik kan namelijk wel zeggen dat deze sessies mijn leven hebben veranderd en hoe ga je dat omschrijven of vast leggen op papier…

Ik heb contact gezocht met Lien toen ik voor de zoveelste keer niet tevreden was met mijn gewicht en mijn uiterlijk. Na alles al geprobeerd te hebben leek dit echt te mooi om waar te zijn maar toch besloot ik haar te mailen. De eerste afspraak was gemaakt.

Mijn eerste ontmoeting met Lien was vooral heel energievol. Lien was zo enthousiast en vol energie dat je er zelf ook vrolijk van werd. Mijn probleem was vaak niet het afvallen maar het vasthouden nadat ik was afgevallen. Ik was dus absoluut niet opzoek naar een dieet maar naar een nieuwe levensstyle.

Na de eerste afspraak/sessie liep ik erg enthousiast bij Lien de deur uit en had ik super veel zin om dit te starten. Vol goede moed ging ik er tegen aan en hield ik mij keurig aan de regels. Ik ga er niet om liegen de eerste paar dagen vond ik best pittig en was ik erg moe. Gek genoeg had ik geen moeite met het niet eten, maar de vermoeidheid en het slappe gevoel ”omdat je honger had” vond ik wel zwaar.

Na een paar dagen was ik er doorheen en ging ik super lekker. Na anderhalve week had ik mijn tweede afspraak, -5 kilo. Ik was mega blij. Toen Lien mij de vraag stelde “en vond je het zwaar of lastig” gaf ik gek genoeg als antwoord “nee”, ik ging terug denken en nee ik vond het eigenlijk helemaal niet lastig of zwaar. Tuurlijk moest ik even wennen aan het anders eten dan normaal maar het ging me goed en gemakkelijk af. Ik kreeg weer nieuwe energie van Lien en ging verder met waar ik was gebleven.

Tijdens de volgende sessies kwam ik erachter dat het om veel meer ging dan alleen maar afvallen, ik heb zoveel nieuwe dingen geleerd over mezelf die misschien helemaal niet nieuw waren.

Ik kan echt zeggen dat dit mijn leven heeft veranderd op zo’n positieve manier dat ik me dit nooit had kunnen voorstellen. Als ik dit had geweten had ik dit al zoveel eerder moeten doen.

Ik ben Lien ontzettend dankbaar voor de inzichten die ze mij heeft gegeven en altijd vol enthousiasme voor mij klaar stond. Ik zou zeggen wacht niet langer en verander je leven vanaf vandaag!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – LIEN HEEFT MIJ KENNIS LATEN MAKEN MET MEZELF*

Ik struggle al jaren met mijn gewicht, zelfbeeld en de kijk op het leven. Personal trainers, diëtistes… ik heb er wel 20 gehad. Helaas zonder resultaat. Ik stond op het punt om een maagverkleining aan te gaan op mijn 19de. Dit ging mij een stap te ver omdat er zoveel complicaties aan vast zaten. Mijn moeder ging zoeken in omgeving leerdam of er niet nog andere opties waren. Hier kwam zij uit op de website van Lien.

Met volle moed en toch wel een beetje spanning ging ik naar de intake van Lien. Want ja door middel van hypnotherapie een maagband krijgen vond ik toch wel indrukwekkend. Meteen voelde het goed en vertrouwd. Lien vertelde vol passie wat zij doet en hoe ze mij kon helpen. Ik had er volle vertrouwen in om samen met Lien deze reis aan te gaan.

In de sessies heeft Lien mij niet alleen maar geholpen met mijn gewichtsverlies maar heeft mij ook zeker een spiegel voor gehouden en mij kennis laten maken met mijzelf. Ik denk dat dat mij het meeste heeft geholpen met waar ik nu ben. Het leren omgaan met mijn eigen lichaam.

Ook heeft Lien mij in laten zien hoeveel invloed de maatschappij en mensen om je heen wel niet hebben. En hierdoor kies ik vanaf nu om een leeuw te zijn in mijn eigen leven die ik nu zelf kan leiden.

Dankjewel Lien, dat ik met jou deze reis mocht maken. En de beste versie van mijzelf kon maken. ~Nikita~

*********

*BUIKPIJN – NA ELKE SESSIE VOELDE IK ME EEN STUK BETER*

Ik ben 15 jaar en heb 2 jaar geleden een buikgriep gehad , daarna kreeg ik een verstopping en is mijn darmwand uitgerekt. Ik had hier vaak heftige buikpijn van. Ik kreeg daar medicijnen voor.

Toen ik voor de controle terug moest zei de dokter dat hij er niks meer aan kon doen en dat het vanzelf over ging. Vervolgens zei hij ook als ik buikpijn hield dat ik hypnotherapie moest proberen.

De kennismaking afspraak ging erg goed. Lien is erg vriendelijk.

De 2e, 3e en 4e sessie werd ik gehypnotiseerd. Ik voelde zelf niks van de hypnose. Lien vertelde een soort verhaal.

Na elke sessie voelde ik me een stuk beter!!😁

Ik heb alles als erg goed en fijn ervaren en ben van mijn buikpijn af!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK HOU WEER VAN MIJN LICHAAM*

Ik heb jaren gestruggled met afvallen. Sporten, diëten, begeleiding van een diëtist; niets zorgde voor een blijvende verandering. Ik voelde me rot, vond mijn lichaam lelijk en vermeed sociale gelegenheden tijdens afvalpogingen.

Via via hoorde ik van Liens traject. In april startte ik met de sessies bij Lien. Vóór de eerste sessie was ik zo benieuwd wat ik zou voelen of merken. Je kan bijna geen verwachtingen hebben van een hypnotische maagband. Het is iets wat je nooit eerder hebt meegemaakt of hebt gekend.

Na de eerste sessie voelde ik me al zo anders, zo positief en gelukkig. De daaropvolgende sessies waren momenten waarop ik dat alleen maar verder ontwikkelde. Daarbij komt kijken dat Lien je alles zo helder en duidelijk uitlegt, dat je snapt waar je mee bezig bent of waar iets vandaan komt. Dat is echt een meerwaarde.

Ik heb me verbaasd over hoe gemakkelijk ik alle leefregels kon naleven en hoe gemakkelijk ik afviel. Het kostte écht weinig moeite. Ik ben in 3 maanden 10 kilo afgevallen terwijl ik het LEUK had, dat heb ik niet eerder ervaren.

Ik ben blij dat ik ben afgevallen, maar lien heeft me ook laten ervaren en inzien dat de cijfers op de weegschaal slechts getallen zijn. Het is niet meer belangrijk voor me, want ik voel me weer goed. Wat zegt zo’n apparaat nou over hoe ik me voel?

Waar ik begon met weinig zelfvertrouwen, loop ik nu zeker van mezelf over straat. Ik hou weer van mijn lichaam, ik vind mezelf mooi, ik weet hoe ik me goed kan voelen en ik heb een positieve mindset. Lien heeft me dit laten ervaren en geleerd. Het was waardevol om dit traject aan te gaan op mijn 23e. Het gaat me de rest van mijn leven zoveel brengen. Dankjewel Lien, ik ben zo dankbaar. ~Merel~

*********

*ZELFLIEFDE – IK VOELDE ME VOOR IEDEREEN TEKORT SCHIETEN*

Ik kwam bij Lien toen ik me letterlijk vastgenageld voelde aan de grond. Ik bevond me in een toxische relatie, weinig zelfliefde en voelde me aan alle kanten, voor iedereen tekort schieten.

Falen als moeder zijnde, als ik de relatie,  na een eerdere scheiding, zou besluiten te stoppen.
Wat deed ik mijn kinderen aan? Een huis opgeven, terwijl we dat net anderhalf jaar geleden samen hadden gekocht. Het voelde alsof heel mijn fundament wegviel… alsof ik mijn kinderen geen basis kon bieden.

Terwijl ik rationeel heel goed wist dat ik de basis was, ben en blijf, op een diepere laag voelde ik afkeur naar mezelf, tekortschieten, falen… onveiligheid.

Alsof mijn bestaansrecht af hing van allerhande factoren, prestaties en omstandigheden. Ik zocht de veiligheid in alles BUITEN mezelf, in plaats van IN mezelf.

Al meerdere therapieën had ik doorlopen afgelopen jaren: haptonomie, lichaamsgerichte therapie en regressietherapie. Zelf een mooie opleiding tot holistisch leefstijlcoach gevolgd met mooie onderwerpen voor de persoonlijke ontwikkeling.

Kleine puzzelstukjes die, zo blijkt uiteindelijk, allemaal bijdroegen aan het grote geheel.

Steeds meer bewustwording, een prachtig, krachtig proces, echter voelde het als een soort “symptoombestrijding” wat ik deed. Ik kreeg als het ware puzzelstukjes aangereikt, waarvan ik wist dat ze bij elkaar pasten, echter niet wist hoe ik ze aan elkaar moest verbinden.

De kennismaking bij Lien bleek een schot in de roos. Zij vertelde me dat alles had te maken met veiligheid/onveiligheid.

In 5 zeer waardevolle (conversationele) sessies, met verwonderlijke openbaringen, kreeg ik handvatten aangereikt om zelf de puzzelstukjes te leren verbinden.

Verbinden met mezelf, in alle veiligheid.

Liefde en compassie voelen voor mezelf. Met liefde en compassie kunnen kijken naar mijn verleden en het heden.

In de sessies reikte Lien me een soort gebruiksaanwijzing aan hoe ik mijn puzzel HEEL kon maken. Vanuit de chaos van een berg losse puzzelstukjes is mijn puzzel, na 5 fantastische sessies bij Lien, nu een prachtig compleet plaatje geworden.

Mijn relatie heb ik beëindigd, de liefde voor mezelf is groeiende en bloeiende. En ik ga met heel veel enthousiasme en vol vertrouwen deze prachtige puzzel nog verder uitbreiden.

Heel veel dank voor je fantastische begeleiding Lien. ~Iris~

*********

*ZELFLIEFDE – ER IS ONTZETTEND VEEL VERANDERD IN MIJ, DAT VOEL IK IN IEDERE VEZEL*

Het belangrijkste en meest waardevolle dat ik van Lien heb geleerd is dat alle emoties en gevoelens er mogen zijn. Ik hoef niets weg te stoppen of te verbloemen omdat ik bepaalde gevoelens niet wil ervaren. Ik moet ze juist voelen en pas dan kan ik weer door met leren en groeien.

Het proces van groeien en leren is nooit klaar en er zullen altijd hoge golven op mijn roeibootje af komen razen. Ik weet nu wat ik kan doen om deze golven in mijn voordeel te gebruiken in plaats van me te laten overspoelen en terug te laten werpen op open zee. Lien heeft me geleerd hoe ik moet roeien en nu is het aan mij om dat ook te blijven doen en er steeds beter in te worden.

Door de gesprekken met Lien is er ontzettend veel veranderd in mij en dat voel ik in iedere vezel. Mijn kijk op het leven, de wereld en de mensen om mij heen is totaal anders geworden. Ik heb het gevoel dat ik een heel bijzonder “geheim” met me meedraag en dat maakt dat ik mezelf nu echt kan zien als de krachtige vrouw die ik altijd al was. Om met de woorden van Lien te spreken: “Er is een leeuw opgestaan” en die leeuw heeft nog grootste plannen!

Lien, ontzettend bedankt voor onze fijne en waardevolle gesprekken. Je bent een hele bijzondere vrouw en ik ben enorm blij dat ik je heb mogen ontmoeten. ~Agnes~

*********

*ZELFLIEFDE – IK BEN NOG AAN HET NAGENIETEN*

Sinds enige tijd gun ik mezelf om een afspraak bij Lien te maken, wat een KADO is dat voor mezelf.

Bij  Lien ervaar ik de mooiste reizen zonder eindbestemming.

Vandaag was er weer zo een met een gouden randje….

Een ervaring met de beste versie van mezelf, leef je mooiste leven!!!!!

Ik ben nog aan het nagenieten met een enorm JIPPIE gevoel.

Dank je wel Lien dat jij op mijn pad kwam.

*********

*VERLEDEN VERWERKEN – HET VOELT EEN STUK LICHTER NU MIJN TIJDLIJN SCHOON IS*

Wanneer je je leven met een 8 waardeert, is het misschien verwonderlijk dat er toch een hulpvraag bestaat. Ik ga dat proberen uit te leggen.

Na een gedegen eerste consult en een aansluitend intakeformulier zijn we gestart met de oneffenheden op mijn tijdlijn proberen te begrijpen en te (her)waarderen.

Op deze reis heb ik mij laten begeleiden door Lien van Beautiful Mind. Dat was een goed idee. Ondanks dat ik een succesvolle en in velerlei opzichten plezierige carrière (waaraan ik nog altijd plezier ontleen)  heb doorgemaakt, kwam er een moment dat het gif uit een vroege periode van mijn leven weer manifest dreigde te worden (het was dus nog altijd aanwezig of verdrongen). Dat was voor mij niet aanvaardbaar. Dat wilde ik opgeschoond hebben door het te begrijpen en niet door het te verwerpen of te verdringen.

De logische en goed gestructureerde sessies bij Lien hebben voldaan aan mijn verwachtingen. Het voelt sowieso een stuk lichter wanneer je tijdlijn schoon is en je weer “verder” kunt. Want het leven is waard geleefd te worden. Het gaat niet alleen om de hoogte waartoe het opklimt, maar ook om de diepte waarin het doordringt. ~Jan Cees~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – EEN AANRADER VOOR IEDEREEN DIE WORSTELT MET ‘UITDAGINGEN’ IN ZIJN LEVEN*

Via een vriendin ben ik bij Lien terecht gekomen, omdat mijn vriendin bij haar zo veel was afgevallen.
Ik verwachtte een dieet, maar dat is het niet. Het is een andere manier van eten, waardoor je afvalt.
Zelfs mijn man heeft deze visie over genomen en is ook veel afgevallen.

Bij de sessies kwam naar voren dat ik door mijn opvoeding het eten als een soort troost was gaan beschouwen. Het bespreken van de dingen uit mijn verleden heeft erbij toegedragen dat ik steviger in mijn schoenen sta en dit biedt houvast voor de toekomst.

De sessies waren intensief, maar zeker de moeite waard en een aanrader voor iedereen die worstelt met ‘uitdagingen’ in zijn leven.

Bedankt Lien voor een beter kijk op mijn leven en als extraatje het gewichtsverlies. ~Marga~

*********

*ZELFLIEFDE – IK HEB BEHOORLIJK WAT GROTE STAPPEN GEZET IN MIJN LEVEN*

Lieve Lien, ik wilde je graag even bedanken voor de fijne en inspirerende sessies.

Ik kwam om mijn eet gedrag aan te pakken. En uit de hypnose kwam naar voren, waar het vandaan kwam.

De hypnose heeft mijn ogen geopend en heb zelf behoorlijk wat grote stappen gezet in mijn leven, waarvan ik niet voor mogelijk had gehouden dat ik het kon of überhaupt durfde.

De hypnose en de sessies waren net even dat duwtje in juiste richting. Ik ben er nog niet, maar dat is helemaal oké.
Dat is een zinnetje (maar dat is helemaal oké) wat ik vaak hoorde tijdens onze sessies en daardoor ben ik wat liever voor mezelf. Heb er veel aan.

Dank je wel lieve Lien, voor je luisterend oor, je waarheid, je enthousiasme en je vrolijkheid.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK ZOU WILLEN DAT DE OBESITAS-KLINIEK DE SESSIES VAN LIEN ZOU IMPLEMENTEREN*

Nou, het heeft even geduurd voordat ik mijn verhaal kon delen, maar wil je graag mijn ervaring vertellen.

Mijn vraag was ‘Waarom val ik steeds terug in hetzelfde gedrag en ben ik weer terug bij af’. En ‘Waarom stap ik steeds in dezelfde valkuilen?’

5 jaar geleden heb ik de rigoureuze stap gezet voor een gastric bypass en viel ik als een razende af. Nu, 5 jaar later, betrapte ik me op dezelfde verleidingen en kwam ik weer aan. Ik werd daar alleen maar bozer om. Ik ben geopereerd aan mijn maag, maar niet in mijn hoofd.

Na meerdere keren hulp-geroep naar de Nederlandse obesitas-kliniek, zonder resultaat, greep het me naar mijn keel. “Dit wil ik niet, maar ik weet niet hoe.” Een kennis vertelde van de werkwijze van Lien aan de Linge. Dat moest even landen, maar ik moest iets.

De zorgbonus die ik kreeg, wilde ik besteden aan mezelf, “Ik wil een hypnotische maagband! “ Ja, wat het inhield? Ehhh… het leek te mooi om waar te zijn. “Ik ga hypnotherapie volgen als investering in mezelf.”

De inzichtsessie was zo verhelderend. Lien was zo rustig, maar ook confronterend en ze gebruikte beeldende beschrijvingen. Ze liet me zien waarom ik doe zoals ik deed en wat er voor nodig is om dat te veranderen.

“Ja die hypnose, ach, daar geloof ik niet in”, zei ik. Maar Lien liet me inzien dat hypnose niet een kwestie van geloof is. Al snel gleed ik weg in een hypnose en na de eerste sessie merkte ik al dat er iets was gebeurd. Wat precies?  “Ja, dat weet ik niet”, zei ik, “maar het voelt goed”.

Lien gaf me handvatten en reikte allerlei tools aan. En ja, ik viel langzaam weer af. Maar er gebeurde veel meer dan dat. Lien liet me zien dat ik in mijn roeibootje zat, op de oceaan met allerlei moeilijkheden en vervelende ervaringen. Mijn bootje werd steeds door de golven terug geworpen op een plek waar ik juist niet wilde zijn. En het werd steeds moeilijker als dan ook nog eens mijn peddeltje brak en ik stuntelend verder moest.

Ze gaf me inzicht om van koers te veranderen en juist mee te gaan op de golf. Ze liet me zien dat iets wat je jarenlang in je hoofd prent, je ommekeer heel erg kan tegenhouden.

Lien liet me anders denken en gaf me mijn eigen stoel waar ik op mocht gaan zitten. Ik heb jarenlang anderen op mijn stoel gezet waardoor ik steeds minder voor mezelf kon zorgen. Lien heeft me inzichten gegeven en me steeds mee in hypnose genomen. Ja, eigenlijk heeft ze me letterlijk gereset.

Ik zou willen dat de obesitas-kliniek deze sessies van Lien zou implementeren. Afvallen vraagt een mindsetverandering en niet alleen een mes in je maag.

Bewust met eten bezig zijn en daar ook de tijd voor nemen, is iets wat ik weer terug heb gevonden na de eerste sessie. Zichtbaar in ‘eten aan de tafel’, van een klein bord met mes en vork en bewust zijn met wat je eet.

Lien heeft me meer tools gegeven dan de bijeenkomsten van de kliniek. Ze heeft me bewust gemaakt van de juiste mindset.

En nog vind ik het lastig te vertellen wat er gebeurd is bij Lien. Maar ik weet wel dat, ondanks dat ik niet in hypnose geloofde, mijn leven veranderd is. Ik ben rustiger en het voelt of ik de hele wereld aan kan. Ik ben voor mezelf gaan zorgen terwijl ik er tegelijkertijd ook voor de ander kan zijn. Het verliezen van de kilo`s is even gestagneerd door een tijdelijk lichamelijk mankement maar het heeft mijn mind wel veranderd en ik geloof erin dat de kilo`s straks ook wel verder verdwijnen.

Lien werkt met visuele uitleg en dat is zeer verhelderend. Lien bedankt voor jou en alles wat je me hebt laten inzien. Het was de zorgbonus meer dan waard.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – GEEN DIEET MAAR EEN VERANDERING VAN LEVEN*

Reis naar rust en geluk, goed zijn zoals je bent.

Mijn reis naar Lien en met Lien begon vorig jaar oktober 2020. Na mijn zwangerschap, dik 22 jaar geleden lukte het mij niet om op gewicht te blijven. Van alles eraan proberen te doen door middel van diëten, sporten, wilskracht, ondanks dat groeide ik maar en groeide ik maar. Dat kwam mijn zelfbeeld, maar ook mijn gezondheid niet ten goede.

Ik had al een intakegesprek gehad bij de obesitaskliniek, maar daar kreeg ik te horen dat in Nederland geen maagbandjes meer werden gezet. Omdat men daar “doorheen kan eten”. Een bypass dat vond ik een brug te ver. Een vriendin van mij vertelde mij in dezelfde week over een hypnotische maagband. Toeval?

In eerste instantie was ik sceptisch, mij krijgen ze toch niet onder hypnose, want ik wil de controle behouden. En dat gaat toch niet werken?

Ik besloot een uitgebreide intake te doen en ontmoette toen Lien. Het verhaal van Lien greep mij en het klikte! Als het echt zo gaat en kan is dit voor mij de oplossing dacht ik. De manier waarop past bij mij, geen gesnij in mijn lijf en alles uit mijzelf halen terwijl ik dan elke keer faal (voor mijn gevoel). Geen dieet maar een verandering van leven. De patronen aanpakken die in mijn leven zijn ontstaan,door de omstandigheden en wat je tegenkomt in het leven.

Ik heb nu 5 sessies gehad en vele kilo’s lichter qua lijf maar ook in mijn geest. Veel mensen zeggen je zult wel trots zijn op het resultaat, maar het gaat als vanzelf. Ik voel mij krachtig, de patronen doorbroken waarmee ik mijzelf troostte met eten en waardoor ik steeds maar meer at. Niet meer de hele dag aan NIET eten denken.

Ik heb meer energie, minder gezondheidsklachten…… Een last van mijn schouders en uit de vicieuze cirkel. Een cadeau aan mijzelf voor de rest van mijn leven. Ook het gevoel hebben dat ik goed ben zoals ik ben. Mijn lichaam had het ook echt nodig dat er iets gebeurde, dat voelde ik aan alles.

En de eerste keer hypnose, ik was binnen 3 seconden “weg”. 😁

Dank je wel Lien dat je mij op deze reis van de geest hebt begeleid en als het ware hebt gereset. ~Esther~

UPDATE NA 16 MAANDEN:  Hoi Lien, het gaat nog altijd erg goed. Bijna 40 kilo er af en dat ging heel snel. Dit gewicht heb ik nu 3/4de jaar. Maat 38/40.

Af en toe wordt het nu iets moeilijker. Maar eigenlijk blijft mijn gewicht redelijk stabiel.
Mentaal is het goed. Vorig jaar was ik op mijn top, maar nu het wat normaler is geworden is het gewoon fijn. Ik moet nog wel wennen aan het niet meer dik zijn en dat ik mij anders kan kleden.

Ook voor mijn knie is het super, ik beweeg veel makkelijker. Ik ben er zo ontzettend blij mee! Ik maak daarom graag reclame voor je  want ik heb er zoveel aan gehad!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK BEN GOED ZOALS IK BEN*

Na jaren alleen maar bezig te zijn met diëten, ging dit heel mijn leven beheersen, totdat Lien op mijn pad kwam, zij heeft mij laten inzien dat ik goed bent zoals ik ben.

Door mij bewust te worden van mijn gedrag is mijn rivier weer gaan stromen. Ik blokkeerde deze zelf door er steeds keien in te gooien zodat deze niet meer kon doorstromen.

Door elke kei 1 voor 1 aan te pakken en op te ruimen heeft mijn rivier geen obstakels meer. Ik ben nog geen kilo kwijt maar ik zal je zeggen dat interesseert mij eigenlijk ook niet, ik voel me zo goed en zo positief, ik heb zoveel losgelaten dat er een dag komt dat dit ook met mijn kilo´s  gaat gebeuren.

Lieve Lien wat heb ik veel van jou geleerd en wat ben ik jou hier dankbaar voor, Bedankt. 😘 ~Linda~

*********

*VERLATINGSANGST – IK WIJS MEZELF NIET LANGER AF*

Na het lezen van het boek liefdesbang vielen de puzzelstukjes op z’n plaats. Gehuild heb ik, steeds weer bij het lezen van de pagina’s. Wat een herkenning. Maar het maakt me vooral verdrietig dat het geluk in de liefde vinden me zo in z’n greep houdt. Ik wil gelukkig zijn met alles wat ik wél heb. Ik wil positief zijn. Alles waartegen ik me verzet, zit al in mij door middel van mijn sterrenbeeld.

Loslaten, snel teleurgesteld zijn, afgewezen voelen, bevestiging zoeken. Dit waren een aantal zaken waar ik zo graag aan wilde werken voordat ik naar Lien ging. Ook een leven zonder verwachtingen en emotioneel onafhankelijk wilde ik graag bereiken.

Al snel vertelde Lien dat het een proces is, net als een bloem, die ook niet in 1 dag open is. Ongeduldig als ik ben is dat een hele opgave. Lien heeft me inzichten gegeven. ‘Laat wat anderen zeggen en doen bij de ander’ zei Lien. Direct kon ik hier iets mee. Het was me in 1 keer duidelijk.

Inmiddels kan ik ook beter omgaan met de hoge verwachtingen die ik heb van mensen. Lien heeft me in laten zien dat dat me alleen maar kan teleurstellen. Ik ben geneigd van alles ‘te doen’ om geluk te ervaren. Wat een verademing te horen van Lien dat ik helemaal niets meer hoef te doen. Dat ik er al ben en alleen maar hoef te ‘zijn’.

Het blijft een proces wat me niet snel genoeg gaat, maar met alle handvatten gaat het me lukken en de liefde komt ook nog in m’n leven. Ik ben op weg en me bewust van m’n valkuilen. Ik wijs mezelf niet meer af. ~Roos~

*********

*CONVERSATIONELE HYPNOSE – IK BEN ZO BLIJ MET MIJN NIEUWE LEVEN*

Hoi Lien, na de drie sessies die ik een aantal maanden geleden bij jou ben geweest, merk ik inmiddels echt verschil! Ik ben zo blij met mijn nieuwe leven.. echt super dat het eigenlijk zo simpel bleek haha. Ook zakelijk heb ik wat dingen veranderd, waardoor ik nu in veel kortere tijd klanten kan helpen, dus zonder prijsverhoging toch meer verdienen per klant. Veranderingen zijn goed!

*********

*ZELFVERTROUWEN – IK BEN UIT DE PUT GEKLOMMEN EN HEB MIJN FOCUS OP EEN BLIJE TOEKOMST*

In 2020 kwam ik in mijn tweede burnout terecht. Of zoals Lien het zegt ‘deed ik mijn tweede burnout’. Als ik een artikel las over burnout kon ik bij ongeveer alle kenmerken een vinkje zetten: perfectionisme, groot verantwoordelijkheidsgevoel, geen nee zeggen, over eigen grenzen gaan en faalangst.

Ik had al begeleiding gehad bij mijn herstel, maar ik merkte dat het risico op terugval op de loer lag. Mijn belangrijkste vraag was hoe ik kon komen van ‘weten hoe het zit’ naar ‘de dingen anders doen’. Vanuit mijn vak als trainer en coach had ik al veel geleerd over mezelf en over hoe ons brein werkt. Onder andere dat we in staat zijn om nieuwe verbindingen in onze hersenen te maken waardoor je nieuwe gedragspatronen kunt verankeren. De stap om met Lien een traject te starten was daardoor voor mij een logische stap: aan de slag met mijn brein zodat ik keuzes maak die goed zijn voor mij.

Het was een intens en waardevol proces! De uitleg van Lien over het ontstaan van gedragspatronen is zo duidelijk dat ik daardoor snel kon plaatsen welke gedragspatronen mij in de weg zitten. Het gaf ook een gevoel van opluchting: ik ben al 100% compleet, ik hoef niets te bewijzen en ik ben niet mijn prestatie. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen en mijn faalangst en uitstelgedrag zijn afgenomen.

Lien heeft in de sessies conversationele hypnose toegepast, als het ware bombardeerde ze mijn brein met positieve beelden. Lien heeft geen toverstaf, dus tussen de sessies moest ik wel zelf aan de slag. Dat betekende voor mij aan de slag met het ombuigen van mijn negatieve gedachten over mezelf, over situaties en over andere personen. Wat een chaos creëerde dat in mijn hoofd, maar hoe meer ik oefen hoe beter ik word. Door al dat oefenen heb ik controle over mijn gedachten.

Ik heb nog wel negatieve gedachten, maar ze beheersen mij niet meer. Het toepassen van het gedachtenstappenplan helpt mij om rust in mijn hoofd te creëren. De sessies met Lien hebben me inzicht gegeven in waarom ik doe wat ik doe en hoe ik andere keuzes kan maken. De combinatie van Lien’s persoonlijkheid, de methode hypnose, de ruime tijd van de sessies en mijn inzet zijn de succesfactoren die ervoor gezorgd hebben dat ik uit de put geklommen ben en mijn focus heb op een blije toekomst!

Dank je wel Lien! ~Jeanine Kruijsbeek~

*********

*ANGST – DE ANGSTSTOORNIS GING MIJN LEVEN BEHEERSEN*

Ik had de laatste 2 jaar een angststoornis opgebouwd met tandartsbezoeken of met iets in mijn keel krijgen van dingen zodat ik zou stikken of zou overgeven. Paniek van de bovenste plank. Nu ben ik geen paniekzoeker dus ik ging op zoek wat dit nu kon zijn en zo kwam ik bij mindfulness met hypnotherapie terecht.

Ik ben met een goed gevoel en vol verwachting de sessies ingegaan en ik ging elke keer met plezier, een soort gretigheid van ‘wat zou ik nu weer inzien en anders tegen aan kijken’. Ik kwam voor een angststoornis die gaande weg mijn leven ging beheersen. De hypno-sessies hebben dit wel verminderd en dat heeft wel geholpen om zonder teveel angst naar de tandarts toe te gaan. Behandelen is een ander verhaal maar ik krijg nu al niet de stress van: “ik moet weer en help wat nu”. Ik heb meer controle.

Ik merk nu dat ik minder gespannen ben en de dingen accepteert zoals ze op mijn pad komen. Ik ben van mijzelf al een nuchtere daadkrachtige vrouw (ik hou er niet van om dit zo op te schrijven, maar ik ervaar het wel zo) en dit heeft mij nog bewuster gemaakt.

De angststoornis is echt stukken verminderd.

Het extra stukje van de hypnose maagband daar moet ik nog aan werken😊. Maar daar kwam ik niet voor. De kilo’s zijn er nog niet allemaal af. Wie weet ooit, maar dat vind ik niet het allerbelangrijkste.

Bedankt Lien voor je hulp en inzicht.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK STOND OP HET PUNT ME IN TE SCHRIJVEN BIJ EEN OBESITAS-KLINIEK*

Jarenlang ben ik gefixeerd geweest op mijn gewicht, waarbij ik alle diëten die je kan bedenken wel een keer gevolgd heb, met helaas veel wisselend succes. Na al die jaren van het letterlijk en figuurlijk een jojo te zijn stond ik zelfs op het punt om me in te schrijven bij een obesitas kliniek om me medisch te laten helpen.

Tijdens die overwegingen kwam ik via een goede vriendin in contact met Beautifull Mind in Leerdam, waarbij ik in 1e instantie sceptisch was over hypnose, was dit na de eerste behandeling eigenlijk meteen weg!

Lien heeft me in mijn traject zeer goed begeleid in het verhelpen wat me eigenlijk mijn hele leven al dwars zat, namelijk mijn zelfbeeld! Dit zelfbeeld was redelijk verstoord door een niet zo’n leuke jeugd, waardoor ik als het ware uit zelfbescherming me volgooide met eten. Dit bij positieve en negatieve emoties, naar diverse behandelingen ben ik op het punt gekomen dat ik mezelf niet langer hoef te beschermen en ik mijn eigen kapitein op mijn bootje ben, (ja Lien, ik blijf nog steeds roeien op die golven!).

Wat mij een geweldig resultaat heeft gebracht, namelijk 12,5 kg lichter en dat ik steeds vaker kenbaar maak wat ik zelf wil en belangrijk vind. Met als grote gevolg eindelijk die baan in het data analytics vak die ik al jaren ambieer.

Lien, bedankt voor je goede hulp en op naar mijn ik die er altijd al is geweest!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK VOELDE ME NOOIT GOED GENOEG*

Ik voelde mij al heel lang niet fijn in mijn lichaam en in mijn leven. Nadat ik al twee jaar koolhydraatarm leefde en niet meer afviel. Mijn buren hadden mij al hele positieve verhalen verteld over maagbandjes onder hypnose, maar nu ik niet meer afviel besloot ik contact met Lien op te nemen.

Al tijdens het eerste gesprek werd het duidelijk waardoor ik niet los kon laten (gewicht), mij zo alleen en onveilig voelde. En werd het nog duidelijker dat ik heel veel last had van het me nooit goed genoeg voelen.

Lien maakte mij duidelijk dat zij zou doen wat ze kon om mij te helpen, maar dat het meewerken – van mijn kant – essentieel was. Ik wilde zo graag weer LEVEN dat ik me aan alle opdrachten en afspraken heb gehouden. Al snel nadat we samen het proces zijn gestart (oefeningen, gesprekken en hypnose) begon ik mij anders te voelen – beter en zonniger over mezelf en over het leven.

Wat ben ik blij dat Lien op mijn pad kwam of ik op die van haar.

Ik voel me niet meer alleen en onveilig. Ook voel me zelfverzekerder en voel ik me zelfs trots op mezelf. En waar ik het meest gelukkig mee ben, is dat het blije kind in mij eindelijk aan mijn hand uit haar bunker is gekomen: ‘HOI, HOI, HOI’ 🙂

Hoe kan ik je bedanken, lieve Lien? Ik wens iedereen dat zij jou op hun pad tegenkomen. Dank je wel! Proost op jou en het leven. ~Liek~

*********

*HSP / HOOGSENSITIVITEIT- IK BEN VEEL RUSTIGER GEWORDEN*

Hoogsensitief, dat is het label wat mensen mij hebben geven en wat ik als waarheid heb aangenomen.

Wat is dan hoogsensitief? Ik heb op veel pagina’s gezocht en zag inderdaad veel punten van herkenning. Het is ook een woord wat ik tegenwoordig sowieso veel hoor en wat al snel gegeven wordt tegenwoordig aan kinderen? Ze zeggen dan “Je bent hoogsensitief”, met andere woorden je kan er niks aan doen en er alleen mee leren omgaan en accepteren.

Gelukkig ben ik verder gaan zoeken en kwam ik via mijn nichtje terecht bij Lien. Daar heb ik geleerd al snel, dat je niet hoogsensitief bent, maar dat je gedrag vertoont wat zich uit als hoogsensitief. Eindelijk na jaren heb geleerd waar dit gedrag precies vandaan kwam. Ik heb echt fantastische “voelsprietjes”. Zijn echt heel goed ontwikkeld. Ik overdacht en controleerde alles. Ik was altijd alles voor! Is dat echt zo? Nee, want wat ik heb geleerd is, door alles te overdenken creëer je ook het gevaar, maar er is geen gevaar, alleen het gevaar dat jezelf creëert en toelaat. Je bent veilig. Voelsprietjes jullie kunnen gaan rusten. I got this!!💪🏻

De afgelopen maanden merk ik dat veel rustiger ben geworden. Ik merk dat ik eindelijk dingen los kan laten. Waar ik voorheen heel lang, wel dagen, over in kon zitten, ben ik het nu de volgende dag al kwijt. Ik ben positiever naar mijzelf gaan kijken en liever voor mijzelf geworden. Door oefeningen, door de hypnose, maar ook de gesprekken met Lien zelf. Ik begreep wat ze zei, waardoor ik nu mijzelf en mijn gedrag beter begrijp.

Ik ben er nog niet, maar ik heb alles in huis nu om te roeien, ook als er een storm aan komt. Ik ben er klaarvoor. Laat het maar op mijn pad komen, zodat ik kan groeien. Buiten je comfortzone groei je het meest, dus kom maar op!! Dank je wel Lien!! ❤️ Je bent echt een heel mooi mens met mooie energie!! ~Mies~

*********

*INZICHTSESSIE – DE INZICHTSESSIE BLEEK VOOR MIJ VOLDOENDE OM MIJN PROBLEEM OP TE LOSSEN*

De inzichtsessie die ik gedaan heb, heeft best veel impact gehad op mij de afgelopen weken, meer dan ik had verwacht.

Ik heb meer inzicht gekregen waar mijn ’trauma’ ligt en door daar verder over na te denken en te realiseren waar dit in mijn jeugd is ontstaan (1,5-3 jaar), snap ik veel beter waarom mijn reacties op gebeurtenissen die dat trauma triggeren zo ‘overdreven’ waren. Hierdoor triggert het nog wel maar kan ik ze voor mezelf bagatelliseren omdat dit ‘kinderlijke’ reacties zijn (hoe weet een kind van 1,5 hoe hij met een getraumatiseerde en angstige moeder kan omgaan?).

Verder lijkt het nieuwe inzicht nog veel meer losgemaakt te hebben wat een soort van waterval aan inzichten heeft opgeleverd. Het heeft ook mijn vrouw geholpen om mij mij beter te begrijpen. Mooi om te merken 🙂

De conclusie is dat er iets opgeklaard lijkt te zijn in mijn hoofd waardoor er ruimte is ontstaan voor andere dingen. En ik merk dat ik veel sneller kan relativeren op zaken waar ik eerder emotioneel van werd.

Dus ja, eigenlijk is de noodzaak voor mij vervallen om dit verder uit te spitten… en was de inzichtsessie voor mij voldoende 🙂

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – DE HUISARTS ZEI: “IK HEB HEEL MOOIE VERHALEN VAN PATIËNTEN GEHOORD DIE BIJ LIEN AAN DE LINGE  ZIJN GEWEEST*

In juni was ik mijn gewicht zo zat. Ik zat niet lekker in mijn vel. Het zat me echt in de weg. Dus ik naar de dokter want ik dacht dat alleen een maagverkleining mij nog kon helpen. Ik kreeg van de dokter gelijk een verwijzing. Ik helemaal blij. Thuis heb ik gelijk naar de obesitas kliniek gebeld. Maar daar zeiden ze je bmi is niet hoog genoeg om op gesprek te komen. Dat was een teleurstelling.

Ik weer naar de dokter. Toen had ik een andere dokter die zei, waarom wil je een maagverkleining??? het is een hele ingrijpende operatie. En het is ook nog zo dat bij veel mensen de maag toch weer oprekt en dan kom je ook weer aan. Daar had de dokter wel gelijk in vond ik, want dat had ik zelf gezien bij iemand.

De huisarts zei, ik heb hele goede verhalen gehoord. Van patiënten die bij Lien aan de Linge zijn geweest. Bij Beautiful Mind. Ik ben er zelf ook eens geweest, zei de dokter, om te kijken hoe zij werkt . Maar zei de dokter, je krijgt het niet vergoed. Kijk eens rustig op haar site of dit iets voor jouw is en anders maak je weer een afspraak en kijken we hoe we het verder gaan aanpakken.

Ik thuis de site van Lien bezocht en verhalen gelezen en een inzicht sessie geboekt. Nou, dat was echt zo fijn, dat ik het hele traject van de hypnotische maagverkleining wel wilde doen. Het is wel een investering wat je moet doen, vertelde Lien me. ( Maar als je een maagverkleining laat doen dan kost het je ook wat, namelijk je eigenrisico😊) Zo dacht ik. Dus ik dacht ‘ik ga er voor’. Een gehele verandering voor lichaam en geest is echt een groot cadeau voor je zelf, zoals Lien dat noemt.

En echt, het is een super cadeau. Ik ben eind augustus begonnen met de sessies en ben ruim 20 kilo lichter. Ik voel me zowel geestelijk als lichamelijk helemaal top. Het voelt niet als lijnen. Het is gewoon een nieuwe levensstijl. Ik ben helemaal niet bezig met afvallen. Het gaat gewoon vanzelf. Elke keer als ik op de weegschaal sta, verbaas ik me er weer over dat ik zo makkelijk afval en blijf afvallen en helemaal geen honger gevoel meer heb. Ik ben zo blij met dit cadeau.

Ik val af zonder moeite en ik ben veel helderder in mijn hoofd. Voel me gewoon fantastisch. Ik ben zo blij dat ik mezelf dit cadeau heb gedaan. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik blijf het fantastisch vinden. Dat het mij zo veel heeft geholpen en ik zoveel gelukkiger in het leven sta. En daar geniet mijn hele gezin van mee. 😀Omdat ik van Lien heb geleerd wat ik op moeilijke momenten moet doen. En dan neem ik de rest van ons gezin vanzelf daarin mee. In het positieve. Ik heb zo veel meer energie en alles gaat zoveel gemakkelijker. Dat ik echt overal zo veel meer van geniet.

Zelfs de feestdagen waren geen enkel probleem. Want net als ik al eerder zei, ik ben niet meer aan het lijnen. Ik heb een andere levensstijl aangenomen. Ik ben zo blij dat ik voor dit traject heb gekozen. En niet voor de operatie met bijbehorende risico’s. Want ik ben er van overtuigd, dat als ik de operatie had laten doen, ik ook zou afvallen maar ik dan geestelijk nog hetzelfde zou zijn. In plaats van hoe ik me nu voel. Geestelijk en lichamelijk heeft het me een hoop meer gebracht. Meer nog als wat ik me van tevoren had kunnen bedenken. En ik was al erg positief toen ik aan het hele traject begon. Ik ben zo blij dat ik dit heb gedaan.

*********

*DEPRESSIE- EEN PIJL IN DE ROOS*

In mijn leven tot op heden, ik ben inmiddels 60 jaar, heb ik altijd geworsteld met mijzelf en met mijn humeur en daardoor ook vele slechte perioden meegemaakt waarin er geen plaats was voor vrolijkheid, rust en genieten.

Hierdoor ben ik al redelijk snel in het circuit gekomen van personal coaches, psychologen, psychiaters, RIAGG, GGZ, mindfulness etc. etc. en daarbij ook het gebruik van medicatie in de vorm van anti-depressiva.

Dan ging het weer een tijd redelijk goed maar dan kwam er toch weer zo’n fase met depressie en eigenlijk heeft niemand dus de vinger op de zere plek weten te leggen.

In het begin van dit jaar was er ná het overlijden van mijn moeder en ook nog een hele goede kennis weer zo’n periode die dit keer vrij lang duurde en toen dacht ik: dit kan niet langer zo, ik moet er iets aan doen.

Ná 2 gesprekken bij een psychologe via de huisarts had ik al weer de gedachte, daar gaan we weer en heb ik haar verteld dat dit voor mij niet werkt waarop zij aan gaf dat zij goede reacties had gekregen over Beautiful Mind in Leerdam. Dit bleek uiteindelijk een pijl in de roos.

Lien heeft mij in verschillende sessies laten in zien hoe het werkt en niet werkt in het leven van een mens en ook trauma’s vanuit mijn prille jeugd weten te beteugelen en daarbij ook handvatten mee gegeven zodat het leven voor mij vrolijk en rustig is geworden.

Het inzicht maar met name ook de praktische handvatten zijn voor mij en ik denk ook voor vele anderen van groot belang in het voortzetten van het leven.

*********

*PIJN- ALS MIJN PIJN NAAR DE ACHTERGROND KAN, IS ALLES MOGELIJK*

Ik dacht alles geprobeerd te hebben. Ik dacht klaar te zijn en te moeten leven met pijn, stress en weinig slaap. En toen… was daar Lien.

Na de eerste kennismaking en veel uitleg over hoe alles werkt in je brein en je lijf, was ik al snel overtuigd ‘dit moet ik toch gaan proberen’! Het duurde even voor ik echt zo ver was en de eerste sessies boekte bij Lien. Maar al na daadwerkelijk de eerste sessie, was het me elke cent eigenlijk al waard. Ik sliep na jaren eindelijk door! De pijn die me in alles tegenhield en afremde was wel daar, maar niet langer als een grote muur waar ik tegenaan liep. Het werd meer een bal die je meesleept. Geloof me, een bal meeslepen is een stuk makkelijker dan altijd een uitzichtloos vooruitzicht zonder vooruitgang. Altijd maar weer die muur. Altijd er tegenop proberen te klimmen en dan weer vallen in een neerwaartse spiraal.

Dit veranderde allemaal al in de 1e sessie!!

Hierna kwam het besef ‘En wat is er dan allemaal nog meer mogelijk? Nou, eigenlijk alles! Pas als je beseft dat zeker 5 jaar pijn en rusteloosheid (eigenlijk 10 jaar maar ja, in het begin vielen de klachten nog wel mee ….) met een simpele gedachte kan worden afgezwakt naar een niveau wat te bevatten is, waardoor je er niet meer tegen hoeft te vechten, maar het juist toe kan laten. Het kan begrijpen en het zelfs kan verwerken, is niets meer onmogelijk. Als MIJN pijn naar de achtergrond kan verdwijnen, dan is alles mogelijk!

Voor een ieder die dit leest, denk nu niet net als ik ‘dat moet ik misschien een keer proberen’… Nee doen! Gewoon doen, het zal je leven zoveel mooier, makkelijker en soepeler maken met elke beslissing die komt! Want je kan zelf alles.

Lien helpt je met het zetje, de stap of wat dan ook, en dat leidt tot het inzicht dat je altijd gehad hebt maar nooit durfde te geloven! En dat zelfde inzicht gaat alles makkelijker maken, dat inzicht wat je gaat krijgen, DAT inzicht komt vanuit jezelf. Want JIJ bent het waard om jezelf toe te laten om geholpen te worden met dat laatste kleine zetje naar een veel mooier leven.

*********

*INZICHT – IK WIST DAT ER EEN OPLOSSING WAS, MAAR IK ZAG ‘M MAAR NIET*

Begin dit jaar kon ik mijzelf niet zo goed vinden. Het voelde alsof de oplossing recht voor mijn neus lag, alleen leek het wel alsof ik mijn bril niet ophad en niet wist waar ik moest kijken. Achteraf voelt het nu alsof er mij op gewezen is dat mijn bril naast mij lag. Hierdoor kon ik een stuk helderder zien en werd eigenlijk alles duidelijk. Wanneer iemand dan ook zou vragen hoe ik mijn sessies bij Beautiful mind heb ervaren, kan ik dit voor mijn gevoel het best beschrijven met een visueel voorbeeld.

Zoals ik al eerder zei, voelde het alsof ik wist dat er een oplossing was voor hoe ik mij toen voelde, echter kon ik deze oplossing simpelweg niet vinden. Je zou het kunnen vergelijken met een klein kind en een box waar verschillende vormpjes in moeten. Terwijl ik daar op de grond zit in de kleuterklas, probeer ik met al mijn kracht en doorzettingsvermogen het vierkante vormpje door het rondje heen te drukken. Het maakt niet uit hoe hard ik druk, en hoeveel kracht ik er tegenaan zet, hij past er simpelweg niet in. Het probleem is dat ik weet dat die in de box moet, alleen ik zou echt niet weten hoe.

Om mijn situatie op te lossen ben ik op een gegeven moment naar de lokale therapeut gegaan en heb ik verteld hoe ik mij voelde. Hier werd mij verteld dat het vanuit mijzelf moest komen. Het probleem was dat ik dit zelf ook wel wist. Het voelde alsof terwijl ik als klein kind aan het struggelen was met de vormpjes er een lerares langskwam. En wanneer ik tegen haar zei: ‘ mevrouw het vormpje past er niet in’, dan vertelde zij aan mij: ‘ jawel Marc hij past er wel in, je moet het alleen zelf uitvogelen’. Hierdoor raakte ik eigenlijk stiekem nog meer gefrustreerd. Ik wist namelijk ook wel dat het vormpje in de box moest, alleen hij wilde er simpelweg niet in. En er was helemaal niemand die mij erop wees dat ik de vierkant in het rondje probeerde te stoppen en niet gewoon in het vierkante gat.

Toen opeens kwam ik via een vriendin op Beautiful Mind. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar ze vertelde er veel goede verhalen over. En zo kwam Lien op mijn pad. Het voelde alsof er iemand anders in de kleuterzaal was die ook met blokken aan het spelen was. Lien voelde helemaal niet als een autoriteitsfiguur, maar juist als iemand die je op straat tegen zou kunnen komen, of in de kleuterklas.

En zo begon mijn eerste sessie, die voor mij al erg confronterend was. Lien wees mij er namelijk op dat mijn vierkante blokje niet in het rondje figuurtje paste. Dit frustreerde mij enorm, want dat wist ik zelf stiekem ook wel. Alleen wilde ik dit helemaal niet horen van iemand anders. Wie dacht deze dame wel niet dat ze was, om mij even te vertellen dat mijn vierkant niet in het ronde figuurtje paste.

De sessies daarna waren gelukkig een stuk aangenamer. Nadat Lien mij namelijk had laten zien waarom mijn vierkantje eerst niet paste, liet ze nu zien waar in de box mijn figuurtje wel paste. Het voelde alsof Lien ook met haar box bezig was, alleen zij had al uitgevogeld waar het vierkantje in moest, namelijk in het vierkante figuurtje. En zo liet ze het ook zien, door haar vierkantje in haar box te stoppen. Door dit te zien, snapte ik het ineens. Alsof ik spontaan een bril op deed. Het vierkantje past natuurlijk alleen in het vierkante figuurtje.

Na dit geleerd en gezien te hebben, is het nu alsof het nooit anders geweest is. Het voelt alsof ik mijn fouten en gedachtes van vroeger nog wel weet. Ik weet nog wel dat ik vroeger het vierkantje in het ronde figuurtje probeerde te duwen. Alleen nu ik wel weet waar het vierkantje moet, is het alsof ik het nooit meer ga vergeten. Natuurlijk moest ik het wel even zelf proberen. Ik moest niet alleen op Lien vertrouwen dat het vierkantje er wel inging, ik moest hem ook zelf in de box stoppen.

Nadat ik mijn vierkantje netjes in de box stopte, is het alsof ik het niet meer anders kan doen. Het zit nu in mijn systeem, ik zal nooit meer het vierkantje door een rond figuurtje proberen te duwen, ik weet namelijk dat dat niet werkt. En ik weet nu wat wel werkt, en hoewel ik zeker mijzelf heb om daarvoor te bedanken, is het Lien die heeft laten zien hoe het allemaal in elkaar stak. ~Marc Schuurman~

*********

*INZICHT- DEZE KENNIS ZOU VOOR IEDEREEN HEEL FIJN ZIJN*

Heel erg bedankt voor de fijne begeleiding. Deze kennis zou eigenlijk voor iedereen heel fijn zijn.

Helpt je eenvoudig een plek te geven aan wat je echt belangrijk is in het leven.

Absoluut belangrijke verandering in m’n leven.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – LIEN DUWDE DE WAARHEID ALS EEN SLAGROOMTAART IN MIJN GEZICHT*

Al van jongs af aan kampte ik met overgewicht. Ik was slecht in sport, het grootste meisje van de klas en dol op eten. Volwassenen vonden mij doorgaans aardig, spontaan en slim. Leeftijdsgenootjes vonden mij dik, met gelukkig een groepje uitzonderingen dat daar ook wel doorheen kon kijken. Mijn rapportcijfers waren altijd heel hoog, daar kon bijna niemand tegen op. Oja en ik had prachtig lang dik haar. In de loop van de jaren ben ik van al deze ‘eigenschappen’ of eigenlijk labels, mijn identiteit gaan weven.

‘Ik ben te dik, groot, heb weinig zelfvertrouwen, maar daarentegen presteer ik wel goed op school en zal ik later dus makkelijk een baan vinden. En dat is veel belangrijker, toch?’

Op de middelbare school dacht ik stiekem opnieuw te kunnen beginnen, een heel andere Linsey aan iedereen te kunnen laten zien. Destijds had ik natuurlijk geen idee wie die andere Linsey was en dus verliep de middelbare schooltijd zoals conform het verwachtingspatroon. Veel mensen mochten mij graag, maar als het erop aankwam, was ik wel dik en bleef ik achter.

Op mijn 16e ontdekte ik het Cambridge-dieet en viel 15 kilo af. In die tijd ging ik voor het eerst wekelijks uit en kreeg veel aandacht en complimenten. Dat voelde ontzettend goed, maar was van korte duur. Na een jaar was ik ongeveer weer op mij oude gewicht.

Mijn familie van moeders kant kampt ook altijd al met overgewicht en zo ook mijn moeder. Moeder kreeg last van diabetes en kon deze schade nog terugdraaien als zij af zou vallen. Dit deed zij via een diëtiste en verloor zo’n 40kg. De diabetes was weg en ik zag hoe zij genoot van de aandacht zoals ik dat op mijn 16e had gedaan. Dit gaf mij nieuwe moed en stapte naar dezelfde diëtiste. Zij leerde mij ontzettend veel over voeding, schreef een schema maar benadrukte dat dit schema een levensstijl was dat slechts her en der werd aangepast als ik mijn streefgewicht had behaald. Dit ging ruim 3 jaar goed.

Het probleem was echter dat dit voelde als ‘volhouden’. Hierdoor kwam ik in een ritme van streng leven volgens het schema van maandag tot en met donderdagmiddag en vanaf donderdagavond was het feest, want dan at ik wat chips, chocola, nootjes van de markt, kaasstengels van de bakker, drank op zaterdag en 1x fastfood op zondag. Het hielp echter niet mee dat mijn moeder een hekel heeft aan koken (omdat zij het volgens haar nooit goed kan doen) en dus van vrijdag tot zondag zei: als je iets wilt moet je het zeggen, maar ik bak een ei met champignons voor mezelf.

Stukje bij beetje kwam ik weer aan en stopte ook met sporten in de sportschool. Ik deed daar mee aan lessen die eigenlijk te zwaar voor mij waren en dus werd het weer bevestigd: ik ben slecht in sport, dat is nou eenmaal zo dus hou ermee op.

Ik had zo lang volgehouden rond de 76kg te wegen en nu raakte ik alweer de 81,5kg aan, dit ging de verkeerde kant op. Op mijn zwaarst woog ik ooit 90kg en ik was vastberaden dat ik daar nooit meer zou komen. Helaas had ik geen idee hoe, ik viel volledig radeloos in de diepte. Een gevaarlijke plek waar ik meestal ging eten en sporten tegelijk, totdat het nare gevoel weer weg was en gewoon mijn leven weer voortzette.

Op een gegeven moment zat ik achter de computer te werken en was zo verdrietig, omdat ik gewoon niet wist hoe ik een leuk leven kon leiden in een gezond, slank lichaam. Op dat moment herinnerde ik mij dat mijn moeder ooit was behandeld met een vorm van hypnose om van haar angststoornis (dagelijkse doodsangst door kanker) af te komen. Dit was verbazingwekkend goed gelukt.

Ik zocht op google naar afvallen door hypnose en kwam uiteindelijk bij Lien terecht. Ik had niet echt een idee van waar ik aan begon, maar uiteindelijk besloot ik een mailtje te sturen met een verzoek om wat meer informatie. Dit leidde tot een intakegesprek. In dit gesprek benadrukte Lien vooral dat de hypnotische maagband een traject is waarbij je zelf hard werkt en je het vooral echt heel graag moet willen, want het is geen quick-fix, maar als je het doet heb je goud in handen.

Ik vond het ontzettend moeilijk om te beoordelen of ik het graag genoeg wilde, want ja hoe weet ik dat nou? Straks begin ik hieraan en doe ik maar wat, omdat ik blijkbaar niet genoeg motivatie heb. Uiteindelijk wonnen mijn nieuwsgierigheid en radeloosheid het van de angst om te falen en ging ik voor de hypnotische maagband. Ik vertelde niemand, behalve mijn vriend, over waar ik aan begonnen was.

Tijdens de eerste sessie heb ik ontzettend veel geleerd over hoe het brein werkt en wat voor invloed dit altijd al heeft gehad op mijn perceptie van de wereld, de mensen om mij heen, mijn gedrag en hoe dit te veranderen. Daarnaast moest ik natuurlijk heel erg veel vertellen over wat nou precies mijn probleem was en het verbaasde mij hoeveel emotie daar steeds bij kwam kijken. Het bleek een roze olifant te zijn. Lien duwde de waarheid als een grote slagroomtaart in mijn gezicht. Hij stond de hele tijd voor me, maar ik had hem niet gezien want ik wist niet hoe slagroomtaart eruit zag.

Ook werd de maagband geplaatst en dat voelde ik gebeuren. De eerste dagen leefde ik in een soort roes. De eerste nacht moest ik random overgeven, bizar wat mijn onderbewustzijn allemaal ‘geloofde’. De honger/trek was weg en ik volgde alle leefregels van Lien, iedere dag twee keer de mp3 en ik voelde mij goed. Ik was er wel de hele dag mee bezig, hard bezig om het ‘goed’ te doen. De regels volgen, mezelf positief toespreken in de spiegel en het gedachtestappenplan toepassen.

Door het harde ‘werk’ wat eigenlijk relatief moeiteloos ging, maar mentaal wel veel aanwezig was, viel ik snel af en al snel kwam de ommekeer. Zelfvertrouwen groeide, oprecht. Al vaker had ik mezelf verteld dat ik goed genoeg was, mooi, aardig, het waard, maar altijd waren dit oppervlakkige woorden waar ik niet 100% kon achterstaan. Nu was het anders en langzaam ging ik van mezelf houden. Ik keek in de spiegel en hield van die Linsey, no matter what.

Ook probeerde ik af en toe de roze olifant te ontdekken, maar die bleek onvindbaar. Hij was weg. Op die momenten was ik zo blij, dankbaar en gelukkig dat ik vaak moest huilen. De roze olifant, gewoon weg. Hij paste niet eens door de deur, maar toch is hij weg. En met dat geluksgevoel kwam ook hoop dat het zo zou blijven.

Rond de eerste 3 sessies vroeg ik mij steeds af of ik hiermee naast gewicht niet meer zou verliezen. Het kunnen genieten van eten of feestjes met vrienden. De onzekerheid op dit punt bleef vrij lang hangen, totdat Lien dit tijdens de vierde hypnosesessie specifiek behandelde. Toen was het weg en voelde ik mij volledig vrij. Ik kon alleen maar lachen. Achter mijn beeldscherm, ineens een willekeurige lachbui of wanneer ik buiten liep in de regen tussen de koeien met mijn haren in de wind. Tranen van het lachen, Linsey waar gaat dit over, de wereld is van mij.

Mensen gingen anders op mij reageren en ik op hen. Toch bleef ik volledig mezelf. De Linsey die ik altijd was geweest was niet weg, die was en is daarentegen in volle ornaat aanwezig. Het enige verschil is dat ik mijn aanwezigheid prettig vind, want dat is waar ik het mee moet doen. Ik ben de enige die het mij naar de zin kan maken, dus ik heb er niets meer aan om mezelf in een hoekje te zetten en af te wachten wat de rest gaat zeggen.

Tijdens de laatste sessie kwam het gevoel van acceptatie nog sterker terug. Ik ben veel afgevallen, heb zeer veel motivatie gevonden om te sporten (wel 4x per week en lekker wandelen op rustdagen) en ik voel mij gezond. Dit is prachtig, maar eigenlijk besteed ik er relatief weinig aandacht aan. Ik leef gewoon zoals ik dat wil. De ene dag met een broodje chocoladepasta en pepernoten en de andere dag met wat salade en aardbeien. De ene dag zonder make-up en een joggingpak en de andere dag in mijn nieuwe outfit met hoed en lange jas. Op het moment dat ik het anders wil, doe ik het anders want alles is mogelijk.

Het blijft natuurlijk een lang weg vol obstakels en omleidingen en ik moet mij (in dit stadium van verandering) wel blijven observeren. Vroeger deed ik dat door mezelf op de vingers te tikken en schuldig te voelen. Nu is het meer een gevoel van aanwezigheid van mezelf bij mezelf… (?), een vorm van gezelschap houden.

Op moeilijke dagen waarop ik ontevreden ben over sommige ontwikkelingen in mijn leven probeer ik de dag gewoon te accepteren zoals hij is. Het gevoel moet gevoeld worden. Het beste wat ik dan kan doen is even wandelen in de natuur, dat doet veel goed. Natuurlijk is dat niet altijd het antwoord, moeilijke momenten zullen er het hele leven lang zijn maar beïnvloeden niet meer mijn levensstijl. Die is namelijk gewoon zoals ik het wil.

Onlangs was ik in de Efteling en ik ging mee naar de Python (achtbaan). In mijn tienerjaren deed ik dat voor het eerst en was destijds zo blij dat ik in die achtbaan durfde te stappen. Toen ik ditmaal in de rij stond, kreeg ik het toch wel benauwd met knikkende knieën. Hoe kan ik dit nou ooit gedurfd hebben, mij god, kan ik nog afhaken, dit wordt wat. 5 minuten voordat wij aan de beurt waren bedacht ik mij weer: hé, waarom zou ik dit niet overleven? Tot nu toe heb ik alles overleefd in het leven, of het nou lukte of niet, ik sta hier nog steeds goed, vrolijk en gezond. Ik kan alles. – Het is misschien een simpel voorbeeld, maar dit zijn wel de momenten waar ik zoveel energie uithaal. Het ritje was spannend, maar ontzettend leuk en stiekem was ik daarna heel erg trots tot de hilariteit van mijn familie. Ik ben van plan dit principe vaker toe te passen!

De afgelopen 2 weken na de laatste sessie vond ik best lastig. Het was alsof iemand het kussentje onder mijn billen had afgepakt en ik nu op de koude bodem moest zitten. Ik had even tijd nodig om een nieuw kussentje te vinden, maar ik voelde al snel dat mijn billen eigenlijk wel zacht genoeg zijn. Af en toe moest ik even dubbelchecken of ik nog op de juiste snelweg zat of dat ik was gerespawned op de oude. Vandaag kon ik toch wel echt tot de conclusie komen dat ik nog steeds op de juiste weg zit en alles oke is.

Dit verhaal schrijven vond ik veel moeilijker dan ik dacht. Ik heb het altijd leuk gevonden om te schrijven en dat ging mij altijd makkelijk af. Echter, in dit geval vond ik het moeilijk om herinneringen terug te halen omdat ze onder een hele dikke laag met stof zijn bedekt, vergeten. Het riep ook nog wel flink wat emotie op. Wellicht heb ik heel veel belangrijke gevoelens, ontwikkelingen of herinneringen weggelaten, omdat ik ze ben vergeten. Hopelijk filter je uit dit verhaal wel mijn ervaring.

Ik ben zo blij dat onze wegen elkaar gekruist hebben en dat ik het avontuur van de hypnotische maagband mocht beleven. Zelfs in het zwartste donker heb ik nu altijd een brandend kaarsje bij me, zodat ik toch nog kan zien waar ik ga.

Veel succes met je missie en enorm bedankt voor je hulp. ~Linsey~

*********

*KINDERHYPNOSE – ALS IK DIT NIET HAD GEDAAN WAS HET LEVEN EEN STUK MOEILIJKER GEWEEST*

Ik vond het erg leuk! 😃 Veel van geleerd en ik heb er zeker wat aan! 👍🏻 Als ik dit niet gedaan had, was het leven een stuk moeilijker geweest. 😬 Daarom wil ik u bedanken voor deze leerzame sessies. ⚡️Ook heb ik meer zelfvertrouwen gekregen als ‘komkommertje’ 😂 en dat vind ik erg belangrijk, dat je van jezelf houdt. Het heeft me enorm geholpen om hogerop in het leven te komen. Heel erg bedankt 💗 ~meisje van 10 jaar~

*********

*ONRUST- ERVARINGEN UIT HET VERLEDEN ZIJN OPGESCHOOND*

Ik kwam met Lien in contact omdat ik wat wilde doen aan mijn overgewicht.

Een kort gesprek, eigenlijks een terloops gesprek, bracht mij de weken daarna al tot het bewust omgaan met voeding (calorieën). Ik hield mij met gemak aan de maximale calorieën per dag en verloor daarmee aan gewicht en daardoor ging ik naar een gezond basis. Die zelfs bij mijn jaarlijkse medische check-up zichtbaar was.

Ik had en heb nog steeds dat ik bij een bord eten ineens vol ben en de rest niet meer op kan. Een rare gewaarwording als je altijd je bord met gemak leeg at.

Het resultaat wat ik behaalde na dat ene terloopse gesprek met Lien wat mijn overgewicht betreft, deed mij de stap zetten om samen met haar ook mijn onrust aan te pakken.

Ik heb wat rugzakjes waardoor ik toch een bepaalde onrust mee draag. Nuchter als ik ben dacht ik eerst, “laat die onrust maar in die rugzak zitten, ik kan er wel mee leven”. Maar het prettige ongedwongen contact tijdens het intakegesprek deed mij toch besluiten om het traject in te gaan.

Tijdens 4 sessies pakte Lien per sessie een item aan die bij mij een onrustig gevoel gaf. Met een heldere uitleg, soms met humor en dan weer confronterend werden belemmerde ervaringen uit het verleden opgeschoond. Ze gaf mij een andere kijk op ervaringen en gevoelens die mij dat onrustige gevoel gaven.

Ik zie die rugzakjes nu als een ontwikkeling voor mijzelf en niet meer als een last.

Ik zit lekker in mijn vel, en heb de overtuiging dat alles goed gaat komen en dat is een lekker gevoel. … en ook mooi meegenomen, het afvallen gaat ook nog steeds goed!!!

Dank Lien, dat je met al je wijsheid mij die positieve mindset hebt kunnen geven. ~Jan~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- WAT EEN ONGELOFELIJKE REIS *

Een aantal maanden geleden belde mijn buurvrouw bij mij aan om een pakketje op te halen, ik zag haar helemaal fijn in haar vel en met veel meer energie voor mij staan en ik heb nooit spijt gehad dat ik haar toen vroeg wat zij had gedaan dit voor elkaar te krijgen.

Ik kreeg een mooi foldertje van mijn buurvrouw en na op de site van Lien gelezen te hebben twijfelde ik niet en heb ik een mail gestuurd of dat zij mij ook zou willen en kunnen helpen.

Na mailverkeer met Lien heb ik een kennismakingsgesprek ingepland. Toen ik in de praktijk binnen liep was ik eigenlijk al helemaal om, wat een fijn persoon en goede energie! Na het oriënteringsgesprek vielen er al een paar puzzelstukjes op zijn plaats en wist ik zeker dat ik het traject in wou gaan.

In eerste instantie was ik vooral het traject ingegaan om niet meer elk moment van de dag een verschrikkelijke honger te hebben, niks zorgde er echt voor dat deze honger weg ging. Ook wou ik graag nog de laatste paar kilo’s afvallen en natuurlijk ook een beetje van die fantastische energie krijgen.

De afgelopen 5 behandelingen hebben mij zo ontzettend veel meer mogen brengen dan waar ik ooit van had durven dromen:

 • meer energie
 • geen honger meer, eindelijk na bijna 30 jaar elke dag honger gehad te hebben
 • minder fysieke pijn
 • steeds meer kunnen en willen bewegen
 • voor het eerst geen dieet meer en mijn gewicht gaat niet omhoog.
 • veel meer verbonden kunnen zijn met mijzelf
 • mijzelf weer gelukkiger kunnen voelen
 • de pijn van het verleden meer los kunnen laten
 • inzichten die onbetaalbaar zijn
 • liefde kunnen voelen
 • mijzelf langzaam aan mooier vinden
 • naar mijzelf kunnen kijken in de spiegel, en ook nog iets goeds kunnen zeggen
 • verbonden voelen met positieve energie
 • ik hoef niet meer op een weegschaal te staan door geleerd te hebben dat gewicht niets zegt over wie je bent.
 • en nog zoveel meer, bijna niet te beschrijven met woorden.

ik ben zo ongelofelijk dankbaar dat Lien op het juiste moment op mijn pad is gekomen en ik gun absoluut heel veel anderen soortgelijke ervaringen in heling en het herontdekken van zichzelf. ~Rosanne~

*********

*ONRUST- IK KWAM ERACHTER DAT OVERGEWICHT NIET MIJN PROBLEEM WAS*

Ik kwam bij Lien, omdat ik geïnteresseerd was in het hypnotische maagband programma. Al tijden zou ik er een paar kilo af willen hebben en steeds lukte me dat maar niet. Tijdens de intake en het invullen van het invulformulier, kwam ik er al achter dat “overgewicht” niet mijn probleem is. Ik had ook niet een uitgesproken beeld van hoeveel kilo ik eraf wilde hebben en hoe ik er dan uit zou zien. Het ging mij meer om de balans, een gezond gewicht in combinatie met een leefstijl die bij me past. Dus niet snaaien bij elke rotbui en een moment van verveling of vermoeidheid, maar wel kunnen genieten van een stukje taart op een verjaardag of een gezellig etentje met vrienden.

Al in sessie 1 bleek het eigenlijk helemaal niet om mijn gewicht of de wil om af te vallen te gaan, het ging me eigenlijk veel meer om mijn balans terug te vinden. Uit de gesprekken met Lien kwam ik erachter dat ik best wat ruzie met mezelf had. Diep van binnen wilde ik soms hele andere dingen, dan dat ik werkelijkheid deed, omdat ik mezelf ervan overtuigd had dat dit zo hoorde, of omdat ik dat ooit zo had geleerd. Omdat ik niet voor mezelf koos om wat voor reden dan ook, voelde ik me moe en uitgeput en ik wist dat zo doorgaan geen optie was. Maar hoe dan wel verder?

Uit de gesprekken met Lien kwam ik erachter dat ik best een helder beeld had van hoe ik het wilde en hoe ik beter voor mezelf kon zorgen, maar dat ik mezelf tegenhield door allerlei “onbehulpzame” overtuigingen.

Lien hielp me stap voor stap om die overtuigingen te onderzoeken. Is die overtuiging echt waar? En wat gebeurt er dan? Is dat echt zo erg? Welke overtuiging zou je beter op weg helpen? En zou dat ook een optie kunnen zijn?

Stapje voor stapje kwam er meer ruimte om anders naar mezelf en mijn situatie te kijken en zag ik dat ik veel meer keuzes had en heb, dan waar ik me in eerste instantie van overtuigd had. Ook leerde Lien me hoe ik zelf mijn overtuigingen kan onderzoeken en kan aanpassen.

Toch bleef er steeds een bepaalde felle onrust in mij aanwezig. In een aantal hypnose sessies hebben we die onrust aangepakt. In de eerste sessie hebben we de conflicterende delen met elkaar laten praten. Wat willen ze? En waarom levert het conflict? En is er een compromis te sluiten?

Deze sessie leerde me dat ik graag heel snel mijn eindresultaat wil behalen en het liefste meteen dingen voor elkaar wil hebben, maar dat er ook een deel van mij is, dat overdenkend is en de verbondenheid met mijn gezin en omgeving wil behouden.Het leerde me dat micro-stapjes ook goed zijn en dat het proces er ook mag zijn.

In een tweede hypnose sessie hebben we mijn tijdlijn opgeruimd. Alle ervaringen uit het verleden die me belemmerde om mezelf te kunnen zijn, hebben we opgeschoond. Ik heb dingen teruggegeven aan anderen wat niet bij mij hoorde, maar bij hen. Ik voel me sinds deze sessie een stuk lichter in het leven staan, ik voel me opener en durf meer van mezelf te laten horen.

Mijn sessies bij Lien heb ik nu afgerond en er is heel wat in gang gezet en soms vind ik het zelf ook moeilijk onder woorden te brengen, wat er nu allemaal in gang is het gezet.

Het is geen transformatie die in een keer zichtbaar is, maar wel een transformatie waarvan ik voel, dat ik steeds een stapje zet en waarin ik steeds weer stapjes blijf zetten. Stapje voor stapje ben ik meer en beter in staat om mijn balans te vinden en te behouden.

Ik ben blij en dankbaar dat Lien me hierin heeft willen begeleiden en ondersteunen en als ik in de toekomst nog eens wat steun kan gebruiken, zal ik zeker de hulp van Lien nog eens inschakelen.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- TOT OP DE DAG VAN VANDAAG GEEN DRANG MEER GEHAD OM CHOCOLADE TE PAKKEN*

Bij Beautiful Mind kwam ik terecht via een mooie review van een kennis.

Eerst heb ik gekozen voor een intakegesprek of Lien mij kon helpen. Na het intakegesprek had ik zo’n goed gevoel, ze begreep mij precies. Na het intakegesprek heb ik gelijk ja gezegd. Ik ga ervoor!

Toen ik het intakeformulier kreeg wat ik in moest vullen kwam bij mij de twijfel weer. Ik probeerde nooit de lat te hoog te leggen dan kan het nooit te veel tegenvallen. Dus ik hoopte dat het bij mij ging werken.

Dag van de eerste sessie: Met veel spanning in mijn lichaam naar mijn eerste sessie. Eenmaal binnen voelde ik mij super op mijn gemak. Toen heeft Lien bij mij via hypnose een maagband gezet.

Ik dacht eerst, ben heel benieuwd. Ik ging na de sessie mijn kinderen halen bij mijn schoonouders. Die maken vaak pannenkoeken als mijn kinderen daar zijn. Ik moest ook nog eten dus ik pakte er ook. Na 2 gegeten te hebben zat ik vol. Ik dacht “huh het zijn maar kleine pannenkoekjes. Eerst at ik d’r makkelijk 4. Het is vast toeval” dacht ik. S’ avonds van een klein bordje avondeten gegeten en ik kreeg het niet op.

Dag erna verjaardag met hapjes voor mij op tafel en ik had er weer geen behoefte of trek in. “Wat raar voor de sessie kon ik nooit wachten tot de hapjes langs kwamen”.

In de weken die volgde bleef ik mij verbazen over mijn nieuwe eetpatroon. Chocolade was mijn levensbehoefte nummer 1, tot op vandaag geen drang meer gehad om chocolade te pakken. En het ligt nog steeds in de voorraadkast!

Tijdens de sessies kon ik mij goed ontspannen en vond het fijn om naar Lien d’r stem te luisteren.

In mijn hoofd is het weer een stuk leger en heb ik weer plaats om leuke dingen te doen. Het leukste vind ik dat ik van mensen het compliment krijg dat ik mijn sprankeling weer in mijn ogen heb.

Inmiddels ben ik vanaf het begin van de sessies 9 kilo kwijt en het gaat mij erg makkelijk af. Ik hoef er niet eens bij na te denken, het gaat eigenlijk vanzelf. Super bedankt Lien voor je hulp en ondersteuning!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- DE AFGELOPEN MAANDEN HEBBEN MIJ ZOVEEL OPGELEVERD*

Eind vorig jaar werd ik door mijn zus gewezen op een artikel over jouw praktijk en het plaatsen van een hypnotische maagband om af te vallen. Een maagband…dat had me, ondanks mijn worsteling met mijn gewicht, nooit echt aangesproken. Snijden in een verder gezond lichaam zag ik niet zitten. Maar ook een hypnotische maagband leek me wel erg rigoureus. Stel je voor dat je niet meer kunt genieten van eten, dat zou wel heel erg zijn.

In eerste instantie maakte ik toch een afspraak bij je, maar later heb ik de afspraak weer afgezegd. Het was blijkbaar nog niet het juiste moment.

Bij een andere therapeut heb ik een aantal hypnotherapie sessies gedaan, omdat ik toch wel nieuwgierig was geworden. Na afloop van die sessies ging het een poosje goed, maar na een aantal weken ebde het effect weg. Ondanks dat was ik overtuigd geraakt van de werking van hypnotherapie.

Van mijn zus hoorde ik ondertussen heel positieve ervaringen over haar behandeling bij jou. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en toch weer een afspraak bij jou gemaakt. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! De afgelopen maanden hebben mij zoveel opgeleverd. Niet alleen hebben we in de sessies gewerkt aan een normaal eetpatroon, maar met jouw hulp heb ook ik een beeld gekregen van de redenen die maakten dat ik zo met eten bezig was.

Jij kunt op een heel heldere manier uitleggen wat er allemaal in mijn hoofd gebeurt zonder dat ik daar een idee van heb. In mijn onderbewuste waren allerlei overtuigingen aanwezig, die ervoor zorgden dat ik na een periode van afvallen weer aankwam. Maar dat is nu voorbij!

Met de hypnose sessies en de praktische leefregels zijn die overtuigingen verdwenen, heb ik mijn zelfbeeld veranderd en ben ik in een aantal weken weer gaan genieten van eten in plaats van me er schuldig over te voelen.

En mooier nog: ik ben er van overtuigd dat dit niet meer verandert, omdat ik weet dat ik daar zelf invloed op heb. Hoe heerlijk is dat!

Ik ben in balans: niet alleen voor wat betreft mijn gewicht, maar ook in mijn hoofd. De eerste 10 kilo zijn als vanzelf verdwenen zonder dat het me moeite heeft gekost en er is letterlijk ruimte in mijn hoofd ontstaan voor andere dingen.

Lien bedankt voor jouw hulp, maar bovenal bedankt dat je er voor hebt gezorgd dat ik het verder zelf kan. En dat dit dan niet voelt als een prestatie die ik moet leveren, maar dat het gewoon bij me hoort. Dit is wie ik ben. En ik mag er zijn!! ~Anneke~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- IK HEB GELACHEN EN GEHUILD*

Hypnotische maag band of een beautiful mindset…

Ik kreeg de tip van een vriendin. Zij wees mij op de praktijk van Lien. En ik meldde me aan voor het hypnotische maagband programma.

Hoe fijn zou dat zijn. Je neemt plaats in een lekkere stoel. Je doet je ogen dicht en daarna bereik je ideale gewicht. Na al die jaren tobbe met overgewicht.

Tegen de tijd dat ik aan de beurt was, zat ik in een turbulente periode. “Zo heeft het moeten zijn, Een betere start kun je niet wensen” … zei Lien.

Tijdens onze hilarisch & fijne gesprekken  heb ik gehuild en gelachen. En aan die gesprekken heb ik veel aan gehad. De hypnose blijft een ongrijpbaar iets. Ben ik op mijn streefgewicht? Nog niet.

Wat bracht het mij.
*Zelfinzicht vooral.
*Nieuwe visie op mijn handelen.
*Waarom ik eet.
*Gestopt met het chronisch lijnen en gaandeweg raakte ik kilo’s kwijt.
*Als ik het gevoel heb dat ik in een achtbaan zit of een LP ben die blijft hangen. Stap ik daar daar even uit. En bekijk het nuchter en realistisch zoals Lien zou doen.
*En focus op mijn doel. Blijf bij je gevoel en luister naar jezelf en vertrouw daar weer op.
*Kies voor jezelf en wat voor jou belangrijk is. En laat alle ballast los.

Dat heb ik geleerd! In die lekkere stoel, met mijn ogen dicht. Bedankt.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- IK HERKENDE MEZELF NIET MEER IN DE SPIEGEL*
Voordat ik bij Lien kwam wist ik niet zo goed wat ik met mezelf aan moest. Ik was onzeker, ongelukkig en kon daar zelf niet uitkomen. Daarom begon ik te eten. Elke keer als ik niet wist wat ik moest doen. Zo ben ik erg veel aangekomen.

Ik heb meerdere malen geprobeerd te diëten. Telkens zonder resultaat, of ik kwam het weer aan. Op een gegeven moment was dat niet alleen meer mijn probleem, maar ook dat ik mezelf niet meer was. Ik herkende mezelf niet meer in de spiegel. Toen besloot ik om toch verandering te brengen in mijn leven.

Eerst dacht ik: “overdrijf niet, je bent 18. Mensen hebben ergere problemen.” Maar niemand kan jou vertellen hoe je je moet voelen voordat je “hulp” inschakelt.

Via via ben ik terechtgekomen bij Lien. Vanaf het eerste gesprek had ik er al een goed gevoel bij en wist ik zeker dat ik dit wilde. Zij gaf mij een veilig en rustig gevoel. Tijdens mijn reis heeft Lien mij laten inzien dat mijn probleem van binnen zat en het niet aan eten of aan anderen lag.

Ze heeft me geholpen met mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. Zo ben ik ook ècht gaan afvallen. Niet met een streng diët of met heel strenge regels. Nee, met het veranderen van binnenin. Hierdoor ben ik ook 10+ kg afgevallen in de eerste 4 sessies. En blijf ik afvallen; en dit is het belangrijkste en was het moeilijkste punt.

Ook kijk ik anders naar mezelf. Ik ben gelukkiger, zekerder en meer gemotiveerd dan ooit. Hierbij wil ik Lien nog een keer bedanken voor alles!

*********

*ZELFBEELD- IK WAS ALTIJD BEZIG MET MEZELF AAN TE PASSEN AAN ANDEREN*
“Je bent 100% liefde en Energie” Lien heeft mij een enorme zet in een mooie richting gegeven. Ik was altijd bezig met mezelf aan te passen naar anderen, voor acceptatie en bevestiging. Zo veel dat ik me steeds vastklampte aan mensen en uiteindelijk alleen overbleef en mijzelf daar de schuld van gaf

Lien legde mij wetenschappelijk uit waarom ik deed wat ik deed en dat heeft mij enorm gelopen.

In de sessie kwam naar voren dat we allemaal 100% liefde en energie zijn. Deze zin loopt nu als een rode draad in mijn leven en maakt het minder zwaar.

Qua hypnose was ik erg sceptisch.
Lien heeft me erg gerust gesteld, en haar positieve aanpak en lieve woorden gaven mij de boost die ik nodig had.

Op de vraag wat ik voelde en ervaarde tijdens hypnose, zei ik:
“Je bent bij genoeg om te ervaren wat er gebeurt, maar niet bij genoeg om jezelf er in tegen te houden”

Ik kan Lien aanraden voor iedereen die de beste versie van zich wil zijn. ~Mili~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- LIEN MAAKTE MIJ BEWUST VAN HET WAAROM*
DANKJEWEL LIEN
Via een kennis van mijn zusje hoorde ik van de hypnotische maagband. Ik worstelde al een tijdje met mijn gewicht en zat niet lekker in mijn vel. Een andere vriendin was begonnen met een hypnotische maagband en ik dacht: waarom ook niet.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en een intake afspraak gemaakt bij Lien. Wat een openbaring…

Lien legde het traject uit en legde mij uit waarom ik bepaalde dingen deed. En dat ik voor mijzelf moest kiezen. Direct heb ik besloten het traject in te gaan en het heeft mij veel goeds gebracht.

5 sessies waarin we veel hebben gepraat en waarbij Lien mij bewust heeft gemaakt van het waarom. Waarom ik bepaalde dingen doe en waarom ik eet bij emoties. Voor mij een openbaring.

Het is absoluut geen dieet, je bent zelf verantwoordelijk voor wat je eet. Je weet onbewust wel wat goed voor je is en wat niet en door het bewust worden, laat je de ongezonde dingen staan. De kilo’s gaan er redelijk gemakkelijk af en dat komt doordat Lien mij bewust heeft gemaakt van het waarom!

Ook door dit bewustzijn ben ik meer gaan bewegen, lekker in de buitenlucht wandelen en fietsen. Ik ben 10 kilo kwijt en ik heb mijn vrolijkheid weer terug. Ik krijg alleen maar complimenten dat ik er goed uitzie, dat straal ik af. Heerlijk. Nogmaals, dankjewel Lien ~Jeannette~

*********

*COCAÏNEVERSLAVING- IK VOND IN COCAÏNE EEN OVERLEVINGSSTRATEGIE DIE HELEMAAL UIT DE HAND LIEP*

Na een 16 jaar lange (met hier en daar wat pauzes) verslaving aan cocaïne besloot ik mijn leven om te gooien. Er moest helaas een klinische opname aan te pas komen.

Na mijn opname in juni 2019 ben ik aan de slag gegaan met het ‘herstel’ programma wat daarbij hoort. Ik maakte hele mooie stappen maar na een half jaar waren er toch steeds meer moeilijke momenten. Deze moeilijke momenten hadden te maken met het loslaten van de controle. Ik kon het niet of wilde ik het misschien gewoon niet?

Na wat moeilijke momenten vroeg mijn partner mij om eens te kijken naar hypnotherapie. Gewoon om nog wat meer aan de slag te gaan met oude gedachten en oude gewoonten. Ik wist niet wat het was maar ik dacht, baad het niet schaadt het niet.

Ik had gekozen voor een uitgebreide inzicht sessie. De duidelijke uitleg van Lien met de nodige illustraties zorgde er voor dat mijn eerste idee van hypnotherapie meteen veranderde. Zelf ben ik graag iemand die weet hoe bepaalde dingen werken en ik luisterde met veel interesse naar Lien.

Na deze inzicht sessie was de interesse gewekt en stond ik open voor de 4 sessies die Lien voorstelde. We zouden aan de slag gaan en ik moet zeggen, beetje spannend maar wel zin in.

De eerste sessie was veel, heel veel informatie. We hebben mijn issues besproken en hoe dit werkt in het hoofd. Meteen in deze sessie werden er veel dingen duidelijk bij mij. Ik was constant op zoek geweest naar een overlevingsstrategie. Het niet kunnen omgaan met de gevoelens die ik had en alle emoties weg willen stoppen. Dat is wat ik altijd had gedaan! Mijn hele leven heb ik verschillende overlevingsstrategieën gehad. Uiteindelijk vond ik in cocaïne de overlevingsstrategie die me enerzijds heeft geholpen door moeilijke situaties heen te komen maar zoals het bij de meeste drugsverslavingen gaat, dit loopt uiteindelijk uit de hand. Na de vele informatie in deze sessie vroeg Lien of ik nog wel de energie had om kennis te maken met de hypnose. Was erg benieuwd dus ben lekker in de stoel gaan zitten. Wat een fijne ervaring was dit. Doordat ik al mediteerde kon ik vrij gemakkelijk in een ontspannen toestand komen en dit bleek alleen maar in mijn voordeel te werken.

Sessie twee begon weer met een gesprek. Hoe heb je het ervaren, merk je al iets en wat wil je vandaag doen. Wat ik prettig vond is dat er aan jou gevraagd word wat je wil aanpakken. Samen kom je als het ware tot een behandelplan. Ik heb er voor gekozen om mijn hang naar controle aan te pakken. Ik wilde overal controle over hebben. Hoe mensen reageren, wat ze voelen en wat ze moeten doen. Ik luisterde nooit ECHT naar de ander. Het voorbeeld wat mij het meest raakte was dat ik mensen om me heen er van weerhield om te groeien. Mijn partner heeft Fybromyalgie en daardoor veel pijn. Ik was altijd bezig met obsessief letten op wat ze deed. Ik liet haar niet zelf haar grens opzoeken en daardoor weerhield ik haar om te groeien. Mijn partner werd geen versie 2.0 van haarzelf maar bleef op 1.0 zitten. Dit kwam enorm binnen bij me! De hypnose zelf was weer erg prettig!

Sessie drie werd mij gevraagd of ik al iets merkte. Hier had ik van te voren al over nagedacht en ik kon niets anders zeggen dat ik veel minder bezig was met zaken die niet voor mij van belang waren. Op mijn werk bemoeide ik me niet overal meer mee, thuis kon ik iedereen zijn ding laten doen en oprecht aangeven dat wanneer ze hulp nodig hadden ik er was voor ze. Ik merkte daadwerkelijk verschil. Ik was veel rustiger in mijn hoofd. Dit kwam enerzijds omdat ik goed bezig was met mijn oorspronkelijke herstelprogramma. Maar de hypnose heeft dit in een stroomversnelling gebracht heb ik het gevoel.

Sessie drie ging diep. Heel diep! We gingen ervaringen uit het verleden beetpakken. De donkere plekken op mijn tijdlijn hadden aandacht nodig. Of het nou ging om verdriet, angst of wrok. Het was een hele lange en toch best wel heftige sessie. Van sommige dingen wist ik dat ze er waren, van sommige schrok ik en van andere dingen wist ik helemaal niet dat dit een ding was. Wat ik erg prettig vond is dat je niet gebonden bent aan een bepaalde tijd. Alle tijd die nodig is word er genomen. En bij dit soort sessies is dat echt een must. Deze sessie heeft wel wat nawerking gehad. Ben er zeker nog twee dagen mee bezig geweest maar uiteindelijk heeft deze sessie heel veel gedaan. Bij sommige ervaringen lijkt het alsof er een last van mijn schouders gevallen is. Een situatie die ruim 15 jaar als een aambeeld om mijn nek hing is ineens veel lichter geworden. Dat is 1 van de voorbeelden.

Sessie vier was de afsluitende sessie en wat was deze ook weer mooi. Deze laatste sessie heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf terug kan brengen naar een veilige haven in mijn hoofd. Geloof me, ik heb het getest! Als ik even te druk ben in mijn hoofd kan ik met 1 gedachte nu de rust weder laten keren. De onrust is er dan nog wel maar zelf ben ik er rustig onder. Ik kan er op een rustige manier mee omgaan. Geen paniek, het komt goed!

Mijn behandeling bij Lien zit er op. En ik kan oprecht zeggen dat ik dit jammer vind. De totale ontspanning die je ervaart in de hypnose is zo fijn. En daarnaast heeft het op mij de uitwerking gehad die ik had gehoopt. Ik zal mijn leven lang het programma moeten volgen wat ik heb opgepakt na mijn klinische opname maar deze sessies hebben er voor gezorgd dit een enorme boost heeft gekregen. Ik kan veel sneller schakelen in mijn hoofd en ben veel bewuster van mijn gedachten. En nog belangrijker, ik mag van mezelf de emoties voelen die naar boven komen.

Voor de mensen die in een zelfde soort situatie zitten als dat ik zat, geef het echt eens een kans. Ik kan oprecht zeggen dat dit mij heeft geholpen. De verslaving zelf is meestal niet het ‘grootste’ probleem. Het willen vluchten van angst, niet willen voelen van verdriet of niet om kunnen gaan met wrok. Voor mij was dat hetgeen wat het probleem maakte.

Ik ben dankbaar voor het feit Lien op mijn pad is gekomen. Het is voor mij een flinke stap vooruit gebleken!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- WAT HEB IK IN AL ONZE ONTMOETINGEN VEEL GELEERD*

Na het lezen van de website en de verhalen van mensen om mij heen heb ik besloten in het diepe te springen. Wel heel aarzelend en enigzins wantrouwend begon ik dit avontuur.

Hoezo heb ik iemand nodig om mij te vertellen hoe ik mijn overgewicht kwijt kon raken. Dat kon ik wel zelf maar dan het volhouden….hoe dan? Meteen al bij het 1e contact, de intake, werd ik enthousiast en nestelde de stem van Lien zich in mijn brein.

Wat heb ik in al onze ontmoetingen veel geleerd. Geleid door Lien maakte ik mijn persoonlijke reis.
Verwonderd, emotioneel, vol enthousiasme ontstonden de inzichten.

In de tussenliggende tijd genoot ik van het luisteren naar de podcast, het heeft me rust en energie gegeven.

Wat het meest helpend is: mijn inzicht het is geen volhouden maar overgave en vooral genieten van het gevoel wanneer de kilo s verdwijnen en je tevoorschijn komt als je ware IK. 100 % licht en liefde. Dankjewel Lien.

*********

*OMGAAN MET EMOTIES- WAT IK NU ERVAREN HEB IS GOUD WAARD*

Op 14 april heb ik een inzichtsessie gehad bij Lien. Dit was zo’n mooi gesprek en al heel verhelderend dat ik besloot om het traject aan te gaan.

Op 18 mei mocht ik starten. Mijn “probleem” was dat ik snel in de emotie schiet en dan zodanig heftig dat ik allerlei uitvluchten ging bedenken voor sommige situaties.

Ik heb in totaal 4 sessies gehad en ben teruggegaan naar mijn kinderjaren en heb daar blokkades opgeruimd, waardoor ik nog wel emotioneel wordt maar niet meer de pijn in mijn keel heb en helemaal in de emotie van de ander schiet. Dit is zo’n bevrijding voor mij!!!!!

Ik sta nu vrolijker… vreugdevoller in het leven. Ik had al verschillende therapieën gevolgd en tientallen boeken gelezen, maar wat ik nu ervaren heb is goud… waard!!!

Ik ben Lien erg dankbaar voor haar positiviteit , kundigheid,en professionaliteit. Ik sta nu goed in het leven mede dankzij Lien. ~Sonja~

*********

*DEPERSONALISATIE- HET IS ZO ONTZETTEND BIJZONDER OM HET VERTROUWEN IN JE LICHAAM TERUG TE KRIJGEN WANNEER JE ALLE HOOP AL HEBT OPGEGEVEN *

Op 6 februari 2020 stapte ik vol goede moed de huisartsenpraktijk binnen. Waar ik had gehoopt met de diagnose burn-out en een zak medicatie onder de arm naar buiten te stappen om zo mijn probleem een naam geven en ‘wel even met een pilletje op te lossen’, bleek dit alles behalve de realiteit.

‘Het is namelijk zo dat ik het gevoel heb dat mijn emoties niet meer ‘werken’. Alsof ik een blokkade heb die mij ervan weerhoudt geluk te ervaren, maar ook verdriet. Verliefdheid. Ik maak gebeurtenissen wel mee maar ik ervaar ze niet. Ik voel me monotoon en afgevlakt en dit beïnvloed alle aspecten in mijn dagelijks leven.’ 

‘Ik denk dat het goed is als je eens met een hypnotherapeut gaat praten’, was het advies van mijn huisarts en via deze weg ben ik bij Lien terecht gekomen. 

Het is inmiddels 4 maanden geleden dat ik voor het eerst bij Lien ben geweest en in die tijd is er veel voor mij veranderd. De klachten waarmee ik naar de huisarts ben gegaan zijn verholpen en ik heb me nog nooit zo ‘levend’ gevoeld als ik nu doe. Ik begrijp door middel van hypnotherapie waarom mijn lichaam bepaalde dingen doet in verschillende situaties, als teken van liefde in plaats van haat. 

De sessies die ik bij Lien heb gevolgd heb ik als zeer fijn ervaren. Ik voelde me erg op mijn gemak bij Lien en ook de praktijk draagt een fijn gevoel aan bij binnenkomst. Lien weet wat ze doet, legt dit in duidelijke taal uit, met als resultaat dat jij niet hoeft te proberen de hypnose in bepaalde banen te leiden. En dat geeft rust! Met dat gezegd te hebben zijn de sessies intens, wat ik erg heb onderschat. Je bent heel actief bezig met het onderzoeken wat jouw ‘defect’ veroorzaakt en tijdens die zoektocht komen er flink wat herinneringen omhoog die nooit te verklaren waren, tot nu. En dat zorgt voor best veel vragen. Maar nooit ging ik naar huis voordat alles helder en duidelijk was. Daar zorgde Lien voor. 

Ik kan hypnotherapie met Lien als therapeut aan iedereen aanraden. Het is zo ontzettend bijzonder om het vertrouwen in je lichaam terug te krijgen wanneer je alle hoop al hebt opgegeven en het gevoel hebt altijd iets te missen. En dat binnen een intake gesprek en 3 sessies! Lien helpt je de oorzaak van je probleem te omarmen en te accepteren als deel van jou en gewoonten en gedrag worden ineens verklaarbaar. Ik vond mezelf niets waard, nu gun ik mezelf alles. Met licht en liefde. 

*********

*LEREN VOELEN- IK LEERDE VOELEN WAT IK WILDE EN VOOR MEZELF OPKOMEN ZONDER SCHULDGEVOEL*

Mijn ervaringen bij Lien: Ik was op een punt in mijn leven aangekomen dat ik me vaak leeg, somber en ongelukkig voelde. Mijn verhuizing was eerder een teleurstelling dan dat het mij iets had opgeleverd. Ik was boos op mezelf, omdat ik misschien wel een verkeerde keuze had gemaakt, die ik niet meer terug kon draaien. Ik miste mijn oude leven enorm, maar vergat dat ik daar ook niet altijd gelukkig was geweest. Ik had het gevoel dat ik altijd op zoek was naar iets, maar ik kon er geen vinger op leggen naar wat ik op zoek was. Ik was vaak emotioneel, zag veel dingen negatief. Ik voelde mezelf vaak niet waargenomen, maar ik had ook het gevoel, dat ik soms niets meer kon voelen, niet eens mezelf.

Ik kwam via facebook op de website van Lien terecht. “Vanuit je eigen mogelijkheden en potentieel werken, je oude patronen doorbreken”, zou ik dat wel kunnen?

De eerste kennismaking met Lien was vol positiviteit, Lien straalt het letterlijk uit. Na mijn intake hebben we de sessies vastgelegd. Ik heb lang gedacht, dat Lien door een hypnose in één keer een ander mens van je zou gaan maken, alhoewel Lien altijd heel duidelijk verteld heeft dat je het zelf moet doen. Het was ook best een gewaarwording voor mij, toen dit tot mij doordrong……ik moest het dus echt zelf doen. (We hebben hier achteraf samen nog hartelijk om gelachen  :-))

Toen het tot mij doorgedrongen was, dat ik het echt zelf kon en dat het enkel om mijn perceptie ging, werd het al een stuk anders. Ik leerde dingen anders zien en mezelf anders waarnemen, ik leerde voelen wat IK wilde en leerde voor mezelf opkomen zonder een schuldgevoel te hebben of ik het allemaal wel goed deed en anderen niet te kort deed.

De hypnose op zich vond ik best spannend, maar Lien legt het zo mooi en duidelijk uit, zodat je je gewoon aan de situatie over kunt geven. Het was een mooie ervaring, een echte boost, ik ruimde dingetjes op en voelde me daarna vol energie. Ik heb tijdens het hele proces veel geleerd over mezelf en wat er in mijn mogelijkheden ligt.

Kortom, ik ben erg blij dat ik de stap heb genomen en mezelf dit heb gegund. Het is en blijft een proces, maar wanneer je je ervan bewust wordt, dat het in jezelf zit en alleen jij degene bent die het kan veranderen, dan is begin naar je positieve ik gemaakt. Om in de woorden van Lien te spreken; “dan past het jasje”.

Lien is een open en positief mens, ze laat je inzien, dat de kracht in jezelf zit. Ze doet dit aan de hand van heel duidelijke voorbeelden en met de nodige portie humor. Ze geeft je de ruimte om je emoties te laten gaan en houdt je op een positieve en liefdevolle manier een spiegeltje voor.

Bedankt Lien voor alle inzichten, die je me gegeven hebt, voor jouw begeleiding tijdens mijn reis en voor het openen van mijn ogen. ~C.~

*********

*HOOIKOORTS – DE SYMPTOMEN ZIJN ZO GOED ALS WEG*

Inmiddels ben ik een week verder van mijn hypnose sessie met Lien. Ik kwam langs omdat ik erge last had van hooikoorts en omdat het zoveel invloed op mij begon te hebben dat ik niet meer optimaal kon presteren. Inmiddels zijn we een week verder en kan ik vertellen dat de symptomen zo goed als weg zijn tot mijn verbazing! De last van mijn ogen is weg, ik slaap veel beter en nies eigenlijk nog zelden. Ik dacht dat het niet mogelijk was, maar Lien heeft me echt geholpen. Dankjewel beautiful mind!

*********

*SPANNINGSHOOFDPIJN- DE BAND DIE ALTIJD OM MIJN HOOFD ZAT, IS STERK VERMINDERD*

Omdat ik mijn hele leven al last heb van spanningshoofdpijn, en van alles al heb geprobeerd, werd ik nieuwsgierig naar hypnotherapie.

Na het intakegesprek, waar al veel verdriet naar boven kwam, heb ik besloten om het te proberen. Het werd al snel duidelijk dat ik door gebeurtenissen in mijn jeugd altijd overal mijn mond over dichthoudt en inslik.

Tijdens de hypnose (waar je gewoon precies weet wat er gebeurt)  heb ik de gebeurtenissen verwerkt en met de gesprekken geleerd om voortaan meer voor mezelf op te komen en te zeggen wat ik wil. Ook moet ik meer dingen loslaten en niet proberen alles voor iedereen op te lossen.

Ik ben hier heel erg mee aan slag gegaan en kan zeggen dat het na een tijdje al een stuk beter ging. De band die altijd om mijn hoofd zit is sterk verminderd. Ik zal er nog flink aan moeten blijven werken. Je doet de dingen in principe allemaal zelf! Met de handvatten die ik heb meegekregen zal het zeker gaan lukken. Lien zegt dat het kan om helemaal hoofdpijnvrij te zijn, dus daar hou ik me dan ook aan vast.  Het was zeker leerzaam en een bijzondere ervaring. ~A.S.~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- IK HEB DIT TRAJECT ECHT ALS EEN GROOT CADEAU AAN MEZELF GEZIEN*

Na 45 jaar een verwrongen relatie met eten gehad te hebben, waarin me schuldig en minderwaardig voelen de boventoon voerden, werd ik in januari dit jaar op Facebook getriggerd door een blog van Lien over “hoe een pindakaaspotdeksel niet op een jampot past”. Bam, die kwam binnen! Ik voelde dat ik bij Lien moest zijn voor hulp om af te vallen. Ik heb haar meteen een email gestuurd om te vragen naar het hoe en wat.

Wat volgde was een mooie reis van een paar maanden die ik samen met Lien mocht lopen door mijn onbewuste zelf. Iedere keer weer keek ik uit naar de sessies, die mij zo’n diepe ontspanning brachten, naast alle mooie inzichten over mezelf en mijn gedrag.

Ik ben mezelf door de sessies echt beter gaan leren kennen. En ook het waarom achter mijn verstoorde relatie met eten. Door de mp3’s met Liens fijne stem, die ik 2 x per dag luisterde, voelde ik me ook tijdens de sessies vertrouwd en veilig om alles aan te kijken. Stapje voor stapje kon ik veranderingen doorvoeren in mijn eetgedrag. En bij iedere stap stond Lien mij aan de zijlijn aan te moedigen. Wat een support, ik voelde me zo gesteund de hele reis!

Het traject bij Lien is nu afgerond en ik ga alleen verder. Ik ben er klaar voor en voel ook dat ik het kan. Ik ervaar geen schaamte meer over mezelf en zit lekker in mijn vel. Ik heb dit traject echt als een groot kado aan mezelf gezien. Aanrader! ~Masja~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- IK HAD NIET GEDACHT DAT HET MIJ ZOVEEL GOEDS ZOU BRENGEN*

Via een vriendin van mijn moeder hoorde ik van de hypnotische maagband. Ik zat al maanden niet lekker in mijn vel en was ongelukkig met mijn gewicht. In het begin vond ik het moeilijk te geloven dat een hypnotische maagband zou werken, ik ben namelijk een heel nuchter persoon. Tijdens mijn eerste intake kreeg ik inzicht waarom ik de dingen deed zoals ik ze deed en vertelde Lien hoe het traject eruit zou zien. Het mooie aan deze intake vond ik dat Lien het niet uit maakte of ik wel of niet kwam. Ik moest echt voor mezelf kiezen om dit te gaan doen.

Toen ik had besloten om samen met Lien aan de hypnotische maagband te beginnen had ik niet gedacht dat het mij zoveel goeds zou brengen. Als ik terugkijk doen de verloren kilo’s er niet eens toe maar wel alle nieuwe lessen. Voor dit traject was iemands anders geluk altijd belangrijker dan mijn geluk. Ik word zelf namelijk ook gelukkig als iemand anders gelukkig is. Lien heeft mij geleerd om mijn eigen geluk het belangrijkst te vinden. Ik kan namelijk er niet voor zorgen dat iemand anders altijd gelukkig is. Ik kan er daarin tegen wel voor zorgen dat ik zelf gelukkig ben. Doordat ik ook al mijn gevoelens met andere mensen besprak werd de drang naar eten vele malen minder.

Al heel wat jaren probeer ik af te vallen maar helaas kwam ik altijd weer aan wat ik verloren was. Dit kwam omdat de oorzaak nooit werd aangepakt. Lien verteld mij niet wat ik moest eten of hoe vaak ik moest sporten maar pakte het achterliggend probleem aan. Door de handige tips weet ik nu hoe ik verder moet gaan.

Normaal als ik een keertje wat ongezonds at, had het toch geen zin meer om verder te gaan. Door dit traject kan ik gewoon weer verder gaan waar ik gebleven was. Bij mijn drie maaltijden per dag en hier genoeg aan hebben.

Doordat je dankzij Lien haar hulp echt voor jezelf gaat kiezen, wil je vanzelf beter voor jezelf zorgen. Gezonder eten, bewegen en stoppen wanneer je vol zit. Doordat ik mezelf op de eerste plek zette verloor ik al heel wat kilo’s. Het fijne aan mijn sessies met Lien vond ik dat ik alles kon bespreken zonder dat er een oordeel kwam. En daarnaast is het enthousiasme van Lien heel erg aanstekelijk.

Helaas zijn de 5 sessies al voorbij, maar omdat ik nog meer aan mezelf wil werken zijn er gelukkig nog wat sessies bij gepland.~Lisa~

*********

*BURNOUT- DOOR 4 SESSIES MET LIEN BEREIKTE IK MEER DAN MET 3 MAANDEN PSYCHOLOOG*

Toen ik bij Lien terecht kwam was ik net een in het nauw gedreven dier. Ik stuiterde van de muren af, huilde en klauwde om me heen. Ik was angstig alles te verliezen wat (ik dacht dat) belangrijk was en kon nergens positiviteit of rust vinden.

Twijfelend of hypnotherapie wel iets voor me was, deed ik eerst een inzichtsessie. Toen ze me vroeg wat de reden was dat ik bij haar zat zei ik: “Ik heb een burn-out gehad en ik ben op. Ik ben stuk. Ik huil maar ik lach.“ “Nee.“ was haar antwoord. “Je DOET een burn-out en je DOET stuk.” Even was ik flabbergasted. Ik dacht: “Nou ja! Net of ik ervoor kies om me zo te voelen!” Maar ze had gelijk….

Haar uitleg over bewust en onbewuste gedachten, overlevingsstrategieën die je (jezelf) van kinds af aan aanleert, hoe patronen gevormd worden en hoe het onbewuste hiermee omgaat maakten dat duidelijk. Kort maar krachtig, vol positiviteit en humor kreeg zij voor elkaar wat ik niet zag en wat anderen niet gelukt was. Zij liet me zien hoe ik met mijn eigen negatieve gedachten mezelf aan het vernietigen was.

Na 4 sessies met Lien had ik voor mijn gevoel meer bereikt dan met 3 maanden psycholoog. En ik merk dat ik iedere keer weer een glimlach op mijn gezicht krijg als ik mezelf betrap op een negatieve gedachte en bedenk hoe Lien dit om zou draaien naar iets positiefs.

Ben ik er al? Nee, veranderen is leuk, maar is en blijft wel een proces. Ik durf me wel nieuwsgieriger op te stellen en kan weer positief vooruit kijken.

Dingen die ik fijn vind aan Lien:

Lien is patsboem helder. Geen wollige taal, geen poespas, gewoon waar het op staat. Dat kan soms confronterend zijn, maar het is altijd met de juiste intentie en een flinke dosis humor. Jouw doel is haar doel. Wat ik ook heel fijn vind, is dat er geen vaste tijd aan een sessie hangt. Niet dat je net tot de kern van de zaak komt en men zegt: “Oh, de tijd is om. Volgende week gaan we verder.” Het is tijd als je een volgende stap bereikt hebt. De sessies bestonden voor mij meer uit gesprekken dan uit hypnose, maar die gesprekken waren voor mij enorm waardevol en neem ik mee voor de rest van mijn leven.

Zou ik haar aanraden?

Aan eenieder die in de knoop zit met zichzelf, geestelijk of lichamelijk, en die hier echt wat aan wil doen: gun jezelf tijd met Lien. Weet je niet of het iets voor je is? Vraag een inzichtsessie aan en ervaar het zelf. ~Eva~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- IK HEB GROTE STAPPEN VOORUIT GEMAAKT OP MIJN INNERLIJKE PAD EN ZOEKTOCHT NAAR MEZELF*

Over je vraag hoe ik het traject ervaren heb, moest ik rustig nadenken zodat ik het goed zou verwoorden.

Door de jaren heen ben ik er steeds meer van doordrongen geraakt dat afvallen alleen niet genoeg is maar je ook de onderliggende problemen moet aanpakken. Doe je dit niet dan zitten de verloren kilo’s er zo weer aan. Een tijdje geleden ben ik dus naar de huisarts geweest, die me naar een psycholoog doorstuurde.

Toen wist ik wel deels wat het probleem was en kreeg ik tips en trics mee maar er werd niet daadwerkelijk iets aan de onderliggende problematiek gedaan. Daarna kwam Skinny Minds op mijn pad. Een goed programma maar ook dat was het net niet helemaal en ik verviel weer in mijn oude gedrag.

Al lopend door jouw straat, heb ik heel wat keren je wolkje zien staan en toen ik ook nog een artikel van je las, dacht ik: dit is iets voor mij. Na nog wat dubben (niet omdat ik hypnotherapie eng vind want dat heb ik begin jaren 90 al ervaren) de telefoon gepakt en een afspraak gemaakt.

Ons kennismakingsgesprek verliep heel prettig. Ik voelde me direct op mijn gemak, je manier van doen en enthousiasme sprak me erg aan en je uitleg was helder.

Toen ik daadwerkelijk begon was ik verbaasd en aangenaam verrast over het gemak waarmee het ging. Geen honger en belangrijker geen slechte gevoelens. “Normaal” eten was en is ondergeschikt aan de mentale veranderingen die plaats vinden. Waar anders het lijnen de boventoon voerde, waren er nu dagen dat het helemaal vanzelf ging om alleen de maaltijden te eten en niet steeds te snoepen. Tuurlijk waren er af en toe dagen dat het niet zo makkelijk liep. En er waren
ook dagen dat het helemaal niet liep. En ook daarvan weet ik nu dat het leermomenten zijn en niet fouten. Wat wil je ook? Gedrag van 20 jaar kan niet in 3 maanden spoorloos verdwenen zijn.

Het blijft vreemd dat je volledig in controle bent als je onder hypnose bent. Dat je alles ervaart en voelt alsof je met je ogen open door de stad loopt. De hypnosesessies zijn steeds een hele belevenis, je weet nooit wat er deze keer weer naar boven komt. Maar voor een verrassing zorgen ze regelmatig en ze geven inzichten die je zelf nooit zou hebben bedacht. Ook de gesprekken die er aan vooraf gaan laten je tot ideeën komen. Simpelweg door te praten!

Kortom, een hele mooie ervaring die ik niet had willen missen en waar ik grote stappen vooruit heb gemaakt op mijn innerlijke pad en zoektocht naar mezelf. Bedankt Lien. ~Kitty~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- HAD IK HET MAAR JAREN EERDER GEDAAN*

Al, voor mijn idee, mijn hele leven heb ik problemen met mijn gewicht, ik ben een jojo, heb alle diëten al uitgeprobeerd, ben echt heel goed afgevallen en net zo goed weer gegroeid, doodmoe werd ik ervan! En die eeuwige strijd en onrust in mijn hoofd, het ging nooit over, was er zo klaar mee maar wat moet je als je (dacht ik) alles al geprobeerd had.

Het begon bij mij met het tijdschrift VIJF waarin jij een stukje had geschreven over jouw praktijk en de hypnotische maagband, was er dan toch nog hoop?? Ik durfde de stap niet te nemen en gooide het blad aan de kant, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen het weg te gooien en later heb ik jouw stukje eruit gescheurd en het weer opzij gelegd. Zoals je weet op een gegeven moment toch de stap gezet en na een eerste gesprek met jou mocht ik na een paar maanden starten met de sessies.

Had ik het maar jaren eerder gedaan! In de vragenlijst heb ik gezegd dat ik vooral op zoek was naar rust in mijn hoofd en het gevoel kwijt raken om altijd maar met “wel eten” en “niet eten” bezig te zijn en om eindelijk niet meer te vervallen in mijn oude patronen wanneer ik iets “fout” heb gegeten. Of dat gelukt is?? Jazeker!! De sessies zijn echt zo’n eyeopener waarin ik erachter ben gekomen dat het beeld wat ik van mezelf gevormd heb helemaal niet klopt, was mezelf verloren in de afgelopen jaren. Ik heb dit zo bewust ervaren en ben tijdens de sessies gaan begrijpen dat ik op een heel andere manier met eten (en mijn zelfbeeld) kan omgaan en dat gaat me zonder moeite af.

De hypnose is echt super fijn en rustgevend en ook de gesprekken met jou Lien geven mij zo’n positief gevoel dat ik er helemaal blij van wordt. Ook heb ik veel geleerd over hoe mijn bewustzijn in elkaar zit en daar heb ik  veel steun aan, samen met de MP3 ondersteuning, waar ik nog steeds af en toe naar luister, gaat mij dit zeker steunen om verder te gaan op deze manier.

Als ik zo terug kijk op de afgelopen maanden heeft mij dit vooral rust en ruimte in mijn hoofd gebracht, wat echt héél fijn is en ik lange tijd niet heb meegemaakt.

En een héle mooie bijkomstigheid is dat de weegschaal gewoon bijna 15 kilo minder aangeeft dan bij de start van de sessies, ook daar ben ik heel blij mee, ik voel me super goed en pas in al mijn favoriete kleding en die laatste paar kilo raak ik  nog kwijt Lien! Ik kan dit, en daar heb jij mij bij geholpen!

Dank je wel voor alle fijne gesprekken, sessies en hypnose, hopelijk kun je nog vele mensen na mij helpen!! Lieve groet! ~Nelleke Schep~

*********

*ZELFBEELD- IK STA VEEL POSITIEVER IN HET LEVEN EN BEN WEER BLIJ MET MEZELF*

De sessies hebben veel bij me in gang gezet en inzichten gegeven, een zaadje geplant. In mijn huis heb ik op een aantal plekken briefjes opgehangen of andere kattebelletjes, waardoor ik herinnerd word aan de inzichten die je me hebt gegeven. 

Jouw aanpak is heel verhelderend. Dankzij de conversationele coaching, sprekende voorbeelden, de duiding die je geeft en je onderbouwde benadering, kwamen inzichten écht bij mij binnen en kon ik snel een verandering doormaken. Als ik bij jou kwam en me niet goed voelde, ging ik na een sessie helemaal opgebloeid naar buiten.

Alleen ik ben ook geneigd om weer terug te vallen in gedachten die me niet helpen. Dus ik weet dat het werken aan mijn zelfbeeld voor mij een proces is wat blijvende aandacht nodig heeft. Dat is sinds de sessies met jou onderdeel geworden van mijn dagelijks leven. Hierdoor sta ik veel positiever in het leven en ben ik weer blij met mezelf. Er zijn nieuwe mogelijkheden op mijn pad gekomen en ik geloof weer in mooie kansen voor mij in dit leven. ~Roos~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- TWIJFEL NIET EN GA VOOR DE INZICHTSESSIE, ER GAAT EEN WERELD VOOR JE OPEN*

In juli 2019 heb ik voorzichtig contact gezocht met Lien. Waar ik normaliter altijd snel tot een conclusie kom en doorpak, was dat nu niet het geval. Pas in december 2019 uiteindelijk een afspraak gemaakt en bij Lien op intake.

Wat een eye opener was dat. Binnen 30 minuten was mijn struikelblok in the picture. Niet mijn originele idee om op intake te gaan, ik zat er helemaal naast. Het probleem was mijn haast, mijn enorme haast om te leven, om vooruit te schieten, om te genieten zolang het nog kon. Maar waarom zou daar een eind aan verbonden zitten? Ik leefde alsof iedere dag mijn laatste kon zijn.

Het huis poetsen moest met een snelheid daar werd je bang van, de was ophangen graag binnen 4 minuten, op vakantie een stad bezoeken, graag alle hoogtepunten in 1 dag proppen en doooor.

Mijn eetpatroon was ook verschrikkelijk, middageten gewoon vergeten door de haast. Nog even dit, nog even dat. En dan uit verveling in de avond alles dubbel en dwars inhalen.

En dat was de angel, die onbeteugelde haast. Mijn moeder is 46 geworden, veel te jong. En ik, nu al 45, was onbewust bezig met alles uit het leven te halen voor mijn 46ste. Want stel, het kon allemaal, ik had het voorbeeld gehad, je kunt te vroeg sterven.

Ik was gewoon ontzettend op zoek naar rust, naar ontspanning, naar iemand die mij kon wijzen waar mijn rem, liefst mijn handrem zat. En hoe ik die moest gaan leren gebruiken. Mijn lichaam geeft al jaren aan dat er roofbouw op gepleegd werd door het haasten. Dat besef moest aangeslingerd worden.

En dat is gelukt! Na de intake hebben we de sessies genoteerd en na sessie 1 liep ik naar huis als in een vertraging. Ik ging ervan uit dat de hypnose nog een nawerking had. Maar nee, mijn haast was met minimaal eenderde afgenomen, zomaar. Zomaar contact met mijn onbewuste ikke, en die onbewuste ikke wist nog wel waar de rem zat en hoe deze te gebruiken.

In de dagen erna wilde mijn lichaam nog wel haasten, maar er was steeds een licht remmend effect. En wat was dat fijn, wat is dat nog steeds fijn. Alles in een normaler tempo, zelfs eten op een normaal tempo en gewoon verplicht 3 x per dag, dan kun je het niet vergeten en hoef je het niet in te halen.
Nu na 4 sessies geeft de weegschaal bijna 12 kilo minder aan. Door gewoon geregeld te eten tot je vol zit, en dat merk je pas als je rustig je maaltijd opeet.

In de sessies 2, 3 en 4 hebben we nog meer issues aan kunnen pakken, op een super ontspannen manier. Wat was ik één met de stoel van Lien 🤣.
Thuis luister ik sinds de eerste ontmoeting met Lien naar de mp3, soms val ik in slaap, soms bijna. Wat is het een verademing om zo te kunnen ontspannen. Dit is echt goud waard.

Ik kan nu zeggen dat ik dit jaren eerder had moeten doen of zoals de bedoeling in juli 2019. Maar toen was het nog niet mijn tijd, mijn tijd begon in december 2019. En voor mijn gevoel heb ik zoveel tijd gewonnen, zoveel tijd erbij gekregen. Ik geniet nu optimaal van de dag, van momenten, van gezelschap, van al het moois in het leven. En ik weet heel zeker dat ik hier nog jaren van kan en mag genieten. Ik heb rust, ik kan ontspannen, ik kan het alleen, ik ben trots.

Heel erg bedankt Lien, jij hebt mijn remmen gevonden en ze aangereikt aan mijn onbewuste. Het was echt de hoogste tijd dat ik de remmen moest gaan gebruiken.

Ik blijf naar de mp3’s luisteren, dat is mijn ultieme ontspanningstijd van de dag. Twijfel niet en ga voor de intake, er gaat een wereld voor je open…

*********

*ZELFBEELD- IK KON ZOVEEL VAN MIJN EMOTIONELE VERLEDEN LOSLATEN, SCHOONMAKEN, OPRUIMEN*
Hoe spannend vond ik het om aan de slag te gaan met hypnose maar ik wilde nu toch echt eens af van dat onbestemde gevoel. Met mijn verstand wist ik echt wel wat er aan de hand was en wist ik door mijn opleiding ook echt wel hoe het brein werkt, maar toch dat gevoel…

Afijn, als eerste een inzichtsessie en daarna het besluit, ik ga het doen.

Ik vond de tijd die je nam heerlijk, geen haast, geen stress, geen klok alsof we samen even in een wereld apart waren. Duidelijke uitleg van hoe dingen werken en vooral het niets moeten. Soms even huilen soms een helder inzicht en steeds een stukje aanvaarden.

Eén sessie vooral, waarbij ik, denk ik, in diepe hypnose kwam en ik zoveel van mijn emotionele verleden gewoon kon loslaten, schoonmaken en opruimen en toen dat heerlijke gevoel daarna.

Toch vroeg ik ook ‘wanneer komt nou die plotselinge grote verandering?’, maar jij legde uit: dit nieuwe jasje en gedrag is zo meer ‘jij’ dat je niet eens merkt hoe groot het verschil is. En ja, toen ik kritisch ging analyseren had je gelijk, zo natuurlijk voelde het.

Nu met heel veel veranderingen in mijn leven die ‘gewoon’ goed gaan, klaar om nog meer mooie dingen te ondernemen.

Lien bedankt voor alles!
Ik vond het bijzonder.

*********

*ZELFBEELD- IK ZIT VOORAL BETER IN MIJN VEL*
Hierbij wil ik je vertellen hoe fijn de sessies bij je zijn geweest en hoe je mij inzicht hebt gegeven in mijzelf, ik kan iedereen aanraden om dit te doen en ik had toch anders in deze tijd gestaan (Corona en Social Distancing) als ik niet bij je was geweest!
Je gaf mij zelfvertrouwen en geloof in mijn zijn hier op aarde, ook met mijn lichaam gaat het stukken beter, zit vooral beter in mijn vel.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- EEN HONGERGEVOEL IS ER BIJNA NOOIT MEER BIJ*
Ik ga super goed. Ik geloof dat ik zo in deze afgelopen weken mijn weg aardig gevonden heb met betrekking tot eten. Het is echt heel normaal geworden dat ik tussendoor niets meer eet en mijn hoofd is rustig joh, echt niet normaal meer, ik denk heus wel eens een keer na over het eten maar meestal verdiep ik me er pas echt in wanneer ik het moet gaan klaarmaken. En een hongergevoel is er bijna nooit meer bij.

Nog steeds helemaal geen chips en koekjes meer gegeten, bizar… mijn man zit soms in mijn oor een zak chips leeg te knagen (hij vraagt dit overigens wel want als ik nee zeg doet hij het niet waar ik bij ben haha, maar dat is nog niet voorgekomen). Ik denk gewoon, helpt dit mij als ik chips ga eten en dan gelijk weet ik NEE dus kost het me eigenlijk geen moeite.

Kortom, ik ben blij met jou en wat we doen en ga zo verder met mijn nieuwe leefwijze. ~Nelleke~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR HET LEVEN*
O wat heb ik lang getwijfeld.. er kwam een moment dat ik de knoop kon doorhakken en een beslissing was gemaakt, ik heb me opgegeven voor een ‘hypnotische maagband’ bij Lien. Het bleek een juiste te zijn en hoe!

Vanaf de eerste sessie voelde ik me sterk en viel ook af, het werkte. Het was een onbekend terrein voor mij om onder hypnose te gaan en het voelde vreemd en ik was onzeker of ik het wel goed deed. Maar ‘Go with the flow’ was mijn gedachte en het was uiteindelijk allemaal niet zo spooky. Je maakt het gewoon mee en weet nadien het je ook nog te herinneren.

Soms is moeilijk om niet in oude gewoontes te vallen maar Lien heeft me handvatten gegeven om die te doorbreken. En ik voel me eigenlijk vanaf het begin al een ander mens, positiever en met meer daadkracht. Gaande weg kreeg ik weer ruimte in mijn geest om de leuke dingen op te pakken die me blij maken.

Het is veel meer dan wat de titel aangeeft. Bij mijn laatste sessie kwamen de woorden ‘gebruikershandleiding voor het leven’ over tafel en dat is het ook!

Nogmaals bedankt voor wat je me hebt geleerd tijdens de sessies!! ~Laura Vroege~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- IK HEB VEEL ISSUES OP KUNNEN LOSSEN*
Ik kwam bij Lien voor de hypnose maagband maar we kwamen er al snel achter dat het probleem bij mij niet zozeer de hoeveelheid eten was maar het weg eten van emoties die er onbewust niet mochten zijn.

De gesprekken vooraf gaven mij veel inzicht en duidelijkheid. Lien was hierin soms heel duidelijk en hield mij vaak een spiegel voor, de andere keer was ze heel enthousiast en motiverend. Wat heb ik hier veel van geleerd.

De hypnose was spannend, intens maar toch ook prettig. Ik dacht soms dat ik het niet goed deed, ik wist niet hoe het voelde om onder hypnose te gaan en vond het griezelig. Maar het viel 100% mee. Ik heb veel issues op kunnen lossen en vooral leren loslaten en goed voor mijzelf te zorgen.

Het is jammer dat het traject voorbij is, het waren zulke mooie me time sessies, maar ik voel dat ik zelf verder kan met alles wat ik geleerd heb.
Lien heel erg bedankt! ~Monique~

*********

*ZELFBEELD EN HYPNOTISCHE MAAGBAND- HOE LIEN MIJN LEVEN DRASTISCH HEEFT VERANDERD*
Ongeveer 2 jaar geleden zat ik behoorlijk met mezelf in de knoop, over 1 ding was ik het eens, ik moest hulp zoeken, maar wel iets dat bij mij zou passen! Ik vond per toeval (als dat al bestaat) op internet informatie over hypnotherapie en kwam terecht bij Lien. Ik was vreselijk zenuwachtig maar ben er voor de volle 100% voor gegaan. Lien wist me op een hele rustige geduldige manier te ontspannen en daar ging ik hoor, mn 1e hypnose.

Tis n bijzondere ervaring iets dat ik nog steeds niet goed kan uitleggen, je hebt het idee gewoon ontspannen in de stoel te liggen een beetje tussen slapen en waken, je hebt het gevoel volledig de controle te hebben maar merkt tegelijk dat je lichaam bewegingen maakt die je niet bewust aanstuurt heel bizar!

Het mooiste vond ik het licht, het voelde voor mij of het zonnetje voor mij ging schijnen! Er worden vragen gesteld door Lien waarop je gewoon kunt antwoorden, ik heb vaak hele gesprekken met mezelf en dat was nu ook maar nu werd het aangestuurd door Lien. Erg confronterend maar ik heb er zoveel van geleerd, vooral het anders naar jezelf gaan kijken. Geloof het of niet maar ik kijk nu zelfs anders naar foto’s van voor en na de sessies. Heel bizar!

Ik ben mezelf weer de moeite waard gaan vinden en heb geleerd balast zonder schuldgevoel los te laten. Mn man vind me regelmatig afwezig, zelf verklaar ik het als volgt , ik heb mn filter bijgesteld en reageer niet meer op alles wat wordt gezegd, misschien niet altijd fijn voor mn omgeving maar het geeft mij meer rust en ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het meestal niet eens door heb!!! Boeit me ook al niet meer!!!

Ook heb ik na de eerste sessies deelgenomen aan het maagband traject. Ik ben ongeveer 15 kilo afgevallen, ik draag nog meer dan voldoende ballast bij me en ben ervan overtuigd dat wanneer de tijd rijp is ik weer wat ballast kan laten vallen. Om een of andere reden is het nog niet zover maar ik zie dat echt nog wel gebeuren. Alles op zn tijd.

Ik ben op dit moment druk mn dromen te verwezenlijken. Ik wilde altijd al iets met dieren gaan doen en heb dit najaar de stoute schoenen aangetrokken en heb besloten met honden te gaan werken. Ik heb hiervoor al een opleiding gevolgd en er zullen er nog vele volgen, maar ik zie precies voor me hoe het eruit zal gaan zien en dat gaat nog gebeuren ook! Dit is waar ik Lien ook zo ontzettend dankbaar voor ben, dit had ik een paar jaar geleden nooit aangedurfd en nu doe ik het gewoon!!

Lieve Lien ik wil niet overdrijven maar er gaat geen week voorbij dat ik niet aan jou denk, wat heb jij mij geholpen in mn proces mezelf weer terug te vinden. Heel veel dank hiervoor.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- DE EERSTE SESSIE WAS AL METEEN ‘LIFECHANGING’*
Na de geboorte van mijn zoontje was ik mezelf een beetje kwijtgeraakt en voelde ik me helemaal niet lekker in mijn lijf. Ik heb een gezond BMI maar wilde wel graag 10 kilo kwijt. Het enige probleem was dat ik (met een dreumes en weinig slaap) geen wilskracht had om dit op eigen houtje te doen.

Via-via had ik hele positieve verhalen over de hypnosesessies van Lien gehoord en ik was erg benieuwd hoe dit in zijn werk ging en of het voor mij zou gaan werken. Lien was heel duidelijk in haar uitleg en daarna besloot ik er voor te gaan!

De eerste sessie was al meteen ‘lifechanging’, ik kan het niet anders omschrijven. Ik voelde me zo heerlijk na die eerste sessie, kilo’s lichter en heel vrolijk en positief.

Elke keer keek ik weer uit naar de sessie met Lien, ik vond het allemaal ontzettend interessant en er veranderde elke sessie weer echt iets in mij.

Als ik over de sessies vertelde, vroegen mensen mij standaard of het niet eng is om onder hypnose te zijn.
Mijn antwoord is: nee, helemaal niet! Je bent er gewoon bij met je hoofd en hoort alles wat er wordt gezegd, maar je lichaam is gewoon ultiem ontspannen. Alleen daarom al vond ik het zo heerlijk, om mijn lichaam eens totale ontspanning te gunnen.

Hoe dan ook, ik kan pagina’s vol schrijven met hoe fantastisch ik de sessies met Lien vond en wat het voor me heeft gedaan, maar het komt hierop neer: ik ben een ander (fijner!) persoon dan toen ik aan de sessies begon.

Die kilo’s zitten er nog aan maar ik voel aan alles dat die er alsnog af gaan, met gemak. Ik had alleen eerst wat ‘rommel’ op te ruimen in mijn hoofd, voordat mijn lijf aan het afvalproces wilde beginnen.

Maar het mooiste is dat ik, door de sessies met Lien, gewoon tevreden met mezelf ben. Ik ben goed zoals ik ben! ~A.~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- IK BEN 22 KILO AFGEVALLEN EN MIJN VROUW 10 KILO MET EEN DIEET DAT GEEN DIEET IS*
Na veel twijfel hebben wij een afspraak gemaakt bij Lien. De twijfel komt voornamelijk omdat hypnose wordt geassocieerd met de hypnose voorbeelden die je op tv ziet en dan voornamelijk het doen van dingen die je eigenlijk niet wil, denk daarbij aan het bijten in een citroen.

Deze vooroordelen worden gelijk weggenomen door Lien tijdens het kennismakingsgesprek, zij wil dan ook niet vergeleken worden met deze praktijken omdat dit totaal niet aansluit met waar Lien zich mee bezig houdt,..en dat is de persoon (personen in ons geval) die tegen over haar zit.

Na gelang het gesprek steeds verder vordert, raken wij steeds meer overtuigd dat dit de weg is die wij beide willen.

Ik als man ben zeer nuchter en stel Lien de vraag: “wat als je mij niet onder hypnose krijgt?”, dit wordt simpel ontkracht door Lien d.m.v. een oefening en dan ben ik ook overtuigd en voelen de sessies als vertrouwd en zeer ontspannen.

Het gaat vanzelf en kost geen moeite om het vol te houden.

Na de volledige serie te hebben doorlopen ( 5 sessies) ben ik 22 Kilo en mijn vrouw 10 kilo afgevallen met een dieet dat geen dieet is 😉

We hebben voor ons doel een jaar uitgetrokken dus we zijn er nog niet, maar we zijn al een heel eind op weg.

Lien dank je wel voor de afslag in ons leven.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- IK WAS DE CONTROLE OVER MIJN EETGEDRAG KWIJT*
Het is zaterdagavond als ik deze review schrijf, eerder zou ik nu iets aan het eten zijn, zou ik onbewust iets in mijn mond stoppen en zou ik mijn routine / programma afdraaien, zonder me af te vragen of ik het wel nodig had of dat ik er überhaupt zin in had. Maar gelukkig ontmoette ik een paar maanden geleden Lien!

Lien gaf me inzicht in mijn gedrag, gaf me de tools om mijn gedrag aan te passen en gaf me de controle terug. Want zo voelde ik dat vooraf, ik was de controle over mijn eetgedrag kwijt, ik probeerde op te letten, dit ging vaak een aantal weken goed, maar daarna verviel ik dan door 1 situatie in mijn oude gedrag / patroon.

Door haar programma ben ik tot inzichten gekomen, heb ik patronen kunnen doorbreken en heb ik, naast de nieuwe relatie die ik nu met eten heb, veel over mezelf geleerd. Al met al zou ik Lien van harte aanbevelen.  ~Maarten Smid~

*********

*KINDERHYPNOSE – MIJN DOCHTER ZAG OVERAL GEVAAR*
Ik ben in november in contact gekomen met Lien, omdat er bij mijn dochter veel dingen in haar hoofd afspeelde waardoor ze niet altijd lekker in haar vel zat.

Zo heeft ze al vanaf haar 4de jaar dat ze moeilijk ging slapen. En al helemaal niet alleen in haar eigen bed.

Zo is ze ook altijd bezig met dingen die kunnen gebeuren of dingen die misschien eng zijn of gevaarlijk. Ze zag overal gevaar.

Dus maakte ze zich het soms erg moeilijk voor haar zelf.
Zo is ze ook altijd erg bang geweest voor dieren en zeker voor honden.

Toch hadden we besloten om toch een puppie te nemen ook voor haar omdat ze het diep van binnen ook graag wilde om er een maatje bij te hebben. (Ze heeft geen broertjes of zusjes)

Met de hond ging het zeker niet van zelf, maar door Lien en haar sessies is ze helemaal vertrouwd geworden en lijkt het of ze nooit bang is geweest voor honden. Ook voor andere honden wordt ze niet meer paniekerig.

En slapen doet ze tegenwoordig ook weer op haar eigen kamer zonder enge dromen of angsten.

Dus heb je wat problemen waar je niet uitkomt Lien kan echt dingen veranderen in de gedachtens van je kinderen.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK KAN UIT DE GROND VAN MIJN HART ZEGGEN DAT IK BLIJ BEN DE STAP GEZET TE HEBBEN*
Ik wilde dolgraag afvallen maar na diverse pogingen moest ik bekennen dat het niet ging lukken op eigen kracht.

Via een kennis hoorde ik over de hypnotische maagband en de heel positieve ervaring met Lien. Dat gaf mij de moed een afspraak te maken.

Ik had heel goede hoop maar durfde eigenlijk ook niet teveel te verwachten. Ik vond het spannend om onder hypnose te gaan en vroeg me af of dat wel zou lukken. Ja dus, dat ging allemaal goed!

Lien heeft mij laten inzien waarom mijn relatie tot eten verstoord was en de aanzet gegeven er verandering in te brengen. Me laten zien dat er meerdere wegen zijn om te bewandelen dan je vaste pad.
Bijzonder dat je onbewuste je kan aanzetten tot omdenken.

Vandaag heb ik mijn 5e en laatste sessie gehad. Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat ik blij ben de stap gezet te hebben.

Ik voel me goed, heb minder last van pijn, heb meer zelfvertrouwen en ben letterlijk en figuurlijk 12 kilo ‘ ballast’ kwijt.

Zonder de hulp van Lien was ik niet gekomen waar ik nu ben.
Heel veel dank daarvoor!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK VOEL ME EEN STERK, POSITIEF MENS, ZIT LEKKER IN MIJN VEL EN HET AFVALLEN LUKT*
Op 3 jaar tijd was ik maar liefst 25 kg aangekomen. Het ene na het andere dieet heb ik gevolgd in mijn gevecht tegen mijn alsmaar stijgende gewicht…Ik werd de bekende jojo… tot ik iemand sprak die een hypnotische maagband had laten plaatsen bij Lien.

Ze deelde mij mee dat het bij haar goed ging met afvallen maar dat gewichtsverlies niet (meer) het belangrijkste was, ze zat nu veel beter in haar vel! Vooral de mededeling dat ze nu veel beter in haar vel zat heeft mij over de streep getrokken om toch contact op te nemen met Lien voor meer informatie. Ik kan niet zeggen dat ik erg ongelukkig was, maar ik voelde wel een soort leegte, ik kon er geen vinger op leggen waar dat vandaan kwam.

De inzichtsessie alleen al was super interessant en deed op verschillende vlakken mijn ogen open gaan … ik kreeg er vertrouwen in dat de hypnotische maagband mij veel zou brengen. Lien voelde ook gelijk vertrouwd aan.

Vooral de eerste ‘hypnosesessie’ was heel intens Dit kwam zeker niet door de hypnose voor het plaatsen van de maagband want dat verloopt heel relaxed, geen ‘hypnoseshowtaferelen’, je weet precies wat er in je omgeving gebeurt en wat je doet. Het gesprek voorafgaand aan de hypnose was intens en deed mijn ogen open gaan, ik liet zelf toe dat ik geleefd werd en daar kon ik zelf verandering in brengen.

Lien reikte de sleutel aan om echt inzicht in mezelf te krijgen en om bepaalde patronen en denkwijzen te doorbreken. Ik voel me nu een sterk, positief mens, ik zit lekker in mijn vel … en ook mooi meegenomen, het afvallen lukt !!!

Ik was 9 kg afgevallen, tijdens de feestdagen en vakantie ben ik 2 kg aangekomen maar dat komt vooral omdat de mensen in mijn omgeving meer aan eten dachten en ik at en dronk vooral voor de gezelligheid mee. De knop hoeft dus niet om, er is geen knop meer die om moet … ik heb echt veel minder behoefte aan eten, eten is geen opvulling meer om andere ‘dingen’ te compenseren. Die 2 kilo waren er dan ook zo weer af.

Ik heb mijn streefgewicht nog niet gehaald maar ik weet zeker dat ik dat wel ga halen!!!

Bedankt Lien, je zegt altijd wel dat je het zelf doet, maar mijn positieve veranderingen hebben we samen gedaan!!! Je hebt mij de sleutel gegeven voor een positieve mindset en die sleutel ga ik altijd bij mij houden 🙂 ~Natalie Huys~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – ZO FIJN OM IN MIJN DAGELIJKS LEVEN TE MERKEN DAT MIJN ISSUES ER NIET MEER ZIJN*
Mijn reis bij Lien… dit was een mooie en bevrijdende reis. Niet alleen een bevrijding van gewicht, maar vooral een bevrijding van emotionele begage. Laat nou net die emotionele begage een hoop wegen! Ik kwam bij Lien voor het maagband traject, maar er komt veel meer bij kijken! Waar ontstaan de problemen, die moeten we oplossen! En dat doet Lien! Zo fijn om in mijn dagelijkse leven te merken dat deze issues er niet meer zijn! ~F.R.~

*********

*HET FEIT DAT ÉÉN GESPREK AL ZO IETS WAARDEVOLS IN MIJN PERSOONLIJKE PROCES IN GANG HEEFT GEZET, HAD IK NIET VERWACHT*
Ik liep al een tijdje met bepaalde klachten rond, welke gerelateerd waren aan langdurige stress. Behalve lichamelijke klachten, kreeg ik mezelf ook mentaal niet meer op de rit, wat zich uitte in allerlei (irreële) angsten. Vanuit mijn professionele perspectief was het ‘klachtenpakketje’ zeer verklaarbaar en begreep ik heel goed wat er aan de hand was. Vanuit mijn persoonlijke situatie wist ik echter niet meer hoe ik met mezelf en de situatie om moest gaan. Het voelde alsof ik langzaam de controle verloor en mijn lichaam en geest een loopje met me namen, in een richting steeds verder weg van mezelf.

In gesprek gaan met een therapeut was iets dat ik in het verleden al eens had gedaan, ik verwachtte daar in dit geval niet veel verder mee te komen. Toen ik via LinkedIn een blog las van Lien, over de kracht van woorden en het herprogrammeren van ingesleten hersenpaden middels hypnotherapie, ben ik me gaan verdiepen in haar werkwijze. Ik werd nieuwsgierig en nam contact met haar op.

We hadden een erg fijn kennismakingsgesprek, waarin direct al een aantal belangrijke thema’s aan bod kwamen. Lien luisterde goed en we suggereerden samen niet alleen mogelijke oorzaken van de huidige klachten, maar formuleerden ook de mogelijke uitdaging waaraan gewerkt kon worden gedurende de sessies. Om agenda-technische redenen kon ik echter niet direct bij Lien terecht. Een paar maanden later hadden we opnieuw contact en concludeerde ik dat ons eerste gesprek inmiddels onbewust van alles in gang had gezet in mij. Alsof mijn systeem had begrepen dat er iets moest gebeuren, iets moest veranderen om weer in een gezonde staat te geraken.

Natuurlijk gaat die verandering niet vanzelf, daar zijn ook intenties en duurzame acties voor nodig. Maar het feit dat één gesprek met Lien al zo iets waardevols in mijn persoonlijke proces in gang heeft gezet, had ik niet verwacht. Ik ben haar dan ook dankbaar voor haar bijdrage! ~Maria~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – WAT EEN MOOIE TRANSFORMATIE HEB IK MOGEN MEEMAKEN*
Allereerst wil ik zeggen hoe mega trots ik op mezelf ben, dat ik deze stap heb gezet :-). Hoe mooi dit pad voor mij is gegaan en nog steeds loopt. Dankbaar dat ik dit met Lien heb mogen bewandelen ♡

Natuurlijk was de eerste sessie spannend. Wat kan ik verwachten, hoe werkt hypnose, werkt het wel bij mij, maar wat had ik er onwijs veel zin in.
Ja hoor, het was een eerste mooie sessie, alles liep heel relaxed en ik voelde mij ook erg op mijn gemak bij Lien dus het was zo voorbij en ik was een trotse eigenaar van een maagband.

Wat mij vooral daarna opviel, is dat ik geen hongergevoel meer had en, hèhè, eindelijk een stuk minder met eten bezig over de gehele dag. Prima vol te houden om 3x per dag een gezonde maaltijd te eten.

Van mijn eerste sessie naar mijn tweede sessie ben ik niks afgevallen. Hoe veel vertrouwen ik er ook in had en je zoveel meer krijgt dan alleen maar minder kilo’s, had ik natuurlijk toch ook even mijn vraagtekens. Werkt het dan toch niet bij mij? Ja, natuurlijk wel! Maar ik had eerst nog wat obstakels uit de weg te ruimen.

In de loop van alle sessies merkte ik hoe lekkerder en trotser ik in mijn vel kwam te zitten, hoe minder mijn gewicht werd 🙂
Ja, je heb soms moeilijke momenten of misschien een terugval maar daar begeleid Lien je super in. Juist heel fijn dat het in de periode was dat ik bij Lien liep. Zo kwam ik goed achter mijn minder sterke momenten en hoe ik daar het beste mee om kan gaan.

Daar kwam mijn laatste sessie dan (wat ik zo jammer vond).
Heel pittig maar ook weer zo fijn.

Ik ben veel over mezelf te weten gekomen, minder sterke dingen, mijn sterkte kanten, dat je mindset alles is, mijn grenzen, positiviteit, negativiteit, vooral wat voor mooie vrouw ik ben en hoe onwijs trots ik op mezelf ben. Wat een mooie transformatie heb ik mogen meemaken en maak ik nog steeds mee. Mijn dank is dan ook heel groot dat ik dit samen met Lien heb mogen doen. Mijn doel qua gewicht heb ik nog niet behaald maar hé dat ik al op de helft van mijn streefgewicht zit, vind ik toch een hele goede prestatie 🙂 en het gaat nu niet lang meer duren voor ik mijn doel bereikt heb – 24kg ♡♡♡

*********

*ZELFBEELD- IK VOELDE ME NA DE SESSIES HELEMAAL OPBLOEIEN*
Ik vind de aanpak van Lien heel verhelderend: de duiding die ze geeft, haar wetenschappelijke benadering, iets wat ik helemaal niet verwacht had bij hypnose. En ook haar creativiteit om in de conversatie met voorbeelden te komen en vormen van aanpak die passen bij de persoon die ze voor zich heeft. Ik voelde me na de sessies helemaal opbloeien.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK HEB MIJN MINDSET OP EEN POSITIEVE MANIER KUNNEN VERANDEREN*
De persoon die ik was ongeveer 2/3 maanden voordat ik bij Beautiful Mind kwam is te beschrijven als een emotioneel, chagrijnig en bijna depressief persoon. Ik zag alles door een soort negatieve bril en zag soms door de bomen het bos niet meer. Ik wist soms niet meer wat ik met mezelf aan moest. Ik was niet tevreden met hoe ik er uitzag en wie ik was. Mijn moeder merkte op dat ik niet meer de vrolijke ik was van vroeger. Dit is de reden dat ik contact op heb gezocht met Lien.
Ik wilde mijn mind-set op een positieve manier veranderen.

Toen ik het kennismakingsgesprek had met Lien voelde het gelijk goed. Ik had enorm veel zin en motivatie om te beginnen aan de sessies. Na de eerste sessie merkte ik eigenlijk al gelijk verschil. Ik kon bepaalde dingen makkelijker loslaten zonder dat ik een groot probleem van maakte. Ook kon ik mijn eet patroon aanpassen doordat ik echt ging luisteren naar mijn lichaam. Ik heb enorm veel geleerd over mezelf en daar ben ik Lien heel erg dankbaar voor.

Op dit moment kan ik mezelf niet herinneren wanneer ik me voor het laatst echt heel slecht heb gevoeld en dat is zo’n fijn en opluchtend gevoel. Ik heb mijn mind set op een positieve manier kunnen veranderen en ik ben van plan om deze mind set voor de rest van mijn leven mee te nemen.

Nogmaals heel erg bedankt voor alles!

*********

* HYPNOTISCHE MAAGBAND – EEN UITKOMST ALS JE NIET MEER WEET HOE JE VAN DE KILO’S AFKOMT*
Ik heb begin oktober de hypnotische maagband laten plaatsen. Daar was ook ik erg sceptisch over maar door verhalen van een ander maakte het mij toch ook erg nieuwsgierig. En omdat ik toch al zoveel heb geprobeerd dacht ik, waarom niet!

Ik ben eerst op gesprek geweest en dacht: ja, er zijn toch veel dingen waar die Lien vertelt.
Dus ik ging voor 5 sessies en ik moet zeggen dat ging echt super goed.

Het afvallen ging makkelijk, waar ik eerst altijd de fout in ging na een paar dagen, bleef ik nu echt bij mijn 3 maaltijden en verder niks. Maar daar had ik geen moeite mee.

En ik werd ook bewust van wat ik namen opat, terwijl dit geen lijnen voor mij was, omdat ik alles eet wat ik wil, dat is dus anders met een dieet want dan mag je bepaalde dingen weer niet.

Dus was ik minder met eten bezig dan als ik een dieet volg.
Ik ben nu 10 kg kwijt in 3 maanden en daar ben ik super blij mee en ik ga dus ook gewoon verder.

Dus als je alles al hebt geprobeerd: dit is echt een uitkomst als je niet meer weet hoe je van de kilo’s afkomt.

*********

*GRENZEN STELLEN- IK HEB DE CONTROLE OVER MIJN EIGEN LEVEN EN GRENZEN TERUG GENOMEN*
Na mijn laatste afspraak bij Beautiful Mind heb ik de meest onrustige nacht van mijn leven gehad. Eigenlijk val ik altijd een halve meter voor mijn kussen al in slaap en schrik wakker van de wekker de volgende ochtend. Ik wordt wakker zonder enkele herinnering van de nacht.

Die nacht viel ik in slaap en in mijn slaap werd ik wakker. Ik ontwaakte in een totale chaos van alle dingen die een betekenis voor mij hadden of hebben gehad in mijn leven. Tot ik realiseerde dat ik nog sliep en niet wakker was.

Wederom droomde ik dat ik wakker werd. Het wakker worden was nog dieper en realistischer. Er kwam meer orde in de droom. Ook hier kwam de realisatie dat ik niet wakker was.

Net als de eerste keer op het moment dat ik realiseerde dat ik sliep en droomde, werd ik wederom wakker in mijn slaap. “Het was goed zo, nu ben ik wakker”, dacht ik, en tegelijk wist ik dat ik sliep. Het werd rustig en werd wakker door de wekker.

Normaal heb ik geen besef van mijn dromen behalve vandaag. De hele dag heb ik met het rare gevoel gelopen van het wakker worden in mijn slaap en het directe besef dat ik sliep. Mijn thema wat uit mijn sessies bij Lien naar voren kwam, was dat ik op mijn eigen tempo wakker wilde worden toen ik op mijn 7e flauwviel en niet meer wakker wilde worden. De artsen waren in het ziekenhuis druk bezig met mij bij bewustzijn te krijgen.

Voor mijn gevoel heb ik in mijn slaap dit nu gedaan. Ik ben wakker geworden op mijn eigen tempo. Ik heb de controle over mijn eigen leven en grenzen terug genomen en dit voelt heerlijk. Dankjewel Lien. ~Sandra Yma Jansen~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – MET OPEN VIZIER*
Beautiful Mind, ik had er via via van gehoord. En dan met name van de Hypnotische maagband. Zou dat iets voor mij zijn? Zou dat bij mij wel werken? Ik weet alles al over voeding enzo.
Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en een mail te sturen naar Beautiful Mind.
Het eerste schriftelijke contact was al heel fijn.

De eerste sessie is een soort kennismaking en uitleg over hoe of wat. En ook om de vraag bij je neer te leggen of je er volledig voor wil gaan.

Ik weet dat ik aan het einde van de eerste sessie vroeg of ik aan het programma mee mocht doen. Ik wilde wel en ik vond dat ik ook wel voor de 100% toegewijd zou zijn. En dat mocht 😊

Mijn tweede sessie liep iets anders omdat er nog wat obstakels in de “weg” zaten voor mijzelf. Dus die obstakels hebben we eerst getackled alvorens aan het hypnotische maagband traject te kunnen beginnen.

Ik heb tijdens de eerste sessies zo veel fijne eye openers gehad en zoveel obstakels aangepakt en bekeken en daar ook iets mee gedaan. Heel fijn.

Ik was al eens eerder bij een psycholoog geweest, ik heb een burn out gehad. Been there done that… maar mijn lichaam was me nu weer in de steek aan het laten en hoe fijn is het geweest dat ik bij Beautiful Mind terecht ben gekomen. Ik was namelijk niet zo snel meer naar een psycholoog gegaan en ik wist toch al wat ik moest doen om niet weer een burn out te krijgen. Dus dat mijn lijf nu weer e.e.a. aan het aangeven was had daar toch zeker niets mee te maken 😊 Dussss…

Hoewel ik zelf 34 kilo was afgevallen merkte ik dat ik ondanks alles wat ik weet over voeding, toch weer ongemerkt aan was gekomen. Het lukte me niet om de “knop” weer om te zetten.

Maar voeding en zeker het eten van verkeerde voeding heeft mij blijkbaar door de jaren heen veel gebracht.

Op het moment dat je dat analyseert, gaat je hoofd toch een beetje in protest. Niet letterlijk, maar meer dat je denkt, maar wat ga ik dan doen als ik me rot, verdrietig, niet begrepen, alleen etc voel? Voorheen was daar ETEN… en als dat niet meer is waar ga ik mezelf dan mee vullen? Maar dat is dus helemaal niet meer aan de orde.

De eerste hypnose sessie vond ik best spannend. Wat als het bij mij niet lukt?
Nou, het lukte best aardig, ik vond het ook een heel bijzonder gevoel. Het maakt je uniek. Omdat jij het bent. Jij geeft toegang, jij bepaalt, jij neemt de teugels weer in handen.

Na de eerste sessie ging ik opgeladen naar huis en vol verwachting hoe ik het allemaal zou verwerken. Wat een ervaring! Ik ging ineens niet meer van maaltijd naar maaltijd. Ik was ineens niet meer constant bezig met bedenken wanneer en wat ik dan weer kon gaan eten.

Eten is functioneel geworden, maar zeker niet saai of vervelend of een noodzakelijk kwaad. Eten is nog steeds fijn en lekker. En met de nadruk op lekker. En NIET meer… op de tijd, van ‘wanneer mag ik weer’. En wat belangrijker was, ook niet meer als troost, opvulling bij verveling, bij eenzaamheid bij verdriet oid. Dat doe ik namelijk niet meer.

Dat is zo iets raars om je dat te realiseren. Dat je niet meer eet als je gefrustreerd bent. Dat zit niet meer in je systeem. Je eet omdat het moet (in het kader van je lichaam voeden met energie) Je eet lekker omdat je de juiste energie in je lijf wil pompen en je eet gezonder, ook weer omdat je je lijf met de juiste energie wil voeden.
Winwinwinwinwinwinwin!!!!

De overige sessies zijn eigenlijk meer van het zelfde om de maagband nog beter te laten beklijven. Om je nog beter in het programma te laten komen.
Hoewel ik er bij mijn laatste sessie best een beetje tegenop zag dat ik het vanaf nu alleen moest doen, was het ook goed.
Het voelt goed, je staat sterk, je kunt er tegenaan.

Geen moment spijt gehad dat ik aan dit traject ben begonnen!!

Bedankt Lien!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK HEB VEEL VERWERKT*
Mij zijn deze sessies (gesprekken en hypnose) zeer goed bevallen. Lang gedacht dat het eng is… maar dat is helemaal niet zo. Het voelt heel ontspannen… je bent er zelf nog helemaal bij! Veel over mijzelf geleerd… gelachen en gehuild… en ondertussen afgevallen! Lien is een lief positief rustig persoon! Je voelt je snel goed bij haar… ze neemt de tijd om je te doorgronden en precies de vinger op de zere plek te leggen. Ik heb veel verwerkt… nu voel ik mij meer de moeite waard… om te werken aan mijzelf… Ik ga voor kilo’s minder in de toekomst.. ben zeer onder de indruk van haar aanpak… zou het iedereen aanraden! Heel erg bedankt…en groetjes van 100%💡🥰

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK HEB VEEL MEER RUST MET BETREKKING TOT ETEN*
Ik was erg ontevreden over mezelf, had een laag zelfbeeld en een verkeerd eetpatroon. Ik legde de lat ook altijd enorm hoog. Ik wilde hier vanaf. Na lang twijfelen, omdat ik bang was dat het bij mij toch niet zou helpen/lukken, ben ik gegaan voor de hypnotische maagband. Nu na afloop kan ik zeggen dat het de investering in mezelf echt waard is geweest. Ik ben tot zoveel inzichten gekomen. Ik heb geleerd om in kleine stapjes te denken en ik heb veel meer rust met betrekking tot eten. Ik heb geen dieet gedachten meer. Ik heb nog steeds mijn moeilijke momenten met eten en ga ook nog wel eens de ‘fout’ in, maar ik heb vertrouwen dat het goed komt. Het gaat in hele kleine stapjes en dat is oké.

De eerste keer onder hypnose gaan, vond ik best spannend. Wat kon ik verwachten, hoe zou het in zijn werk gaan en zou het mij wel lukken. Maar er is niets ‘engs’ aan. Je bent gewoon bij je volle bewustzijn en je kan alles gewoon herinneren.

Al met al zijn de sessies heel bijzondere ervaringen, het heeft mij zoveel gebracht. Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen. Het heeft mij veel rust en inzicht gegeven.

*********

*DOOR 3 SESSIES IS ER ZOVEEL VERANDERD*
Ik wist niet wat ik er van moest verwachten en vond het best spannend, maar na mijn 1e gesprek wist ik zeker dat Lien mij kon helpen. Ze had gelijk door wat er aan de hand was en ik had nog niet eens heel mijn verhaal verteld.

Door 3 sessies is er zoveel verandert op een hele positieve manier. Ik had het eigenlijk niet durven dromen dat het zo positief uit zou pakken. Na best wat jaren naar een psycholoog te zijn geweest, ben ik blij dat ik deze richting heb genomen. Maar dingen gebeuren met een reden en al het andere was vast een voorbereiding hierop.

Ik wil Je hierbij nogmaals bedanken Lien voor het inzicht wat je mij hebt gegeven.

En hypnose is niet eng maar heel ontspannend ben ik achter gekomen.

*********

*MEER PLEZIER EN RUST IN MIJN LEVEN*
Dank Lien, voor de leerzame en fijne periode waar ik nog vaak aan terugdenk.

De sessies hebben mij bewust gemaakt van m’n patronen. Door dit inzicht krijg je de kans om dit aan te passen.

Dit heeft al op veel momenten voor meer plezier en rust in mijn leven gezorgd. Belangrijke keuzes die ik al een tijdje uitstelde zijn nu gemaakt, heel fijn!

Heel erg bedankt voor al je hulp Lien

*********

*IK LEGDE MIJN LAT STEEDS HOGER*
Ik heb Lien benaderd omdat ik met mezelf zo niet verder kon.
Was met de kleinste gebeurtenissen erg emotioneel en vond mezelf niet leuk/mooi.
Ik legde mijn lat steeds hoger want anders kon ik niet gelukkig zijn. Werk gerelateerd had ik erg veel stress en spanningen.

Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, maar Lien stelde me erg op me gemak. De hypnosesessies waren best ontspannend en ik leerde er ook veel van. Keek telkens uit naar de volgende sessie. 🙂

Het heeft me opgeleverd goed naar mezelf te luisteren en voor mijzelf te kiezen.
Ben nog steeds in het leerproces bezig, om op de goede weg te blijven waar ik nu op zit.

Bedankt Lien

*********

*IK VETROUW MEER OP DE STROOM VAN HET LEVEN*
Ik kwam bij Lien omdat ik altijd twijfel aan mijzelf. Wat ik ook doe, het is nooit goed genoeg, de lat ligt heel hoog. Het maakte dat ik mij vaak somber en moe voelde. Aan de buitenkant zijn mijn twijfels niet te zien, mensen denken dat ik stabiel, gelukkig en energiek ben.

De sessies vond ik heel bijzonder, en “gek” soms, als ik er dan “uitkwam” moest ik lachen om wat er gebeurd was. Ik was steeds bij mijn volle bewustzijn en kon me alles herinneren. We zijn bij diverse onbewuste overtuigingen gekomen. Ik heb geleerd de lat lager te leggen, hij is nu goed bereikbaar voor mij, ik ben eerder tevreden. Ik ben rustiger, probeer niet alles meer onder controle te houden. Ik vertrouw meer op de stroom van het leven, wat er ook gebeurt, ik kan het aan. Niet alles wat er in mijn leven gebeurt, is fijn maar er komen weer andere tijden. Ik kies ook bewuster, wat past bij mij en wat niet, dit is op privé en werkgebied.

En daarnaast is Lien een leuk en fijn mens om mee te praten! Dank je wel Lien, ik zal andere mensen zeker adviseren om naar jou te gaan! ~Deil, oktober 2019~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK BEN TOT HEEL FIJNE INZICHTEN GEKOMEN*
Wat het programma mij tot nu toe gebracht heeft, is het volgende:

Ik heb veel meer rust met betrekking tot eten. Niet van het ene eetmoment naar het andere eetmoment te leven. Ik geniet volop van het eten dat ik eet en heel bewust maak en eet, maar het is niet meer allesomvattend!

Ik voel me sterker, door bepaalde eye-openers in de inleidende gesprekken en gedurende de vervolgsessies ben ik tot hele fijne inzichten gekomen. Waarvan ik denk “tjee, 48 en NU kom je er pas achter haha!”

Het onder hypnose gaan is me in alle opzichten meegevallen. Ik had mij er niet zo’n voorstelling vooraf van gemaakt. Ik was alleen “bang” dat ik in slaap zou vallen. Nou daar had ik me niet druk over hoeven maken. Het is eigenlijk een moment van perfecte ontspanning, maar nog nuttig ook!

Ik ben heel blij dat een van jouw andere clienten mij erover heeft verteld. Ik kan het eigenlijk iedereen aanraden, al is het alleen maar de inzichten die je over jezelf krijgt. Met name over zaken die je zelf bent gaan geloven over de jaren heen. En waarvan je nu kunt zeggen, wat jammer dat ik daar zo veel onnodige ‘verkeerde’ energie aan heb verspild, maar wat goed dat ik het nu weet en er wat mee kan doen! Ik ben blij dat ik in mijzelf heb geïnvesteerd!

Ik voel me mentaal sterker, ik zit veel fijner/lekkerder in mijn velletje. Ik laat me niet uit het veld slaan!!! Ik ben veilig! Veiligheid zit in mij!!:-)

Mijn zelfbeeld is zoveel rustiger, mooier, beter, sterker geworden. Ik mag er gewoon zijn. Ik ben rustiger, meer gefocust, ik laat me door niets en niemand gekmaken.

Bedankt Lien!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – HET HEEFT ME PERSOONLIJK AL ZOVEEL GEBRACHT*
Mijn ervaring tot nu toe… absoluut geen spijt van mijn beslissing! Naast de maagband heeft het me persoonlijk al zoveel gebracht. Mijn laatste sessie was zo intens, daar kijk ik nog steeds erg goed op terug.

Het afvallen gaat goed! Het voelt als een bevrijding om te merken dat mijn lichaam al dat eten niet nodig heeft… ik heb genoeg aan mijn 3 maaltijden! Natuurlijk heb ik af en toe wat mindere momenten, maar dan kijk ik naar wat ik al heb bereikt en wat ik nog wil bereiken…

Het heeft niet direct echt een hele grote invloed op mijn gezin, maar wel op mij, en daardoor indirect ook op mijn gezin. In het begin zei mijn dochter wel eens: ‘goh mama, waarom heb je een klein bord?’ Maar inmiddels is dat zo’n gewoonte, ik zou raar opkijken als ik plots een groot bord voor me zou hebben staan. Het hele programma begint echt al mijn gewoonte te worden en dit is zo fijn om te merken!! Ik kijk uit naar de volgende sessie 🙂 ~Febe Riksen~

*********

*INZICHT*
Lien heeft mij heel erg goed geholpen met het krijgen van een beter inzicht in mijzelf en over hoe je geheugen omgaat met ervaringen en bij behorende emoties je die opdoet in het leven. Hypnose klinkt voor vele als eng, maar er is niks engs aan. Het is een hele fijne ervaring en ik heb me bij Lien heel erg op mijn gemak gevoeld. Het heeft mij veel goeds gebracht. Dankjewel Lien ~Femke van den Berg~

*********

*ANGST, PANIEK EN ONRUST*
Zo’n 6,5 jaar geleden werd mij door de huisarts verteld dat ik een paniekstoornis had in combinatie met een sociale fobie. Na deze diagnose stortte mijn wereld totaal in en durfde ik niet meer naar buiten. Ik ben gestopt midden in het afstudeerjaar van mijn opleiding en verloor daardoor uiteindelijk ook mijn baan.

Afspraken bij de psychiater en psycholoog volgden en er werd direct anti-depressiva voorgeschreven. Door deze medicatie was ik mezelf niet meer en ik had door de bijwerkingen zelfmoordgedachten, dus hier ben ik snel mee gestopt. De gesprekken met de psycholoog hebben mij verder geholpen, ik kon uiteindelijk weer naar buiten en redelijk functioneren.

Toch voelde ik nog altijd die onrust en paniek in mij. Alles wat ik deed, was omdat het “moest”. Ik keek overal zo erg tegen op, was elke dag aan het overleven en had eigenlijk nergens meer zin in. Het leven was een worsteling en zo ongelooflijk vermoeiend, ik had geen energie meer over om elke dag weer dat gevecht aan te gaan.

Na een tip van een vriend kwam ik bij Lien terecht. Ik wist totaal niet wat ik ervan moest verwachten, maar ik had niets te verliezen. Achteraf ben ik ook erg blij dat ik de stap genomen heb en een afspraak heb gemaakt.

Tijdens de sessie met Lien ben ik echt tot inzichten gekomen. Ik was vooral gefrustreerd dat mijn onderbewuste mij dit aandeed en had moeite om deze gevoelens van paniek te accepteren. Ik voelde me een loser en was boos op mezelf dat ik het zover had laten komen.

Nu zie ik in dat mijn onderbewuste mij heeft gered. Ik zat in een situatie die me heel erg beschadigde en door die paniek ben ik uit die situatie gestapt. Ik moest wel, anders was ik er aan onderdoor gegaan. Mijn onderbewuste heeft mij dus willen beschermen en mij duidelijk willen maken dat ik weg moest, dat deze situatie niet goed voor mij was. Eenmaal weg uit deze situatie had ik nog steeds last van die paniek en al de lichamelijke sensaties die hier mee gepaard gaan en dat bracht nog meer frustratie met zich mee.

Door Lien heb ik ontdekt dat na al die jaren van stress, de balans weg is en dat dat tijd nodig heeft om weer te herstellen en dat alleen ik dat kan realiseren. Ook heb ik een manier gevonden om anders naar dat gevoel te kijken. Ik verzet me niet meer tegen deze gevoelens, maar heb geleerd er op een andere manier mee om te gaan en wat minder streng voor mezelf te zijn, want mijn onderbewuste heeft het beste met mij voor!

Natuurlijk vergeet ik soms wat ik bij Lien geleerd heb, heb ik nog steeds mindere dagen en pieker ik nog steeds, maar ik heb weer energie gevonden om door te zetten, omdat ik na mijn gesprekken met Lien weer het vertrouwen heb dat ik hier helemaal vanaf kom. Dat durfde ik al jaren niet meer te geloven of zelfs te hopen. Ik voel die onrust steeds minder en voel me soms zelfs weer gelukkig

Lien is gewoon ook een heel fijn mens. Zo positief en het voelde gelijk vertrouwd. Ze heeft gezorgd voor inzichten en me geholpen weer wat dichter bij mezelf te komen.

Dus ik heb geen moment spijt, we zouden eigenlijk allemaal een Lien in ons leven moeten hebben om eens in de zoveel tijd even mee in gesprek te gaan, dan zou bij iedereen het glas half vol zijn en kunnen we allemaal iets gelukkiger zijn. ~W.~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – DE FOCUS LIGT NIET MEER OP ETEN*
Wat de sessies me vooral opgeleverd hebben is rust in mijn hoofd. Wanneer ik nu thuis of ergens ben ligt de focus niet meer op eten. Ik maak verstandige en lekkere keuzes en kan de juiste hoeveelheid zonder problemen tot me nemen. Ik kan in de avond op de bank zitten zonder dat stemmetje in mijn hoofd dat zegt; “Kijk maar even in de la” “de la”. Ik zit rustig op de bank drink mijn watertje of kopje thee en voel me voldaan en rustig.

Mijn lijf veranderd. Ik word slanker, mijn jurkjes en kleding beginnen wijder te zitten en sommige oude kledingstukken passen weer. Ik kijk met andere ogen naar mezelf. Waar ik voorheen niet goed naar mezelf kon kijken in de spiegel kijk ik nu al met een hele andere ogen.

Ik maak makkelijk de juiste keuze, en maak soms ook bewust een keuze voor iets minder gezonds. Vaak voelt dat nog als “vals spelen”. Maar mijn lichaam blijft veranderen en dit gevoel wordt steeds minder want vals spelen is het niet. Soms duiken de gedachten over eten nog op. Vandaag liep ik in de supermarkt en betrapte ik mezelf op gedachten over eten. Ik had trek, maar duidelijk een doel en haalde netjes alles wat op mijn lijstje stond. Nu zit ik inmiddels op de bank dit verhaal te typen en merk ik dat die gedachten er helemaal niet meer zijn. Dat bevestigt ook maar weer dat het gedachten zijn en ik die zelf “uit” kan zetten of naar de achtergrond kan brengen.

De sessies op de stoel zijn bijzonder. Eerst even openhartig en eerlijk praten over de voortgang, het probleem en het doel. Soms even met je neus op de feiten maar dat voelt goed en geeft duidelijkheid. Het geeft nog meer vertrouwen dat mijn doel haalbaar is en dat ik hier ook op mag vertrouwen. Door al die positieve ervaringen, en de gesprekken hierover wordt het stukje bij beetje steeds realistischer en kan ik stiekem niet wachten tot het zover is. Laatst tijdens een dagje winkelen heb ik kleding gekocht op de groei. Met het volle vertrouwen dat ik dat straks gewoon pas. Tijdens de aankoop ben ik er echt van overtuigd dat het me gaat lukken. Dit zijn kleine momenten van bewustwording dat ik er steeds meer vertrouwen in krijg dat ik mijn doel ga halen. De hypnose sessies zijn elke keer weer bijzonder en ook elke sessie is anders. Er gebeurt van alles je wordt meegenomen op pad en je lichaam volgt moeiteloos. Bijzonder om mee te maken maar nog meer bijzonder is het effect wat ik merk en voel in mijn lijf. Ik kan de wereld aan. ~Kimberley Smid-van Bruggen~

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK BEN RUSTIGER GEWORDEN EN ACCEPTEER MEZELF MEER ZOALS IK BEN*
Wat de sessies betreft was het voor mij niet vreemd je voelde vertrouwd. En dat is fijn!

Mijn struggle was en is nog steeds dat ik niet goed kan doorpakken in alles. En als ik op het punt sta te kunnen doorpakken dat ik niet over de rand kan of durf te stappen. Maar…. beetje bij beetje gaat dat steeds beter. Durf ik te gaan staan en laat ik zien dat ik het wel kan en durf. Dat geeft vertrouwen in jezelf!💪🏻

Mijn lijf is ook mijn dingetje… Dus ik ging voor de maagband… Wilde gaan voor maat 38 in mijn rode jurkje die in mijn kast hangt te wachten… Mijn ervaring hiermee is dat ik rustiger ben geworden hierin en mezelf meer accepteer zoals ik ben.Ik weet dat ik gezond leef, ben niet voor niets life style coach geworden en accepteer meer mijn lijf… Misschien komt het ooit nog, die maat, maar dat zal de tijd dan uitwijzen. Had van de maagband meer snel resultaat verwacht en ook stiekem wat hoop hierop gevestigd omdat het ook een investering in mezelf was/is.

De hypnose therapie voor je zelfvertrouwen zal ik iedereen adviseren. Maagband had ik, zoals ik al zei, meer van verwacht. Verder was het een fijne ervaring.

*********

*NOOIT GOED GENOEG ZIJN*
Ik kwam bij Lien terecht via mijn moeder, die ook onder behandeling is bij Beautiful Mind. Hypnose is een heel andere ervaring dan ik van te voren had bedacht en ik merk langzaam maar zeker echt steeds meer verbetering na drie sessies.

Lien is een heel positief en open mens, fijn om mee te praten en makkelijk te vertrouwen. Ze kan heel goed luisteren, en haar behandeling past ze precies aan op wat iemand nodig heeft. Ik vond het bijvoorbeeld fijn om de wetenschappelijke basis van hypnose te begrijpen en daar hebben we het dan ook uitgebreid over gehad. Hoewel mijn moeder en ik vergelijkbare klachten hebben/hadden merkten we dat er bij ons beiden weer net andere gesprekken werden gevoerd, andere uitleg werd gegeven, en andere metaforen werden gebruikt die voor ons individueel goed werkten.

Als laatste ben ik heel blij dat ik zo geholpen ben in hoe ik verder moet. Hypnose is één ding, en dat verandert zeker een hoop, maar ik moest zelf ook aan de slag. Ik heb daar handvatten voor gekregen en ben daar heel fijn in gecoacht. Al met al een waardevolle investering in mijzelf en heel blij dat ik de kans kreeg om dit te doen.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – EEN ANDERE VERHOUDING MET ETEN*
Als mede organisator van de Ladiesnight XL heb ik Lien in 2018 uitgenodigd om aan dit event mee te doen. Nadat ik Lien de eerste keer aan de telefoon had gehad en zij vertelde dat ze mensen o.a. hielp om voorgoed van hun strijd met de overtollige kilo’s af te komen was mijn interesse voor mij persoonlijk zeker gewekt.

Ook ik ben de laatste jaren, zeker nadat de overgang zich bij mij aandiende een jojo geweest wat mijn gewicht betreft. Toch heeft het nog een heel jaar geduurd voordat ik een geheel vrijblijvende afspraak met Lien maakte zodat zij mij alles kon vertellen over de sessies. Ik ging er heen met het idee in mijn hoofd dat ik na deze afspraak het nog één maal helemaal zelf zou proberen om ongeveer 15 kilo kwijt te raken.

Toen ik bij Lien aan tafel zat zei een stemmetje in mijn hoofd; ‘Doe het nu maar, je bent het waard’. Wat ben ik blij dat ik naar dat stemmetje geluisterd heb. Vanmorgen de laatste sessie gehad. Ik ben 8,5 kilo lichter, maar wat nog veel belangrijker is, ik heb een hele andere verhouding met eten. Ik weet dat die andere 7 kilo er ook voorgoed af gaan.

Dat het bij mij niet zo snel is gegaan is niet belangrijk, het is er ook niet in drie maanden aangekomen. Ik heb andere inzichten gekregen, helderheid en duidelijkheid hoe het nu eigenlijk zit met mijn mind, eetpatronen, gewoontes ed. en waarom het voorheen niet lukte. Maar ook hele praktische tips.

Het was de eerste keer in mijn leven dat ik onder hypnose ging, en o wat vond ik het spannend. Terwijl ik gewend ben aan mediteren, visualiseren ed. Ik kan je zeggen, het is niet eng, niet zweverig maar heel ontspannen. Ik ben blij dat ik dit mij zelf cadeau heb gedaan! ~Anita Hoogeveen~

*********

*KINDERHYPNOSE – BOOS, HEEL ERG BOOS*
Al wat jaartjes hadden wij de nodige problemen met onze (adoptie)zoon en het werd alleen maar heftiger, zowel thuis als op school! Wij kregen al een paar jaar goede begeleiding, maar dat stagneerde. En het feit dat ik (zijn moeder) de laatste 1,5 jaar behoorlijk lichamelijk in de kreukels lag, werkte ook niet positief mee. Het werd steeds moeilijker en heftiger en bijna ondragelijk om de dag weer aan te gaan. Ons leven was een stijd geworden. En ons gezin en relatie ging er bijna aan kapot.

Wanhopig heb ik het hypnose instituut nederland gebeld met de vraag kan iemand ons helpen. Na een paar dagen kregen wij van 3 personen de contactgegevens door, van hypnotherapeuten die gespecialiseerd zijn in hechtingsproblemen. En zo kwamen wij bij Lien terecht.

Na een kennismakingsgesprek met eerst mij en daarna met onze zoon, klikte het meteen “super” goed. Het was mooi om te zien hoe dat Lien, bij hem zijn kern, zijn eigen ik aansprak! Maar net zo goed als dat ik met alles klaar was, was onze zoon dat ook. Wij wilden zo niet meer verder! En Lien heeft ons daar geweldig bij geholpen. Zij is zijn allerbeste vriendin geworden, om zo zijn volledige vertrouwen te krijgen. Zodat hij “de uitbreker” die staat voor de boosheid, durfde los te laten. En dat ging echt wonderbaarlijk snel en vlot! Dat hadden wij niet verwacht.

Ook mij heeft Lien enorm geholpen. Ik was door die heftige tijd en strijd mezelf helemaal kwijt geraakt. Lien heeft mij doen inzien wat en hoe ons bewustzijn, maar vooral hoe ons onderbewustzijn werkt! Hoe wanhopig en moedeloos voor dat we bij Lien kwamen en hoe geweldig en mooi het nu is. Ik heb 2x bij Lien gezegd in 2 sessies, is het echt zo simpel eenvoudig? EN JA, DAT IS HET! Het is héél erg eenvoudig! Als iemand je het maar duidelijk en goed uitlegt! Dus ga ervoor en doe het, want het hoeft niet bodemloos te zijn.

Ze zeggen altijd na regen, komt zonneschijn. Maar ik zeg nu: na een fikse donderende onweersbui, ben ik nu de stralende 🌞!

Thanks Lien, vanuit de bodem van onze harten. 😘 M&A

*********

*ANOREXIA*
Toen mijn dochter Anorexia bleek te hebben ontwikkeld, raadde een goede vriend me Lien aan. (Want behandelklinieken hebben een wachttijd van minimaal 7 maanden!) En deze toestand was niet langer meer houdbaar. Frustraties lopen hoog op als je dochter simpelweg niet meer kan eten. Ze wilde wel, maar het lukte haar echt niet. Een monster had m’n dochter in bedwang.

Dit ziektebeeld was er langzaam in geslopen bij haar. Eerst extreem gezond eten en daar werd ze steeds beter in, tot ze alleen nog maar groenten at. Ze vond voldoening in calorieën bijhouden en streng voor haarzelf zijn, daar was ze altijd al goed in. “Gelukkig” raakte mijn dochter in paniek van de zwakte van haar lichaam. Haar benen wilden niet meer, omdat ze zo verzwakt was. Dus ze zag wel in dat ze hulp nodig had. Achteraf vertelde ze me dat er dagen waren dat ze maar 300 Kcal tot zich nam. Er was een app op haar telefoon die dat allemaal bijhield! 🙁

Een beetje sceptisch bij Lien de intakesessie gedaan. Lien zag snel in waar ze mijn dochter kon sturen en waar de denkfouten zaten. Na die eerste intakesessie zag ik dat Lien tot mijn dochter kon doordringen. Haar dingen deed laten inzien in kinderlijke eenvoud. Het opende haar ogen. Ze kon zo zelf begrijpen waar de denkfouten zaten.

De NLP technieken die Lien gebruikt hebben bij mijn dochter het tij doen keren. Ze zal nog zeker een weg te gaan hebben om het onderliggende aan te pakken. Maar ze eet weer dankzij Lien. Eerst hele kleine stapjes, maar bij elkaar heeft ze enorme stappen gezet. En dat alles met pieken en dalen maar ze is uit de levensbedreigende situatie.

Ik ben Lien erg dankbaar. Mijn dochter voelde zich niet fijn bij hypnotherapie, maar gelukkig waren de NLP gesprekken voldoende. Wij zijn Lien erg dankbaar voor haar positiviteit, haar inzet, doortastendheid en haar geduld met een moeder die radeloos was. ​

*********

*DE INNERLIJKE CRITICUS*
Toen ik bij Lien kwam voor een kennismakingsgesprek, was ik futloos, moedeloos en had last van een nare innerlijke criticus met allerlei belemmerende gedachten en overtuigingen.
Ik ging naar Lien omdat ik iemand uit mijn omgeving zo had zien veranderen in positieve zin na dat zij bij Lien de hpnotherapie had gedaan. En daar hoopte ik ook op en ik ging ervoor.

Ik ben zelf coach en weet aardig wat van psychologie af en heb op dat gebied ook best veel doorlopen. Maar nooit met een blijvend ingrijpend resultaat. Hypnotherapie was voor mij zo’n beetje een laatste poging om mijzelf weer op de rit te krijgen. En op de rit betekende voor mij, meer energie, levensvreugde en verlost worden van een constante zwaarmoedigheid die ik niet kon verklaren.

En wat ben ik blij dat ik dit heb mogen ervaren en dit mijzelf cadeau gedaan heb!

Lien weet wat zij doet en doet dit op een zeer professionele, zorgvuldige manier. Ik voelde mij veilig bij haar en durfde mij volledig over te geven. Daar waar ik het spannend vond loodste zij mij er met vertrouwen en warmte doorheen. Overigens was achteraf die spanning helemaal niet nodig want er gebeurt niets buiten je eigen wil om. Je bent en blijft overal zelf bij.

Na 3 sessies, waarvan 1 een regressie, waarbij ik ontdekte waar mijn overtuigingen en zwaarmoedigheid vandaan kwamen en wat Lien dan weer liefdevol “resette”, kan ik nu zeggen dat mijn leven echt is veranderd. Ik ben energieker, vrolijker, lichter en sta met meer vertrouwen in het leven. Resultaat: mijn baan opgezegd waar ik ongelukkig in was en binnen een maand mijn droombaan gevonden en gekregen!

Ik kon en ging er vol overtuiging voor en het lukte mij zonder belemmerende gedachtes en overtuigingen. Het voelt echt als een reset van mijn mind waardoor ik nu echt een beautiful mind heb.

En natuurlijk gaat het niet allemaal vanzelf en moet je zelf aan de slag, maar ik ben onder de indruk van dit resultaat en voel dat dit zich nog verder ontwikkelt. Met heel veel dank aan Lien stap ik weer energiek en vrolijk mijn toekomst pad op! ~Barbara Biesheuvel~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – DE ANDER IS BELANGRIJKER*
Wat heb ik een aantal maanden geleden een goede keus gemaakt om Lien te mailen!
Ik was mezelf kwijt en zorgde alleen voor anderen. Dat ging niet goed… Na een gesprek met Lien werd mij nog duidelijker dan ik al wist dat het zo niet verder kon en ik echt meer aan mijzelf moest gaan denken!! Ik wilde meer energie hebben aan het einde van de dag. Fitter zijn en ook mezelf weer in de spiegel kunnen aankijken en denken, ik mag er zijn.

Dat is gelukt in de afgelopen maanden…
Het blijft voor mij heel bijzonder dat ik totaal geen “honger” heb tussen de 3 kleine maaltijden door. Het is super goed te doen!! Het voelt goed om te merken dat je kilo’s verliest. Dat niet alleen. Ik zie het aan mijn huid. Ik voel me beter dan eerst en energieker. Heerlijk! De kilo’s gaan geleidelijk eraf en dat is fijn, maar wat ik nog belangrijker vind is dat ik meer rust hebt gevonden. Bepaalde dingen beter naast mij neer kan leggen. En zorgen die niet van mij zijn ook echt bij de ander kan laten…
Ik ben er nog niet, maar weet nu hoe ik verder moet en daar ben ik blij om!

Super bedankt Lien!!

*********

*STRESS*
Ik kwam bij Lien met behoorlijk wat vervelende stressklachten. De klachten kwamen tot uiting in een bijna continu verhoogde hartslag, een voortdurende aanspanning van de spieren vooral in schouders en nek, slecht slapen en duizeligheid.

Tijdens de eerste afspraak legde Lien in een coaching gesprek al snel bloot waar deze stress vandaan kwam. Deels werkgerelateerd en deels uit het verleden. Wat mij in die eerste sessie duidelijk werd is dat de klachten veroorzaakt werden door mijn gedachten en dat alleen ik dit zou kunnen omkeren.

Ik heb ervoor gekozen om een rigoureuze stap te zetten op mijn werk en in combinatie met de hypnosesessies zijn de stressklachten langzaam verdwenen. De hypnosesessies waren voor mij vooral heel ontspannend, na de sessies ervaarde ik rust en energie.

Lien heeft mij geholpen om goed naar mijzelf te luisteren en om echt voor mijzelf te kiezen! Ik beveel Lien aan de Linge dan ook van harte aan!

*********

*BURNOUT*
Na het krijgen van een burn-out en daar redelijk lang mee ‘doorgelopen’ te hebben ben ik op aanraden van een collega bij Lien terecht gekomen. Eerste indruk? Positief en energiek!

Na de intake 3 sessies ingepland en ‘open-minded’ het traject gestart. Geen ervaring met hypnotherapie en welke weg we gaan bewandelen naar mijn herstel. Ik heb de sessies als zeer positief ervaren en soms ook zeer intensief. Geen zweverige verhalen maar een nieuw inzicht in jezelf. Ik zie het als een spiegel die je niet gebruikt om achteruit te kijken (want daar wil je eigenlijk niet naar terug) maar om naar jezelf te kijken en hoe je jezelf ziet. Ben ik al volledig hersteld? Nee, dat heeft tijd nodig die je jezelf mag geven, maar het heeft me wel op de juiste weg geholpen naar een betere versie van mezelf. Acceptatie en vertrouwen zijn een paar kernwoorden die ik heb opgepikt tijdens de sessies (een combinatie van hypnose en gesprekken).

Mijn ervaring tijdens deze sessies met Lien zijn onvoorwaardelijk positief wat me meer heeft gebracht als alleen herstel van een burn-out. Je hebt echt het gevoel dat iemand naast je staat die je kan vertrouwen tijdens het traject.

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – ETEN UIT VERDRIET*
Na alweer een mislukte poging om af te vallen las ik via internet over de virtuele maagband. Al vrij snel had ik een afspraak gemaakt bij Lien en het voelde voor mij meteen op mijn gemak. Ik was bij de start van het programma wel even nerveus maar dat was vrij snel over. De hypnose geeft een ontspannend gevoel en zeker niet griezelig ofzo.

Ik ging met leefregels naar huis en iedere avond luisterde ik naar de MP3. Al snel voelde ik me beter in mijn vel. En geen toestanden met calorieën tellen of speciale recepten. Gewoon 3 maal daags een kleine maaltijd en natuurlijk geen snoep. Al snel ging de weegschaal naar beneden.

Bij de volgende sessies werd er ook gewerkt aan persoonlijke doelen en aan het verwerken van dingen die in het verleden zijn gebeurd. Bij de laatste sessie heb ik veel verdriet verwerkt. Dat was echt een opluchting! Lange tijd had ik aan troost-eten gedaan. Omdat ik verdrietig was ging ik uit nood verkeerde dingen eten. Maar uiteindelijk baalde ik dan weer omdat ik het gegeten had.

Ik ben zo blij dat ik het Maagband programma bij Lien gedaan heb!

Ik weet dat ik het zelf moet doen en dat het niet altijd mee zal vallen Maar ik ben de kilo s kwijt. Ik ben een blijer mens en kan veel beter slapen.  Dus zet die stap en ga ervoor!!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – 13 KILO IN 7,5 WEEK*
Vandaag mijn 4de sessie gehad. Wat gaat het goed en wat heb al veel bereikt. Vanaf mijn 14de jaar ben ik al aan het lijnen, jojo effect, eten was een obsessie. Daardoor heb ik een afkeer gekregen om mij zelf te wegen. Deze angst wilde ik overwinnen, dus ben ik met knikkende knieën, hoge hartslag, toch op de weegschaal gaan staan, tot mijn grote verbazing was ik 13 kg afgevallen, in 7,5 week, ik kon het niet geloven, heb de weegschaal op meerdere plekken gezet om mijzelf er van te  overtuigen dat ik echt zoveel was afgevallen. Wat voelt dit goed, ik ben zo’n blij mens, de hele dag loop ik te  glunderen.

Maar het heeft mij nog meer gebracht, ik heb de laatste 19 jaar een hoge bloeddruk, maar nu kreeg ik lichamelijk klachten die passen bij een te lage bloeddruk. Wat blijkt, mijn onderdruk is zo laag, dat ik in overleg met de huisarts mag stoppen met de medicatie. We zijn nu een paar weken verder en mijn bloeddruk is nog steeds goed.

Ik maak graag lange wandeltochten, maar door mijn gewrichtklachten, was dit niet altijd  mogelijk, maar  nu ik zoveel ben afgevallen, kan ik weer genieten, zonder pijn, wandeltochten maken, ik ben nu aan het trainen om van Scheveningen naar Zandvoort te lopen op het stand.

Wat ben ik ontzettend dankbaar dat ik deze stap naar een Hypnotische  maagband heb gezet, het voelt zo goed, wat een effect, wat heb ik veel bereikt in een korte tijd. Ben een positief mens. Deze ervaring gun ik iedereen.

Lien je bent een top Coach, je geeft mij weer zelfvertrouwen, dat ik mezelf weer op de 1ste plaats zet. Ben dankbaar dat ik  jou heb ontmoet. ~Ada Kleijn~

*********

*ZO HEB IK HYPNOSE ERVAREN*
Voor ik met Lien afsprak voor de hypnose, ben ik op internet op zoek geweest naar ervaringen van mensen met hypnose. Die heb ik niet veel gevonden, vandaar mijn kleine verslagje, zodat jullie een idee krijgen van waar je aan begint.

Eerst heb ik een verkennend gesprek gehad met Lien, waarin we mijn ‘probleem’ bespraken. Met duidelijke vragen komt Lien al snel tot de kern en bepaalt zij een manier van aanpak.

Wij hebben 3 sessies met elkaar afgesproken. Als ik de 1e keer kom, legt zij uit wat we gaan doen, dus je weet precies waar je aan begint. Ze laat je kennismaken met hypnose en de 1e sessie was niet zo lang, maar ik heb het ervaren als een diepe staat van ontspanning, die prettig aanvoelt. Je hoort voortdurend wat ze zegt en de 1e stap richting “genezing” is gezet. Er gebeurt niets wat je niet wilt en het voelt heel prettig aan.

De 2e sessie is in mijn geval een regressie, dus terug naar het verleden naar een moment wat jou “probleem” heeft getriggerd. Bij mij was het een veel langere sessie, waarin verschillende gebeurtenissen naar voren kwamen en die soms ook emotioneel waren. Daar wordt een nieuwe positieve emotie aan gekoppeld en voelt dan meteen al veel beter. Bij de 3e sessie zet Lien als het ware de puntjes op de ”i”.

De sessies bij Lien hebben me veel gebracht. Ik sta anders en positiever in het leven en mijn “probleem” is al voor een groot deel aangepakt. Het is niet in 1 keer opgelost, want je lichaam heeft tijd nodig om aan de nieuwe instellingen te wennen, zoals Lien het zegt.
Na de 3e sessie heb ik 9 heel zware dagen gehad, waarbij ik zowel lichamelijk als mentaal even door een dal ging. Nu voel ik me veel beter dan dat ik me tijden gevoeld heb. Ik heb er vertrouwen in, dat de rest ook volgt! Een fijne ervaring met Lien, waarbij je je meteen op je gemak voelt en die je meteen begrijpt. Bedankt Lien!

*********

*BEN IK HET WAARD OM VOOR MIJZELF TE KIEZEN?*
Vanaf het moment dat ik binnenstapte bij Beautiful Mind en Lien ontmoette, had ik meteen een goed gevoel, ik voelde rust. Na de intake heb ik alles goed op mij in laten werken en uiteindelijk voor het eerst vanuit mijn hart besloten dat ik voor deze sessies zou gaan, deze sessies cadeau zou geven aan mezelf omdat ik het waard ben…bij de intake begon het dus al…ik die voor mijzelf koos…

Na de eerste sessie voelde ik de volgende dag al meteen verandering in mijn denken, mijn lijf… Voelde dat ik de kracht die ik in mij heb voor het eerst voor mijzelf ging gebruiken, aangezien ik die eigenlijk altijd juist voor anderen gebruikt had… Gevoel dat ik mijn dochter wat meer los kon laten… omdat haar angsten eigenlijk de mijne waren … Het gevoel dat je in je eigen kracht kan staan wanneer jij dat zelf wil…

Er gebeurde na deze eerste sessie al zoveel… Ik kwam voor mezelf op, want nu voel ik dat ook ik mee tel op deze wereld… Liet dingen los…want loslaten is zo fijn…. kreeg complimenten… won ineens een prijs omdat ik in mezelf geloofde… Er kwamen zoveel mooie dingen op mijn pad…en ik begon zelf ook anders tegen dingen aan te kijken…
Zulke snelle veranderingen in zo’n korte tijd…het blijft bijzonder…het geld is het dubbel en dwars waard…ik ben zo blij dat ik deze stap heb genomen en door hulp van Lien mijn eigen kracht begon te zien… ~Fontessa Brandt~

*********

*ANGST EN CONTROLEDRANG*
Eindelijk even tijd om wat op papier te zetten. De sessies hebben mij tot nu toe veel positiviteit gegeven. Ik ben niet meer zo’n doemdenker en zie over het algemeen alles positiever in! Al moet ik nog wel vaak bewust die omschakeling maken om NIET negatief te denken, maar het om te slaan naar iets positiefs. (Dus daar valt nog wel wat winst te behalen). Ik moet wel zeggen dat ik een paar dagen (ongeveer 5) heel diep in de put heb gezeten, het leek wel of ineens alle emoties van de afgelopen jaren omhoog kwamen. Heb wel even lekker een paar dagen goed kunnen uithuilen, na afloop voelde ik me verlicht.

Wat ik zelf ook superfijn vind, is dat bepaalde negatieve emoties minder heftig zijn. Wat soms nog wel gek is, is dat ik wel op eenzelfde manier reageer, maar dat het eigenlijk niet zo voelt. Hier moet ik zelf aan gaan werken, want mijn reacties zijn dus nog steeds heel heftig.

Mijn angst in de auto is HELEMAAL verdwenen =D. Voorheen kon ik nooit bij iemand in de auto zitten, ik moest altijd zelf rijden. Dat is helemaal voorbij. Nu hopen dat mijn vliegangst ook over is. Mijn zoontje kan nu ook lekker fijn buiten spelen en naar zijn vader gaan, zonder dat ik om de 10 minuten aan de telefoon hang.
Al met al, ik ben superblij dat ik dit heb gedaan. En ik wil je alvast ontzettend bedanken! ~Leila Grootbluemink~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND- IK VOEL ME EEN ANDER MENS*
Goedemorgen Lien, Hierbij een update van hoe het met mij gaat.
Nadat ik met een glimlach op mn gezicht bij jou de deur uitging, ben ik boodschappen gaan doen. Alleen maar gezonde dingen gekocht, onbewust. Het chipspad zelfs ook overgeslagen, onbewust. Heb weinig honger, nog steeds wel last van verleidingen soms, dat ik toch van alles in mn mond wil proppen, maar ik kan ze weerstaan.

Voel me al een heel anders mens, het is alsof ik al wat kilo’tjes kwijt ben, wat misschien wel helemaal niet zo is in zo’n korte tijd, maar zo voelt het in elk geval wel. Heb het inmiddels ook aan de familie verteld, tenslotte wil ik zoiets moois ook gewoon niet voor mezelf houden!!!
En wat heb je een enorme rustgevende stem, ik kan niet naar het mp3’tje luisteren of ik van in slaap. Tot volgende week!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – VAN 90 NAAR 72KILO IN 3 MAANDEN*
27 november zal altijd in mijn geheugen staan gegrift. De omslag in mijn leven. Wat fijn dat ik bij jou praktijk terecht ben gekomen. Ik had het probleem dat ik heel dat dag door aan het eten was. Altijd trek. Gezond en ongezond. Zonder enige informatie enz. ben ik er blanco aan begonnen. Het resultaat, van de 90kg naar de 72kg in 3 maanden tijd. En dat zonder enige moeite. Met gemak de december maand door gekomen en nog eens 5kg afgevallen. Je houd je aan de regeltjes en het gaat vanzelf. Ik kan het iedereen aanraden!! En Lien wat een fijne gesprekken hebben we gehad. Je bent zo’n lief en begrip vol mens. Geeft goede raad, echt! Ik heb mijn nieuwe snelweg gevonden. Dankjewel. ~Margriet de Keijzer-den Hartog~

*********

*MINDSETCOACHING*                                                                                                  Hi Lien, ik ben nog aan het nagenieten van een hele fijne super interessante hypnotherapie. Je doet het echt zo waanzinnig goed. Ik voel me al de hele middag licht en relaxed. Dank je wel. Ik wil en ik weet dat er iets heel moois uit gaat komen waar ik heel erg gelukkig van wordt. Thanks. En zeker tot een volgende keer.  ~Felicia Loudon~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – WEEK 1*
Het is vandaag precies 1 week geleden dat ik bij jou ben geweest voor de hypnotische maagband. Afgelopen week is heel goed gegaan. Vind het allemaal nog onwerkelijk, maar ik voel me goed. Ik heb weinig tot geen honger, merk dat ik sneller verzadigd ben, ik denk ook al minder aan eten. In de spiegel kijken, kost mij nog wel veel moeite. Echter de tekst uitspreken tegen mezelf, gaat prima. Wat mij opvalt, dat is ik meer rust ervaar en beter slaap. De eerste laag van de nieuwe snelweg is aangelegd. Op naar de volgende laag! Bedankt Lien.

*********

*CONTROLEGEDRAG EN ZELFINZICHT*
“In een woord: 
transformerend Ik kwam bij Lien om zelfinzicht te krijgen en controle gedrag los te laten. Met hypnotherapie heb ik ontzettend veel inzicht gekregen in wie ik ben en wat ik wil in mijn leven. Daarnaast voel ik mij bevrijd en heb ik geleerd dat ik mijn eigen leven en succes in eigen hand heb zonder controle te WILLEN hebben op een situatie of een persoon. Ps: onder hypnose gaan is een prettige en vredige ervaring.” ~Anouk Versantvoort~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK BEN NOG NOOIT ZO MAKKELIJK AFGEVALLEN*
Na vele diëten en afvalpogingen, hoorde ik via een vriendin van het hypnotische maagband programma. In eerste instantie had ik mijn twijfels. Ben vrij nuchter, dacht afvallen via hypnose en ook nog zo makkelijk… jaja dat zal wel. Maar na haar ervaringen aangehoord te hebben werd ik toch langzaam aan wel heel enthousiast. Ik vond het financiële gedeelte ook best een dingetje. Toch besloten het te gaan doen en gekozen voor Beautiful Mind bij Lien.

Ik was nog nooit onder hypnose geweest en wist ook niet zo goed wat ik me daarbij moest voorstellen. De hypnose heb ik ervaren als heel ontspannen en absoluut niet vreemd of gek. Ik ben nog nooit zo makkelijk afgevallen. Zonder moeite eet je veel minder dan voorheen zonder het hongergevoel te ervaren. Geen rommelende buik meer als je ’s avonds op de bank zit, en toch maar weer de voorraadkast induikt om wat lekkers te pakken. Je eetpatroon wordt op een heel natuurlijke manier aangepast.

Nog een bijkomend voordeel is dat je omgeving (in mijn geval) automatisch mee gaat doen, daardoor is mijn man ook een aantal kilo lichter. Inmiddels ruim 10 kilo lichter kan ik zeggen dat ik nog geen seconde spijt heb gehad van mijn deelname aan het programma.

*********

*MINDSETCOACHING*
“Lien is dé Mindset Coach die je moet hebben als je geblokkeerd bent in je levenshouding op wat voor een manier dan ook. Ze brengt je energie in balans en helpt je je geest te stabiliseren door je innerlijke kracht te versterken. Zo kan je in de stroom van het leven vrij, licht en blij door het leven gaan met jezelf en anderen. En mocht je in een lastige situatie komen dan geeft Lien je de tools hoe je daar weer het beste mee om zou kunnen gaan. Wat ze doet? Ze doorbreekt patronen en verruimt je bewustzijn. Hierdoor leer je niet kijken, maar ZIEN. Lien kan non-verbale processen in gang zetten, verandert je perspectief en healt je energetisch. Ze is enorm krachtig, scherp, kijkt recht door je heen en ziet direct wat er moet gebeuren om je te helen. Dit doet ze met haar intelligentie, wijsheid en derde oog. Bovendien is ze enorm geestig. De beste combinatie ooit. Zij steunt jou op je weg naar authentieke kracht. Een sessie met Lien is dé gouden sleutel om trouw te blijven aan datgene wat je van binnen voelt en wat voor jou waar is. ” ~Alexa Eijkman~

*********

*EEN KOUDE TUNNEL*
“Geef je om jezelf? Geef jezelf dan het meest waardevolle, cadeau… Ik bevond me in een zelf gemetselde koude, grijze tunnel waar ik maar niet uitkwam. Maar na slechts 1 sessie ervaar ik weer een kleurrijk leven. Zó ontzettend fijn en zó snel resultaat! Het klinkt cliché, maar tob alsjeblieft niet door, maak een afspraak bij Lien en ga ervoor. Zij heeft je in no time weer op de rit!”

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – ETEN BEPAALT NIET MEER MIJN DAG EN HUMEUR*
Al tijden dacht ik dat ik een mail moest sturen dus ik ben er vanochtend eens voor gaan zitten. Het gaat goed met me. Nog steeds wel met vallen en opstaan, merk dat die nieuwe snelweg nog niet volledig geasfalteerd is en dat de oude snelweg best nog wat benzinepompen heeft waar ik stop, maar dat ik trots ben op mezelf is overduidelijk. Afvallen gaat langzaam (echt met grammen), maar dat vind ik prima. Ik vind echt m’n weg in ander eten. Daar ik vroeger snakte naar een cola light in de avond neem ik nu een kop thee. Soms moet ik er echt om lachen, want dit is hoe ik zolang niet ben geweest. Maar ik vind het een leuke “ik” en ga gewoon door zodat die nieuwe snelweg uiteindelijk de enigste is die ik wil volgen.

Afgelopen weekend nog uitgebreid over gepraat met m’n man. Het valt hem op dat ik nooit meer zeur over eten en al helemaal niet over mijn gewicht.Ik sta ook nooit meer op de weegschaal omdat het me niet meer interesseert. Ik merk dat ik goed in m’n vel zit en dat de stapel “past altijd kleding” echt uit m’n leven verdwijnt.

Als mensen vragen, wat voor dieët heb je nu weer gedaan, dan roep ik gelijk …geen dieet… andere mindset! Sommige kijken me verontwaardigd aan, maar zodra ik erover begin te vertellen luisteren ze aandachtig, want de meeste vinden het echt interresant om te horen, maar mij valt dan op hoeveel mensen er niet voor open staan. Dat is echt zo grappig…

Thuis gaat het ongemerkt ook werken, want de kinderen grijpen steeds vaker naar een flesje water als naar een glas limonade. En sinds kort heb ik de touwtje spring challenge geïntroduceerd. Ik wilde meer bewegen, maar die drempel is nog soort hoog. Alles in huis om te beginnen met hardlopen, maar nu nog doen…
Dus zijn we nu begonnen met touwtje springen thuis en iedereen is bloedfanatiek, zelfs ik hahahaha.
Maar ondertussen is het hele gezin dus in beweging. Buiten de voetbaltrainingen en wedstrijden om natuurlijk. Leuk om te zien dat we als gezin iets sportiefs doen met elkaar.

Ik merk dat ik geniet van heel veel dingen en dat eten op de zoveelste plek komt en niet meer mijn dag of humeur bepaalt.
En natuurlijk hou ik nog steeds van lekker eten, maar wel op de juiste en gezonde manier. Het zal vast nog wel even duren voordat alles dagelijks in de juiste mindet is, maar ik ben echt op de goede weg. Ik ben een blij mens!!! ~Judith Vuurens – de Vor~

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – HET LIJKT ALSOF HET LENTE IN MIJ IS*
Ik wil je even laten weten dat het supergoed gaat! Ben blij en trots op mijn lichaam, zie en voel veel verandering. Ik loop de hele dag met een big smile rond. Als ik ergens loop is dat met opgeheven hoofd, andere mogen mij zien. Krijg ook heel veel complimenten hoe ik er uit zie. Mijn omgeving ziet veel verandering, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik straal, ben stout, vrouwelijk, grappig. Lijkt net of het lente in me is. Verliefd, vrolijk blij gevoel. Ik maak makkelijk contact met andere, voel me vol zelfvertrouwen en heb zin om te feesten, te dansen. Sta helemaal in bloei. Heerlijk!!! Ik heb alleen maar zin in groente en fruit. Mijn arm gaat ook super! Kortom voel me keigoed. Ben ontzettend blij met deze verandering!!! Ben je zo dankbaar 🙂 🙂 🙂

*********

*ZELFBEELD*
“Een paar maanden geleden was ik erg onzeker, negatief, te vaak teleurgesteld in alles en iedereen om me heen en had het idee niet de moeite waard te zijn. Wat ik wel wist was dat ik niet op deze manier verder wilde en was me bewust dat ik hulp moest gaan zoeken, hypnotherapie kende ik niet maar leek me geschikt voor mijn klachten. Na een erg prettig en verhelderend telefoongesprek met Lien was ik direct om en kon er snel een afspraak gemaakt worden.
Tijdens die eerste afspraak werd er veel uitgelegd en kreeg ik een voorproefje van hypnose. De tweede keer ging het dan toch echt gebeuren, hypnose, wat was ik zenuwachtig maar Lien heeft me wederom enorm op m’n gemak weten te stellen. We gingen tijdens mijn hypnose naar het gevoel/emotie waar ik zo’n verdriet bij kreeg zodat het duidelijk werd waar het ooit was begonnen en vandaan kwam. Het mooie is dat je tijdens zo’n hypnose dat gevoel kan oproepen en er een positieve draai/afloop aan kan geven.

Het klinkt misschien een beetje vreemd, dat vind ik ook nog steeds maar wat ben ik blij met die positieve draai. Ik sta nu veel positiever in het leven, durf me te laten horen, vind mezelf weer de moeite waard, heb na heel veel jaren eindelijk de moed gevonden mezelf te zijn en dat voelt geweldig goed. Ik verbaas me over mijn omgeving en geniet elke dag van deze positieve verandering. Ik straal en voel me vol zelfvertrouwen. Dankjewel lieve Lien aan de Linge!

*********

*HYPNOTISCHE MAAGBAND – IK BEN EEN STUK ZELFVERZEKERDER GEWORDEN*
Na jarenlange weekmenu’s van Sonja Bakker gevolgd te hebben, welke me na al die tijd nog steeds niet het gewenste resultaat brachten, gooide ik het over een hele andere boeg. Op Facebook las ik een bericht van Lien over ervaringen met de hypnotische maagband en ik dacht meteen “zou dit dan iets voor mij kunnen zijn?” Mijn doelstelling zou zijn: geen gesnaai meer voor, tijdens of na het eten uit de koelkast. Met als resultaat: minder eten, meer bewegen, minder wegen. Mijn interesse was meteen gewekt. Ik heb direct contact met haar gezocht.

Na een uitgebreid telefoongesprek, werd al heel snel een afspraak gemaakt en voor ik het wist, was de eerste sessie een feit. Een beetje sceptisch was ik wel, vond het zelfs een beetje eng ook, aangezien ik totaal geen ervaring met hypnose had en ik graag zelf de controle behoud.

Maar ik heb me er aan overgegeven. Ik heb hypnose als heel fijn ervaren, je raakt in een hele, hele volkomen ontspannen, diepe trance. En wat Lien eigenlijk bij mij gedaan heeft is mijn onderbewustzijn kleine opdrachtjes meegeven om mijn oude gewoontes die ik had te doorbreken. Dat ik bijvoorbeeld makkelijk af kan met 3 kleine maaltijden per dag.

Dat stemmetje in mijn hoofd die voorheen vond dat ik recht had op de tussendoortjes die Sonja Bakker me altijd voorschreef, zegt me nu dat ik daar helemaal geen behoefte aan heb. Het kost me geen enkele moeite, het gaat me echt zo gemakkelijk af. Uiteindelijk is mijn onderbewuste mijn beste vriend geworden!

Ik ging me steeds meer verbazen over wat deze hypnose sessies met me deden. Ik zat met een smile van oor tot oor op mijn fiets als ik weer naar huis reed. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. In mijn hoofd ben ik een ander mens, ik ben een stuk zelfverzekerder geworden en dat straal ik uit. Dank je wel Lien!