Ervaringen hypnose

Benieuwd naar de ervaringen met hypnose van mijn cliënten? Zij schreven hun verhaal voor jou op.

2022
Als iemand me vorig jaar had verteld wat 2022 voor mij in petto zou hebben, zou ik het nooit hebben geloofd. Mijn vertrouwen werd meerdere malen beschadigd, mijn hart gebroken. Een rollercoaster volgde. De liefde van de mensen die al jaren met me meelopen bleef ik gelukkig voelen. Maar er was een behoorlijke deuk geslagen in het gevoel van compleet vertrouwen, ik was het kwijt, voelde onbalans.

De zoektocht naar liefde bracht in eerste instantie niet wat ik ervan verwachtte, in plaats daarvan ontving ik iets heel anders, herkenning en synchroniciteit bij een bijzonder persoon 💛. Er liep iemand met me mee, iemand die me de oren waste, me deed inzien dat er iets moest gebeuren! Ze wees me de weg naar Lien. We lieten elkaar los om ons eigen pad te volgen.

Lien nam me verder mee op reis, gaf me het vertrouwen dat bij haar alles gezegd en gevoeld mocht worden. Ik kwam al snel in een transcendente fase tijdens de eerste sessie, hoe speciaal!

In de sessies die volgden porde ze me soms plagerig maar met de nodige humor, maakte me bewust van mijn onderbewuste gedachten. De reis langs mijn voorouders, verleden, heden, de toekomst gaven me bijzondere inzichten. Veel metaforen passeerden en alles viel op zijn plek. Mijn hoofd werd lichter, ik werd rustiger, stress gerelateerde lichamelijke klachten namen geleidelijk af of verdwenen geheel.
Ik kwam los, letterlijk en figuurlijk en toch bleef ik met beide benen op de grond staan. Het bleek een reset, een mindset. Wetend dat ik iets in me heb waar ik altijd op terug kan vallen. Mijn eigen pure en volmaakte ik. Mijn hart opende, ik kreeg weer vertrouwen en kon weer liefde voelen in haar mooiste vorm. En nu? Ik straal 💛! Iets wat ik ook terugkrijg van mijn omgeving.

Lieve Lien, wat jij doet is zo bijzonder en zoals je steeds zegt, weet ik dat ik het allemaal zelf doe. Misschien ben ik er nog niet helemaal maar je hebt me geholpen om nog lichter te gaan reizen. Weg met die ballast. Uiteindelijk heb ik alleen mezelf nodig en soms is het fijn en leerzaam als er iemand meeloopt. Dank je wel en veel liefs!
~E⭐️~

*********

Ik kwam bij Lien i.v.m. angst problemen.

In het verleden heb ik een heftige ziekenhuiservaring meegemaakt, die zeer traumatisch en levensbedreigend was.

Tijdens de Corona kwam deze angst om ziek te worden als een boemerang terug. Ik wilde van die angst af en besloot een afspraak bij haar te maken voor een intake gesprek. Het was een heel fijn en laagdrempelig gesprek, waarbij ik me meteen op mijn gemak voelde bij haar. Lien schept een veilige omgeving en doet haar werk vanuit een liefdevolle missie om mensen te helpen, zonder je iets op te leggen. Je moet zelf de intrinsieke motivatie hebben om met je probleem aan de slag te gaan. Als je haar die commitment geeft, dan loodst ze je geweldig door het hele proces heen. Ze doet dit op een zeer betrokken en empathische wijze.

Tijdens haar sessies begint ze bij het begin, ze legt heel helder en duidelijk uit hoe dingen ontstaan en dat geeft je heel veel inzichten.

Gaandeweg het proces werd ik erg ziek. Ik moest de medische molen in en allerlei onderzoeken ondergaan, waarvan ik me in het verleden geen raad had geweten hoe ik dat zou moeten aanpakken zonder bang te zijn.

Door alle tips en inzichten die ik van Lien gekregen had, kon ik het aan en liet ik alles over me heen komen. Lien heeft me ongelofelijk goed gesteund tijdens dit traject en ze wist me op de juiste momenten en met de bemoedigende woorden die ik op dat moment nodig had, een hart onder de riem te steken.

Het is een ‘testcase’ waar je voor komt te staan, zei ze tegen me. Nu moet je doorpakken met je nieuwe mindset. En dat is wat ik heb gedaan. Er kwam een kracht in me naar boven die zijn weerga niet kent, en het ontroerde me tot in het diepste van mijn ziel.

Het was een moeilijke tijd, maar ondanks dat, ben ik zo dankbaar dat ik dit heb mogen ondergaan, om er uiteindelijk van te leren en er sterker uit te komen, mede dankzij Lien!

*********

Toen ik in april op Lien haar website terecht kwam, was ik eigenlijk op zoek naar een hypnotische maagband.

Toen ik verder ging kijken zag ik echter dat ze ook helpt met angstproblematiek.

Mijn angst probleem (angst om te moeten plassen terwijl er geen wc in de buurt is), had ik eigenlijk al “geaccepteerd” op het level dat het was. Ik had mijn leven erop aangepast en was eraan gewend. Ik liep er inmiddels al 7 jaar mee rond en allerlei soorten therapie hadden er aan bij gedragen dat het draaglijk genoeg was. Onder andere EMDR, anti depressiva en een stress coach.Toch was ik benieuwd of zij nog wat voor me kon betekenen.

Na mijn intake leek het net of ik oogkleppen had afgezet en toen zag ik helder hoe dit probleem mij nog steeds belemmerde iedere dag; altijd maar zoeken naar een wc, constant in paniek zijn als ik onderweg was, wekenlang opzien tegen evenementen. Na deze intake had ik des te meer het gevoel; zo wil ik niet meer!

De sessies waren pittig en ik kwam er telkens moe, maar vol inzichten en goede moed vandaan. Ik heb veel geleerd en in de 3e sessie, de “traditionele” hypnose, was echt het omslagpunt.

En nu gaat het enorm goed! Ik ben naar festivals geweest en heb 4x in een vliegtuig gezeten zonder paniek omdat ik niet zomaar naar de wc kon. Dit waren eerder extreme stress situaties voor mij.

Ik ben nog steeds aan het wennen aan dit hernieuwde ontspannen gevoel, mijn rusthartslag is naar beneden. Ik slaap veel beter. En ik heb er vertrouwen in dat dit zo goed blijft gaan.

Lien zei in mijn intake: ik ben je laatste station, je hebt zoveel geprobeerd maar dit is het laatste.

Nu weet ik dat ze gelijk had en ik ben enorm dankbaar dat ze mij eerst deze hoop heeft gegeven en nu het vertrouwen.

*********

”Begin februari 2022 heb ik, naar aanleiding van positieve verhalen uit mijn omgeving, voor het eerst contact opgenomen met Lien.

De aanleiding om contact op te nemen met Lien kwam voort uit een aantal klachten (faalangst en laag zelfbeeld) waar ik in mijn dagelijks leven veel last van had en al bij verschillende coaches mee aan de slag was geweest. Helaas telkens zonder gewenst resultaat, hierdoor werd ik als het ware ‘het probleem’, ik had het omarmt – het was een stukje van mij.

Als vader van twee mooie dochters en in maart 2023 van 3 dochters moest het roer om. Na een fijne inzichtsessie heb ik toen besloten om Lien te betrekken in mijn reis die daarop volgde. 5 sessies met Lien + een sessie tussen de paarden bij Barbara (Stap in Balans).

Al snel werd duidelijk dat de klachten waar ik mee aankwam bij Lien niet de ‘echte’ klachten waren, maar er al op jongere leeftijd een stukje van mij buitenspel gezet was.

Tijdens de sessies voelde ik de positieve energie door de ruimte rondgaan, deze had ik al een tijd niet gevoeld. Dit kon ik weer voelen en ervaren doordat Lien en ik mijn eigen energie weer konden laten stromen.

Na elke sessie voelde ik me beter in mijn vel zitten en had ik het gevoel de hele wereld aan te kunnen. Lien heeft door middel van gesprek en duidelijke illustraties zoveel inzicht gegeven over mij maar misschien nog wel meer over de wereld waar wij in leven, en welke betekenis dat voor mij heeft.

Na 4 sessies mocht ik naar de paarden van Barbara (Stap In Balans), bij Barbara heb ik in 1 sessie zoveel mooie inzichten van de paarden mogen ontvangen. Deze pure dieren hebben het in zich je helemaal te ontleden, waardoor jouw energie op z’n puurst is en je blokkades eenvoudig kunt oplossen. Dieren zijn de sleutel tot onze basis wanneer we die zelf niet meer duidelijk voor ogen hebben. Echt een aanrader!

Nu, een paar maanden later, heb ik het roer omgegooid; al mijn ‘zekerheden’ overboord gegooid. Vaste baan opgezegd en weer terug de schoolbanken in. Zonder faalangst en zonder slecht zelfbeeld, dit had ik me een jaar geleden niet voor kunnen stellen.

Lien is geweldig om mee te nemen om op zoek te gaan naar wie je echt bent. De beste versie van mij heb ik gevonden, dat gun ik iedereen.” ~Jesse, Leerdam~

*********

Ik stond op een punt in m’n leven waarbij ik voelde dat ik wel wat hulp kon gebruiken. En toen kwam Lien op mijn pad.

Meteen bij ons 1e gesprek voelde het zo vertrouwd, warm en gelijkwaardig. Ik kon helemaal mijzelf zijn en mijn verhaal vertellen, de punten waar ik tegenaan liep. Hoe fijn dat iemand echt luisterde en je ziet voor wie je bent.

Van de sessies die volgden ging ik altijd met nieuwe, waardevolle inzichten de deur uit. Er waren mooie, emotionele, eerlijke gesprekken. Ik merkte dat ik me rustiger en lichter ging voelen. De verbondenheid met mezelf en het vertrouwen kwam steeds meer terug.

Het heeft me zoveel opgeleverd!
Voel me gelukkiger, m’n creativiteit en zelfvertrouwen zijn er weer.

Het was echt een proces.
Mijn proces!
Wat tijd nodig heeft, en dat is oké.
Waarin in ben gegroeid en zoveel heb geleerd met Lien naast mij wat heel veilig voelde.
Onverwerkte emoties hebben we samen opgeruimd.
Ik voel me nu sterker, lichter en vooral dankbaar.
Dit is de bedoeling, ik mag er zijn!

Dankje wel Lien, dat je samen met mij op pad wilde gaan. ~Elise~

*********

(UPDATE) Ik wilde je even een mini update sturen. Ik ben zondag naar Mysteryland geweest. Ik had van te voren geen stress en ik heb me geen zorgen gemaakt. Ik ben alleen gaan plassen als het nodig was. Geen zorgen en met vertrouwen in mijn lichaam/blaas op stap. Dit was een hele mijlpaal sinds 7 jaar! (En tegelijkertijd was het ook soort van natuurlijk). Dankjewel!

*********

“Is het zo simpel? Ja, zo simpel is het.”

Bijna gevleugelde woorden tijdens mijn traject bij Lien. Een traject dat begon tijdens onze kennismaking op 22 oktober 2021 en duurde tot mijn zesde sessie op 19 mei 2022. Jaja, een zesde sessie. Want na mijn vijfde heb ik gevraagd om een soort “APK” na twee maanden. En dat bleek een schot in de roos. Waarover later meer.

Wat had ik nodig?

Iemand die me verbaal aankan.
Iemand die me ziet.
Iemand die me hoort.
Iemand die duidelijk is.
Iemand die streng doch rechtvaardig is.
Iemand die warm is.

Nou, en toen ging de voordeur open in Leerdam.

Tijdens de eerste oogopslag, wist ik: “Jou moet ik hebben.” Alle scepsis voorafgaand aan de eerste kennismaking was in een klap verdwenen. Wat een tof wijf stond er klaar om met mij mijn proces aan te gaan. Al mijn kanalen stonden meteen open en ongetwijfeld heeft Lien daar met haar techniek, hypno 3.0, goed aan bijgedragen.

Wat was ik super content dat ze me meenam in wetenschap, tekenen en spiritualiteit. Erg fijn om op dit niveau met iemand te kunnen praten, voelen, ervaren en doorgronden. Tijdens de eerste sessie bleek Lien me goed stevig aan te kunnen pakken, op een manier die me zachter maakte. Hoe paradoxaal dit ook klinkt.

Heel fijn om vanuit de wetenschap uitgelegd (getekend) te krijgen wat patronen zijn, hoe ze ontstaan en beter nog: hoe ze te doorbreken zijn. Mijn hersenen konden het volgen en verklaren.

Mede daardoor kon ik me volledig overgeven aan het moment en de hypnose. Er was geen twijfel, geen angst; er was tijdens de sessies alleen maar zijn. En verdriet. Dat verdriet mocht er zijn, er uit en plaats maken voor iets anders.

Al mijn 51 levensjaren zijn voorbij gekomen in de sessies. Ook voor mijn geboorte en straks na de dood. Dit alles ging organisch en kwam op het moment dat het goed was. De open lijn naar de kosmos die Lien en ik beiden hebben, zorgde voor mij voor een enorme verdieping in wie ik ben en mag en kan zijn.

De liefde is een rode draad in mijn leven. Liefde van ouders, kind, of een geliefde. Bam!, terwijl ik dit schrijf raakt het me direct. Het is een pijnpunt, nog steeds. En dat mag. Het gaat er in dit stuk om wat ik er bij Lien mee heb gedaan en wat ik daarin heb mogen zien.

Wat ik meeneem uit de sessies is dat ik liefde ben. Naast de liefde kwam uiteraard ook mijn overgewicht ter sprake. Na het traject merkte ik dat ik me anders beweeg; vrijer en soepeler. Mijn uitstraling is meer ontspannen, besluiten neem ik makkelijker in de zin van meer standvastig en zelfverzekerd. Dit is wat ik bereikt heb door bij Lien mijn lijf ter sprake te brengen. Helaas ben ik nog geen gram afgevallen, dat is wel een beetje veel jammer. Het zou namelijk wel passen bij hoe ik me voel. Maar voor nu kan ik ook zonder gewichtsverlies niet anders dan heel blij zijn met bovenstaand resultaat 😉

Tijdens mijn APK begon ik 3 seconden na binnenkomst al te snotteren. Er moest veel uit. Allemaal gevoelens en gedachten van de afgelopen periode. Want verandering brengt veel moois, maar soms ook nieuwe uitdagingen met zich mee.

Op dat moment was ik nog volop in herstel van long covid. Geef het een naam, want het was (uiteraard, zou ik zeggen) veel meer dan alleen dat. De laatste sessie was een pittige. Eentje van oprechte bevrijding. Op meerdere vlakken. Maar onder andere op het gebied van de fysieke klachten van long covid.

Bij thuiskomst ben ik in een diepe slaap van anderhalf uur gevallen en toen ik wakker werd, realiseerde ik me: ”mijn hersenmist is weg!” De mist die mijn hersenen bijna letterlijk voelbaar al een half jaar omsloten. Dit is zo goed als weggebleven.

Natuurlijk zijn er in die sessie ook andere patronen en pijnen aan de orde gekomen, maar dit resultaat is zo helder voor mij. Ook is me, door het traject heen, en in de laatste sessie enorm bevestigd helder geworden dat ik moet doen waar ik energie van krijg. Op persoonlijk vlak en op werkgebied. Dat geldt waarschijnlijk voor iedereen. Voor mij is duidelijk dat ik mezelf enorm tekort doe als ik niet doe waar ik energie van krijg. Dan ga ik van druif naar krent. Bore-out, uitgeblust, ongelukkig. Dus als het dan zo simpel is… dan kan het proces ook weer andersom: dus er is volop beweging. Zo fijn

Tegen wie dit traject niet doorlopen heeft is het lastig uit te leggen wat het “precies” inhoudt. En dat moet ik ook niet willen uitleggen. Als men vraagt wat het me heeft opgeleverd, dan is mijn antwoord: “Levensveranderend. Nog nooit ben ik zo dichtbij mezelf geweest, nog niet eerder heb ik mezelf zo helder en zuiver gezien. Voor iedereen zal het verschillend zijn, je kunt het alleen maar zelf ervaren.”

Lieve Lien, ontzettend bedankt voor het scherp zijn en me zacht maken. Dichtbij mezelf laten komen en vooral me veel liefde laten zien. Een helder, zuiver licht is wat ik met me meedraag. Een warme omhelzing en keep up the good work! X ~Diana~

*********

Ik kwam bij jou met een uitdaging. Ik zat vast in mijn eigen ontwikkeling in relatie tot mijn liefdesrelaties. Naja, dat was in elk geval het probleem aan de oppervlakte. Ik liep er telkens tegen aan dat ik me afhankelijk maakte van de aandacht en liefde van deze vrouwen. Ik zocht bevestiging voor wie ik wasen “dat ik was”, en de veiligheid van een relatie. Ik voelde me pas comfortabel als ik overspoeld werd met liefdesbetuigingen. Een bijzonder afhankelijke positie. De reactie van de vrouwen was dan ook veelal dat het vroeg of laat toch ging wringen, en/of druk zette op de relatie. En de relatie dus ook niet ging werken.  De vraag was dus: hoe krijg ik een liefdevolle, warme en stabiele relatie met iemandzonder die afhankelijkheid van bevestiging.

Vanuit ons proces samen heb ik geleerd om de veiligheid uit mezelf te halen. Ik heb niemand nodig om me goed te voelen, ik ben al goed zoals ik ben. Ik ben al volledig en heel. Het advies was vooral om even niet een werkje aan te gaan van groep 8, maar van groep 1. 😉 Nou, dat advies heb ik niet geheel ten harte genomen, alhoewel ik wel een hoop werk verzet heb in de tussentijd.

Dit is een proces van vallen en opstaan, want natuurlijk gebeuren er in de tussentijd dingen die me weer terugbrachten naar dat gevoel. Het overweldigende verdriet en de pijn van afwijzing en eenzaamheid.  Ik heb nu vanuit het proces bij jou een methode om daar mee om te gaan. En ik begrijp waar het vandaan komt, wat me in staat stelt om middels de oefeningen proberen andere gedachtes aan te nemen.

Na de derde sessie waarin ik herenigd ben met mijn “kleine ik” voelde ik me echt anders. Sterker, en in control en gewoon “heel”. Ik had niemand anders nodig dan mezelf, en was blij met hoe het leven liep en ging. Ik vond het heel erg bijzonder hoe je onder hypnose geen weerbaarheid meer hebt tegen gevoelens of uitingen, en ik eindelijk in staat was om met mijn kleine zelf te communiceren en hem zelfs te verenigen met mezelf. En vooral ook om het verdriet en pijn van die kleine Danny te voelen.

Dat is de kern van mijn problematiek, dat is mij volledig duidelijk. Ik was niet blij met mezelf, ik was niet zeker van wie ik was, ik had geen zelfliefde en geen waardering voor mezelf. Ik deed onwijs m’n best om gezien te worden, maar zag mezelf niet eens. Hoe kan iemand anders je dan zien? Ik heb het gevoel dat de pijn en verdriet van toen, het trauma van mijn jeugd nog niet helemaal weg is. Er zat daar zo ontstellend veel verdriet. Nooit een bodem om op te staan, altijd alleen. Donker en zwart, met af en toe kleine lichtpuntjes. Geen liefde, geen verbinding, geen werkelijkheid en alleen maar verhalen en leugens. Dat is overigens niet geheel waar (want niets is waar of onwaar), maar slechts een expressie van mijn gevoel.

Als ik kijk naar waar ik nu sta, ben ik verder in het proces. Ik kan mezelf zien en waarderen. Ik vind het nog wel lastig om de werkjes van groep 8 te laten liggen, en krijg vanuit daar dus nog wel de nodige uitdagingen op m’n bordje. Ik probeer deze open te benaderen als “mogelijkheden om te leren”. Dat lukt met vallen en opstaan. In de bewuste werkelijkheid lukt het me best aardig, maar de stap naar de overtuiging aannemen vind ik op momenten nog lastig.

Ik ben me wel volledig bewust van het proces wat er gaande is, en kan ook zien wat ik anders zou kunnen doen of denken om mijn gevoel hierin uiteindelijk anders te maken. Daarnaast ben ik me ook meer bewust van andere vormen van verbinding, en kan ik deze ook aangaan. Verbinding met dieren, mensen, planten het universum. Alles is verbonden. Ik kan op veel momenten me volledig onderdeel van de wereld voelen wat voor mij een nieuwe ervaring is. En hoe gaaf om te zien wat er dan gebeurt met de wereld (of mijn perceptie daarvan). Mensen reageren ander, ik zie meer, ik voel meer, ik voel en zie liefde en warmte. De wereld is mooi. Mijn leven lang heb ik dat niet gekend. Die mate verbondenheid en het voelen van de liefde en energie van alles. Dat is zo fijn, dan stroomt het. Dat is feitelijk wat ik nodig heb in het leven. Geen afhankelijkheid van de liefde en aandacht van een ander want ik ben al onderdeel van alles.

Dus als je het hebt over: wat heeft onze reis mij gebracht… De ontwikkeling hier naartoe. De stap naar het zien en voelen van de liefde en energie voor en van alles en dus ook mezelf. De kracht die daar uit voortvloeit is precies wat ik zocht en nodig had.  “Het geel”.

Ben ik er al? Nee, nog lang niet! Het zal nog wel even duren voordat ik me het merendeel van de tijd in deze toestand van energie voel. Maar ik heb handvaten, ik heb tools. En vanuit daar kan ik verder.

Verder ook naar meer leren over synchroniciteit, naar toevalligheden welke geen toevalligheden zijn, naar de diepere connectie met sommige onderdelen van de wereld. Ik heb een stap gezet in een wereld die ik nog niet kende, maar ik zeker meer van wil weten. Dus op naar de toekomst! ~Danny~

*********

(UPDATE) Ben naar de cursus geweest ‘de ontmoeting van de ziel’. Moest een bloem meenemen. Zag bij de bloemist een mooie bloem en liet hem inpakken. Thuis in het water gezet en ook op de cursus in Limburg.

Op de avond van de bloemlezing, mijn bloem uit het water gehaald en in de groep
Laten zien. Iedereen gilde van het lachen want het was een NEPBLOEM. Er waren 76 mensen op de cursus en iedereen lag in een deuk. En ik realiseerde mij dat ik het niet bedreigend vond. Het voelde goed. Dat heb ik aan jou te danken, van harte bedankt Lien hier ben ik erg blij mee. ~Wil~

*********

Wat als je zoekt maar je weet niet wat je moet vinden, maar je vindt het toch?!

Ongeveer een half jaar geleden was ik ook op zoek. Was ik niet gelukkig? Nee dat ook eigenlijk niet. Ik had ogenschijnlijk alles: een mooi gezin, fijne relatie en prima werk. Maar toch zat dat gevoel er.

Tja ben wel voor het mooie een paar kilo te zwaar. Zou daar dat gevoel dan vandaan komen?

Na wat googelen kwam ik op de site van Lien. Huh Leerdam? Dat is toch 30 minuten rijden. Zit er niemand dichterbij? Nee, ik voelde dat ik dit moest doen. Ik moest naar Lien. Waarom, geen idee…

Na de intake was ik in de war. In zo’n relatief korte tijd legde Lien de vinger op de zere plek. Ze raakte me vol in mijn zijn. Zo erg dat mijn lichaam heel heftig reageerde. Ik kreeg het koud en was heel moe. Maar ik voelde al gelijk een opluchting. Iemand die mij begreep.

Ik besloot om het traject in te gaan. Een grillig traject. Ik leerde anders naar mezelf en mijn omgeving te kijken. Ik leerde vertrouwen en bouwen op mijn eigen kracht. Maar ik leerde ook dat verwarring soms nodig is om inzicht te geven en te houden.

Ik heb van Lien geleerd om op mezelf te kunnen vertrouwen en van mezelf te houden. Ik heb geleerd om buiten de gebaande paden te gaan. Ik heb geleerd dat ik er mag zijn zoals ik ben.

Ik gun iedereen de ervaring die ik heb meegemaakt. Lieve Lien, dank je wel! Onze paden zullen nog een keer kruisen, dat weet ik zeker.

*********

(UPDATE) Het leek me leuk om je nog even te laten weten hoe mijn rijexamen ging.

Heb hem vanochtend gehad, was wel zenuwachtig, maar niet zo zenuwachtig als die keer met de tussentijdse toets voor de speciale verrichtingen.

Want hield steeds in mijn hoofd wat we in de sessie hadden besproken. Dit heeft echt geholpen.

Daarom kan ik met TROTS delen dat ik vanochtend in 1x ben GESLAAGD voor mijn rijexamen!!

AAAAHH! Hihi zo blij!!

*********

En toen was er Lien.

Zeker 20 jaar heb ik last gehad van angst. Angst voor het restaurant, de bioscoop, de supermarkt. Angst waar ik dus iedere dag last van had.

In de jaren heb ik van alles geprobeerd, zoals cesartherapie, meerdere psychologen, haptonoom, acupunctuur en EMDR. Maar niets mocht echt helpen. Na al die hulp die mij toch niet zo goed kon helpen als verwacht bleef ik zoeken naar de oplossing.

Ik kwam in contact met Lien aan de Linge en wij maakte een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Het eerste contact met Lien zal ik nooit meer vergeten, er was vanaf het eerste moment een klik, wat later bleek de klik te zijn die ik zocht.

Na de kennismaking besloot ik mij 100% open te stellen en ben aan mijnzelf gaan werken.

Na elke sessie voelde ik een verandering, een verandering die je niet kan beschrijven. Maar ik merkte dat ik meer energie kreeg en zaken waar ik in het verleden angst voelde, deze angst iedere keer minder werd. Zelfs zo dat ik gewoon lekker weer naar een restaurant ging, zonder maar iets van angst te voelen.

Lien heeft mij zo goed begeleid en mij zoveel meer laten zien, dat ik haar super dankbaar ben voor dit alles.

Achteraf best wel jammer dat de sessies voorbij zijn, want iedere keer was het weer die ervaring die je iedereen toewenst.

Lien nogmaals bedankt, je bent een topper! ~Patrick~

*********

(UPDATE) Hoi Lien, Het leek me leuk om je een update te geven hoe het met me gaat. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik sinds onze laatste sessie alleen nog maar beter in mijn vel voel zitten en mij echt gelukkig kan noemen.

Ik heb ondertussen ook wat hoge golven gehad maar daar ben ik ook doorheen gekomen! Dus nogmaals bedankt voor mijn onbewuste te helpen😊

*********

Van iedereen waaruit ik kon kiezen ben ik uiteindelijk bij Lien terecht gekomen. Waarom geen idee! Maar ik ben wel heel dankbaar dat ik hier terecht ben gekomen.

Ik was op zoek naar iets/iemand die mijn dochter (6 jaar) kon helpen. Ik heb een super lieve en gevoelige dochter die angstig, snel boos en hevige driftbuien had. Toen nog niet wetend dat het proces meer over mij zou gaan. Na een uitgebreide intake kwam bij mij het besef en bevestiging dat ikzelf stil stond en vast zat in mijn eigen emoties. En het afreageerde op mijn omgeving (partner en kinderen). Ik was zelf niet gelukkig. En mijn dochter bleek de confronterende spiegel.

In de sessies heb ik tools gekregen hoe ik om kan gaan met mijn emoties en dat ze er ook mogen zijn. Ik heb mooie en duidelijke uitleg gekregen over waarom en hoe. Doordat ik dit ging begrijpen en toepassen veranderde ook de sfeer in huis en het gedrag van mijn dochter.

Daarnaast heb ik ook geleerd dat emoties er mogen zijn en dat we die ook nodig hebben om verder te komen. Ik ben mijn dochter beter gaan begrijpen en weet nu beter wat ze nodig heeft.

Door uiteindelijk mijn eigen ik te bevrijden, ben ik gelukkiger en veel minder geïrriteerd en boos. En is mijn kleine spiegel (dochter) ook weer haarzelf.

De ontwikkeling die ik heb gemaakt kan ik weer doorgeven aan mijn bijzondere kinderen. Een extra cadeautje. Ik voel mij weer energieker en gelukkiger en hier stopt het niet.

Het beeld en betekenis wat ik bij hypnose had bleek totaal anders te zijn. ~K. van der Kamp~

*********

Eerste keer dat ik bij Lien terecht kwam, was dit in verband met eetproblematiek (2019) ik had veel angst omtrent eten.

Ik was heel erg bezig met welke voeding ik wel en niet mocht eten, voor mijn ”gezondheid” en was veel bezig met mijn gewicht.

Lien kwam bij mij precies op het juiste moment in beeld. Net voordat ik contact kreeg met Lien, voelde ik me vreselijk! Voor mijn gevoel zat ik in een diepe put. Ik was veel afgevallen, waardoor ik het continue ijskoud had, mijn haren uitvielen, ik nul energie had, mijn lichaam pijn begon te doen, ik ging mezelf isoleren, ik was geen vrolijke gezellige meid meer zoals voorheen, ik vond mezelf alles behalve mooi, ik kon geen enkel goed woord over mezelf kwijt. Het liefst sloot ik mezelf op van alles en iedereen.

Na de 1e sessie met Lien viel er een hele grote last van mijn schouders af! Ze liet me inzien waar ik mee bezig was, wat ik op dat moment zelf echt niet kon inzien. Want waar was ik mee bezig?! Mezelf uithongeren, mezelf niks gunnen?! Waarom zou ik mezelf dit aandoen? Je hebt voeding nodig om te overleven, om energie te krijgen. Waarom zou ik geen energie mogen hebben voor de dag?

Na de 1e sessie begon ik direct weer met maaltijden eten!

Hierna heb ik nog een aantal sessies bij Lien gevolgd, dit heeft mij heel erg op weg geholpen, om weer een gezonde relatie met eten te krijgen.

Laatst (2022) heb ik opnieuw contact gehad met Lien, omdat ik niet lekker in mijn vel zat, ik voelde mezelf onzeker, had hele hoge eisen aan mezelf, ik was pas goed als ik dit en dit kon, vergeleek mezelf continue met andere en haalde mezelf naar beneden bij alles wat ik niet perfect deed. Iedereen om mij heen was altijd als het ware een 10 en ik was maar een 2. Daarnaast had ik ook nog veel andere zorgen aan mijn hoofd. Mijn doel bij Lien was om meer inzicht te krijgen in mijn (negatieve) gedachtes/ zorgen en meer zelfvertrouwen te krijgen en uit te stralen.

In mijn hoofd waren mijn gedachten de waarheid, mijn mening die ik over mijzelf had, was mijn waarheid geworden. Lien heeft mij doen inzien dat deze ”waarheden” in mijn hoofd niet waar zijn, dit waren slechts mijn aannames, die ik zelf tot waarheid had gemaakt. Ze heeft mij laten inzien dat ik er wel mag zijn! Dat ik wel een waardig mens ben, zelfs als ik dit en dit niet haal.

Mensen om mij heen hebben mij ook zien veranderen, het viel ze echt op dat ik veranderd was. Ik straalde meer zelfverzekerdheid uit en mensen zagen mij meer staan.

Daarnaast heeft Lien mij ook geholpen met het weghalen van mijn stress rondom mijn rijexamen.

Ik voel mezelf weer goed over mezelf, ik mag er zijn! Ik heb heel veel bereikt, met dank aan Lien.

Bij Lien had ik ook gelijk een warm en vertrouwd gevoel, ik voel me op mijn gemak bij haar en durf al mijn bizarre gedachten met haar te delen. Lien is echt een geweldig, krachtig en mooi mens! Als je nog twijfelt om bij Lien te starten… Niet twijfelen maar doen, dit is het zo waard! Het is een inverstering in je leven, JIJ bent het waard!

UPDATE NA 2 MAANDEN: Het leek me leuk om je nog even te laten weten hoe mijn rijexamen ging.

Heb hem vanochtend gehad, was wel zenuwachtig, maar niet zo zenuwachtig als die keer met de tussentijdse toets voor de speciale verrichtingen.

Want hield steeds in mijn hoofd wat we in de sessie hadden besproken. Dit heeft echt geholpen.

Daarom kan ik met TROTS delen dat ik vanochtend in 1x ben GESLAAGD voor mijn rijexamen!!

AAAAHH! Hihi zo blij!!

*********

Tien jaar na mijn scheiding en nog geen stap verder. Mijn probleem was dat ik voor mijn gevoel niet meer in staat was een gezonde nieuwe relatie aan te gaan na het eindigen van mijn huwelijk met mijn veelvuldig vreemdgaande man.

Allerlei therapieën, zelfhulpboeken, theorieën geprobeerd, maar ik kwam er niet  uit. Ik had altijd gedoe met nieuwe relaties, ik vond altijd dat het aan de ander lag. Maar onbewust bleek ik nog steeds last van wantrouwen te hebben…

Een collega vertelde me over haar ervaring met Lien. Eén ding raakte me toen ik haar website bekeek en deed me direct contact opnemen voor een afspraak. Ik las iets in de trant van dat het onbewuste geen tijdsaanduiding geeft aan ervaringen en emoties in je geheugen. Dus alles in mijn nieuwe relatie wat ik maar enigszins kon linken aan wat er in het verleden was gebeurd: BAM en dat gevoel van wantrouwen was er weer. En daar kon die nieuwe man helemaal niks aan doen. Dat had dus te maken met een verkeerde instelling van mijn onbewuste.

Lang verhaal kort: vijf gesprekken later en ik was er weer. Veel tips gekregen over hoe je in het leven kunt en moet staan. En tot slot een hypnose sessie waarbij ik voor mijn gevoel al mijn oude rommel heb opgeruimd. Ik ben er weer. Ik sta weer veilig, vrolijk en vrij in het leven, zoals het hoort!

*********

Mijn Pad

Ken je dat, alles voor elkaar goede baan, huisje, boompje, beestje, kind en toch is er iets wat nog niet klopt. Je hebt jezelf ontwikkeld met bijv. Reiki, meditatie, EFT, ademhalingstraining. Je leest iets over Hypnose, interessant, kan ik dat zelf leren? En plotsklaps vind ik op een hypnosesite Lien en ook nog in mijn eigen woonplaats. Klopt mijn goede gevoel?

Lien geeft uitleg over haar werkwijze “het handboek van het leven”. Aanvullend met een sessie met paarden.* Yes, dat is het, daar ga ik voor. Geen twijfel, geen nachtje slapen, dit voelt goed.

De eerste 2-3 sessies legt ze me duidelijk uit hoe we ons leven laten beïnvloeden door gedachten en patronen, maar is het eigenlijk wel waar? En als het niet waar is, welke gedachten helpen me dan wel?

En natuurlijk de hypnose zelf.  Dat voelt fijn en in mijn 4e sessie maak ik zelf contact met mijn onderbewuste. Ja ik kan het zelf, wat een mooie ervaring en ik weet nu dat ik altijd met mijn onderbewuste kan communiceren.

“Emoties moeten je doorleven. Voel maar wat het doet, ervaar de emoties, die naar bovenkomen en laat ze er zijn” is de opdracht van Lien. De eerste oppervlakkige emoties komen en leren me hoe het werkt.

En toen mocht ik met paarden werken. Met veel gepraat van mij op vragen van Barbara, de paardencoach, gingen we richting de paarden. Eerst mijn plaats van vroeger bepalen. Ik keek over de landerijen en waande me weer thuis op het platteland en voelde eenzaamheid en verdriet naar boven komen. Het mocht er zijn. Daarna de plaats in het NU opgezocht. Barbara leidt me de weg met haar vragen. Het lieve bruine paard liep mij letterlijk omver. Wat gebeurt hier?  vraagt Barbara, heb je dit vaker? Ja in mijn werk met ex-collega’s had ik dat gevoel ook. Ik werd dan opstandig, ging de confrontatie aan om te laten merken: Zien jullie me wel! Het paard trappelde met een hoef en ook ik stampte even goed mijn frustraties eruit. Het paard schrok niet op, nee hij kreeg een hele rust over zicht heen. Ik voelde de energie in mij stromen. Het paard straalde zo veel rust op mij af. Mijn gezicht ontspande helemaal. De oude shetlandpony, die het verleden weergeeft, ging lekker liggen slapen aan mijn linkerkant, als ware het verleden. Het witte paard, die staat voor kwetsbaarheid, stond daar in de buurt. Alle 3 in rust. Mijn vertaling is, ik mag het verleden er laten zijn en mijn kwetsbaarheid tonen en in mijn kracht staan. Bij het uitspreken van die woorden, kwam het jonge mini paardje al blij naar me toe, de toekomst staat me op te wachten, mijn pad… Het is er allemaal al. Wauw, wat een compleet beeld. Dit had ik echt niet willen missen.

In mijn laatste sessie met Lien was de opschoning van mijn tijdslijn en dat maakt me nieuwsgierig. Ik heb geen grote trauma’s meegemaakt, dus wat zit er nog vast? Er waren een paar situaties in mijn jonge jaren over bijvoorbeeld een boos meisje op de kleuterschool en het niet durven uitspreken van mijn gevoel dat ik niet lekker op de opleiding zat, omdat mij was geleerd dingen af te maken. Mijn grootste leerpunt was ergens eind 20. Iemand dierbaar helpen met het stervensproces en dragen wat van je dierbare is, maar niet van mij. Het teruggeven van wat ik heb gedragen, lucht niet alleen op, het geeft vertrouwen dat het beter is om de ander zijn les te laten ervaren en op die manier krachtiger helpen. De sessie wordt beëindigd, ik ben opgeschoond en de energie stroomt met volle kracht door me heen. Fantastisch, wat een ervaring.

Dank je Lien en Barbara voor jullie begeleiding op mijn ontwikkelpad.

Gun jezelf ook het handboek van jou leven!… Samen met Lien en Barbara. Liefs! ~Monique~

* sinds begin 2022 werk ik samen met 3  coaches die als aanvulling op de sessies bij mij vanuit een ander perspectief naar jouw verhaal kijken. Wanneer je kiest voor het Beautiful Mind Plus traject kun je terecht bij een paardencoach, een astroloog of een voetrefextherapeut.

*********

Wat ben ik blij dat ik hier gekomen ben. Al ruim 3 jaar liep ik rond met sombere gedachten. Ik ben trouwens 20.

Al bij verschillende pschygologen geweest maar niks hielp echt om mijn einddoel te behalen. Wat dus is om lekker in me vel te zitten en me weer mezelf te voelen.

Totdat ik bij Lien terecht kwam. Vanaf het eerste intake gesprek had ik al gelijk het gevoel dat ze me begreep, iets wat niemand anders deed. Dit was natuurlijk een heel erg fijn gevoel dus ik kon niet wachten om aan mijn sessies te beginnen.

Bij elke sessie voelde ik me al stukke beter en was het steeds meer duidelijk dat ik mijn eigen waarheid wat ik voor mezelf had geschetst, totaal niet waar is. Mensen die dicht bij me staan merkten na een paar sessies ook al het verschil dat ik beter in me vel zat. 

Na mijn 3de sessie kwam voor mij eigenlijk al het moment van mijn switch van mijn sombere leven naar een nieuw begin. Ik voelde me na de sessie opeens zo gelukkig en voelde een soort schakel omgaan in me hoofd. Dat ik oké ben zoals ik ben en dat ik dat nieuwe begin kan maken, deze keer op de goede manier. 

Nu ik eenmaal klaar ben met mijn sessies voel ik me weer me oude zelf en lekker in me vel. Ik ben heel erg blij dat ik hier gekomen ben en ik zou dit iedereen aanraden!

UPDATE NA 4 MAANDEN: Hoi Lien, Het leek me leuk om je een update te geven hoe het met me gaat. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik sinds onze laatste sessie alleen nog maar beter in mijn vel voel zitten en mij echt gelukkig kan noemen.

Ik heb ondertussen ook wat hoge golven gehad maar daar ben ik ook doorheen gekomen! Dus nogmaals bedankt voor mijn onbewuste te helpen😊

*********

Je hebt mij gevraagd hoe ik de sessies heb ervaren. Daar kan ik duidelijk over zijn, dat is positief.

Je vertelt helder wat je bedoelt en ondersteund het met tekeningen/aantekeningen. Waardoor het voor mijn hoofd en hart gelijk te begrijpen is. Dit vindt plaats in een ontspannen sfeer.

Wat de sessies mij opgeleverd hebben, is dat oude patronen naar het licht gebracht zijn, waardoor ze oplosten.

Ook ben ik gaan begrijpen dat ik overtuigingen meedraag, die niet waar hoeven te zijn. Dat ik dus naar mijn eigen overtuigingen dien te kijken, of ze wel terecht zijn. En dat dit een proces is, dat ik zelf door kan zetten.

Het proces heb ik beleefd als een zoektocht naar mijzelf. Je hebt mij hierin begeleid waarvoor ik je heel erkentelijk ben. Bedankt Lien! ~Wil~

UPDATE NA 5 MAANDEN: Hoi Lien, Ben naar de cursus geweest ‘de ontmoeting van de ziel’. Moest een bloem meenemen. Zag bij de bloemist een mooie bloem en liet hem inpakken. Thuis in het water gezet en ook op de cursus in Limburg.

Op de avond van de bloemlezing, mijn bloem uit het water gehaald en in de groep
Laten zien. Iedereen gilde van het lachen want het was een NEPBLOEM. Er waren 76 mensen op de cursus en iedereen lag in een deuk. En ik realiseerde mij dat ik het niet bedreigend vond. Het voelde goed. Dat heb ik aan jou te danken, van harte bedankt Lien hier ben ik erg blij mee. ~Wil~

*********

Voordat ik bij jou kwam stond mijn besluit al vast. Dit wordt mijn laatste therapie. Op 18 november was mijn laatste sessie en op 15 december ben ik 51 jaar geworden. Met het volgen van jouw therapie begin ik aan het tweede deel van mijn leven. Zo voel ik dat.

Ik heb geleerd dat ik mijn brein kan sturen, dat ik mooi ben zoals ik ben, dat ik er mag zijn, dat ik speciaal en bijzonder ben. Ik heb geleerd dat gevoelens er mogen zijn, dat ik ze juist mag omarmen. Ik heb geleerd welke gevoelens bij mijn verleden horen en dus niet bij het heden.

Ik heb geleerd de tijd te nemen voor deze gevoelens en ik kan ze zelfs parkeren totdat ik tijd heb om ervoor te gaan zitten. Ik kan er zelfs van genieten, even zitten, voelen, omarmen en weer verder. Het geeft me rust en het maakt me sterker, stap voor stap.

Doordat ik deze techniek (lekker praktisch) heb geleerd weet ik dat ik alles kan overwinnen en doorbreken.

Dankzij de hypnose is mijn tijdlijn visueel en overzichtelijk geworden.

Dank je wel Lien voor de mooie sessies die we hebben doorlopen. Heel fijn dat je niet hebt lopen graven in het verleden en dat je me hebt meegenomen naar het heden.

Groet en we zien elkaar nog eens aan de Linge 😋

*********


Lien lijkt de gave te hebben je leven vanuit a birds eye view’ te kunnen bekijken, ze vindt het probleem. 
Ze zeeft, als het ware, de leugens die je jezelf verteld en voor waar hebt aangenomen uit je onderbewuste, geeft hier een flinke klap op en reset de boel. Voorgoed. 

Ik vond het een verademing om in ‘het echte leven’ iemand te spreken die de methodes/denkwijzen/leringen/visies van o.a. Tony Robbins, Joe Dispenza, Joseph Murphy en Gabrielle Bernstein op geheel eigen wijze heeft weten te combineren. 

Elke sessie was op een andere manier helend. Mijn gebruikelijke ‘resting bitch face’ veranderde, als ik weer een sessie verliet, in een ‘resting bliss face’. Zo een waarbij je wangen zeer gaan doen van het lachen.

*********
HET LEK BOVEN.

Ik wist al zeker een jaar van het bestaan van Lien en haar hypnotherapie. Een dierbare vriendin had me herhaaldelijk gezegd dat ze zeker wist dat het me veel zou gaan opleveren. Net zoals het bij haar had gedaan.

Twintig jaar geleden heb ik een zwaar ongeluk gehad en sindsdien kampte ik met een diversiteit aan klachten. Angsten, concentratieproblemen, overprikkeling, depressieve gevoelens, pijn.

Sinds die tijd heb ik gigantisch veel therapieën gehad. Dankzij  een heel aantal heb ik flinke stappen gemaakt.

Maar ja, het feit bleef dat ik steeds terugvallen en zware periodes bleef houden en alsmaar het gevoel had dat ik ‘het lek niet boven kreeg’. Het lek van: waarom lukt het me niet.

Uiteindelijk na de zoveelste zware periode heb ik de knoop doorgehakt en een afspraak gemaakt.

Lien is geweldig. Zij schept vanaf de eerste minuut vertrouwen door haar inzichten, haar spraak, haar adviezen en haar zijn.

Inmiddels heb ik mijn 5 sessies achter de rug. En ik kan ronduit zeggen: Ik heb het lek boven!

Was het makkelijk? Zéker niet. Vooral in het begin kwam er chaos. En dat was nodig. Want nu weet ik waar die chaos vandaan komt en nu weet ik pas echt wat de bedoeling is en hoe (niet) te handelen.

Ik voel me lichter en lichter worden en mijn vertrouwen groeit met de dag.

Ik twijfel geen seconde meer aan mijn groei, aan mijn herstel, aan mijn proces en laat het allemaal gebeuren. De goede kant op.

Ik heb vol overtuiging vertrouwen in de toekomst. Wat die ook brengt. Het is goed. Het is al goed. ~Anja~

*********

Ik vlieg. Och jongens, ik vlieg. Met tranen in mijn ogen van geluk. Wat een heerlijk gevoel. De vrijheid, het vertrouwen, het uitzicht. Ik vlieg.

Ik heb mijn vleugels (weer) ontdekt. Waar ik jarenlang worstelde met vliegangst (letterlijk) en alleen met drank en valium een vliegtuig in ging, vlieg ik nu. Ik zweef en vlieg. Voel me vrij en sterk.
En natuurlijk kon ik altijd al vliegen maar ik durfde niet. Dacht dat ik t niet kon. Lekker met beide benen op de grond. Wel zo veilig en overzichtelijk. Maar erg ver kom je er niet mee.

Dankzij Lien heb ik mijn vleugels weer ontdekt. Dat ging natuurlijk niet in 1 keer. Ik vergeet nooit meer hoe ze me nadeed in een sessie. “Je hebt zo’n haast, dit is een proces. En jij staat daar en roept Lien! Waar zijn mijn vleugels! Ik wil vliegen Nu! Kom op, waar zijn mijn vleugels!”.

Hoorde ik veel nieuwe dingen bij Lien? Ja en nee. De informatie was niet nieuw maar hoe ik dingen kan bekijken wel. Ze kantelde mijn blik. Ze leerde me mijn vleugels te ontvouwen en te vertrouwen op mijn zweefkracht. Ze moedigde me aan om het gewoon te proberen, dat vliegen.

Het was waarschijnlijk de engste en moeilijkste sprong uit mijn leven maar nu vlieg ik.

Natuurlijk af en toe met horten en stoten. Soms iets te hoog en te dicht bij de zon maar desondanks; Ik vlieg. Nooit laat ik me meer vertellen dat vliegen eng is, of te moeilijk, of dat ik t niet kan, of in elk geval niet zonder de hulp van anderen. Ik sla mijn vleugels uit en ik vlieg.

Ik raad dan ook iedereen die ik liefheb, en dat zijn er veel, aan om ook te leren vliegen bij Lien. Het is zo heerlijk. Dan kunnen we samen een stukje op vliegen. Genieten van de wind langs je vleugels, de zon op je gezicht. Ik gun iedereen de vlieglessen van Lien.

Laatst vloog ik (maar dan echt in een vliegtuig) met de zonsondergang mee. Het was zo adembenemend mooi, de kleuren in de lucht, dat ik heb zitten huilen van geluk. In een vliegtuig. Ik… van geluk. Dank je wel Lien.

*********

Wat een fijn persoon ben je! De positiviteit die je uitstraalt. Wow!

Ik heb veel geleerd over mezelf. Mijn ogen zijn letterlijk opengegaan. Ik ging aan de slag met hetgeen je me vertelde en adviseerde. En ik voel en ben inmiddels een ander mens. Heb meer zelfvertrouwen. Ik denk (meestal) positief over mezelf. Zit in een ander soort energie.

Ik kwam natuurlijk voor mijn zoontje. En ja, bij hem zie ik ook dat hij vrijer geworden is en hij groeit nog steeds. En dat is geweldig om te zien!

Dank je wel Lien voor je positiviteit en advies! ~Mourine~

*********

Metamorfose bij Lien

Aan het begin van de zomer had ik een uitgebreid gesprek met Lien. Een inzichtsessie. Ik ben bij Lien terecht gekomen omdat ik van enkele anderen had gehoord hoeveel het hen had gebracht. 

Na de inzichtsessie had ik geen bedenktijd meer nodig en ging ik voor de vijf uitgebreide sessies.

Het was een fantastische reis! En die reis is met de vijf sessies nog niet klaar, maar slechts in gang gezet. Uit ervaring weet ik dat de gesprekken nog lang zullen doorwerken.

Waar ik zelf de ingewikkeldheid van allerlei levensvragen zag en ervoer, wist Lien die steeds tot een vaak uiterst eenvoudige oplossing te relativeren. Zodat het erop leek dat ik met een zware last aankwam en vliegend wegging. Alles wordt bepaald door je eigen mindset.

Onbewust wist ik natuurlijk wel dat ik kon vliegen. Nog van voor mijn geboorte. Maar als kind kreeg ik steeds te horen dat dat niet de bedoeling was. Kijk maar hoe anderen het doen, kleur binnen de lijntjes en steek dat hoofdje van je niet boven het maaiveld uit. Blijf met beide benen op de grond. Veel boodschappen werden er zo degelijk met de protestantse paplepel ingegoten dat het niet tot vliegen zou komen. En het loslaten van de overtuiging dat ik gewoon een rupsje moest blijven, bleek een hele klus. 

Lien liet me geloven dat ik kan vliegen. Dat ik niet meer dat rupsje van vroeger ben. Dat ik even vergeten was dat ik eigenlijk een vlinder ben. Niet bang om overal heen te vliegen en nieuwe dingen te ontdekken. Me vrij en bevrijd te voelen.    

Lien, ontzettend bedankt dat je me hebt laten zien en ervaren dat ik met een paar slagen al zover kan vliegen! ~Guus~

*********

Mijn hulpvraag aan Lien: Help! Ik ben nu 58 jaar en sta nog steeds op 10!

Wat stond me dat meer en meer tegen, op mijn 58 ste jaar nog steeds op AAN en vaak op de maximale sterkte, een 10. Mijn moeder heeft mij heel goed voorgeleefd: altijd nuttig bezig zijn en dat gaat zelfs zover dat ik altijd iets nog ga lezen als ik op de WC zit! En had ik altijd lange to do lijstjes en als ik eindelijk besloot even rustig op de bank te gaan zitten, liep ik nog een paar keer weg voor: o ja, nog kaarsjes aan, gordijnen dicht doen, de planten moeten nog ff water…….

Dus altijd heel druk bezig geweest met
• Alles goed te willen doen.
• Het uitvoeren van vaste patronen & overtuigingen.
• Vaak en veel voor andere mensen zorgen.
• Aandacht en erkenning genereren.

Het gevoel van op AAN staan, ervaarde ik in mijn lijf door een vaak aanwezige jeuk die weer voortkwam uit veel vuur en warmte in mijn lijf. Niet gek als je jaren en jaren jezelf aan het opvuren bent en alsmaar in beweging. Bij veel stress waren het vuur en de jeuk behoorlijk ondraaglijk en zorgen zij de laatste jaren ook voor een slechte nachtrust.

Lien heeft mij het belangrijke inzicht gegeven dat ik altijd al 100% HEEL ben geweest en zal blijven. Het blijkt dat ik geen tekort aan liefde heb opgelopen en dat het ook niet meer nodig is om dit ervaren tekort aan te vullen met het genereren van aandacht, liefde en erkenning.

Ik heb mijn focus daardoor van ‘altijd oog voor de behoefte van een ander’, nu veel meer verschoven naar mijzelf. Wat voelt goed voor mij? Wat wil ik? Bij elke keuze die ik maak check ik nu: ben ik trouw aan mezelf? Dat maakt dat ik veel liever voor mezelf ben geworden.

Ik heb ook geleerd wat het verschil is tussen SCHAPEN- en LEEUWENgedrag. De Leeuw in mij is mijn authentieke zelf, heel fijn om te voelen dat die veel meer vorm en ruimte in mijzelf heeft gekregen.

Een week na de laatste sessie bij Lien, zat ik op de fiets met een blauwe lucht boven me en een heerlijke warme zon die scheen toen ik de woorden in me voelde opkomen: Wat voel ik me goed! Ik voel me verlicht! Er is een zwaarte van mij afgevallen!
En een paar dagen later kwamen de woorden in me: IK BEN WEER VAN MEZELF! Dat voelt heel prettig, ik ben weer mijn eigen baken!

Vanuit dit nieuwe gevoel, ervaar ik dat ik tijdens emotionele gesprekken met mijn partner, dochters, vrienden en in gesprekken met mijn cliënten veel meer bij mezelf kan blijven. Ik kan me veel eerlijker uitspreken over wat ik denk en voel met veel minder angst voor afwijzing of verlies. Ik krijg ook vaker terug van anderen dat als ik heel duidelijk en soms zelfs behoorlijk confronterend ben geweest, het zuiver en uit het hart is aangekomen en daarom helemaal oke.

Kortom Lien is als een grote golf voor mij geweest, die mij geholpen heeft een grote sprong voorwaarts te maken in mijn persoonlijke ontwikkeling en Heel Voelen!

Mijn dank is groot Lien en ik wens veel andere mensen zo’n prachtige reis in jouw liefdevolle aanwezigheid! ~Suzanne~

*********

Ik had een prachtig leven, ik ben in een liefdevol gezin opgegroeid, heb veel lieve vrienden en ik heb een leuke man leren kennen. Ik genoot intens van het leven, liep met een glimlach op mijn gezicht, en stond altijd voor iedereen klaar!

Het fotoboek van mijn leven was dan ook gevuld met heel veel mooie kleurenfoto’s en er kwamen dagelijks mooie foto’s bij. Uiteraard zaten er ook wat zwart-wit foto’s bij omdat er dierbare mensen zijn overleden. Maar dat is het leven waar we geen invloed op hebben.

Het was dus een fotoboek om trots op te zijn!

Totdat op een dag dat verschrikkelijke nieuws kwam wat alle kleur uit mijn leven en fotoboek haalde. Er ging een beerput open, niets was meer wat het leek. Intens genieten had plaatsgemaakt voor pijn, verdriet, haat, boosheid, geen eigenwaarde en wantrouwen. Geen ingrediënten voor een mijn mooie fotoboek.

Ik heb verschillende therapieën gehad en elke keer kwam een ik klein stukje verder, maar het intens genieten was nog te ver weg. Ik kon er niet bij. Totdat ik bij Lien kwam!

Na een goede kennismaking en 5 sessies heeft mijn leven weer kleur, kan ik weer genieten en kom ik voor mijzelf op! Ik kies nu eerst voor mijzelf en ik ben (nog) sterker geworden. En mijn fotoboek? Doordat ik de betere versie van mijzelf heb gevonden, zijn de foto’s die nu in mijn fotoboek komen van hele goede kwaliteit:-)

Dank Lien, ik kan weer intens genieten van het mooie leven!

*********

Ik ben 15 jaar en heb 2 jaar geleden een buikgriep gehad, daarna kreeg ik een verstopping en is mijn darmwand uitgerekt. Ik had hier vaak heftige buikpijn van. Ik kreeg daar medicijnen voor.

Toen ik voor de controle terug moest zei de dokter dat hij er niks meer aan kon doen en dat het vanzelf over ging. Vervolgens zei hij ook als ik buikpijn hield dat ik hypnotherapie moest proberen.

De kennismaking afspraak ging erg goed. Lien is erg vriendelijk.

De 2e, 3e en 4e sessie werd ik gehypnotiseerd. Ik voelde zelf niks van de hypnose. Lien vertelde een soort verhaal.

Na elke sessie voelde ik me een stuk beter!!😁

Ik heb alles als erg goed en fijn ervaren en ben van mijn buikpijn af!

*********

Ik kwam bij Lien toen ik me letterlijk vastgenageld voelde aan de grond. Ik bevond me in een toxische relatie, weinig zelfliefde en voelde me aan alle kanten, voor iedereen tekort schieten.

Falen als moeder zijnde, als ik de relatie,  na een eerdere scheiding, zou besluiten te stoppen. Wat deed ik mijn kinderen aan?Een huis opgeven, terwijl we die net een anderhalf jaar geleden samen hadden gekocht. Het voelde alsof heel mijn fundament wegviel… alsof ik mijn kinderen geen basis kon bieden.

Terwijl ik rationeel heel goed wist dat ik de basis was, ben en blijf, op een diepere laag voelde ik afkeur naar mezelf, tekortschieten, falen… onveiligheid. Alsof mijn bestaansrecht af hing van allerhande factoren, prestaties en omstandigheden. Ik zocht de veiligheid in alles BUITEN mezelf, in plaats van IN mezelf.

Al meerdere therapieën had ik doorlopen afgelopen jaren: haptonomie, lichaamsgerichte therapie en regressietherapie. Zelf een mooie opleiding tot holistisch leefstijlcoach gevolgd met mooie onderwerpen voor de persoonlijke ontwikkeling.

Kleine puzzelstukjes die, zo blijkt uiteindelijk, allemaal bijdroegen aan het grote geheel.

Steeds meer bewustwording, een prachtig, krachtig proces, echter voelde het als een soort “symptoombestrijding” wat ik deed. Ik kreeg als het ware puzzelstukjes aangereikt, waarvan ik wist dat ze bij elkaar pasten, echter niet wist hoe ik ze aan elkaar moest verbinden.

De kennismaking bij Lien bleek een schot in de roos. Zij vertelde me dat alles had te maken met veiligheid/onveiligheid.

In 5 zeer waardevolle (conversationele) sessies, met verwonderlijke openbaringen, kreeg ik handvatten aangereikt om zelf de puzzelstukjes te leren verbinden.

Verbinden met mezelf, in alle veiligheid.

Liefde en compassie voelen voor mezelf. Met liefde en compassie kunnen kijken naar mijn verleden en het heden.

In de sessies reikte Lien me een soort gebruiksaanwijzing aan hoe ik mijn puzzel HEEL kon maken. Vanuit de chaos van een berg losse puzzelstukjes is mijn puzzel, na 5 fantastische sessies bij Lien, nu een prachtig compleet plaatje geworden.

Mijn relatie heb ik beëindigd, de liefde voor mezelf is groeiende en bloeiende. En ik ga met heel veel enthousiasme en vol vertrouwen deze prachtige puzzel nog verder uitbreiden.

Heel veel dank voor je fantastische begeleiding Lien. ~Iris~

*********

Het belangrijkste en meest waardevolle dat ik van Lien heb geleerd is dat alle emoties en gevoelens er mogen zijn. Ik hoef niets weg te stoppen of te verbloemen omdat ik bepaalde gevoelens niet wil ervaren. Ik moet ze juist voelen en pas dan kan ik weer door met leren en groeien.

Het proces van groeien en leren is nooit klaar en er zullen altijd hoge golven op mijn roeibootje af komen razen. Ik weet nu wat ik kan doen om deze golven in mijn voordeel te gebruiken in plaats van me te laten overspoelen en terug te laten werpen op open zee. Lien heeft me geleerd hoe ik moet roeien en nu is het aan mij om dat ook te blijven doen en er steeds beter in te worden.

Door de gesprekken met Lien is er ontzettend veel veranderd in mij en dat voel ik in iedere vezel. Mijn kijk op het leven, de wereld en de mensen om mij heen is totaal anders geworden. Ik heb het gevoel dat ik een heel bijzonder “geheim” met me meedraag en dat maakt dat ik mezelf nu echt kan zien als de krachtige vrouw die ik altijd al was. Om met de woorden van Lien te spreken: “Er is een leeuw opgestaan” en die leeuw heeft nog grootste plannen!

Lien, ontzettend bedankt voor onze fijne en waardevolle gesprekken. Je bent een hele bijzondere vrouw en ik ben enorm blij dat ik je heb mogen ontmoeten. ~Agnes~

*********

Sinds enige tijd gun ik mezelf om een afspraak bij Lien te maken, wat een KADO is dat voor mezelf.

Bij  Lien ervaar ik de mooiste reizen zonder eindbestemming.

Vandaag was er weer zo een met een gouden randje….

Een ervaring met de beste versie van mezelf, leef je mooiste leven!!!!!

Ik ben nog aan het nagenieten met een enorm JIPPIE gevoel.

Dank je wel Lien dat jij op mijn pad kwam.

*********

Wanneer je je leven met een 8 waardeert, is het misschien verwonderlijk dat er toch een hulpvraag bestaat. Ik ga dat proberen uit te leggen.

Na een gedegen eerste consult en een aansluitend intakeformulier zijn we gestart met de oneffenheden op mijn tijdlijn proberen te begrijpen en te (her)waarderen.

Op deze reis heb ik mij laten begeleiden door Lien van Beautiful Mind. Dat was een goed idee. Ondanks dat ik een succesvolle en in velerlei opzichten plezierige carrière (waaraan ik nog altijd plezier ontleen)  heb doorgemaakt, kwam er een moment dat het gif uit een vroege periode van mijn leven weer manifest dreigde te worden (het was dus nog altijd aanwezig of verdrongen). Dat was voor mij niet aanvaardbaar. Dat wilde ik opgeschoond hebben door het te begrijpen en niet door het te verwerpen of te verdringen.

De logische en goed gestructureerde sessies bij Lien hebben voldaan aan mijn verwachtingen. Het voelt sowieso een stuk lichter wanneer je tijdlijn schoon is en je weer “verder” kunt. Want het leven is waard geleefd te worden. Het gaat niet alleen om de hoogte waartoe het opklimt, maar ook om de diepte waarin het doordringt. ~Jan Cees~

*********

Lieve Lien, ik wilde je graag even bedanken voor de fijne en inspirerende sessies.

Ik kwam om mijn eet gedrag aan te pakken. En uit de hypnose kwam naar voren, waar het vandaan kwam.

De hypnose heeft mijn ogen geopend en heb zelf behoorlijk wat grote stappen gezet in mijn leven, waarvan ik niet voor mogelijk had gehouden dat ik het kon of überhaupt durfde.

De hypnose en de sessies waren net even dat duwtje in juiste richting. Ik ben er nog niet, maar dat is helemaal oké.
Dat is een zinnetje (maar dat is helemaal oké) wat ik vaak hoorde tijdens onze sessies en daardoor ben ik wat liever voor mezelf. Heb er veel aan.

Dank je wel lieve Lien, voor je luisterend oor, je waarheid, je enthousiasme en je vrolijkheid.

*********

Hoi Lien, Inmiddels merk ik echt verschil! Ik ben zo blij met mijn nieuwe leven.. echt super dat het eigenlijk zo simpel bleek haha. Ook zakelijk heb ik wat dingen veranderd, waardoor ik nu in veel kortere tijd klanten kan helpen, dus zonder prijsverhoging toch meer verdienen per klant. Veranderingen zijn goed!

*********

Verlatingsangst. Na het lezen van het boek liefdesbang vielen de puzzelstukjes op z’n plaats. Gehuild heb ik, steeds weer bij het lezen van de pagina’s. Wat een herkenning. Maar het maakt me vooral verdrietig dat het geluk in de liefde vinden me zo in z’n greep houdt. Ik wil gelukkig zijn met alles wat ik wél heb. Ik wil positief zijn. Alles waartegen ik me verzet, zit al in mij door middel van mijn sterrenbeeld.

Loslaten, snel teleurgesteld zijn, afgewezen voelen, bevestiging zoeken. Dit waren een aantal zaken waar ik zo graag aan wilde werken voordat ik naar Lien ging. Ook een leven zonder verwachtingen en emotioneel onafhankelijk wilde ik graag bereiken.

Al snel vertelde Lien dat het een proces is, net als een bloem, die ook niet in 1 dag open is. Ongeduldig als ik ben is dat een hele opgave. Lien heeft me inzichten gegeven. ‘Laat wat anderen zeggen en doen bij de ander’ zei Lien. Direct kon ik hier iets mee. Het was me in 1 keer duidelijk.

Inmiddels kan ik ook beter omgaan met de hoge verwachtingen die ik heb van mensen. Lien heeft me in laten zien dat dat me alleen maar kan teleurstellen. Ik ben geneigd van alles ’te doen’ om geluk te ervaren. Wat een verademing te horen van Lien dat ik helemaal niets meer hoef te doen. Dat ik er al ben en alleen maar hoef te ‘zijn’.

Het blijft een proces wat me niet snel genoeg gaat, maar met alle handvatten gaat het me lukken en de liefde komt ook nog in m’n leven. Ik ben op weg en me bewust van m’n valkuilen. Ik wijs mezelf niet meer af. ~Roos~

*********

In 2020 kwam ik in mijn tweede burnout terecht. Of zoals Lien het zegt ‘deed ik mijn tweede burnout’. Als ik een artikel las over burnout kon ik bij ongeveer alle kenmerken een vinkje zetten: perfectionisme, groot verantwoordelijkheidsgevoel, geen nee zeggen, over eigen grenzen gaan en faalangst.

Ik had al begeleiding gehad bij mijn herstel, maar ik merkte dat het risico op terugval op de loer lag. Mijn belangrijkste vraag was hoe ik kon komen van ‘weten hoe het zit’ naar ‘de dingen anders doen’. Vanuit mijn vak als trainer en coach had ik al veel geleerd over mezelf en over hoe ons brein werkt. Onder andere dat we in staat zijn om nieuwe verbindingen in onze hersenen te maken waardoor je nieuwe gedragspatronen kunt verankeren. De stap om met Lien een traject te starten was daardoor voor mij een logische stap: aan de slag met mijn brein zodat ik keuzes maak die goed zijn voor mij.

Het was een intens en waardevol proces! De uitleg van Lien over het ontstaan van gedragspatronen is zo duidelijk dat ik daardoor snel kon plaatsen welke gedragspatronen mij in de weg zitten. Het gaf ook een gevoel van opluchting: ik ben al 100% compleet, ik hoef niets te bewijzen en ik ben niet mijn prestatie. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen enmijn faalangst en uitstelgedrag zijn afgenomen.

Lien heeft in de sessies conversationele hypnose toegepast, als het ware bombardeerde ze mijn brein met positieve beelden. Lien heeft geen toverstaf, dus tussen de sessies moest ik wel zelf aan de slag. Dat betekende voor mij aan de slag met het ombuigen van mijn negatieve gedachten over mezelf, over situaties en over andere personen. Wat een chaos creëerde dat in mijn hoofd, maar hoe meer ik oefen hoe beter ik word. Door al dat oefenen heb ik controle over mijn gedachten.

Ik heb nog wel negatieve gedachten, maar ze beheersen mij niet meer. Het toepassen van het gedachtenstappenplan helpt mij om rust in mijn hoofd te creëren. De sessies met Lien hebben me inzicht gegeven in waarom ik doe wat ik doe en hoe ik andere keuzes kan maken. De combinatie van Lien’s persoonlijkheid, de methode hypnose, de ruime tijd van de sessies en mijn inzet zijn de succesfactoren die ervoor gezorgd hebben dat ik uit de put geklommen ben en mijn focus heb op een blije toekomst!

Dank je wel Lien! ~Jeanine Kruijsbeek~

*********

Ik had de laatste 2 jaar een angststoornis opgebouwd met tandartsbezoeken of met iets in mijn keel krijgen van dingen zodat ik zou stikken of zou overgeven. Paniek van de bovenste plank. Nu ben ik geen paniekzoeker dus ik ging op zoek wat dit nu kon zijn en zo kwam ik bij mindfulness met hypnotherapie terecht.

Ik ben met een goed gevoel en vol verwachting de sessies ingegaan en ik ging elke keer met plezier, een soort gretigheid van ‘wat zou ik nu weer inzien en anders tegen aan kijken’. Ik kwam voor een angststoornis die gaande weg mijn leven ging beheersen. De hypno-sessies hebben dit wel verminderd en dat heeft wel geholpen om zonder teveel angst naar de tandarts toe te gaan. Behandelen is een ander verhaal maar ik krijg nu al niet de stress van: “ik moet weer en help wat nu”. Ik heb meer controle.

Ik merk nu dat ik minder gespannen ben en de dingen accepteert zoals ze op mijn pad komen. Ik ben van mijzelf al een nuchtere daadkrachtige vrouw (ik hou er niet van om dit zo op te schrijven, maar ik ervaar het wel zo) en dit heeft mij nog bewuster gemaakt.

De angststoornis is echt stukken verminderd.

Het extra stukje van de hypnose maagband daar moet ik nog aan werken😊. Maar daar kwam ik niet voor. De kilo’s zijn er nog niet allemaal af. Wie weet ooit, maar dat vind ik niet het allerbelangrijkste.

Bedankt Lien voor je hulp en inzicht.

*********

Hoogsensitief, dat is het label wat mensen mij hebben geven en wat ik als waarheid heb aangenomen.

Wat is dan hoogsensitief? Ik heb op veel pagina’s gezocht en zag inderdaad veel punten van herkenning. Het is ook een woord wat ik tegenwoordig sowieso veel hoor en wat al snel gegeven wordt tegenwoordig aan kinderen? Ze zeggen dan “Je bent hoogsensitief”, met andere woorden je kan er niks aan doen en er alleen mee leren omgaan en accepteren.

Gelukkig ben ik verder gaan zoeken en kwam ik via mijn nichtje terecht bij Lien. Daar heb ik geleerd al snel, dat je niet hoogsensitief bent, maar dat je gedrag vertoont wat zich uit als hoogsensitief. Eindelijk na jaren heb geleerd waar dit gedrag precies vandaan kwam. Ik heb echt fantastische “voelsprietjes”. Zijn echt heel goed ontwikkeld. Ik overdacht en controleerde alles. Ik was altijd alles voor! Is dat echt zo? Nee, want wat ik heb geleerd is, door alles te overdenken creëer je ook het gevaar, maar er is geen gevaar, alleen het gevaar dat jezelf creëert en toelaat. Je bent veilig. Voelsprietjes jullie kunnen gaan rusten. I got this!!💪🏻

De afgelopen maanden merk ik dat veel rustiger ben geworden. Ik merk dat ik eindelijk dingen los kan laten. Waar ik voorheen heel lang, wel dagen, over in kon zitten, ben ik het nu de volgende dag al kwijt. Ik ben positiever naar mijzelf gaan kijken en liever voor mijzelf geworden. Door oefeningen, door de hypnose, maar ook de gesprekken met Lien zelf. Ik begreep wat ze zei, waardoor ik nu mijzelf en mijn gedrag beter begrijp.

Ik ben er nog niet, maar ik heb alles in huis nu om te roeien, ook als er een storm aan komt. Ik ben er klaarvoor. Laat het maar op mijn pad komen, zodat ik kan groeien. Buiten je comfortzone groei je het meest, dus kom maar op!! Dank je wel Lien!! ❤️ Je bent echt een heel mooi mens met mooie energie!! ~Mies~

*********

De inzichtsessie die ik gedaan heb, heeft best veel impact gehad op mij de afgelopen weken, meer dan ik had verwacht.

Ik heb meer inzicht gekregen waar mijn ’trauma’ ligt en door daar verder over na te denken en te realiseren waar dit in mijn jeugd is ontstaan (1,5-3 jaar), snap ik veel beter waarom mijn reacties op gebeurtenissen die dat trauma triggeren zo ‘overdreven’ waren. Hierdoor triggert het nog wel maar kan ik ze voor mezelf bagatelliseren omdat dit ‘kinderlijke’ reacties zijn (hoe weet een kind van 1,5 hoe hij met een getraumatiseerde en angstige moeder kan omgaan?).

Verder lijkt het nieuwe inzicht nog veel meer losgemaakt te hebben wat een soort van waterval aan inzichten heeft opgeleverd. Het heeft ook mijn vrouw geholpen om mij mij beter te begrijpen. Mooi om te merken 🙂

De conclusie is dat er iets opgeklaard lijkt te zijn in mijn hoofd waardoor er ruimte is ontstaan voor andere dingen. En ik merk dat ik veel sneller kan relativeren op zaken waar ik eerder emotioneel van werd.

Dus ja, eigenlijk is de noodzaak voor mij vervallen om dit verder uit te spitten… en was de inzichtsessie voor mij voldoende 🙂

*********

In mijn leven tot op heden, ik ben inmiddels 60 jaar, heb ik altijd geworsteld met mijzelf en met mijn humeur en daardoor ook vele slechte perioden meegemaakt waarin er geen plaats was voor vrolijkheid, rust en genieten.

Hierdoor ben ik al redelijk snel in het circuit gekomen van personal coaches, psychologen, psychiaters, RIAGG, GGZ, mindfulness etc. etc. en daarbij ook het gebruik van medicatie in de vorm van anti-depressiva.

Dan ging het weer een tijd redelijk goed maar dan kwam er toch weer zo’n fase met depressie en eigenlijk heeft niemand dus de vinger op de zere plek weten te leggen.

In het begin van dit jaar was er ná het overlijden van mijn moeder en ook nog een hele goede kennis weer zo’n periode die dit keer vrij lang duurde en toen dacht ik: dit kan niet langer zo, ik moet er iets aan doen.

Ná 2 gesprekken bij een psychologe via de huisarts had ik al weer de gedachte, daar gaan we weer en heb ik haar verteld dat dit voor mij niet werkt waarop zij aan gaf dat zij goede reacties had gekregen over Beautiful Mind in Leerdam. Dit bleek uiteindelijk een pijl in de roos.

Lien heeft mij in verschillende sessies laten in zien hoe het werkt en niet werkt in het leven van een mens en ook trauma’s vanuit mijn prille jeugd weten te beteugelen en daarbij ook handvatten mee gegeven zodat het leven voor mij vrolijk en rustig is geworden.

Het inzicht maar met name ook de praktische handvatten zijn voor mij en ik denk ook voor vele anderen van groot belang in het voortzetten van het leven.

*********

Ik dacht alles geprobeerd te hebben. Ik dacht klaar te zijn en te moeten leven met pijn, stress en weinig slaap. En toen… was daar Lien.

Na de eerste kennismaking en veel uitleg over hoe alles werkt in je brein en je lijf, was ik al snel overtuigd ‘dit moet ik toch gaan proberen’! Het duurde even voor ik echt zo ver was en de eerste sessies boekte bij Lien. Maar al na daadwerkelijk de eerste sessie, was het me elke cent eigenlijk al waard. Ik sliep na jaren eindelijk door! De pijn die me in alles tegenhield en afremde was wel daar, maar niet langer als een grote muur waar ik tegenaan liep. Het werd meer een bal die je meesleept. Geloof me, een bal meeslepen is een stuk makkelijker dan altijd een uitzichtloos vooruitzicht zonder vooruitgang. Altijd maar weer die muur. Altijd er tegenop proberen te klimmen en dan weer vallen in een neerwaartse spiraal.

Dit veranderde allemaal al in de 1e sessie!!

Hierna kwam het besef ‘En wat is er dan allemaal nog meer mogelijk? Nou, eigenlijk alles! Pas als je beseft dat zeker 5 jaar pijn en rusteloosheid (eigenlijk 10 jaar maar ja, in het begin vielen de klachten nog wel mee ….) met een simpele gedachte kan worden afgezwakt naar een niveau wat te bevatten is, waardoor je er niet meer tegen hoeft te vechten, maar het juist toe kan laten. Het kan begrijpen en het zelfs kan verwerken, is niets meer onmogelijk. Als MIJN pijn naar de achtergrond kan verdwijnen, dan is alles mogelijk!

Voor een ieder die dit leest, denk nu niet net als ik ‘dat moet ik misschien een keer proberen’… Nee doen! Gewoon doen, het zal je leven zoveel mooier, makkelijker en soepeler maken met elke beslissing die komt! Want je kan zelf alles.

Lien helpt je met het zetje, de stap of wat dan ook, en dat leidt tot het inzicht dat je altijd gehad hebt maar nooit durfde te geloven! En dat zelfde inzicht gaat alles makkelijker maken, dat inzicht wat je gaat krijgen, DAT inzicht komt vanuit jezelf. Want JIJ bent het waard om jezelf toe te laten om geholpen te worden met dat laatste kleine zetje naar een veel mooier leven.

*********

Begin dit jaar kon ik mijzelf niet zo goed vinden. Het voelde alsof de oplossing recht voor mijn neus lag, alleen leek het wel alsof ik mijn bril niet ophad en niet wist waar ik moest kijken. Achteraf voelt het nu alsof er mij op gewezen is dat mijn bril naast mij lag. Hierdoor kon ik een stuk helderder zien en werd eigenlijk alles duidelijk. Wanneer iemand dan ook zou vragen hoe ik mijn sessies bij Beautiful mind heb ervaren, kan ik dit voor mijn gevoel het best beschrijven met een visueel voorbeeld.

Zoals ik al eerder zei, voelde het alsof ik wist dat er een oplossing was voor hoe ik mij toen voelde, echter kon ik deze oplossing simpelweg niet vinden. Je zou het kunnen vergelijken met een klein kind en een box waar verschillende vormpjes in moeten. Terwijl ik daar op de grond zit in de kleuterklas, probeer ik met al mijn kracht en doorzettingsvermogen het vierkante vormpje door het rondje heen te drukken. Het maakt niet uit hoe hard ik druk, en hoeveel kracht ik er tegenaan zet, hij past er simpelweg niet in. Het probleem is dat ik weet dat die in de box moet, alleen ik zou echt niet weten hoe.

Om mijn situatie op te lossen ben ik op een gegeven moment naar de lokale therapeut gegaan en heb ik verteld hoe ik mij voelde. Hier werd mij verteld dat het vanuit mijzelf moest komen. Het probleem was dat ik dit zelf ook wel wist. Het voelde alsof terwijl ik als klein kind aan het struggelen was met de vormpjes er een lerares langskwam. En wanneer ik tegen haar zei: ‘ mevrouw het vormpje past er niet in’, dan vertelde zij aan mij: ‘ jawel Marc hij past er wel in, je moet het alleen zelf uitvogelen’. Hierdoor raakte ik eigenlijk stiekem nog meer gefrustreerd. Ik wist namelijk ook wel dat het vormpje in de box moest, alleen hij wilde er simpelweg niet in. En er was helemaal niemand die mij erop wees dat ik de vierkant in het rondje probeerde te stoppen en niet gewoon in het vierkante gat.

Toen opeens kwam ik via een vriendin op Beautiful Mind. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar ze vertelde er veel goede verhalen over. En zo kwam Lien op mijn pad. Het voelde alsof er iemand anders in de kleuterzaal was die ook met blokken aan het spelen was. Lien voelde helemaal niet als een autoriteitsfiguur, maar juist als iemand die je op straat tegen zou kunnen komen, of in de kleuterklas.

En zo begon mijn eerste sessie, die voor mij al erg confronterend was. Lien wees mij er namelijk op dat mijn vierkante blokje niet in het rondje figuurtje paste. Dit frustreerde mij enorm, want dat wist ik zelf stiekem ook wel. Alleen wilde ik dit helemaal niet horen van iemand anders. Wie dacht deze dame wel niet dat ze was, om mij even te vertellen dat mijn vierkant niet in het ronde figuurtje paste.

De sessies daarna waren gelukkig een stuk aangenamer. Nadat Lien mij namelijk had laten zien waarom mijn vierkantje eerst niet paste, liet ze nu zien waar in de box mijn figuurtje wel paste. Het voelde alsof Lien ook met haar box bezig was, alleen zij had al uitgevogeld waar het vierkantje in moest, namelijk in het vierkante figuurtje. En zo liet ze het ook zien, door haar vierkantje in haar box te stoppen. Door dit te zien, snapte ik het ineens. Alsof ik spontaan een bril op deed. Het vierkantje past natuurlijk alleen in het vierkante figuurtje.

Na dit geleerd en gezien te hebben, is het nu alsof het nooit anders geweest is. Het voelt alsof ik mijn fouten en gedachtes van vroeger nog wel weet. Ik weet nog wel dat ik vroeger het vierkantje in het ronde figuurtje probeerde te duwen. Alleen nu ik wel weet waar het vierkantje moet, is het alsof ik het nooit meer ga vergeten. Natuurlijk moest ik het wel even zelf proberen. Ik moest niet alleen op Lien vertrouwen dat het vierkantje er wel inging, ik moest hem ook zelf in de box stoppen.

Nadat ik mijn vierkantje netjes in de box stopte, is het alsof ik het niet meer anders kan doen. Het zit nu in mijn systeem, ik zal nooit meer het vierkantje door een rond figuurtje proberen te duwen, ik weet namelijk dat dat niet werkt. En ik weet nu wat wel werkt, en hoewel ik zeker mijzelf heb om daarvoor te bedanken, is het Lien die heeft laten zien hoe het allemaal in elkaar stak. ~Marc Schuurman~

*********

Heel erg bedankt voor de fijne begeleiding. Deze kennis zou eigenlijk voor iedereen heel fijn zijn.

Helpt je eenvoudig een plek te geven aan wat je echt belangrijk is in het leven.

Absoluut belangrijke verandering in m’n leven.

*********

Ik kwam met Lien in contact omdat ik wat wilde doen aan mijn overgewicht.

Een kort gesprek, eigenlijks een terloops gesprek, bracht mij de weken daarna al tot het bewust omgaan met voeding (calorieën). Ik hield mij met gemak aan de maximale calorieën per dag en verloor daarmee aan gewicht en daardoor ging ik naar een gezond basis. Die zelfs bij mijn jaarlijkse medische check-up zichtbaar was.

Ik had en heb nog steeds dat ik bij een bord eten ineens vol ben en de rest niet meer op kan. Een rare gewaarwording als je altijd je bord met gemak leeg at.

Het resultaat wat ik behaalde na dat ene terloopse gesprek met Lien wat mijn overgewicht betreft, deed mij de stap zetten om samen met haar ook mijn onrust aan te pakken.

Ik heb wat rugzakjes waardoor ik toch een bepaalde onrust mee draag. Nuchter als ik ben dacht ik eerst, “laat die onrust maar in die rugzak zitten, ik kan er wel mee leven”. Maar het prettige ongedwongen contact tijdens het intakegesprek deed mij toch besluiten om het traject in te gaan.

Tijdens 4 sessies pakte Lien per sessie een item aan die bij mij een onrustig gevoel gaf. Met een heldere uitleg, soms met humor en dan weer confronterend werden belemmerde ervaringen uit het verleden opgeschoond. Ze gaf mij een andere kijk op ervaringen en gevoelens die mij dat onrustige gevoel gaven.

Ik zie die rugzakjes nu als een ontwikkeling voor mijzelf en niet meer als een last.

Ik zit lekker in mijn vel, en heb de overtuiging dat alles goed gaat komen en dat is een lekker gevoel. … en ook mooi meegenomen, het afvallen gaat ook nog steeds goed!!!

Dank Lien, dat je met al je wijsheid mij die positieve mindset hebt kunnen geven. ~Jan~

*********

Ik kwam bij Lien, omdat ik geïnteresseerd was in het hypnotische maagband programma. Al tijden zou ik er een paar kilo af willen hebben en steeds lukte me dat maar niet. Tijdens de intake en het invullen van het invulformulier, kwam ik er al achter dat “overgewicht” niet mijn probleem is. Ik had ook niet een uitgesproken beeld van hoeveel kilo ik eraf wilde hebben en hoe ik er dan uit zou zien. Het ging mij meer om de balans, een gezond gewicht in combinatie met een leefstijl die bij me past. Dus niet snaaien bij elke rotbui en een moment van verveling of vermoeidheid, maar wel kunnen genieten van een stukje taart op een verjaardag of een gezellig etentje met vrienden.

Al in sessie 1 bleek het eigenlijk helemaal niet om mijn gewicht of de wil om af te vallen te gaan, het ging me eigenlijk veel meer om mijn balans terug te vinden. Uit de gesprekken met Lien kwam ik erachter dat ik best wat ruzie met mezelf had. Diep van binnen wilde ik soms hele andere dingen, dan dat ik werkelijkheid deed, omdat ik mezelf ervan overtuigd had dat dit zo hoorde, of omdat ik dat ooit zo had geleerd. Omdat ik niet voor mezelf koos om wat voor reden dan ook, voelde ik me moe en uitgeput en ik wist dat zo doorgaan geen optie was. Maar hoe dan wel verder?

Uit de gesprekken met Lien kwam ik erachter dat ik best een helder beeld had van hoe ik het wilde en hoe ik beter voor mezelf kon zorgen, maar dat ik mezelf tegenhield door allerlei “onbehulpzame” overtuigingen.

Lien hielp me stap voor stap om die overtuigingen te onderzoeken. Is die overtuiging echt waar? En wat gebeurt er dan? Is dat echt zo erg? Welke overtuiging zou je beter op weg helpen? En zou dat ook een optie kunnen zijn?

Stapje voor stapje kwam er meer ruimte om anders naar mezelf en mijn situatie te kijken en zag ik dat ik veel meer keuzes had en heb, dan waar ik me in eerste instantie van overtuigd had. Ook leerde Lien me hoe ik zelf mijn overtuigingen kan onderzoeken en kan aanpassen.

Toch bleef er steeds een bepaalde felle onrust in mij aanwezig. In een aantal hypnose sessies hebben we die onrust aangepakt. In de eerste sessie hebben we de conflicterende delen met elkaar laten praten. Wat willen ze? En waarom levert het conflict? En is er een compromis te sluiten?

Deze sessie leerde me dat ik graag heel snel mijn eindresultaat wil behalen en het liefste meteen dingen voor elkaar wil hebben, maar dat er ook een deel van mij is, dat overdenkend is en de verbondenheid met mijn gezin en omgeving wil behouden.Het leerde me dat micro-stapjes ook goed zijn en dat het proces er ook mag zijn.

In een tweede hypnose sessie hebben we mijn tijdlijn opgeruimd. Alle ervaringen uit het verleden die me belemmerde om mezelf te kunnen zijn, hebben we opgeschoond. Ik heb dingen teruggegeven aan anderen wat niet bij mij hoorde, maar bij hen. Ik voel me sinds deze sessie een stuk lichter in het leven staan, ik voel me opener en durf meer van mezelf te laten horen.

Mijn sessies bij Lien heb ik nu afgerond en er is heel wat in gang gezet en soms vind ik het zelf ook moeilijk onder woorden te brengen, wat er nu allemaal in gang is het gezet.

Het is geen transformatie die in een keer zichtbaar is, maar wel een transformatie waarvan ik voel, dat ik steeds een stapje zet en waarin ik steeds weer stapjes blijf zetten. Stapje voor stapje ben ik meer en beter in staat om mijn balans te vinden en te behouden.

Ik ben blij en dankbaar dat Lien me hierin heeft willen begeleiden en ondersteunen en als ik in de toekomst nog eens wat steun kan gebruiken, zal ik zeker de hulp van Lien nog eens inschakelen.

*********

“Je bent 100% liefde en Energie” Lien heeft mij een enorme zet in een mooie richting gegeven. Ik was altijd bezig met mezelf aan te passen naar anderen, voor acceptatie en bevestiging, Zo veel dat ik me steeds vastklampte aan mensen en uiteindelijk alleen overbleef en mijzelf daar de schuld van gaf

Lien legde mij wetenschappelijk uit waarom ik deed wat ik deed en dat heeft mij enorm gelopen.

In de sessie kwam naar voren dat we allemaal 100% liefde en energie zijn. Deze zin loopt nu als een rode draad in mijn leven en maakt het minder zwaar.

Qua hypnose was ik erg sceptisch.
Lien heeft me erg gerust gesteld, en haar positieve aanpak en lieve woorden gaven mij de boost die ik nodig had.

Op de vraag wat ik voelde en ervaarde tijdens hypnose, zei ik:
“Je bent bij genoeg om te ervaren wat er gebeurt, maar niet bij genoeg om jezelf er in tegen te houden”

Ik kan Lien aanraden voor iedereen die de beste versie van zich wil zijn. ~Mili~

*********

Na een 16 jaar lange (met hier en daar wat pauzes) verslaving aan cocaïne besloot ik mijn leven om te gooien. Er moest helaas een klinische opname aan te pas komen. Na mijn opname in juni 2019 ben ik aan de slag gegaan met het ‘herstel’ programma wat daarbij hoort. Ik maakte hele mooie stappen maar na een half jaar waren er toch steeds meer moeilijke momenten. Deze moeilijke momenten hadden te maken met het loslaten van de controle. Ik kon het niet of wilde ik het misschien gewoon niet?

Na wat moeilijke momenten vroeg mijn partner mij om eens te kijken naar hypnotherapie. Gewoon om nog wat meer aan de slag te gaan met oude gedachten en oude gewoonten. Ik wist niet wat het was maar ik dacht, baad het niet schaadt het niet.

Ik had gekozen voor een uitgebreide inzicht sessie. De duidelijke uitleg van Lien met de nodige illustraties zorgde er voor dat mijn eerste idee van hypnotherapie meteen veranderde. Zelf ben ik graag iemand die weet hoe bepaalde dingen werken en ik luisterde met veel interesse naar Lien.

Na deze inzicht sessie was de interesse gewekt en stond ik open voor de 4 sessies die Lien voorstelde. We zouden aan de slag gaan en ik moet zeggen, beetje spannend maar wel zin in.

De eerste sessie was veel, heel veel informatie. We hebben mijn issues besproken en hoe dit werkt in het hoofd. Meteen in deze sessie werden er veel dingen duidelijk bij mij. Ik was constant op zoek geweest naar een overlevingsstrategie. Het niet kunnen omgaan met de gevoelens die ik had en alle emoties weg willen stoppen. Dat is wat ik altijd had gedaan! Mijn hele leven heb ik verschillende overlevingsstrategieën gehad. Uiteindelijk vond ik in cocaïne de overlevingsstrategie die me enerzijds heeft geholpen door moeilijke situaties heen te komen maar zoals het bij de meeste drugsverslavingen gaat, dit loopt uiteindelijk uit de hand. Na de vele informatie in deze sessie vroeg Lien of ik nog wel de energie had om kennis te maken met de hypnose. Was erg benieuwd dus ben lekker in de stoel gaan zitten. Wat een fijne ervaring was dit. Doordat ik al mediteerde kon ik vrij gemakkelijk in een ontspannen toestand komen en dit bleek alleen maar in mijn voordeel te werken.

Sessie twee begon weer met een gesprek. Hoe heb je het ervaren, merk je al iets en wat wil je vandaag doen. Wat ik prettig vond is dat er aan jou gevraagd word wat je wil aanpakken. Samen kom je als het ware tot een behandelplan. Ik heb er voor gekozen om mijn hang naar controle aan te pakken. Ik wilde overal controle over hebben. Hoe mensen reageren, wat ze voelen en wat ze moeten doen. Ik luisterde nooit ECHT naar de ander. Het voorbeeld wat mij het meest raakte was dat ik mensen om me heen er van weerhield om te groeien. Mijn partner heeft Fybromyalgie en daardoor veel pijn. Ik was altijd bezig met obsessief letten op wat ze deed. Ik liet haar niet zelf haar grens opzoeken en daardoor weerhield ik haar om te groeien. Mijn partner werd geen versie 2.0 van haarzelf maar bleef op 1.0 zitten. Dit kwam enorm binnen bij me! De hypnose zelf was weer erg prettig!

Sessie drie werd mij gevraagd of ik al iets merkte. Hier had ik van te voren al over nagedacht en ik kon niets anders zeggen dat ik veel minder bezig was met zaken die niet voor mij van belang waren. Op mijn werk bemoeide ik me niet overal meer mee, thuis kon ik iedereen zijn ding laten doen en oprecht aangeven dat wanneer ze hulp nodig hadden ik er was voor ze. Ik merkte daadwerkelijk verschil. Ik was veel rustiger in mijn hoofd. Dit kwam enerzijds omdat ik goed bezig was met mijn oorspronkelijke herstelprogramma. Maar de hypnose heeft dit in een stroomversnelling gebracht heb ik het gevoel.

Sessie drie ging diep. Heel diep! We gingen ervaringen uit het verleden beetpakken. De donkere plekken op mijn tijdlijn hadden aandacht nodig. Of het nou ging om verdriet, angst of wrok. Het was een hele lange en toch best wel heftige sessie. Van sommige dingen wist ik dat ze er waren, van sommige schrok ik en van andere dingen wist ik helemaal niet dat dit een ding was. Wat ik erg prettig vond is dat je niet gebonden bent aan een bepaalde tijd. Alle tijd die nodig is word er genomen. En bij dit soort sessies is dat echt een must. Deze sessie heeft wel wat nawerking gehad. Ben er zeker nog twee dagen mee bezig geweest maar uiteindelijk heeft deze sessie heel veel gedaan. Bij sommige ervaringen lijkt het alsof er een last van mijn schouders gevallen is. Een situatie die ruim 15 jaar als een aambeeld om mijn nek hing is ineens veel lichter geworden. Dat is 1 van de voorbeelden.

Sessie vier was de afsluitende sessie en wat was deze ook weer mooi. Deze laatste sessie heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf terug kan brengen naar een veilige haven in mijn hoofd. Geloof me, ik heb het getest! Als ik even te druk ben in mijn hoofd kan ik met 1 gedachte nu de rust weder laten keren. De onrust is er dan nog wel maar zelf ben ik er rustig onder. Ik kan er op een rustige manier mee omgaan. Geen paniek, het komt goed!

Mijn behandeling bij Lien zit er op. En ik kan oprecht zeggen dat ik dit jammer vind. De totale ontspanning die je ervaart in de hypnose is zo fijn. En daarnaast heeft het op mij de uitwerking gehad die ik had gehoopt. Ik zal mijn leven lang het programma moeten volgen wat ik heb opgepakt na mijn klinische opname maar deze sessies hebben er voor gezorgd dit een enorme boost heeft gekregen. Ik kan veel sneller schakelen in mijn hoofd en ben veel bewuster van mijn gedachten. En nog belangrijker, ik mag van mezelf de emoties voelen die naar boven komen.

Voor de mensen die in een zelfde soort situatie zitten als dat ik zat, geef het echt eens een kans. Ik kan oprecht zeggen dat dit mij heeft geholpen. De verslaving zelf is meestal niet het ‘grootste’ probleem. Het willen vluchten van angst, niet willen voelen van verdriet of niet om kunnen gaan met wrok. Voor mij was dat hetgeen wat het probleem maakte.

Ik ben dankbaar voor het feit Lien op mijn pad is gekomen Het is voor mij een flinke stap vooruit gebleken!

*********

Op 14 april heb ik een inzichtsessie gehad bij Lien. Dit was zo’n mooi gesprek en al heel verhelderend dat ik besloot om het traject aan te gaan.

Op 18 mei mocht ik starten. Mijn “probleem” was dat ik snel in de emotie schiet en dan zodanig heftig dat ik allerlei uitvluchten ging bedenken voor sommige situaties.

Ik heb in totaal 4 sessies gehad en ben teruggegaan naar mijn kinderjaren en heb daar blokkades opgeruimd, waardoor ik nog wel emotioneel wordt maar niet meer de pijn in mijn keel heb en helemaal in de emotie van de ander schiet. Dit is zo’n bevrijding voor mij!!!!!

Ik sta nu vrolijker… vreugdevoller in het leven. Ik had al verschillende therapieën gevolgd en tientallen boeken gelezen, maar wat ik nu ervaren heb is goud… waard!!!

Ik ben Lien erg dankbaar voor haar positiviteit , kundigheid,en professionaliteit. Ik sta nu goed in het leven mede dankzij Lien. ~Sonja~

*********

Op 6 februari 2020 stapte ik vol goede moed de huisartsenpraktijk binnen. Waar ik had gehoopt met de diagnose burn-out en een zak medicatie onder de arm naar buiten te stappen om zo mijn probleem een naam geven en ‘wel even met een pilletje op te lossen’, bleek dit alles behalve de realiteit.

‘Het is namelijk zo dat ik het gevoel heb dat mijn emoties niet meer ‘werken’. Alsof ik een blokkade heb die mij ervan weerhoudt geluk te ervaren, maar ook verdriet. Verliefdheid. Ik maak gebeurtenissen wel mee maar ik ervaar ze niet. Ik voel me monotoon en afgevlakt en dit beïnvloed alle aspecten in mijn dagelijks leven.

‘Ik denk dat het goed is als je eens met een hypnotherapeut gaat praten’, was het advies van mijn huisarts en via deze weg ben ik bij Lien terecht gekomen. Het is inmiddels 4 maanden geleden dat ik voor het eerst bij Lien ben geweest en in die tijd is er veel voor mij veranderd. De klachten waarmee ik naar de huisarts ben gegaan zijn verholpen en ik heb me nog nooit zo ‘levend’ gevoeld als ik nu doe. Ik begrijp door middel van hypnotherapie waarom mijn lichaam bepaalde dingen doet in verschillende situaties, als teken van liefde in plaats van haat.

De sessies die ik bij Lien heb gevolgd heb ik als zeer fijn ervaren. Ik voelde me erg op mijn gemak bij Lien en ook de praktijk draagt een fijn gevoel aan bij binnenkomst. Lien weet wat ze doet, legt dit in duidelijke taal uit, met als resultaat dat jij niet hoeft te proberen de hypnose in bepaalde banen te leiden. En dat geeft rust! Met dat gezegd te hebben zijn de sessies intens, wat ik erg heb onderschat. Je bent heel actief bezig met het onderzoeken wat jouw ‘defect’ veroorzaakt en tijdens die zoektocht komen er flink wat herinneringen omhoog die nooit te verklaren waren, tot nu. En dat zorgt voor best veel vragen. Maar nooit ging ik naar huis voordat alles helder en duidelijk was. Daar zorgde Lien voor.

Ik kan hypnotherapie met Lien als therapeut aan iedereen aanraden. Het is zo ontzettend bijzonder om het vertrouwen in je lichaam terug te krijgen wanneer je alle hoop al hebt opgegeven en het gevoel hebt altijd iets te missen. En dat binnen een intake gesprek en 3 sessies! Lien helpt je de oorzaak van je probleem te omarmen en te accepteren als deel van jou en gewoonten en gedrag worden ineens verklaarbaar. Ik vond mezelf niets waard, nu gun ik mezelf alles. Met licht en liefde.

*********

Mijn ervaringen bij Lien: Ik was op een punt in mijn leven aangekomen dat ik me vaak leeg, somber en ongelukkig voelde. Mijn verhuizing was eerder een teleurstelling dan dat het mij iets had opgeleverd. Ik was boos op mezelf, omdat ik misschien wel een verkeerde keuze had gemaakt, die ik niet meer terug kon draaien. Ik miste mijn oude leven enorm, maar vergat dat ik daar ook niet altijd gelukkig was geweest. Ik had het gevoel dat ik altijd op zoek was naar iets, maar ik kon er geen vinger op leggen naar wat ik op zoek was. Ik was vaak emotioneel, zag veel dingen negatief. Ik voelde mezelf vaak niet waargenomen, maar ik had ook het gevoel, dat ik soms niets meer kon voelen, niet eens mezelf.

Ik kwam via facebook op de website van Lien terecht. “Vanuit je eigen mogelijkheden en potentieel werken, je oude patronen doorbreken”, zou ik dat wel kunnen?

De eerste kennismaking met Lien was vol positiviteit, Lien straalt het letterlijk uit. Na mijn intake hebben we de sessies vastgelegd. Ik heb lang gedacht, dat Lien door een hypnose in één keer een ander mens van je zou gaan maken, alhoewel Lien altijd heel duidelijk verteld heeft dat je het zelf moet doen. Het was ook best een gewaarwording voor mij, toen dit tot mij doordrong……ik moest het dus echt zelf doen. (We hebben hier achteraf samen nog hartelijk om gelachen :-))

Toen het tot mij doorgedrongen was, dat ik het echt zelf kon en dat het enkel om mijn perceptie ging, werd het al een stuk anders. Ik leerde dingen anders zien en mezelf anders waarnemen, ik leerde voelen wat IK wilde en leerde voor mezelf opkomen zonder een schuldgevoel te hebben of ik het allemaal wel goed deed en anderen niet te kort deed.

De hypnose op zich vond ik best spannend, maar Lien legt het zo mooi en duidelijk uit, zodat je je gewoon aan de situatie over kunt geven. Het was een mooie ervaring, een echte boost, ik ruimde dingetjes op en voelde me daarna vol energie. Ik heb tijdens het hele proces veel geleerd over mezelf en wat er in mijn mogelijkheden ligt.

Kortom, ik ben erg blij dat ik de stap heb genomen en mezelf dit heb gegund. Het is en blijft een proces, maar wanneer je je ervan bewust wordt, dat het in jezelf zit en alleen jij degene bent die het kan veranderen, dan is begin naar je positieve ik gemaakt. Om in de woorden van Lien te spreken; “dan past het jasje”.

Lien is een open en positief mens, ze laat je inzien, dat de kracht in jezelf zit. Ze doet dit aan de hand van heel duidelijke voorbeelden en met de nodige portie humor. Ze geeft je de ruimte om je emoties te laten gaan en houdt je op een positieve en liefdevolle manier een spiegeltje voor.

Bedankt Lien voor alle inzichten, die je me gegeven hebt, voor jouw begeleiding tijdens mijn reis en voor het openen van mijn ogen. ~C.~

*********

Inmiddels ben ik een week verder van mijn hypnose sessie met Lien. Ik kwam langs omdat ik erge last had van hooikoorts en omdat het zoveel invloed op mij begon te hebben dat ik niet meer optimaal kon presteren. Inmiddels zijn we een week verder en kan ik vertellen dat de symptomen zo goed als weg zijn tot mijn verbazing! De last van mijn ogen is weg, ik slaap veel beter en nies eigenlijk nog zelden. Ik dacht dat het niet mogelijk was, maar Lien heeft me echt geholpen. Dankjewel beautiful mind.

*********

Omdat ik mijn hele leven al last heb van spanningshoofdpijn, en van alles al heb geprobeerd, werd ik nieuwsgierig naar hypnotherapie.

Na het intakegesprek, waar al veel verdriet naar boven kwam, heb ik besloten om het te proberen. Het werd al snel duidelijk dat ik door gebeurtenissen in mijn jeugd altijd overal mijn mond over dichthoudt en inslik.

Tijdens de hypnose (waar je gewoon precies weet wat er gebeurt)  heb ik de gebeurtenissen verwerkt en met de gesprekken geleerd om voortaan meer voor mezelf op te komen en te zeggen wat ik wil. Ook moet ik meer dingen loslaten en niet proberen alles voor iedereen op te lossen.

Ik ben hier heel erg mee aan slag gegaan en kan zeggen dat het na een tijdje al een stuk beter ging. De band die altijd om mijn hoofd zit is sterk verminderd. Ik zal er nog flink aan moeten blijven werken. Je doet de dingen in principe allemaal zelf! Met de handvatten die ik heb meegekregen zal het zeker gaan lukken. Lien zegt dat het kan om helemaal hoofdpijnvrij te zijn, dus daar hou ik me dan ook aan vast.  Het was zeker leerzaam en een bijzondere ervaring. ~A.S.~

*********

Toen ik bij Lien terecht kwam was ik net een in het nauw gedreven dier. Ik stuiterde van de muren af, huilde en klauwde om me heen. Ik was angstig alles te verliezen wat (ik dacht dat) belangrijk was en kon nergens positiviteit of rust vinden. 

Twijfelend of hypnotherapie wel iets voor me was, deed ik eerst een inzichtsessie. Toen ze me vroeg wat de reden was dat ik bij haar zat zei ik: “Ik heb een burn-out gehad en ik ben op. Ik ben stuk. Ik huil maar ik lach.“ “Nee.“ was haar antwoord. “Je DOET een burn-out en je DOET stuk.” Even was ik flabbergasted. Ik dacht: “Nou ja! Net of ik ervoor kies om me zo te voelen!” Maar ze had gelijk….

Haar uitleg over bewust en onbewuste gedachten, overlevingsstrategieën die je (jezelf) van kinds af aan aanleert, hoe patronen gevormd worden en hoe het onbewuste hiermee omgaat maakten dat duidelijk. Kort maar krachtig, vol positiviteit en humor kreeg zij voor elkaar wat ik niet zag en wat anderen niet gelukt was. Zij liet me zien hoe ik met mijn eigen negatieve gedachten mezelf aan het vernietigen was.

Na 4 sessies met Lien had ik voor mijn gevoel meer bereikt dan met 3 maanden psycholoog. En ik merk dat ik iedere keer weer een glimlach op mijn gezicht krijg als ik mezelf betrap op een negatieve gedachte en bedenk hoe Lien dit om zou draaien naar iets positiefs.

Ben ik er al? Nee, veranderen is leuk, maar is en blijft wel een proces. Ik durf me wel nieuwsgieriger op te stellen en kan weer positief vooruit kijken.

Dingen die ik fijn vind aan Lien:

Lien is patsboem helder. Geen wollige taal, geen poespas, gewoon waar het op staat. Dat kan soms confronterend zijn, maar het is altijd met de juiste intentie en een flinke dosis humor. Jouw doel is haar doel. Wat ik ook heel fijn vind, is dat er geen vaste tijd aan een sessie hangt. Niet dat je net tot de kern van de zaak komt en men zegt: “Oh, de tijd is om. Volgende week gaan we verder.” Het is tijd als je een volgende stap bereikt hebt. De sessies bestonden voor mij meer uit gesprekken dan uit hypnose, maar die gesprekken waren voor mij enorm waardevol en neem ik mee voor de rest van mijn leven. 

Zou ik haar aanraden?

Aan eenieder die in de knoop zit met zichzelf, geestelijk of lichamelijk, en die hier echt wat aan wil doen: gun jezelf tijd met Lien. Weet je niet of het iets voor je is? Vraag een inzichtsessie aan en ervaar het zelf. ~Eva~

*********

De sessies hebben veel bij me in gang gezet en inzichten gegeven, een zaadje geplant. In mijn huis heb ik op een aantal plekken briefjes opgehangen of andere kattebelletjes, waardoor ik herinnerd word aan de inzichten die je me hebt gegeven.

Jouw aanpak is heel verhelderend. Dankzij de conversationele coaching, sprekende voorbeelden, de duiding die je geeft en je onderbouwde benadering, kwamen inzichten écht bij mij binnen en kon ik snel een verandering doormaken. Als ik bij jou kwam en me niet goed voelde, ging ik na een sessie helemaal opgebloeid naar buiten.

Alleen ik ben ook geneigd om weer terug te vallen in gedachten die me niet helpen. Dus ik weet dat het werken aan mijn zelfbeeld voor mij een proces is wat blijvende aandacht nodig heeft. Dat is sinds de sessies met jou onderdeel geworden van mijn dagelijks leven. Hierdoor sta ik veel positiever in het leven en ben ik weer blij met mezelf. Er zijn nieuwe mogelijkheden op mijn pad gekomen en ik geloof weer in mooie kansen voor mij in dit leven. ~Roos~

*********

Hoe spannend vond ik het om aan de slag te gaan met hypnose maar ik wilde nu toch echt eens af van dat onbestemde gevoel. Met mijn verstand wist ik echt wel wat er aan de hand was en wist ik door mijn opleiding ook echt wel hoe het brein werkt, maar toch dat gevoel…

Afijn, als eerste een inzichtsessie en daarna het besluit, ik ga het doen.

Ik vond de tijd die je nam heerlijk, geen haast, geen stress, geen klok alsof we samen even in een wereld apart waren. Duidelijke uitleg van hoe dingen werken en vooral het niets moeten. Soms even huilen soms een helder inzicht en steeds een stukje aanvaarden.

Eén sessie vooral, waarbij ik, denk ik, in diepe hypnose kwam en ik zoveel van mijn emotionele verleden gewoon kon loslaten, schoonmaken en opruimen en toen dat heerlijke gevoel daarna.

Toch vroeg ik ook ‘wanneer komt nou die plotselinge grote verandering?’, maar jij legde uit: dit nieuwe jasje en gedrag is zo meer ‘jij’ dat je niet eens merkt hoe groot het verschil is. En ja, toen ik kritisch ging analyseren had je gelijk, zo natuurlijk voelde het.

Nu met heel veel veranderingen in mijn leven die ‘gewoon’ goed gaan, klaar om nog meer mooie dingen te ondernemen.

Lien bedankt voor alles!
Ik vond het bijzonder.

*********

Hierbij wil ik je vertellen hoe fijn de sessies bij je zijn geweest en hoe je mij inzicht hebt gegeven in mijzelf, ik kan iedereen aanraden om dit te doen en ik had toch anders in deze tijd (Corona en Social Distancing) gestaan als ik niet bij je was geweest!
Je gaf mij zelfvertrouwen en geloof in mijn zijn hier op aarde, ook met mijn lichaam gaat het stukken beter, zit vooral beter in mijn vel.

*********

Ongeveer 2 jaar geleden zat ik behoorlijk met mezelf in de knoop, over 1 ding was ik het eens, ik moest hulp zoeken, maar wel iets dat bij mij zou passen! Ik vond per toeval (als dat al bestaat) op internet informatie over hypnotherapie en kwam terecht bij Lien. Ik was vreselijk zenuwachtig maar ben er voor de volle 100% voor gegaan. Lien wist me op een hele rustige geduldige manier te ontspannen en daar ging ik hoor, mn 1e hypnose.

Tis n bijzondere ervaring iets dat ik nog steeds niet goed kan uitleggen, je hebt het idee gewoon ontspannen in de stoel te liggen een beetje tussen slapen en waken, je hebt het gevoel volledig de controle te hebben maar merkt tegelijk dat je lichaam bewegingen maakt die je niet bewust aanstuurt heel bizar!

Het mooiste vond ik het licht, het voelde voor mij of het zonnetje voor mij ging schijnen! Er worden vragen gesteld door Lien waarop je gewoon kunt antwoorden, ik heb vaak hele gesprekken met mezelf en dat was nu ook maar nu werd het aangestuurd door Lien. Erg confronterend maar ik heb er zoveel van geleerd, vooral het anders naar jezelf gaan kijken. Geloof het of niet maar ik kijk nu zelfs anders naar foto’s van voor en na de sessies. Heel bizar!

Ik ben mezelf weer de moeite waard gaan vinden en heb geleerd balast zonder schuldgevoel los te laten. Mn man vind me regelmatig afwezig, zelf verklaar ik het als volgt , ik heb mn filter bijgesteld en reageer niet meer op alles wat wordt gezegd, misschien niet altijd fijn voor mn omgeving maar het geeft mij meer rust en ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het meestal niet eens door heb!!! Boeit me ook al niet meer!!!

Ook heb ik na de eerste sessies deelgenomen aan het maagband traject. Ik ben ongeveer 15 kilo afgevallen, ik draag nog meer dan voldoende ballast bij me en ben ervan overtuigd dat wanneer de tijd rijp is ik weer wat ballast kan laten vallen. Om een of andere reden is het nog niet zover maar ik zie dat echt nog wel gebeuren. Alles op zn tijd.

Ik ben op dit moment druk mn dromen te verwezenlijken. Ik wilde altijd al iets met dieren gaan doen en heb dit najaar de stoute schoenen aangetrokken en heb besloten met honden te gaan werken. Ik heb hiervoor al een opleiding gevolgd en er zullen er nog vele volgen, maar ik zie precies voor me hoe het eruit zal gaan zien en dat gaat nog gebeuren ook! Dit is waar ik Lien ook zo ontzettend dankbaar voor ben, dit had ik een paar jaar geleden nooit aangedurfd en nu doe ik het gewoon!!

Lieve Lien ik wil niet overdrijven maar er gaat geen week voorbij dat ik niet aan jou denk, wat heb jij mij geholpen in mn proces mezelf weer terug te vinden. Heel veel dank hiervoor.

*********

Ik liep al een tijdje met bepaalde klachten rond, welke gerelateerd waren aan langdurige stress. Behalve lichamelijke klachten, kreeg ik mezelf ook mentaal niet meer op de rit, wat zich uitte in allerlei (irreële) angsten. Vanuit mijn professionele perspectief was het ‘klachtenpakketje’ zeer verklaarbaar en begreep ik heel goed wat er aan de hand was. Vanuit mijn persoonlijke situatie wist ik echter niet meer hoe ik met mezelf en de situatie om moest gaan. Het voelde alsof ik langzaam de controle verloor en mijn lichaam en geest een loopje met me namen, in een richting steeds verder weg van mezelf.

In gesprek gaan met een therapeut was iets dat ik in het verleden al eens had gedaan, ik verwachtte daar in dit geval niet veel verder mee te komen. Toen ik via LinkedIn een blog las van Lien, over de kracht van woorden en het herprogrammeren van ingesleten hersenpaden middels hypnotherapie, ben ik me gaan verdiepen in haar werkwijze. Ik werd nieuwsgierig en nam contact met haar op.

We hadden een erg fijn kennismakingsgesprek, waarin direct al een aantal belangrijke thema’s aan bod kwamen. Lien luisterde goed en we suggereerden samen niet alleen mogelijke oorzaken van de huidige klachten, maar formuleerden ook de mogelijke uitdaging waaraan gewerkt kon worden gedurende de sessies. Om agenda-technische redenen kon ik echter niet direct bij Lien terecht. Een paar maanden later hadden we opnieuw contact en concludeerde ik dat ons eerste gesprek inmiddels onbewust van alles in gang had gezet in mij. Alsof mijn systeem had begrepen dat er iets moest gebeuren, iets moest veranderen om weer in een gezonde staat te geraken.

Natuurlijk gaat die verandering niet vanzelf, daar zijn ook intenties en duurzame acties voor nodig. Maar het feit dat één gesprek met Lien al zo iets waardevols in mijn persoonlijke proces in gang heeft gezet, had ik niet verwacht. Ik ben haar dan ook dankbaar voor haar bijdrage! ~Maria~

*********

Ik vind de aanpak van Lien heel verhelderend: de duiding die ze geeft, haar wetenschappelijke benadering, iets wat ik helemaal niet verwacht had bij hypnose. En ook haar creativiteit om in de conversatie met voorbeelden te komen en vormen van aanpak die passen bij de persoon die ze voor zich heeft. Ik voelde me na de sessies helemaal opbloeien.

*********

Na mijn laatste afspraak bij Lien heb ik de meest onrustige nacht van mijn leven gehad. Eigenlijk val ik altijd een halve neter voor mijn kussen al in slaap en schrik wakker van de wekker de volgende ochtend. Ik wordt wakker zonder enkele herinnering van de nacht.

Die nacht viel ik in slaap en in mijn slaap werd ik wakker. Ik ontwaakte in een totale chaos van alle dingen die een betekenis voor mij hadden of hebben gehad in mijn leven. Tot ik realiseerde dat ik nog sliep en niet wakker was.

Wederom droomde ik dat ik wakker werd. Het wakker worden was nog dieper en realistischer. Er kwam meer orde in de droom. Ook hier kwam de realisatie dat ik niet wakker was.

Net als de eerste keer op het moment dat ik realiseerde dat ik sliep en droomde, werd ik wederom wakker in mijn slaap. “Het was goed zo, nu ben ik wakker”, dacht ik, en tegelijk wist ik dat ik sliep. Het werd rustig en werd wakker door de wekker.

Normaal heb ik geen besef van mijn dromen behalve vandaag. De hele dag heb ik met het rare gevoel gelopen van het wakker worden in mijn slaap en het directe besef dat ik sliep. Mijn thema wat uit mijn sessies bij Lien naar voren kwam, was dat ik op mijn eigen tempo wakker wilde worden toen ik op mijn 7e flauwviel en niet meer wakker wilde worden. De artsen waren in het ziekenhuis druk bezig met mij bij bewustzijn te krijgen.

Voor mijn gevoel heb ik in mijn slaap dit nu gedaan. Ik ben wakker geworden op mijn eigen tempo. Ik heb de controle over mijn eigen leven en grenzen terug genomen en dit voelt heerlijk. Dankjewel Lien. ~Sandra Yma Jansen~

*********

Ik wist niet wat ik er van moest verwachten en vond het best spannend, maar na mijn voorgesprek wist ik zeker dat Lien mij kon helpen. Ze had gelijk door wat er aan de hand was en ik had nog niet eens heel mijn verhaal verteld.

Door 3 sessies is er zoveel verandert op een hele positieve manier. Ik had het eigenlijk niet durven dromen dat het zo positief uit zou pakken. Na best wat jaren naar een psycholoog te zijn geweest, ben ik blij dat ik deze richting heb genomen. Maar dingen gebeuren met een reden en al het andere was vast een voorbereiding hierop.

Ik wil Lien hierbij nogmaals bedanken voor het inzicht wat je mij hebt gegeven.

En hypnose is niet eng maar heel ontspannend ben ik achter gekomen.

*********

Dank Lien, voor de leerzame en fijne periode waar ik nog vaak aan terugdenk.

De sessies hebben mij bewust gemaakt van m’n patronen. Door dit inzicht krijg je de kans om dit aan te passen.

Dit heeft al op veel momenten voor meer plezier en rust in mijn leven gezorgd. Belangrijke keuzes die ik al een tijdje uitstelde zijn nu gemaakt, heel fijn!

Heel erg bedankt voor al je hulp Lien

*********

Ik heb Lien benaderd omdat ik met mezelf zo niet verder kon.
Was met de kleinste gebeurtenissen erg emotioneel en vond mezelf niet leuk/mooi.
Ik legde mijn lat steeds hoger want anders kon ik niet gelukkig zijn. Werk gerelateerd had ik erg veel stress en spanningen.

Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, maar Lien stelde me erg op me gemak. De hypnosesessies waren best ontspannend en ik leerde er ook veel van. Keek telkens uit naar de volgende sessie. 🙂

Het heeft me opgeleverd goed naar mezelf te luisteren en voor mijzelf te kiezen.
Ben nog steeds in het leerproces bezig, om op de goede weg te blijven waar ik nu op zit.

Bedankt Lien!

*********

Ik kwam bij Lien omdat ik altijd twijfel aan mijzelf. Wat ik ook doe, het is nooit goed genoeg, de lat ligt heel hoog. Het maakte dat ik mij vaak somber en moe voelde. Aan de buitenkant zijn mijn twijfels niet te zien, mensen denken dat ik stabiel, gelukkig en energiek ben.

De sessies vond ik heel bijzonder, en “gek” soms, als ik er dan “uitkwam” moest ik lachen om wat er gebeurd was. Ik was steeds bij mijn volle bewustzijn en kon me alles herinneren. We zijn bij diverse onbewuste overtuigingen gekomen. Ik heb geleerd de lat lager te leggen, hij is nu goed bereikbaar voor mij, ik ben eerder tevreden. Ik ben rustiger, probeer niet alles meer onder controle te houden. Ik vertrouw meer op de stroom van het leven, wat er ook gebeurt, ik kan het aan. Niet alles wat er in mijn leven gebeurt, is fijn maar er komen weer andere tijden. Ik kies ook bewuster, wat past bij mij en wat niet, dit is op privé en werkgebied.

En daarnaast is Lien een leuk en fijn mens om mee te praten! Dank je wel Lien, ik zal andere mensen zeker adviseren om naar jou te gaan! ~Deil, oktober 2019~

*******

Lien heeft mij heel erg goed geholpen met het krijgen van een beter inzicht in mijzelf en over hoe je geheugen omgaat met ervaringen en bij behorende emoties je die opdoet in het leven. Hypnose klinkt voor vele als eng, maar er is niks engs aan. Het is een hele fijne ervaring en ik heb me bij Lien heel erg op mijn gemak gevoeld. Het heeft mij veel goeds gebracht. Dankjewel Lien ~Femke van den Berg~

*********

Zo’n 6,5 jaar geleden werd mij door de huisarts verteld dat ik een paniekstoornis had in combinatie met een sociale fobie. Na deze diagnose stortte mijn wereld totaal in en durfde ik niet meer naar buiten. Ik ben gestopt midden in het afstudeerjaar van mijn opleiding en verloor daardoor uiteindelijk ook mijn baan.

Afspraken bij de psychiater en psycholoog volgden en er werd direct anti-depressiva voorgeschreven. Door deze medicatie was ik mezelf niet meer en ik had door de bijwerkingen zelfmoordgedachten, dus hier ben ik snel mee gestopt. De gesprekken met de psycholoog hebben mij verder geholpen, ik kon uiteindelijk weer naar buiten en redelijk functioneren.

Toch voelde ik nog altijd die onrust en paniek in mij. Alles wat ik deed, was omdat het “moest”. Ik keek overal zo erg tegen op, was elke dag aan het overleven en had eigenlijk nergens meer zin in. Het leven was een worsteling en zo ongelooflijk vermoeiend, ik had geen energie meer over om elke dag weer dat gevecht aan te gaan.

Na een tip van een vriend kwam ik bij Lien terecht. Ik wist totaal niet wat ik ervan moest verwachten, maar ik had niets te verliezen. Achteraf ben ik ook erg blij dat ik de stap genomen heb en een afspraak heb gemaakt.

Tijdens de sessie met Lien ben ik echt tot inzichten gekomen. Ik was vooral gefrustreerd dat mijn onderbewuste mij dit aandeed en had moeite om deze gevoelens van paniek te accepteren. Ik voelde me een loser en was boos op mezelf dat ik het zover had laten komen.

Nu zie ik in dat mijn onderbewuste mij heeft gered. Ik zat in een situatie die me heel erg beschadigde en door die paniek ben ik uit die situatie gestapt. Ik moest wel, anders was ik er aan onderdoor gegaan. Mijn onderbewuste heeft mij dus willen beschermen en mij duidelijk willen maken dat ik weg moest, dat deze situatie niet goed voor mij was. Eenmaal weg uit deze situatie had ik nog steeds last van die paniek en al de lichamelijke sensaties die hier mee gepaard gaan en dat bracht nog meer frustratie met zich mee.

Door Lien heb ik ontdekt dat na al die jaren van stress, de balans weg is en dat dat tijd nodig heeft om weer te herstellen en dat alleen ik dat kan realiseren. Ook heb ik een manier gevonden om anders naar dat gevoel te kijken. Ik verzet me niet meer tegen deze gevoelens, maar heb geleerd er op een andere manier mee om te gaan en wat minder streng voor mezelf te zijn, want mijn onderbewuste heeft het beste met mij voor!

Natuurlijk vergeet ik soms wat ik bij Lien geleerd heb, heb ik nog steeds mindere dagen en pieker ik nog steeds, maar ik heb weer energie gevonden om door te zetten, omdat ik na mijn gesprekken met Lien weer het vertrouwen heb dat ik hier helemaal vanaf kom. Dat durfde ik al jaren niet meer te geloven of zelfs te hopen. Ik voel die onrust steeds minder en voel me soms zelfs weer gelukkig

Lien is gewoon ook een heel fijn mens. Zo positief en het voelde gelijk vertrouwd. Ze heeft gezorgd voor inzichten en me geholpen weer wat dichter bij mezelf te komen.

Dus ik heb geen moment spijt, we zouden eigenlijk allemaal een Lien in ons leven moeten hebben om eens in de zoveel tijd even mee in gesprek te gaan, dan zou bij iedereen het glas half vol zijn en kunnen we allemaal iets gelukkiger zijn. ~W.~

*********

“Ik kwam bij Lien terecht via mijn moeder, die ook onder behandeling is bij Beautiful Mind. Hypnose is een heel andere ervaring dan ik van te voren had bedacht en ik merk langzaam maar zeker echt steeds meer verbetering na drie sessies.

Lien is een heel positief en open mens, fijn om mee te praten en makkelijk te vertrouwen. Ze kan heel goed luisteren, en haar behandeling past ze precies aan op wat iemand nodig heeft. Ik vond het bijvoorbeeld fijn om de wetenschappelijke basis van hypnose te begrijpen en daar hebben we het dan ook uitgebreid over gehad. Hoewel mijn moeder en ik vergelijkbare klachten hebben/hadden merkten we dat er bij ons beiden weer net andere gesprekken werden gevoerd, andere uitleg werd gegeven, en andere metaforen werden gebruikt die voor ons individueel goed werkten.

Als laatste ben ik heel blij dat ik zo geholpen ben in hoe ik verder moet. Hypnose is één ding, en dat verandert zeker een hoop, maar ik moest zelf ook aan de slag. Ik heb daar handvatten voor gekregen en ben daar heel fijn in gecoacht. Al met al een waardevolle investering in mijzelf en heel blij dat ik de kans kreeg om dit te doen.”

*********

Toen ik bij Lien kwam voor een kennismakingsgesprek, was ik futloos, moedeloos en had last van een nare innerlijke criticus met allerlei belemmerende gedachten en overtuigingen.
Ik ging naar Lien omdat ik iemand uit mijn omgeving zo had zien veranderen in positieve zin na dat zij bij Lien de hpnotherapie had gedaan. En daar hoopte ik ook op en ik ging ervoor.

Ik ben zelf coach en weet aardig wat van psychologie af en heb op dat gebied ook best veel doorlopen. Maar nooit met een blijvend ingrijpend resultaat. Hypnotherapie was voor mij zo’n beetje een laatste poging om mijzelf weer op de rit te krijgen. En op de rit betekende voor mij, meer energie, levensvreugde en verlost worden van een constante zwaarmoedigheid die ik niet kon verklaren.

En wat ben ik blij dat ik dit heb mogen ervaren en dit mijzelf cadeau gedaan heb!

Lien weet wat zij doet en doet dit op een zeer professionele, zorgvuldige manier. Ik voelde mij veilig bij haar en durfde mij volledig over te geven. Daar waar ik het spannend vond loodste zij mij er met vertrouwen en warmte doorheen. Overigens was achteraf die spanning helemaal niet nodig want er gebeurt niets buiten je eigen wil om. Je bent en blijft overal zelf bij.

Na 3 sessies, waarvan 1 een regressie, waarbij ik ontdekte waar mijn overtuigingen en zwaarmoedigheid vandaan kwamen en wat Lien dan weer liefdevol “resette”, kan ik nu zeggen dat mijn leven echt is veranderd. Ik ben energieker, vrolijker, lichter en sta met meer vertrouwen in het leven. Resultaat: mijn baan opgezegd waar ik ongelukkig in was en binnen een maand mijn droombaan gevonden en gekregen!

Ik kon en ging er vol overtuiging voor en het lukte mij zonder belemmerende gedachtes en overtuigingen. Het voelt echt als een reset van mijn mind waardoor ik nu echt een beautiful mind heb.

En natuurlijk gaat het niet allemaal vanzelf en moet je zelf aan de slag, maar ik ben onder de indruk van dit resultaat en voel dat dit zich nog verder ontwikkelt. Met heel veel dank aan Lien stap ik weer energiek en vrolijk mijn toekomst pad op! ~Barbara Biesheuvel~

*********

Na het krijgen van een burn-out en daar redelijk lang mee ‘doorgelopen’ te hebben ben ik op aanraden van een collega bij Lien terecht gekomen. Eerste indruk? Positief en energiek!

Na de intake 3 sessies ingepland en ‘open-minded’ het traject gestart. Geen ervaring met hypnotherapie en welke weg we gaan bewandelen naar mijn herstel. Ik heb de sessies als zeer positief ervaren en soms ook zeer intensief. Geen zweverige verhalen maar een nieuw inzicht in jezelf. Ik zie het als een spiegel die je niet gebruikt om achteruit te kijken (want daar wil je eigenlijk niet naar terug) maar om naar jezelf te kijken en hoe je jezelf ziet. Ben ik al volledig hersteld? Nee, dat heeft tijd nodig die je jezelf mag geven, maar het heeft me wel op de juiste weg geholpen naar een betere versie van mezelf. Acceptatie en vertrouwen zijn een paar kernwoorden die ik heb opgepikt tijdens de sessies (een combinatie van hypnose en gesprekken).

Mijn ervaring tijdens deze sessies met Lien zijn onvoorwaardelijk positief wat me meer heeft gebracht als alleen herstel van een burn-out. Je hebt echt het gevoel dat iemand naast je staat die je kan vertrouwen tijdens het traject.

*********

Ik kwam bij Lien met behoorlijk wat vervelende stressklachten. De klachten kwamen tot uiting in een bijna continu verhoogde hartslag, een voortdurende aanspanning van de spieren vooral in schouders en nek, slecht slapen en duizeligheid.

Tijdens de eerste afspraak legde Lien in een coaching gesprek al snel bloot waar deze stress vandaan kwam. Deels werkgerelateerd en deels uit het verleden. Wat mij in die eerste sessie duidelijk werd is dat de klachten veroorzaakt werden door mijn gedachten en dat alleen ik dit zou kunnen omkeren.

Ik heb ervoor gekozen om een rigoureuze stap te zetten op mijn werk en in combinatie met de hypnosesessies zijn de stressklachten langzaam verdwenen. De hypnosesessies waren voor mij vooral heel ontspannend, na de sessies ervaarde ik rust en energie.

Lien heeft mij geholpen om goed naar mijzelf te luisteren en om echt voor mijzelf te kiezen! Ik beveel Lien aan de Linge dan ook van harte aan!

*********

Voor ik met Lien afsprak voor de hypnose, ben ik op internet op zoek geweest naar ervaringen van mensen met hypnose. Die heb ik niet veel gevonden, vandaar mijn kleine verslagje, zodat jullie een idee krijgen van waar je aan begint.

Eerst heb ik een verkennend gesprek gehad met Lien, waarin we mijn ‘probleem’ bespraken. Met duidelijke vragen komt Lien al snel tot de kern en bepaalt zij een manier van aanpak.

Wij hebben 3 sessies met elkaar afgesproken. Als ik de 1e keer kom, legt zij uit wat we gaan doen, dus je weet precies waar je aan begint. Ze laat je kennismaken met hypnose en de 1e sessie was niet zo lang, maar ik heb het ervaren als een diepe staat van ontspanning, die prettig aanvoelt. Je hoort voortdurend wat ze zegt en de 1e stap richting “genezing” is gezet. Er gebeurt niets wat je niet wilt en het voelt heel prettig aan.

De 2e sessie is in mijn geval een regressie, dus terug naar het verleden naar een moment wat jou “probleem” heeft getriggerd. Bij mij was het een veel langere sessie, waarin verschillende gebeurtenissen naar voren kwamen en die soms ook emotioneel waren. Daar wordt een nieuwe positieve emotie aan gekoppeld en voelt dan meteen al veel beter.

Bij de 3e sessie zet Lien als het ware de puntjes op de ”i”.

De sessies bij Lien hebben me veel gebracht. Ik sta anders en positiever in het leven en mijn “probleem” is al voor een groot deel aangepakt. Het is niet in 1 keer opgelost, want je lichaam heeft tijd nodig om aan de nieuwe instellingen te wennen, zoals Lien het zegt.

Na de 3e sessie heb ik 9 heel zware dagen gehad, waarbij ik zowel lichamelijk als mentaal even door een dal ging. Nu voel ik me veel beter dan dat ik me tijden gevoeld heb. Ik heb er vertrouwen in, dat de rest ook volgt!

Een fijne ervaring met Lien, waarbij je je meteen op je gemak voelt en die je meteen begrijpt. Bedankt Lien!

*********

Vanaf het moment dat ik binnenstapte bij Beautiful Mind en Lien ontmoette, had ik meteen een goed gevoel, ik voelde rust. Na de intake heb ik alles goed op mij in laten werken en uiteindelijk voor het eerst vanuit mijn hart besloten dat ik voor deze sessies zou gaan, deze sessies cadeau zou geven aan mezelf omdat ik het waard ben…bij de intake begon het dus al…ik die voor mijzelf koos…

Na de eerste sessie voelde ik de volgende dag al meteen verandering in mijn denken, mijn lijf… Voelde dat ik de kracht die ik in mij heb voor het eerst voor mijzelf ging gebruiken, aangezien ik die eigenlijk altijd juist voor anderen gebruikt had… Gevoel dat ik mijn dochter wat meer los kon laten… omdat haar angsten eigenlijk de mijne waren … Het gevoel dat je in je eigen kracht kan staan wanneer jij dat zelf wil…

Er gebeurde na deze eerste sessie al zoveel… Ik kwam voor mezelf op, want nu voel ik dat ook ik mee tel op deze wereld… Liet dingen los…want loslaten is zo fijn…. kreeg complimenten… won ineens een prijs omdat ik in mezelf geloofde… Er kwamen zoveel mooie dingen op mijn pad…en ik begon zelf ook anders tegen dingen aan te kijken…

Zulke snelle veranderingen in zo’n korte tijd…het blijft bijzonder…het geld is het dubbel en dwars waard…ik ben zo blij dat ik deze stap heb genomen en door hulp van Lien mijn eigen kracht begon te zien… ~Fontessa Brandt~

********

Eindelijk even tijd om wat op papier te zetten. De sessies hebben mij tot nu toe veel positiviteit gegeven. Ik ben niet meer zo’n doemdenker en zie over het algemeen alles positiever in! Al moet ik nog wel vaak bewust die omschakeling maken om NIET negatief te denken, maar het om te slaan naar iets positiefs. (Dus daar valt nog wel wat winst te behalen).Ik moet wel zeggen dat ik een paar dagen (ongeveer 5) heel diep in de put heb gezeten, het leek wel of ineens alle emoties van de afgelopen jaren omhoog kwamen. Heb wel even lekker een paar dagen goed kunnen uithuilen, na afloop voelde ik me verlicht.Wat ik zelf ook superfijn vind, is dat bepaalde negatieve emoties minder heftig zijn. Wat soms nog wel gek is, is dat ik wel op eenzelfde manier reageer, maar dat het eigenlijk niet zo voelt. Hier moet ik zelf aan gaan werken, want mijn reacties zijn dus nog steeds heel heftig.Mijn angst in de auto is HELEMAAL verdwenen =D. Voorheen kon ik nooit bij iemand in de auto zitten, ik moest altijd zelf rijden. Dat is helemaal voorbij. Nu hopen dat mijn vliegangst ook over is. Mijn zoontje kan nu ook lekker fijn buiten spelen en naar zijn vader gaan, zonder dat ik om de 10 minuten aan de telefoon hang.Al met al, ik ben superblij dat ik dit heb gedaan. En ik wil je alvast ontzettend bedanken! ~Leila Grootbluemink~

*********

Hi Lien, ik ben nog aan het nagenieten van een hele fijne super interessante hypnotherapie. Je doet het echt zo waanzinnig goed. Ik voel me al de hele middag licht en relaxed. Dank je wel. Ik wil en ik weet dat er iets heel moois uit gaat komen waar ik heel erg gelukkig van wordt. Thanks. En zeker tot een volgende keer.  ~Felicia Loudon~

*********

“In een woord :
transformerend 🐛 ➡️ 🦋 Ik kwam bij Lien om zelfinzicht te krijgen en controle gedrag los te laten. Met hypnotherapie heb ik ontzettend veel inzicht gekregen in wie ik ben en wat ik wil in mijn leven. Daarnaast voel ik mij bevrijd en heb ik geleerd dat ik mijn eigen leven en succes in eigen hand heb zonder controle te WILLEN hebben op een situatie of een persoon. Ps: onder hypnose gaan is een prettige en vredige ervaring.” ~Anouk Versantvoort~

*********

“Lien is dé Mindset Coach die je moet hebben als je geblokkeerd bent in je levenshouding op wat voor een manier dan ook. Ze brengt je energie in balans en helpt je je geest te stabiliseren door je innerlijke kracht te versterken. Zo kan je in de stroom van het leven vrij, licht en blij door het leven gaan met jezelf en anderen. En mocht je in een lastige situatie komen dan geeft Lien je de tools hoe je daar weer het beste mee om zou kunnen gaan. Wat ze doet? Ze doorbreekt patronen en verruimt je bewustzijn. Hierdoor leer je niet kijken, maar ZIEN. Lien kan non-verbale processen in gang zetten, verandert je perspectief en healt je energetisch. Ze is enorm krachtig, scherp, kijkt recht door je heen en ziet direct wat er moet gebeuren om je te helen. Dit doet ze met haar intelligentie, wijsheid en derde oog. Bovendien is ze enorm geestig. De beste combinatie ooit. Zij steunt jou op je weg naar authentieke kracht. Een sessie met Lien is dé gouden sleutel om trouw te blijven aan datgene wat je van binnen voelt en wat voor jou waar is. ” ~Alexa Eijkman~

*********

“Geef je om jezelf? Geef jezelf dan het meest waardevolle, cadeau… Ik bevond me in een zelf gemetselde koude, grijze tunnel waar ik maar niet uitkwam. Maar na slechts 1 sessie ervaar ik weer een kleurrijk leven. Zó ontzettend fijn en zó snel resultaat! Het klinkt cliché, maar tob alsjeblieft niet door, maak een afspraak bij Lien en ga ervoor. Zij heeft je in no time weer op de rit!”

*********

“Een paar maanden geleden was ik erg onzeker, negatief, te vaak teleurgesteld in alles en iedereen om me heen en had het idee niet de moeite waard te zijn. Wat ik wel wist was dat ik niet op deze manier verder wilde en was me bewust dat ik hulp moest gaan zoeken, hypnotherapie kende ik niet maar leek me geschikt voor mijn klachten. Na een erg prettig en verhelderend telefoongesprek met Lien was ik direct om en kon er snel een afspraak gemaakt worden.

Tijdens die eerste afspraak werd er veel uitgelegd en kreeg ik een voorproefje van hypnose. De tweede keer ging het dan toch echt gebeuren, hypnose, wat was ik zenuwachtig maar Lien heeft me wederom enorm op m’n gemak weten te stellen. We gingen tijdens mijn hypnose naar het gevoel/emotie waar ik zo’n verdriet bij kreeg zodat het duidelijk werd waar het ooit was begonnen en vandaan kwam. Het mooie is dat je tijdens zo’n hypnose dat gevoel kan oproepen en er een positieve draai/afloop aan kan geven.

Het klinkt misschien een beetje vreemd, dat vind ik ook nog steeds maar wat ben ik blij met die positieve draai. Ik sta nu veel positiever in het leven, durf me te laten horen, vind mezelf weer de moeite waard, heb na heel veel jaren eindelijk de moed gevonden mezelf te zijn en dat voelt geweldig goed. Ik verbaas me over mijn omgeving en geniet elke dag van deze positieve verandering. Ik straal en voel me vol zelfvertrouwen.

Dankjewel lieve Lien aan de Linge!